Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

92

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • Pridružio: 02 Sep 2014
 • Poruke: 22

slobodnaevropa.org/a/srbija-placenici-ukrajina/28817004.html

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 86064

Ukraine Expects Trump to Approve Arms Deliveries
Arrow http://foreignpolicy.com/2017/10/26/ukraine-expect.....eries/amp/

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 583

Сваког петка се у редкацији РИА Новости у Кијеву (Оно риа значи Российское информативное агенство, до сада нису забрањени) скупи неколико аналитичара који дају своје оцене и прогнозе о ситуацији у земљи. Руслан Бортник, Јељена Дјаченко и Михаил Погребински су дали нека своја мишљења.
Три догађаја су доминирала протекле недеље: продужетак Мајдана у Кијеву, посета специјалног изасланика Вокера у Кијев и покушај убиства Игора Мојсијчука, заменика пе...чине Љашка, националисте, већ хапшеног због корупције и суђеног због покушаја рушења споменика Уљанову 2011. године.
Курт Вокер је кажу непланирано допутовао у Кијев. Бортник цени да је стварни разлог за долазак "ревизора" види у посредовању између Мајдана који организује на папиру Саакашвили, а иза њега Вокерови стари пријатељи из циа, и власти. Други разлог је да се Кондитору донесу вести из Београда са сусрета са Сурковим...
Дјаченко мисли да је понуда из Москве да се "плави шлемови" прво доведу на линију фронта и обезбеде раздвајање страна и трајни мир, па да се онда пошаљу и на границу са РФ и наравно да ОЕБС организује изборе у ДНР/ЛНР. До тада би Врховна рада требало да заседа на тему уставних промена, да аутономију Донбасу, да амнестију Донбасу и испуњен је договор из Минска.
Погребински мисли да од 400 и нешто посланика у Ради, има само 150 тврдокорних националиста, а да се остатак може мотивисати "бабками" тј. новцем да гласа за ове за сада неприхватљиве за украјинску власт тачке из споразума у Минску које је потписао Кондитор лично.
Михомајдан пред Врховном радом и даље траје. На њему не учествује превелики број људи, али викендом дођу и неки Кијевљани да чују захтеве тамо присутних у маскирним униформама стварних или само тако одевених "ветерана" тзв. ато.
Захтев Мајдана да Кондитор донесе закон о опозиву председника му је кажу кост у грлу. Разлог за хистерију.
Дјаченко мисли да је Кондитор жестоко погрешио јер је Саакашвилића признао за себи равног, јер лично је он потписао указ о анулирању његовог држављанства.
Погребински мисли да не би био неки велики проблем власти напред наведеног пребацити у Грузију, где га чекају разноразне оптужбе из доба када је тамо владао, али их нешто спречава. Избацити га у Пољску и није нека опција, опет ће ући у Украјину на неки оригиналан начин, попут људског штита.
Покушај убиства посланика Радикалне партије Мојсичука је посебна тема. Његов полицијски телохранитељ Руслан Кушнир је погинуо, као и један станар зграде у којој је телевизија, једна жена из његове групе је тешко рањена, аналитичар Виталиј Бала још теже, када је при изласку из телевизије Еспресо у Кијеву експлодирала бомба на мопеду недалеко од њега и групе људи у којој се кретао. Сам Мојсијчук је лакше повређен.
Власт је одмах изашла са верзијом да је то "рука" Москве, али у то мало ко верује. Наведени аналитичари су склонији мишљењу да су у питању неусаглашени пословни интереси, како се то некада код нас објашњавао разлог таквих догађаја давних нам већ 90-их.
http://rian.com.ua/analytics/20171027/1028931248/P.....delya.html
http://rian.com.ua/video/20171027/1028921327/mosiychuk-kyiv-rech.html
http://rian.com.ua/incidents/20171026/1028874432.html
http://rian.com.ua/analytics/20171027/1028924289/t.....-seti.html

