Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

95

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • WS2 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 01 Okt 2012
 • Poruke: 4076

ne trebaju nove GPS, nego nove mape.
nesto se promenila geografija. Wink

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • WS2 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 01 Okt 2012
 • Poruke: 4076

Citat:Pokusaj bato da udjes medju partizane ili crvenoarmejce u ruzicastoj suknji, sa zecijim usima na glavi i uskim helankama, drzeci decka za ruku i propagirajuci postojanje vise od 2 pola, mrznju prema belcima i tvrdnju da u svima cuci biseksualac i da su svi muskarci zli - prosao bi isto kao sto bi prosao da si usao medju SS-ovce.

ss-ovce mogu da zamislim sa zecijim usima na glavi u helankama.

a prosao bi isto mozda i gore, ako takav udjes u seosku prodavnicu po lizalicu, a unutra seljaci na prazne gajbe, razglabaju svetsku politiku uz pivo..

offline
 • Pridružio: 23 Maj 2014
 • Poruke: 1156

flash12 ::Uostalom, NSDAP - Nacional-socijalisticka Radnicka Partija, rodjena je medju radnickom klasom, i u svojim pocecima mnogo levlja po ekonomskom pitanju. SA je bila glavno krilo takve politike, cinili su je ulicari, radnici, proleteri, pre nego sto je stavljena u senku SS koja je bila vise vezana za srednju klasu i obrazovanije ljude. Hitler je dolaskom na vlast i unistavanjem SA znacajno napustio neke socijalisticke elemente svoje politike.

Kakva radnicka partija, pise i na tarabi .....
Clanstvo NSADP je bilo sitna burzoazija ( sitni preduzetnici, drzavni sluzbenici...) koja je isla po kvartovima gde zivi radnicka klasa da ih mlati. I socijalizam su ubacili da preotmu glasove od komunista i socijal demokrata.
Proveri kolike su bile plate radnika pod Hitlerom, nize nego za vreme Vajmarske republike.

offline
 • Pridružio: 23 Maj 2014
 • Poruke: 1156

CyberWarrior ::Друга ствар коју треба имати у виду јесте да је Хитлер од пропале Немачке са великом инфлацијом и економским проблемима направио индустријску силу. Он је први увео радничке законе које су касније и комунисти користили. Како је могуће направити толики брз индустријски процват ако се национач-социјализам базира на стварању капитала и разлике између класа? То просто, са економске стране гледишта, није могуће.

Hitler je postavljen na vlast od strane finasijske elite. Dobio je kintu od Wall Street-a i The Bank of England ( 2,5 i 1,5 milijardi $), samo je rekao necu vise da placam reparacije i nikom nista.
Gotovo citavu nemacku industriju je kontrolisao americki kapital, imali su preko 500 mil. $ investicija, IG Farben, Siemens, Opel... sve je to bilo pod kontrolom americkih kompanija. ITT je imao 45% u Focke Wulf fabrici. Sve ove cifre slobodno pomnozi sa 100 da dobijes uvid kolike su to pare bile. Da ne spominjem Shahta i njegove repo operacije. Eto kako, prosto.

Koje je to 'radnicke' zakone uveo? Pa prvo sto je uradio, zabranio je sindikate.

offline
 • Gama  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 14 Jun 2004
 • Poruke: 4389

CyberWarrior ::
Веимарова Немачка(пре Хитлера) је била позната по изразитим сексуалним ''слободама'', каквих би се данас и у Америци гнушали. Биле су познате позоришне представе које су се изругивале самим Немцима па и Хришћанству, а да не причамо о сексуалним декаденцијама. Национал-социјализам је био одговор на такво понашање, и људи су се приклањали овој идеологији делом и као одговор на овакве болештине. И само из тог угла, се нацизам може посматрати као ''средњовековни'', или традиционални. Јер је довео моралну одговорност у односу на период пре доласка нациста на власт. Зато се и каже револуционаран јер је променио друштво у корену.


Ovo jednostavno nije tačno.

Iz više razloga. Najočigledniji: prve ideje i politički pokreti ovog što će se kasnije nazivati kao nacional-socijalizma nastaju pre osnivanja tzv. Vajmarske republike i navodne dekadencije u njoj. Dreksler je prvi počeo da se zalaže za simbiozu nacionalizma i socijalizma i da govori o pročišćavanju Nemačke od jevreja i drugih daleko pre Vajmarske republike. Pri tome je upravo baštinio superiornost nemačke rase i kulturnu i moralnu veličinu nemačkog arijevskog naroda. Znači to je bilo pre „dekadentne Vajmarske republike“.

Nacional-socijalizam, kao i fašizam, su odgovori na neispunjene snove posle završetka Prvog svetskog rata. Znači, nisu nacisti i fašisti krenuli da se busaju da im je stalo do kulture, recitovanje Nibelungenlied i jodlovanja, već do povratka teritorije koje su izgubili i političke moći, a kada su se dokopali toga, onda su započeli da se „kulturno“ uzdižu.

Bilo bi lepo da se navede neko delo za ovu dekadenciju i moralni sunovrat Nemaca koji su prosto leteli u nacional-socijalizam jer su bili u seksualnoj dekadenciji.

