Rat u Siriji, 2017. godina

1033

Rat u Siriji, 2017. godina

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8343
  • Gde živiš: pecina stroga

Navodno zvanicno 37 (broj potvrdjen od ministarstva odbrane), ako je vjerovati RT linku gore koji je postavio theNedjeljko

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1095

U tih 37 vjerovatno ne spadaju oni placenici(Wagner?), nekoliko ih je ubijeno prosle nedjelje i ISIS je objavljivao slike.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2015
  • Poruke: 431

pein ::Stigla pojačanja na sever Hame uz Dare zovu se “Homeland Shield Forces”
The pro-government “Homeland Shield Forces” (Dara’ Al-Watan) made their way from southern Syria to the northern countryside of the Hama Governorate, Saturday, in order to aid in the upcoming offensive along the Idlib-Hama Highway.
https://www.almasdarnews.com/article/elite-pro-gov.....ive-video/

Ako Tigra misle da premeštaju to će najverovatnije sever Hame jer je manje više jasno da je ISIL u centralnoj Siriji gotova priča a SAA i ako su sukobi sa SDF-om to će najverovatnije da bude arapski deo SDF-a, koji su pre sjedinjenja sa Kurdima bili delovi FSA ili nekih manjihn terorističkih frakcija.
Bogami ih sjebaše ISIL-ovci malo su se opustili osvajajući prazna naselja.


Bolje da Tigrovi ostanu, i pociste ovu gamad jednom za svagda.
Hama moze da ceka, jer SAA i onako kasni.
Deru, Idlib ili I. Gutu, je trebalo napasti, u onom momentu dok koalicija bombarduje Raku.
Ovako je nebitno, hoce li Morek pasti za 1 mjesec ili 2.

offline
  • Pridružio: 12 Nov 2016
  • Poruke: 590

rikirubio ::Koliko je zvanicno a koliko nezvanicno, Rusa poginulo u Siriji?
Ako neko prati Ruske forume, mozda zna nesto vise o tome ?
Ovo je neki spsak na wiki, ima ihi preko 120.
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Armed_Forces_casualties_in_Syria


Šta se ovima dogodilo? Ne sjećam se da sam čuo za 8 mrtvih rusa u jednom danu.

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Postoji suštinska razlika između američkih i ruskih generala. Američki komanduju napred a ruski zamnom. U srpskoj vojsci je bila uglavnom u upotrebi nemačka vojna terminologija ali je jedna retka komanda izmenjena. Kod Nemaca je komanda za napad forverc ali je kod Srba usvojena zamnom. Razlog je taj što je Karađorđe izdao svojevremeno naredbu da će lično ubiti vojvodu i buljubašu koji lično sa isukanom sabljom ne jurne napred ispred svojih ljudi. U Napoleonovim ratovima kod Rusa i Francuza je takođe postojalo pravilo da oficiri sa isukanim sabljama idu prvi - sve do komandanata pukova. Međutim, i komandanti divizija su po pravilu nakon izdavanja naređenja stajali u prvom redu i sa isukanim sabljama išli prvi. U Borodinskoj bici su i ruski i francuski generali stajali u prvim borbenim redovima - prvi jurišali poslednji se povlačili.
To je u Ruskoj vojsci ostalo pravilo i kasnije. U napadu na Plevnu su ruski komandanti divizija išli prvi na konju ispred dobošara paralelno sa zastavnicima. To pravilo da i komandanti pukova pa i divizija idu prvi postojalo je još u francuskoj, srpskoj i bugarskoj vojsci.
Po većini autora, ruski porazi protiv Nemaca 1914. godine u Istočnoj Pruskoj su uglavnom proistekli zbog toga što su ruski generali jurišali u prvim borbenim redovima. Trećina srpskih komandanata pukova je poginulo jurišajući na čelu svojih pukova sa isukanom sabljom i sa komandom zamnom tokom ratova 1912 -18. godine.
Ruski generali su uvek bili u prvim borbenim redovima i zato su ginuli. Američki general u Siriji ili Iraku ne može da pogine jer bi ISIL-ovci morali da ga traže u Pentagonu.
Trenutno na terenu kod Amera teško da ima nešto iznad kapetana a najbliži general je verovatno negde u Turskoj i Bagdadu. tako da američki generali ne mogu da poginu jer ih ni nema na frontu.
Od američkog građanskog rata izuzetno su retki američki generali koji su omirisali barut kao Paton i još neki. Ali neće gledaš film posle 1865. godine (a i tada retko) da neki američki genaral komanduje zamnom uostalom oni tu komandu ni nemaju. Koliko ja znam jedino Izraelci imaju komandu zamnom i oni tvrde da su je uveli bivši partizanski oficiri iz Jugoslavije.
Da zaključim ne može da se desi da američki general pogine u Siriji jer ih nema na bojištu. Svi se oni nalaze u debeloj pozadini. Čak ni Tačka ne može da ih dostigne a ni Skud.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8343
  • Gde živiš: pecina stroga