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28428

Первый замглавы Специальной мониторинговой миссии (СММ) ОБСЕ на Украине Александр Хуг заявил, что эскалация военного конфликта в Донбассе неизбежна.
Источник: http://rusvesna.su/news/1509213955

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 583

Јуче 30-ог октобра 2017. године, на железничком прелазу у селу Глеваха, у околини Кијева, у аутомобилу у покрету, из заседе у жбуњу је убијена чеченска драговољка тзв. ато Амина Окујева, док је њен муж Адем Осмајев рањен у ногу. Ово је други атентат на њих. Први пут почетком јуна 2017-те је рањен Осмајев, док је Окујева успела да рани чечена Артура Кринарија познатијег као Динго, који је седео са њима у аутомобилу и као случајно опалио из пиштоља глок који му је претходно дао Осмајев...
Из исте јединице је у септембру вероватно убијен у експлозији и неки Тимур Махаури.

http://rian.com.ua/incidents/20171030/1028997925.html
http://rian.com.ua/incidents/20171030/1028996960/O.....ueiva.html
http://rian.com.ua/incidents/20170716/1025892048.html

Одмах је на место убиства изашао Сергеј Књазев, директор украјинске полиције, а безуспешно је примењен и некакав план "сирена" за такве случајеве. Зорјан Шкрирјак, саветник министра полиције, жали за страдалим ратним друговима из тзв. ато, успут признајући Ичкерију тј. независну Чеченију: Щойно прийшла страшна і трагічна звістка. Сьогодні ввечері, поблизу Глевахи, від рук кривавих вбивць загинула вірна донька українського і чеченського народів, справжній патріот, борець за свободу України та Ічкерії, Аміна Окуєва... Іі чоловік, Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити (Само што је дошла страшна и трагична вест. Данас увече, близу Глевахе, од руку крвавих убица погинула је верна кчерка украјинског и чеченског народа, прави патриота, борац за слободу Украјине и Ичкерије, Амина Окујева... Њен муж, Адем Осмајев, иако рањен је преживео).

http://rian.com.ua/incidents/20171030/1028997400/G.....smaev.html

Нешто о узроцима таквих догађања у Украјини је покушао да објасни народни посланик Мустафа Најeм, авганистанац који је у СССР, као дете, стигао после повлачења совјетске војске (Блок Порошенко, али је учествовао у текућем Михомајдану пар дана, па не знам који му је сада статус).
Еще одна смерть… Мирная территория становится мирной только условно. Понятно, что все предусмотреть и предвидеть невозможно — война есть война. Но сложно отрицать и то, что каждый такой удар еще больше подрывает доверие к правоохранительным органам и спецслужбам. И это при том, что за три года военных условий у нас выросла целая волна хороших офицеров, солдат, разведчиков и службистов. Вот только в почете не они. "Лицо" спецслужбам и органам делают тыловики, обеспечивающие работу теневых потоков, прослушку политических оппонентов и "отработку" бизнеса. Мне сложно представить себе такое в Израиле или любой другой воюющей стране. А пока они заняты собой, мы начинаем привыкать к убийствам, взрывам, терактам и покушениям на наших улицах…
(Још једна смрт... Мирна територија се чини мирном само условно. Јасно је да све обезбедити и предвидети није могуће - рат је рат. Али је тешко порећи и то да сваки такав удар још више подрива поверење према органима за спровођење закона и специјалним службама. И уз чињеницу да је за три године у ратним условима код нас израстао цео талас добрих официра, војника, обавештајаца и припадника службе. Али није само до њих. "Лице" специјалних служби и органа чине позадинци, који обезбеђују тајни проток новца, слушање политичких опонената-противника и "одрађивање" бизниса. Мени је тешко да представим себи тако нешто у Израелу или у свакој другој ратујућој земљи. А док су они заузети собом, ми почињемо да привикавамо на убиства, експлозије, терористичке акте и атентате на нашим улицама...)