Nacizam je zastupao obnovu srednjevekovnog carstva (rajh) i zalagao se za obnovu tih ideala često pozivajući se na tradicionalne nemačke mitove. Šta sad? Ako kažem to, da li to znači da sam ja seksualno dekadentan i da govorim iz tog ugla?

Nacisti nisu doneli nikakvu moralnu odgovornost već su nastojali da kroz represiju potpuno uguše nešto što njima ne odgovara. Pa i kod nacista je tokom Drugog svetskog rata, a i pre toga bilo niz homoseksualaca. Da ne pričamo o tome da se već odrasli Adi zaljubio u svoju rođaku? Treba li da pomenemo i to da je Adi bio dete braka bliskih rođaka?

Ne može se spaljivanjem nepodobnih knjiga i zabranom prikazivanja određenih umetničkih dela postići kulturni napredak. Pre će biti da je to akulturacija i oduzimanje identiteta jednog naroda.

CyberWarrior ::
Рећи како ствара класе због СС и партијских службеника је исто као рећи да су Тито и његови помоћници били класа за себе. Тито и људи око њега су живели добро, а СС је имао привилегије као што су и у Југославији људи у партији имали привилегије, као и борци. Наравно, не изједначујем их по моралном принципу, али морамо их упоредити ако такве привилегије сматрамо класом. Они који су на власти су увек били привилеговани, од кад је света и века.


Sporiti da je socijalistička Jugoslavija bila besklasno društvo ravno je samoubistvu. Naravno da je tokom postojanja socijalističke Jugoslavije u pravu postojala radnička klasa, ali u praksi su to i sami komunisti znali. Đilas nije bez razloga napisao “Novu klasu”, to što su ovi iz CIA videli dobru priliku da napakoste Titu, a Đilas se sam namestio, je druga priča. Naravno da je u bivšoj Jugoslaviji postojao klasni sistem i da su neki slojevi bili potpuno odvojeni od ostatka društva. Uzmimo samo Tita. Da li je svako mogao da mu priđe? Da li je on bio drug ili je tertian kao alfa i omega, neko bez koga se ne može?


CyberWarrior ::
Друга ствар коју треба имати у виду јесте да је Хитлер од пропале Немачке са великом инфлацијом и економским проблемима направио индустријску силу. Он је први увео радничке законе које су касније и комунисти користили. Како је могуће направити толики брз индустријски процват ако се национач-социјализам базира на стварању капитала и разлике између класа? То просто, са економске стране гледишта, није могуће.


Koji su to zakoni koje je uveo Hitler, a koje su koristili komunisti?
Da li je Hitler ukinuo proslavu 1. maja? Šta je bilo sa sindikatima u Nemačkoj kad je Hitler došao na vlast?

Kako je moguće? Masovnom mobilizacijom naroda, koji će besplatno raditi zarad “nacionalnog cilja”. Pa to nije bilo samo kod Hitlera. To smo imali i mi posle Drugog svetskog rata. Do sredine pedesetih godina, zahvaljujući masovnim radnim akcijama koje su bile izvor besplatne radne snage (velika ušteda), Jugoslavija je imala ekonomski rast u rangu zapadnih zemalja. Infrastruktura i elektrifikacija je bila prioritet. Sve to je izgrađeno tako što je država obezbeđivala materijal i sredstva za rad (time je podsticala sopstvenu proizvodnju), a narod je besplatno radio uveren da doprinosi zajednici i državi. U prvom petogodišnjem planu nakon Drugog svetskog rata, Sovjetski savez je obnovio svoju ekonomiju i već u periodu 1949-1950. ekonomija nadmašuje rast iz 1941.

Lako je da obnavljaš privredu kad imaš radnu snagu koja radi besplatno, plati ih pa ćeš videti koliki će deficit biti i koliko će brzo ići obnova.

CyberWarrior ::
Слажем се да није анти-хришћански. Мада заправо, он је анти-хришћански колико је то и католичка црква била, а оно што је тада католичка црква радила је све само не хришћански. Дакле, Хитлерова верзија национал-социјализма је заправо служила Ватикану у истребљењу неподобних (масонерије, Јевреја, православаца). Хришћанске вредности су нацисти сматрали ''слабим'' за аријевце и као такве су их одбацивале. Али су били про-католички ма колико то апсурдно звучало.


Da, toliko da je Nikolaj Velimirović kovao u zvezde Adija govoreći kako je došao krst da spase Evropu od nekrsta.

CyberWarrior ::
Главна разлика између комунизма и нацизма није у радничким слободама, јер и једни и други су социјалисти, макар у теорији.

Главна разлика је што је у нацизму цела нација једна класа, један колектив, док се у комунизму сматра да је национални понос, као и религија, главне препреке ка укидању класа. Само не видим на који начин? Зашто неко не би мого бити поносан Србин, националиста, а самим тим и за радничка права? Зашто би комунисти имали монопол на права радника? Зашто је потребно убити сваки национални и религијски осећај код народа за индустријски процват? Хитлер је, са економске стране, ипак побио ову њихову теорију.

