"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2040

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 326

Markoni29 ::Amstel
Мислим да велика већина НАТО војника и официра који су учествовали у агресији и окупацији КиМ има исто мишљење као Мекгрегор.

Lepo je što tako misliš,ali ja nisam po tom pitanju optimističan,molim te obrazloži svje viđenje...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Diplomatski predstavnici nekoliko zapadnih zemalja u Prištini izrazili su danas protivljenje nacrtu zakona o zaštiti vrednosti Oslobodilačke vojske Kosova, tvrdeći da se njime podrivaju sloboda govora i napori da se osigura pravda.
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti OVK na dnevnom redu je današnje sednice kosovske skupštine.

Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se po drugi put u poslednjih sedam dana, rekavši da su mnogi žitelji Kosova privatno preneli američkoj ambasadi da se ne osećaju bezbedno da bi javno govorili o zakonu o Oslobodilačkoj vojsci Kosova zbog "emotivno nabijene atmosfere" koju nosi javna rasprava o OVK.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politik.....osovo.html

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni, i da oni rešavaju probleme. Najavio je da će srpska strana tražiti ispunjenje Briselskog sporazuma, odnosno formiranje ZSO.

Rekao je i da je užasna vest najavljeno donošenje zakona o zaštiti vrednosti tzv. OVK u Prištini, jer je to uvođenje verbalnog delikta, zabrana drugačijeg mišljenja i dodatno šikaniranje i maltretiranje Srba.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politik.....tina-.html



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Vučić je rekao da Amerika i Nemačka neće povući priznanje Kosova i da će gledati kako da nas uvuku u to.

- Suština je što niko ne razgovara o suštinskim problemima. Hoćemo stvarni dijalog a ne samo da nam govore kako hoće da ih priznamo. Mi smo međunarodno priznati. To sam svima rekao. Tražio sam da razgovaramo o stvarinim problemima, ali to očigledno nekoga ne zanima - rekao je Vučić.

- Ono što mene brine jeste što se govori o nekakvim papirima, a ne o drugim suštinskim stvarima - istakao je Vučić, i naveo da će nastavak dijaloga biti održan 7. septembra, kao i da će on ići na te razgovore.

- Zato ću i ja da izvučem papir iz 2013. potpisan pod okriljem EU u Briselu, za osnivanje ZSO, da se prvo ispuni ono što je potpisano - rekao je Vučić naglasivši da sve ovo što danas govori pred nama rekao i pred Palmerom, i pred Lajčakom, Hisenijem.
https://www.novosti.rs/vesti/politika/907693/vucic.....htev-stolu

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 2959
  • Gde živiš: Makedonija

neshto se prividelo na kosovo


https://www.facebook.com/IndeksonlineOfficial/videos/300162658085114/?t=3


offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

Жандармерија на КиМ.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1716710
https://www.danas.rs/politika/kfor-potvrdio-zajedn.....-karacevu/
"Predsednik opštine Kosovska Kamenica Ćendron Kastrati izjavio je danas da je od misije KFOR dobio potvrdu su patrole srpske žandarmerije bile u zajedničkoj akciji sa međunarodnim vojnim snagama na području kosovskog sela Karačevo.
Pozivajući se na prištinsku Kohu, portal Kosovo onlajn preneo je navode Kastratija da ni opština na čijem je čelu ni kosovska policija, nisu unapred obavešteni zajedničkoj akciji Kfora i Žandarmerije MUP-a Srbije.
Prethodno je premijer Kosova Avdulah Hoti najavio da će uskoro imati detaljan izveštaj o situaciji u selu Karačevo."

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Ала цвикају брате од српске чизме... 😁💪

offline
  • nuke92 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2018
  • Poruke: 533

Кфор: Није било упада српске жандармерије на административној линији

Citat:Припадници Кфора извели су синхронизовану патролу са војницима из Војске Србије на административној линији у близини села Ходоновце, у општини Каменица.

Акција је изведена јуче поподне око 17:20 часова. О њој су међутим албански медији у Приштини известили као једностраном упаду припадника српске жандармерије у село Карачево на административној линији, што је изазвало бурне реакције албанских политичара и представника институција.


gugl prevodilac:

Citat:Хоти је путем Фејсбук поста објавио да се министар унутрашњих послова Агим Велиу састао са командантом Кфора, генералом Рисијем, са којим је синоћ комуницирао.

Рекао је да ће ускоро заједно са градоначелником Каменице Кендроном Кастратијем посетити грађане у тим селима.

