Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

114

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • Pridružio: 19 Jun 2014
 • Poruke: 1391

Bez komentara

https://www.liveleak.com/view?i=755_1515331764

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 16 Okt 2016
 • Poruke: 100

Luka ::

Ne svidja mi se ovoliko medijsko izlaganje i pompa oko Dejana. Takve price obicno zavrse lose. Ne bih volio da jos jednom razglabamo dal su u pitanju ukrajinski diverzanti ili neko od njegovih.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28398


Сотрудники МГБ ЛНР продолжают выявлять на территории Республики тайники с оружием и боеприпасами, заложенные украинскими военными в 2014 году.
Источник: http://rusvesna.su/news/1515483335

offline
 • član biblioteke
 • Pridružio: 18 Jul 2007
 • Poruke: 27625
 • Gde živiš: iznad smoga Beograda

dozorni ::Bez komentara

https://www.liveleak.com/view?i=755_1515331764

Eto razloga za brze promene položaja. Bolje 4-6 granata i bežanija nego ovako da ”napipa” protivnik.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28398

dozorni ::Bez komentara

https://www.liveleak.com/view?i=755_1515331764


Bogami su oni momački još natovarili položaj granatama šteta što snimak ne traje duže al rekao bih da je pogođeno pravo ispred kamermana.

offline
 • Pridružio: 12 Nov 2016
 • Poruke: 574

Jučer USS Carney uplovio u Odesu:
Citat:USSCarney pulling into Odessa, Ukraine Jan. 8. Routine visit shows shared commitment to promote security & stability in region

Danas Global Hawk i P-8A špijaju oko Krima i Donbasa, a Global Hawk je svratio i do Sočija:offline
 • Insan 
 • Super građanin
 • Pridružio: 12 Okt 2015
 • Poruke: 1237

aramis s ::dozorni ::Bez komentara

https://www.liveleak.com/view?i=755_1515331764

Eto razloga za brze promene položaja. Bolje 4-6 granata i bežanija nego ovako da ”napipa” protivnik.


Prema količini čahura, veliko je pitanje koliko dugo ta gospoda sa video klipa je kampovala na ovoj poziciji.
A kada vidim kako dostavljači drndaju sa granatama pitam se da li postoji mogućnost da se neka aktivirala (neispravnost/loše skladištenje/transport/rukovanje ili kumulativno svi navedeni faktori)?
Nekako mi je iznenađujuće da su ih baš prvom napucali u centar, obično Rusi kada imaju elemante, tada radi baterija plotunom ili rafalom. Ziveli

offline
 • Pridružio: 02 Feb 2015
 • Poruke: 1170

Znam da je nemoguce bez upaljaca itd ali mozda je pukla neka od ovih sto se "sankaju".

Vujic je pricao da bi redovna vojska JNA razbucala Specnaz po obucenosti a kamo li ove pacenike rezerviste i redovnu vojsku. Ovo skijanje granata nisam vidio ni u crtanim filmovima.

offline
 • ds69  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 29 Dec 2012
 • Poruke: 582