Иронија је у томе, што се комунизам противи некаквој капиталистичкој елити, топ 1% људи. А управо та идеологија, да нема граница и да цео свет буде једна нација, једна раса иде на руку тој главној капиталистичкој елити. То се и данас дешава са процесом глобализације.


Ovo bi trebalo da bude oksimoron:
Nemoguće je da cela nacija bude klasa jer nacija je kulturno-politička-etnička tvorevina, dok klasa ima socijalni karakter (položaj/podela u društvu po određenim kriterijumima – najčešće položaju koji proizilazi iz političke i materijalne pozadine).
Hipotetički: jedan nemački narod, ali su oni iznutra bili podeljeni na klase: jedni su bili obični radnici, drugi su šefovali nad njima, treći su bili vojnici, kod vojnika imaš činove i tako sve, jedan iznad drugog do vrha.
Zašto u socijalističkim državama nikad nije bio komunizam već socijalizam (prelazni period)?
Zato što sam socijalizam proizvodi klase izdvajajući iz radničke klase određene ljude koji imaju više posebnosti (=privilegija) od drugih. Kao u „Životinjskoj farmi“, svi smo jednaki ali neki su jednakiji.

Otud se kasnije u Jugoslaviji sretala kovanica: radnička klasa i radni ljudi. Postavlja se pitanje: ko su ti radni ljudi? Ako i oni rade zar oni nisu radnička klasa? Pa se dugo nagađalo da li su to seljaci, birokrate, vojnici ili političko rukovodstvo tj. oni koji ne rade u industriji (tj. u Osnovnim jedinicama udruženog rada - OOUR) koja je rezervisana isključivo za radničku klasu.

Toliko o off-u za nacizam.
Za naredne odgovore, pitanja, sugestije i nedoumice otvoriti drugu temu.

Tema je o ratu u Ukrajini.

offline
 • Pridružio: 20 Avg 2005
 • Poruke: 545

За морални суноврат после првог светског рата па све до доласка нациста на власт заиста има на интернету материјала на прегршт, ал ево само да одговорим каиросу.

Како је волстрит могао да финансира једну партију у небитној Немачкој 1930-тих и то баш партију која је била социјалистичка и звала се ''радничка'' када су се тада американци опорављали од велике депресије? Америка је тада била у великим економским проблемима, не можеш то поредити са садашњим стањем, тада је Британија била оно што је данас Америка. Ја сам за ове твоје наводе једино чуо у документарцима који пропагирају разне теорије завера.

Хитлер је дигао привреду као што је као што рече Гама, радним акцијама, међутим познат је био програм социјалне помоћи у Немачкој у то време. Као и чињеница да су банке биле приморане да само купују домаће обвезнице. Плате су се повећале за 10% а незапосленост је искорењена била до 1938.

offline
 • Pridružio: 19 Apr 2016
 • Poruke: 298

Odmazda vojske DNR za bombardovanje Donjecka, gađani su položaji VSU kod Avdejevke, navodno je stradalo skladište municije:


Učestali diverzantski akti na Krimu, sumnja se na ukrajinske službe, a u istragu se uključuje i FSB:

offline
 • Pridružio: 30 Avg 2014
 • Poruke: 103

@CyberWarrior
´´...Како је волстрит могао да финансира једну партију у небитној Немачкој 1930-тих и то баш партију која је била социјалистичка и звала се ''радничка'' када су се тада американци опорављали од велике депресије? Америка је тада била у великим економским проблемима, не можеш то поредити са садашњим стањем, тада је Британија била оно што је данас Америка. Ја сам за ове твоје наводе једино чуо у документарцима који пропагирају разне теорије завера....´´

Друже тако што је криза из тридесетих исто изазвана као и ова од пре девет година. Нико, ама баш нико од великух играча није пропао већ се сав губитак прелио на грађане а из кризе су они изашли још богатији.
Надам се да ти је сад јасније како је било могуће да се финансира хитлер. Истражуј мало и не вришти на све што ти је сумњиво да је теорија завере. Она то више за сигурно није већ се чак и отворено пропагирају циљеви закулисане светске ''сатанске'' врхушке.

Свако добро

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28906

Ukrainska BPL zašla malo u ruski vazdušni prostor
Украинский дрон накануне вечером оказался в воздушном пространстве России на Брянщине.
Источник: http://rusvesna.su/news/1510564844

offline
 • Pridružio: 16 Okt 2016
 • Poruke: 100

Ne pise sta se desilo sa dronom ? Ili sam preskocio...
Ovo neko opipavanje ruskog pulsa. Jel se to trebalo rusit momentalno po vama ili u putinovom stilu iskulirat ? Zalosno je ali moram konstatovat da je Rusija opasno opkoljena natovim satelitima. Bice sve vise i vise ovakvih upada, sa razlicitim letjelicama, zato pitah jel pametnije bilo odma rusit govna i jasno stavit do znanja ili igrat igru

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 672 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 3 sakrivenih i 655 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, bobomicek, Dorcolac, gasha, Glas, Kruger, ladro, loon123, Mixelotti, mnn2, raketaš, RecA, ruger357, vathra