Даље је рекао да ће наредних дана косовске безбедносне институције предузети конкретне акције, у координацији са међународним безбедносним механизмима, укључујући заједничке патроле са КФОР-ом.


offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Да се не радујете прерано уласку Жандармерије, ушао је и неко други код нас...

Zemaj poručio Albancima u Bujanovcu: Slobodno se lečite u Srbiji

Bujanovac, 8. avgust 2020.- Došao sam u Bujanovac kako bih poručio gađanima da se slobodno leče i za zdravstvene usluge javljaju javljaju i ustanovama u Srbiji, rekao je kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj.

On je iz bujanovačkog Doma zdravlja poručio građanima da se ne osećaju uplašeno i ugroženo, posebno onima kojima je potrebna hospitalizacija u ustanovama van Bujanovca.

Prema njegovim rečima, saradnja između kosovskog i Ministarstva zdravlja Srbije po pitanju pandemije je odlična.

Zemaja je na ulazu u Dom zdravlja sačekala direktorka dr Lela Jovanović sa grupom zaposlenih, koja ga je upoznala sa epidemiološkom situacijom u Bujanovcu:

Ona je naglasila da je posetu Zemaja odobrilo Ministarstvo zdravlja.

-Dom zdravlja Bujanovac, kao i ceo zdravstveni sistem u Srbiji, ne deli pacijente po nacionalnosti, i nikada to nije činio-poručila je ona.

Dodala je da je ustanova dobro snabdevena opremom i materijalom, i da Ministarstvo zdravlja Srbije reaguje na svaku potrebu.

Ponovila je da je najveći problem što se veliki broj građana uprkos simptomima, i pored brojnih apela, ne javlja lekarima već se leče sami.

Gost iz Prištine je još jednom kazao da je neophodno da građani poštuju mere zaštite i slušaju savete direktorke i ostalih lekara Doma zdravlja.

Zemaj je u Bujanovcu razgovarao i sa opštinskim i rukovodstvom Nacionalnog saveta Albanaca, a posetu jugu Srbije nastavlja u Preševu.

bujanovacke.co.rs/2020/08/08/zemaj-porucio.....-u-srbiji/

Забрањене ркс таблице...

youtube.com/watch?v=9Wk5BYa2jKg

offline
  • sovaa 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 01 Maj 2020
  • Poruke: 11

Nemački republički zavod za statistiku objavljuje podatke o broju avioputnika koji su sleteli u Nemačku iz ostalih zemalja: destatis.de/luftverkehrsatlas

Pod uslovom da sam dobro razumeo, za 2019. godinu podaci kažu ovo: iz Srbije (bez Kosmeta) je doletelo ~511 hiljada ljudi, iz Kosova ~365 hiljada ljudi. Ako uzmemo podatke sa Wikipedije o broju stanovništva (~6,960,000, i resp. 1,810,000), dolazimo do brojke da u odnosu na broj stanovništva, aerodromi u Srbiji opslužuju 7% avioputnika ka Nemačkoj, dok je za Kosovo ta brojka ~20%.

Sad, znam da statistika ne može baš tako olako i ofrlje da se interpretira, što zbog putnika koji nisu državljani Srbije, tj. Kosova, što zbog toga da verovatno i neki deo ljudi sa juga leti preko Prištine (pogotovo građani Novog Pazara i okoline), i ko zna koliko drugih faktora. Ali čak i ako bi pretpostavili da su te činjenice 'negativne' po nas (npr. da pretpostavimo da na Kosovo leti mnogo više Nemaca iz nemačkih firmi i nemačkih turista, te oni doprinose većem broju putnika ka, tj. sa Kosova - što je skoro pa sigurno nije moguće da se dešava) i tako ih uračunali u statistiku, i dalje bi se ispostavilo da imaju mnooogo više dijaspore u Nemačkoj nego mi. Pretpostavljam da je statistika za Švajcarsku još gora po njih, tj. da je razlika u tim procentima još veća.

Ovo se nekako uklapa u priču koji su mnogi ovde već pominjali, da se iseljavaju, tj. da su se već iselili, mnogo brže nego što se to dešava kod nas.

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

Za 10-ak godina bice ih 500-600 hiljada, takodje prosek starosti populacije ce se povecati!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 778 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 766 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bestguarder, bigfoot, bobomicek, Dorcolac, Lazarus, Milometer, samsung, Shilok, Srki94, suton, wolverined4