Bilo kako bilo dosta je visokih oficira rusa stradalo u Siriji. I to uglavnom na komandnim mjestima.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2016
  • Poruke: 322

Sta se ovde moze da se procita, ludilo.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

powSrb ::

Какав је то извор?


Izašao na liveuamap-u.


Izgleda da se polako otvaraju vrata za proturske grupe da udare na Kurde u Siriji.

Citat:The Alliance of Arab and Turkmen Tribes calls on Turkey to intervene to stop #PYD/#PKK expansionism in #DeirEzZor/#Raqqa/#Hasakah

Izvor: https://twitter.com/badly_xeroxed/status/912008325910458369

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1095

Evo sad kaze onaj Sidorenko da i Brko prijeti Kurdima



https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/912057729342148608

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32237

Jedna mapa Cool


Danas su i novinari RIA zamalo izfinuli kad su ISIL-ovci krenuli granatirati DeZ.
Квартал Бхелие в сирийском городе Дейр-эз-Зор в воскресенье подвергся минометному обстрелу, один из снарядов разорвался возле машины корреспондента РИА Новости, сотрудник агентства не пострадал.
Источник: http://rusvesna.su/news/1506268415

Pojačanja stiže tehnika u DeZ meta Albukamal


Sever Hame borbe SAA i HTS-a se nastavljaju


Stiže pojačanje SAA i u Hamu definitivno treba pritisnuti malo teroriste u Idlibistanu jer su do nedavno bili preokupirani unutarnjim borbama


Rikirubio nema Hama šta da čeka Tigra će izgleda zapasti da rešava Idlib mogli bi recimo zapadni deo od Khansera prema Abu Duhuru zapravo na dva pravca da ih se razvuče, tu bi "možda" SAA mogla da računa i na pomoć Ahrar al Šama (ako se ne varam do nedavno su se borili sa HTS-om) koji bi mogao da stisne HTS sa leđa. Brko je dovoljan sam da reši DeZ držao ga je 3 god sigurnog u okruženju zaslužio je da bude taj koji će da pokopa ISIL tako da je Tigar tu suvišan i njegovi su dečki odradili dobar posao spajajem Homsa i DeZ-a, Alep, Mašakan, jug Rake. Kao što Vathra reče ISIL je u centralnoj Siriji gotov za koju sedmicu ovim tempom gotova priča na reduje Idlib, što se I. Gute tiče imala je SAA nedavno manjeg uspeha teroristi se ponovo bore mešusobno urbana je to sredina tu se ne može očekivati brz napredak kao kroz pustinju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 830 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 5 sakrivenih i 794 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, Bane san, Brana01, dankisha, debeli, Dimitrise93, FileFinder, goxin, indja, JOntra, kjkszpj, Kubovac, kunktator, ladro, Mi lao shu, mikrimaus, Milos ZA, MilosKop, milutin134, mocnijogurt, Nemanja.M, Parker, procesor, rodoljub, Romibrat, Stija zmija, suton, TheBeastOfMG, Tvrtko I, vlad the impaler, Zimbabwe