Почетак 2018. године на рускојезичним информативним порталима обележиле су вести о припремама у Пендостану да се направи нови знатно шири списак олигарха из Русије који наводно "не доприносе" отпору диктатури ВВП-а па би им се као санкција блокирала средства.
Данашње, 10. јануара 2018. године, РИА Новости преносе чланак Ивана Данилова са блога Crimson Alter на ту тему. Ево неколико исечака за оне који слабије разумеју руски.
Некоторые российские СМИ и многочисленные западные политики ожидают, что февральские санкции США, направленные на принуждение российских олигархов к свержению "путинского режима", станут сильным ударом по российской экономической и политической жизни. На мой взгляд, ситуацию стоит оценивать с диаметрально противоположной позиции, так как "антиолигархические меры" скорее станут причиной для активизации репатриации в Россию частных капиталов и фактически обеспечат ускоренную консолидацию российской элиты.
(Нека руска средства масовних информација и многобројни западни политичари очекују, да ће фебруарске санкције САД, нациљане на принуђавање руских олигарха према свргавању "путинског режима", постати јак удар на руски економски и политички живот. По мом мишљењу, ситуацију треба оцењивати са дијаметрално супротне позиције, јер "антиолигархијске" мере могу пре постати разлог за активизацију репатријације у Русију приватног капитала и фактички обезбедити убрзану консолидацију руске елите).
Некадашњи амерички дипломата Вилијам Кортни исто тако оспорава успех ове идеје.
Mистер Кортни, который с 1972 по 1999 год работал на высоких должностях в Госдепе и курировал российское и украинское направления, терпеливо объясняет, что 90-е давно закончились и что в России больше нет Березовского, и вообще нет олигархов, обладающих хоть сколь-нибудь значимым политическим влиянием. Эксперт констатирует, что из-за действий Владимира Путина все бизнесмены, независимо от размеров состояния, вынуждены "иметь дело с властями", а также "платить налоги и получать лицензии на добычу природных ресурсов".
Более того, с точки зрения Кортни, Путин занимается принуждением бизнеса к участию в важных государственных программах или таких проектах, как Олимпиада в Сочи. В общем, перед сенаторами и конгрессменами рисуют картину, в которой российское государство занимается систематическим институциональным насилием в отношении бизнеса, который был настолько влиятельным в 90-х, что мог фактически назначать президента, а сейчас не может без государственного согласия вообще ничего и даже вынужден финансировать "путинские проекты".
(Мистер Кортни, који је од 1972 до 1999. године радио на високим дужностима у Стејт департменту и покривао руски и украјински правац, стрпљиво објашњава да су се 90-те одавно завршиле и да у Русији више нема Березовског, и уоппште нема олигарха, који имају иоле некаквог значајнијег политичког утицаја. Експерт констатује да су због дејства ВВП-а сви бизнисмени, независно од свог богатства принуђени "да сарађују са властима", а такође да "плате порез и добијају лиценцу на експлоатацију природних ресурса".
Штавише, по мишљењу Кортнија, Путин ради на принуди бизниса да учествује у важним државним програмима или таквим пројектима, Као што је Олимпијада у Сочију. У принципу, пред сенаторима и конгресменима (Пендостана) даје се слика у којој руска држава ради на систематском и институционалном притиску у односу на бизнис, који је био толико утицајан 90-их, да је могао фактички да одређује председника, а данас не може без сагласности државе ништа и чак је принуђен да финансира "путинске пројекте").
Дело в том, что текущая специфика американской политической жизни сильно осложняет принятие любых осмысленных решений, и почти любые стратегические соображения смело отметаются в сторону, если они мешают хорошему пиару, о котором можно ярко сообщить в соцсетях и который будет хорошо смотреться во внутреннем "новостном цикле". Очень сложно поверить в то, что кто-то в администрации Трампа или в окружении Стива Мначина — руководителя американского казначейства — действительно верит в то, что санкции против российского бизнеса приведут к каким-то положительным для США изменениям в российской политической жизни. Но именно такого рода санкции от них требуют конгресс и сенат, и, чтобы отбиться от очередных обвинений в "игре на Кремль", администрация Трампа, скорее всего, пойдет на составление ограничительных мер по принципу "чем длиннее список, тем лучше". Если ради хорошего пиара и возможности написать в твиттере что-то вроде "гениальный президент ввел гениальные санкции против плохих путинских бизнесменов", надо будет ограбить в том числе аполитичных или даже прозападных российских бизнесменов
(Чињеница је да текућа специфика америчке политике много компликује доношење неког осмишљеног решења, и скоро свако стратешко разматрање се оштро гура у страну, ако оно смета за добро пи-арење, које се може изнети у друштвене мреже и на које ће се добро гледати у унутрашњим прегледима новости. Врло је тешко поверовати у то да неко у администрацији Трампа или у околини Стива Мнучина - шефа америчког трезора - стварно верује у то да ће санкције против руског бизниса довести до неких корисних за сад промена у руском политичком животу. Али баш такав вид санкција од њих требају конгрес и сенат и да би се одбранили од нових оптужби за "рад за Кремљ". Администрација Трампа, највероватније ће ићи на доношење ограничених мера по принципу "што дужи списак, то боље". Ако је због доброг пи-ара и могућности да напише на твитеру нешто као "генијални председник је увео генијалне санкције против лоших путинских бизнисмена", требало би опељешити и аполитичне или чак и прозападне руске бизнисмене).
Сам факт того, что значительные суммы и активы могут быть заморожены или экспроприированы ради дешевого политического шоу, уже дискредитирует финансовую систему Штатов в глазах не только российского бизнеса, но и с точки зрения элитариев всех стран, которые могут оказаться под американскими ограничениями, а, как показывает практика, от американских санкций не застрахован вообще никто.
(Сама чињеница да значајне суме и капитали могу бити замрзнути или експроприсани ради јефтиног политичког шоуа, већ дискредитује финансијски систем сад у очима не само руског бизниса, него и са тачке гледишта елите свих држава, која се може наћи под америчким ограничењима, а како показује пракса, од америчких санкција није осигуран у принципу нико).
РИА Новости https://ria.ru/analytics/20180110/1512337166.html

Недавно су (средина децембра 2017. године и почетак 2018-те), што се тиче украјинских олигарха, донете мере судова у Британији и на Кипру којима су Бењи Коломојском, који је финансирао Мајдан, замрзнуте 2,5 милијарде долара, а Ринату Ахметову, који је исто тако својим утицајем оставио Маријупољ у Украјини, 820 милиона...
https://www.vedomosti.ru/finance/news/2017/12/21/7.....lomoiskogo
https://iz.ru/692117/2018-01-06/kompaniia-milliard.....ie-aktivov

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 28398Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 580 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 575 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bobrock1, Buda Baba, kihot, MikeHammer, shaja1