Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1090

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

Stevio ::Zelenski kaže kako mrzi Rusiju i ruske vojnike, kako plače od besa i agonije kada vidi kako Rusi seju ratne zločine.
Sledeća rečenica - Ja sam spreman za diplomatsko rešenje sa Rusijom, to je naš jedini način.

Neka naredna rečenica - Dajte nam PVO, tenkove, avione, gonićemo Ruse do Vladivostoka.

Ja stvarno ne mogu da zamislim Putina ikada da sedne za sto sa takvim čovekom.


Kakav god covek bio, ako bude ziv a dodje do primirja ili kapitulacije, mora on potpisati

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Fotke zapadnih medija...

Serijski broj sa ostataka Točke-U u Kramatorsku potvrđuje da je vlasništvo Ukrajine.

https://t.me/intelslava/24808

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8433
  • Gde živiš: pecina stroga

upitnik ::+ pretencioznosti

druze @upitnik,

iako veoma cijenim tvoja razmisljanja koja dijelis sa nama ovdje, moram da odgovorim na ovo

Ima ta jedna ideja koja se stalno podvlaci kod velikog broja analiza ovdje, a to je da je Kremljin truo, i da je to posljedica uticaja oligarha

Mada o oligarsima mislim sve najgore, Ruski ekonomski model jeste model liberalnog kapitalizma i nije Ruska izmisljotina vec je Rusiji pod broj jedan nametnut "tranzicijom", a pod broj dva to je vazeci ekonomski model u svijetu danas, i samo drzavni kapitalizam Kine ili Irana, osim Sjeverno Korejskog "komunizma", pruza nekakvu alternativu.

Rusija je ogromna zemlja, i nikad se nije njome vladalo drukcije osim delgiranjem ovlastenja iz Moskve nekom gubernatoru, koji onda odredjuje ekonomske sudbine na nivou gubernije i moze da radi maltene sta hoce dok god moze da izvjestava u moskvu da sve ide po planu. Oligarsi su se tu nasli, pokrivaju sta treba na lokalnom nivou, pokrivaju sta treba u Kremlju, i svima dobro.

Dalje, sta su oligarsi? Necu na tu temu jer je off topic. Ali ima ta nota na forumu a i u drustvu da je svako ko je napravio veliku lovu neprijatelj naroda i da radi za zapad. Sto je jedna obicna floskula i ne treba je dalje objasnjavati po meni. Oligarhijski zapad? A oligarsi su iskljucivo ruskoi proizvod, njih po zapadu nema, endemski su za Rusiju. I da ne trebaju Rusiji, ne bi ih ni bilo u Rusiji. Posto ih ima, znaci da su potrebni. Ovdje je samo pitanje kako ce se pojedini oligarsi odrediti prema dogadjajima u ovom trenutku, i to ce odrediti i njihovu dalju sudbinu. Sto im je Putin i rekao.

Da li ima problema u Kremlju, i u Ruskom drustvu? Pa naravno da ima. Preko dvadeset godina vlasti jednog covjeka i jedne ekipe neminovno dovodi do negativne selekcije i svih posljedica koje to nosi sa sobom. Ali ipak Putin i ekipa dobijaju izbore redovno, i sa velikom vecinom, a o preporodu Riusije kojem su kumovali da ni ne govorim.

Da li je Rusija na koljenima i pred raspadom zbog toga, ne bih rekao. Ako nista drugo, pogledajte kako rublja kotira mjesec i po dana nakon pocetka rata. I nakon uvodjenja najstrasnijih ekonomskih sankcija koje su zapamcene u istoriji. Kurs rublje po meni je jedini barometar u ovom trenutku. Bar ekonomski, odbili su stravican udar.

Vidim da forsiras tog generala, i da provlacis ideju da je u oruzanim snagama Rusije federacije komandovanje u problemu zbog "birokratije". Prvo, ne znam na sta mislis kada kazes birokratija u vojsci. Svaka ozbiljna vojska kroz istoriju pocivala je na birokratiji, na stapskim oficirima, koji su cijelu karijeru gradili po stabovima, i maltene nikad nisu komandovali borbenom jedinicom. Drugo, ne zaboravi da je svaki Ruski komandant od ranga majora na vise prosao Siriju, da su pukovnici i generali ginuli tamo, da se ne dolazi na komandnu funkciju u Ruskoj armiji tako sto si dobar sa oligarsima.

I dalje, vidim da i ti padas u depresiju jer ti se cini da su Rusi pukli u Ukrajini, i da sad imaju problema, i da ce ne znam sta da bude.

Podsjeticu te na Putinov odgovor novinaru na pitanje dokle ce se ici i koji su planovi (mislim da je to bilo drugi dan od pocetka specijalne operacije). Putin je rekao da ce sve zavisiti od razvoja situacije na terenu.

I tako je i bilo. Akcija je pripemljena i izvedena na nacin na koji je planirana. Nisu gubici na sjeveru proizvod loseg komandovanja nego su proizvod situacije, tj terena, ukrajinskog otpora i ukrajinskih jedinica na tom pravcu, i duzine i izlozenosti linija napredovanja. Svi ciljevi akcije na sjeveru su ostvareni. Obe kolone su dosle do pred Kijev, otporne tacke su zaobidjene, neke su stavljene u okruzenje. Da li je to rezultiralo padom vlade u Kijevu, ili pristankom na Ruske uslove? Nije. Da li je moglo da dovede do toga? Ja mislim da je za dlaku uspjelo da dovede do toga.

