Rat u Siriji, 2017. godina

1152

Rat u Siriji, 2017. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

Još malo borbi u blizini T2

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96062

POSLOVI VREDNI MILIJARDE Kreće nemilosrdna trka za obnovu Sirije, Rusi TRLJAJU RUKE, a oni ostaju bez DELA KOLAČA
http://www.blic.rs/vesti/svet/poslovi-vredni-milij.....-a/z8bfrb0

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1203

Izgleda da je razlog pruzanja tolikog otpora od strane ID i pored ociglednog kraja, u stvari kupovanje vremena dok su pregovarali na drugoj strani Eufrata. Sad imaju gde da se povlace, predjes reku oblacis zuti dres i kao da se nista nije desilo, odjednom si demokrata.

online
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25465

Srbija majka Pirot otac ::Izvodljiv je ali je pitanje dali je odrziv. Kako god svaki prelaz ili pokusaj prelaza treba na vreme sankcionisati aviacijom kako Syaf tako i Ruaf. Prebitna je komunikacija izmedju Abu Kamal-a i Al Qa'im-a da bi se tek tako dala u ruke ''Demokratskim snagama sirije'' jer cemo onda na terenu imati istu situaciju kao i kod Tanf-a.
Sve je i izvodljivo pa čak i održivo ako možeš da PLATIŠ cenu za tu rabotu koja se mahom plaća GLAVAMA.

JOntra
Ovo si odlično elaborirao o načinu demonkratizacije po kenjskim pravilima... Mr. Green

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2015
  • Poruke: 1203

Najopasniji od svih njihovih scenarija su uvek oni exit scenarija, kad treba pocistiti sve sto su iza*rali. Nikad im ne uspevaju...

Ocekujem da ce interes za onu igricu "Truck simulator" porasti po zapadnoj evropi i americi...

offline
  • Pridružio: 05 Jun 2017
  • Poruke: 80

Pa zauzimanje Al Bukamala sa strane SDF nije nemoguče. Ima nekoliko načina ali najvjerovatnija su dva.
-Da ih SAD prebace helikopterima preko Eufrata kao kod Tabke (to nismo očekivali)
-Da garnizon crnih spusti zastavu i podigne Žutu,demokratsku...


Ovo bi trbao da bude most u Bukamalu

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7856
  • Gde živiš: Zagreb

Ovo što Križar kaže ima logike.
ISIL-ovci vide da je došao kraj, sada samo mogu birati, da li će završiti u rukama Kurda pod američkom upravom, šiitskih milicija iz Iraka ili šiitskih milicija iz Sirije.
Mislim da oni nemaju puno dileme, gdje će dobiti najbolji tretman.

Slično kao ono što je spominjano neki dan kako su Nijemci hrlili da se predaju Amerikancima prije nego što dođu Rusi.
Uvijek je to tako s Amerikancima. Oni vuku konce, ali nisu previše propatili na svojoj koži, pa se lako mogu igrati civiliziranosti i humanosti.
Volio bih vidjeti kako bi bilo da im netko pohara pola Amerike, ruši, siluje, pali i muči i da se jedva obrane od potpunog uništenja. Da li bi i onda bili takvi džentlmeni prema zarobljenima?

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Napisano: 29 Okt 2017 16:59

Koliko su bili džentlemeni prema zarobljenima pitaj Vijetnamce, Iračane i mnoge druge. Probali su i u Bosni ali pošto je par njih završilo u krečanama po bosanskim gudurama postali su u Bosni zaista civilizovani.
Čak i pored svih prikrivanja morali su da osude prilično ljudi za ratne zločine u Iraku. samo pošto oni ne priznaju komandnu odgovornost kad je reč o njihovim generalima zaglavila je samo sitna riba.
Posle Iraka (tačnije od negde 2012) čak ni po svetu paze da nekog ne optuže po komandnoj odgovornosti jer Iračani imaju poduži spisak njihovih pukovnika i generala optuženih za ratni zločin. I za kojima je raspisana međunarodna poternica. U to vreme niko nije ni sanjao da bi mogli da završe u Iraku ali trenutno oni koji su na spisku vrlo pažljivo paze da ne idu u zemlje koje nisu pro američke. To je pre desetak godina bilo nezamislivo. Problem nije Irak već što je i Iran potvrdio te poternice a po međunarodnom pravu može i on da im sudi što bi oni sa velikim zadovoljstvom i uradilo. A ceni se da trenutno ima bar oko 70 zemalja koje bi sa zadovoljstvom izručile te američke pukovnike i generale Iranu. A da ne pričamo da je svima njima FBI morao da da novi identitet (a njihovim porodicama) zbog eventualne odmazde.
Zahvaljujući to američkoj politici da nema komandne odgovornosti i Šešelj je ni kriv ni dužan pušten iz Haga.
To što si američki kolonelo ili general više nije garancija da nećeš da završiš na nekom suđenju zbog komandne odgovornosti ili da sa porodicom odletiš u vazduh od podmetnute mine.

Dopuna: 29 Okt 2017 17:06

Za ratni zločin ima i u Avganistanu samo tamo im ne preti opasnost od talibanskih poternica za razliku od iranskih koje nisu ni najmanje bezazlene kao što neki ovde možda misle.