РИА Новости Украина: http://rian.com.ua/incidents/20171031/1029003432/ubiystvo-okueva-osmaev.html

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 583

Данас 31. октобра 2017. године је стигла потврда да се украјинска власт налази у великој кризи. Ухапшен је син министра полиције Арсена Авакова. Хапшење је извршио НАБУ (Национални антикорупцијски биро Украјине), за који се сматра да је директно под контролом циа. Син Авакова, Александар, је оптужен за аферу са руксацима Министарства полиције, који су папрено плаћени из државног буџета још јануара 2016. године.
Неделовање Авакова и неометано постојање Михомајдана испред Врховне раде, при чему се иста и блокира јер се посланици дочекују и псовкама, јајима, орасима или батинама, и ширење истог тог мајдана на блокаду логистичког центра фабрике Roshen у Виници, чији је власник Кондитор лично, је овом последњем прелило чашу незадовољства.
Народни посланик из Лавовске Самопомоћи, Јегор Собољев, је рекао да ће блокирати и други логистички центар у Јаготину у Кијевској области, али је Roshen само једна од 104 компаније у власништву Кондитора-председника по његовој имовинској декларацији. Семенченко је отишао испред једне од продавница Roshen у центру Кијева и тамо говорио људима да не дају ни једну гривњу бизнисмену Порошенку док их председник Порошенко обмањује.
Кондитор је потражио помоћ код куратора и изгледа да ју је и добио.
Како ће се завршити овај круг обрачуна између дејствујућих представника власти, тек треба да се види. Компромисом или даљом употребом силе неке од сукобљених страна. Не једном је Кондитор показао да се боји ветерана тзв. ато над којима Аваков има и те како утицаја.
На Михомајдану активно учествују и Семенченко са неким припадницима батаљона "Донбас" и неки делови грађанског корпуса Азов и Прави сектор...

http://rian.com.ua/analytics/20171031/1029025674/r.....vakov.html
http://rian.com.ua/analytics/20171031/1029022367/p.....veche.html

Аналитичар Андреј Золотарјев се већ пита да ли ће се Кијев утопити у крви. Мисли да је Аваков на то способан. Доказао се већ са неуспелим покушајем да "умири" Донбас силом. Крви је било и повремено још увек бива довољно.

http://rian.com.ua/analytics/20171031/1029026608/u.....aryov.html

Сазнаћемо следећих дана да ли ће прекокеански "партњори" успети да смире страсти својих штићеника или су баш они направивши дил са Москвом решили да се ослободе вишка "делова" свог окупационог система у в Української держави..

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28428

Ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič ustalasao je srpsku javnost izjavom da Rusija zloupotrebljava Srbiju kako bi stvorila haos i izazvala rat na Balkanu.
Iz Ministarstva spoljnih poslova su uzvratili upozorenjem da će, ukoliko se ukrajinski ambasador ne "vrati" u okvire Bečke konvencije, preduzeti određene korake, "uobičajene u ovakvim slučajevima".
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&.....id=1320972

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28428online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28428

Ukri snimili film o Kiborzima evo trajlera.

offline
 • Pridružio: 19 Feb 2006
 • Poruke: 11164
 • Gde živiš: Banja Luka

@...

Kao i u Holivudu, ni i Kijevu ne bacaju smece. Od njega prave filmove.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1057 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 4 sakrivenih i 992 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., AleksSE, amonsrb, Atomski čoban, awathorn, Bahuss, bojankrstc, branko7, Bubimir, bufanje, ccoogg123, Centauro, cifra, d.arsenal321, Darko8, dejanbenkovic, Denaya, djordje92sm, DonRumataEstorski, drimer, DrugiREI, FileFinder, FOX, Georgius, ILGromovnik, JOntra, kihot, Komentator, KUZMAR, Kvazar, kybonacci, ladro, ljuba, mercedesamg, Mikulino, Mlav, nemkea71, Nikola12345, opt1, Outis, Panonsky, pein, Petarvu, raskoljnikov, repac, RJ, royst33, ruma, ruso, S-lash, shone34, Sirius, Srpska zauvjek, Tragač, trutcina, VJ, vlad4, Vlada78, vukovi, zziko