Da ne sirim dalje, mnoge kolege ce ovo pisanje naci da je jereticko, jer su zaboga ocekivali da druga armija na svijetu porazi Ukrajinu za petnaest dana. Jedno cu samo reci, tacnije ponoviti, da je prva faza akcije vojnicki bacila Ukrajinu na koljena, dovela je do vojnicki bezizlazne situacije, i da je stavila Ukrajinu i Zalenskog i ekipu pred izbor da li zavrsiti rat ili nastaviti otpor.

Odluceno je da se nastavi otpor. Odluku je donio onaj ko se pita, ko vuce konce i ko finansira ovaj rat, jer mu je u interesu da ovaj rat traje sto je moguce duze. A Zelenski je voljno i maestralno sproveo tu odluku i gurnuo Ukrajinu dalje u razaranje i u zrtve.

Da li ce Putin ici do kraja? Ja mislim da mora.

Ocigledno je da prva faza nije rusima donijela konacnu pobjedu, i da se mora ici dalje. Vidim, kolege su nestrpljive. Kad ce, zasto ne pocinje.

Dok god Rusi tuku po dubini, i dok god se ide napred na Donbasu i u Mariupolju, dok god se tuku skladista goriva i zelejznicka cvorista, ja mislim da se priprema nastavak operacija.

Ponovicu, ovo je od sukoba niskog intenziteta, kakav je bio pocetak, preslo u frontovski sukob dvije ozbiljne vojske (po broju ljudi i vatrenoj moci), i ne vidim kako ovo moze da stane bez finalnog obracuna.

Opet ti kazem, nije se radilo o problemu komandovanja, niti se po meni radilo o pogresnoj obavjestajnoj procjeni, radilo se o akcij koja je pokusala da zavrsi posao na najekonomicniji moguci nacin. Nije proslo, sad ce morati na skuplji nacin.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 150
  • Gde živiš: Melmak

Stevio ::Fotke zapadnih medija...

Serijski broj sa ostataka Točke-U u Kramatorsku potvrđuje da je vlasništvo Ukrajine.

t.me/intelslava/24808


i šta ćemo sad?

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6268

Iz pakla Mariupolja do bezbrižnosti Berdjanska.
https://t.me/RVvoenkor/7302
VIDEO

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6268

Kad se borbe vode van gradskih zona i naseljenih mjesta onda to izgleda drugačije, mnoooogoooo.Ratureni položaji VSU i malo razbacanih tijela vojnika.Artiljerija je odradila posao.Pješadija se "prošetala".
https://t.me/RVvoenkor/7325
VIDEO
18+

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2101

+ i šta ćemo sad?
Ispucati jos nekoliko da se optuzi druga strana...salu na stranu
Ovo su cinjenice koje nikog ne interesuju.Pa cak i samo priznanje ukrajinca ne mijenja nista u medijima niti bilo gdje drugo

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 150
  • Gde živiš: Melmak

S2M ::Arrow ‼🇺🇸Америчка војска је напустила скупу опрему, бежећи од бораца ЛНР

Војници ЛНР пронашли су амерички преносиви идентификатор радиоизотопа Верифиндер СН20 компаније Симетрица на позицијама које су заузели од нациста, рекао је капетан НМ ЛНР Филипоненко.

„Према званичним подацима, ова опрема није испоручена на територију Украјине као део војне помоћи, а такође није ни у слободној продаји, јер је намењена директно за испоруку америчким агенцијама за спровођење закона.

По свему судећи, овај уређај се појавио на позицијама Оружаних снага Украјине заједно са америчким инструкторима НАТО-а. У бекству су напустили скупу опрему.
t.me/RVvoenkor/7310
VIDEO


ovo je vrlo zanimljivo.
pitanje je gde su to oni bili i šta su to tražili ili još bolje šta su to još imali sa sobom.

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 11

+ 1

Можда ћу да те увредим са овим што ћу написати, и многе на овом форуму, иако немам никакву лошу намеру, чак напротив, али русофилија је опака болест у Срба XIX, XX и XXI века. Једна тешка заблуда. Нешто потпуно ирационално и рекао бих чак трагично по нас саме. Ако нас већ разум и логика томе нису научили, онда би барем историја, дубока и тешка, морала.

Србину мајка може да буде само Србија. Брат ми је само наш човек из Републике Српске и Црне Горе и нико више.

Народи могу да буду пријатељски, да се солидаришу, помажу једни другима, али ништа више од тога.

online
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2328
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

babaroga ::Mada o oligarsima mislim sve najgore, Ruski ekonomski model jeste model liberalnog kapitalizma i nije Ruska izmisljotina vec je Rusiji pod broj jedan nametnut "tranzicijom", a pod broj dva to je vazeci ekonomski model u svijetu danas, i samo drzavni kapitalizam Kine ili Irana, osim Sjeverno Korejskog "komunizma", pruza nekakvu alternativu. .

Samo mala digresija. Ne treba zaboraviti na Belorusiju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 815 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 3 sakrivenih i 763 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Areal84, bojcistv, Boris BM, Brana01, cavatina, ccoogg123, cenejac111, dane007, Denaya, dmdr, doktor123, dule10savic, Excalibur13, FOX, Frunze, Georgius, grenadir, h8propaganda, ikan, ivan1973, Joco Skljoco, Karla, kjkszpj, kokodakalo, Krusarac, kubura91, ladro, laki_bb, Luka Blažević, MaksicZoran, manda87, mercedesamg, Mercury, milutin134, MrNo, Niko Bitan, panzerwaffe, rasok, royst33, ruma, S-lash, Sir Budimir, slonic_tonic, SR-3m, stalja, Vlad000, vladaa012