Dopuna: 29 Okt 2017 17:14

Da te poternice nisu bezazlene dokaz je i suđenje "kapetanu" draganu koje je pod pritiskom Amera na brzinu završeno, Dragan će biti pušten i gotovo je sigurno da će u Strazburu debelo da napenali Hrvatsku što mu je suđeno protivno međunarodnom pavo kako ga sada tumače Ameri da zločincima može da sudi zemlja čiji je državljanin. Već se Australija i Hrvatska prepucavaju ko će morati da Draganu plati višemilionsko obeštećenje (u evrima). Ali kad tata preko Atlantika tako traži ...
Američki "saveznici" moraju da se pomire sa američkim stavom da za zločine može da sudi samo zemlja čiji je državljanin "zločinac" i tačka.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

SAA napredovala u DeZ-u

+ Par slika iz novooslobođenih dellova DeZ-a

SAA i NDF zauzeli sela uiyad i Abu Lafa u Hami.


Dok Hezbolahovi mediji javljajud a je prilikom zauzimanja sela stradalo 30 terorista uključujući 3 komandira (bolodovano).The Hezbollah media wing added that the SAA killed 30 fighters of Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), and destroyed several HTS vehicles in Khribat Juiyad, Abu Lafa and Tall al-Hawa villages. Three commanders of HTS Anas Abu Malek, Abu Abdullah Taftanaz and Nour al-Shami were among the fighters who were killed by the SAA.
https://southfront.org/syrian-arab-captures-two-ne.....tern-hama/

Loš dan za ISIL-ovce el klasiko se odigrao kod T2 kada su hteli da iskoriste peščanu oluju i iznenade SAA međutiom ovi kao da su znali šta će da se desi pa su se spremili da im požele dobrodošlicu Mr. Green , tom je prilikom SAA uspela da uništi 2 oklopna vozila i ubije bar 10 terorista. Cool
According to military-affiliated sources, pro-government forces managed to destroy two ISIS armored vehicles and kill at least 10 jihadist militants over the course of the short-lived offensive.
https://mobile.almasdarnews.com/article/new-isis-s.....g-results/

Rabota RuAF-a gađaju termobaričnim sever Hame pripremaju teren za predstojeću ofanzivu SAA gađali su mesta al-Masloukhiyyeh i al-Samaqiyyeh. Cool

According to military-affiliated sources, Russian airpower is currently unleashing thermobaric bombs against Ha’yat Tahrir al-Sham (Syrian branch of Al-Qaeda) militants embedded in the settlements al-Masloukhiyyeh and al-Samaqiyyeh.
https://mobile.almasdarnews.com/article/russian-je.....east-hama/

Tokom noćašnjih borbi na severu Hame SAA je uspela da oslobodi tri naselja.
The three towns and villages that have been restored to government protection include Khirbeh Juwyid, Abu Laffeh and Teem al-Hawa.
https://mobile.almasdarnews.com/article/graphic-sy.....verywhere/

+ Neki od HTS-ovih šehida malo reš pečeni STROGO 18+

Sledeća meta SAA Abu Dali
The Syrian Arab Army (SAA) launched a new offensive in the northern countryside of the Hama Governorate on Sunday, targeting the strategic town of Abu Dali that is controlled by the jihadist rebels.
https://mobile.almasdarnews.com/article/breaking-s.....hern-hama/

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

slonic_tonic ::Ovo što Križar kaže ima logike.
ISIL-ovci vide da je došao kraj, sada samo mogu birati, da li će završiti u rukama Kurda pod američkom upravom, šiitskih milicija iz Iraka ili šiitskih milicija iz Sirije.
Mislim da oni nemaju puno dileme, gdje će dobiti najbolji tretman.

Slično kao ono što je spominjano neki dan kako su Nijemci hrlili da se predaju Amerikancima prije nego što dođu Rusi.
Uvijek je to tako s Amerikancima. Oni vuku konce, ali nisu previše propatili na svojoj koži, pa se lako mogu igrati civiliziranosti i humanosti.
Volio bih vidjeti kako bi bilo da im netko pohara pola Amerike, ruši, siluje, pali i muči i da se jedva obrane od potpunog uništenja. Da li bi i onda bili takvi džentlmeni prema zarobljenima?


Interesantan je odnos Al Kaide i isis-a. Crni su se raspali u toku je trka ko ce zagrabiti vise njihove teritorije. Zuti kao i SAA sa pojedinim plemenima rade po sistemu " resite se stranaca , obrijte i stanite pod nasu zastavu " dok ih nusra masakrira. Prosecan borac isis-a koji sedi u nekom rovu u pustinji i prosecan borac nusre imaju 99% zajednickog i njihovi ciljevi borbe su isti ( razlikuje se samo komandni lanac ) dok su zuti i SAA sve ono protiv cega su posli u rat. I pored svega oni se sa ljutim neprijateljem dogovore a sa nusrom je borba na zivot i smrt bez milosti za one koji poloze oruzije.
Ja sumnjam da su snimke masakriranja crnih od strane nusre reklama i "vanish PR" da se operu kako ustvari oni unistavaju terorizam a u siroj slici ce se crni u Hami preobuti u nusru a oni dalje u neku novu slobodnu vojsku

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1017 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 7 sakrivenih i 966 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Alibaba1981, Apok, aramis s, BlekMen, Boris90, Brana01, bufanje, darkangel, dmdr, draganca, Dukelander, FOX, Frunze, Georgius, kairos, Kibice, Kubovac, kybonacci, ladro, laurusri, ljuba, M1los, manda87, Marko.anticc, menges, mihajlo.hrin, milenko crazy north, Motocar, nemkea71, opt1, sasa87, sickmouse, sombrero, Steeeefan, VJ, voja64, YU-UKI, zdrebac, Zerajic, zillbg, Čivi, 79693