Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1192

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2015
  • Poruke: 144

Stuka76 ::https://www.oryxspioenkop.com/2022/04/destination-disaster-russias-failure-at.html

Ne vidim ništa netačno, ako ima, može objašnjenje.


Не видим ништа тачно, ако има, може објашњење?

Невешто написан пропагандни текст на пропагандном сајту, следећи пут се потруди мало боље.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Mrkva ::
mogli su poput Girkina otići i bili bi mirni negdje s daljine
ovako su ostali gdje su se ponašali kao pravi ratovođe. bogme, bilo je dosta neslaganja pa i sukoba i među opolčencima. tako su stradali i njih dvoje. mi izvana pomalo i teško možemo pojmiti s kim su bili u sukobu i to među "svojima". iz sličnog je razloga i zaharčenko nastradao. priču o SBU ne bih baš uzimao u obzir jer nisu svakako ista razina organizacije sada i prije 5 godina niti bi mogli izvoditi kompleksne operacije duboko u neprijateljskom zaleđu. ta bili bi jači od CIA-e i FSB-a kombinirano!



Prvo, u tom prvom periodu, što se tiče Donbasa, stizalo je sve i svašta. Ovde na forumu smo bogme, znali u pola noći gotovo o svakom od tih vođa u prvim danima rata. Ne bih pogrešio ako bih rekao da su pojedinci ovde saznali i kako se zove Motorolina prababa. Toliko je vesti pristizalo da smo u situaciju u Novorusiji bili upućeni kao da smo tamo.
Stoga, ako smo "saznali" za sukob između Bednova i Plotnickog, tek bi čuli za neki sukob između Givija, Motorole i nekog od glavešina DNR. Tako nešto ja nisam čuo a mogu reći da spadam u one koji su prilično pratili tamošnja dešavanja tada. Dakle, nekog sukoba u slučaju pomenute dvojice koliko me sećanje služi nije bilo. Da li postoji mogućnost da su ih likvidirali njihovi, svakako no, između toga i poptisa SBU, ja ipak dajem prednost ovome drugom.
Ta priča da ukrajinska SBU nije na istom nivou sada i pre 5 godina ne pije vodu. Ona nije izrasla u ozbiljnu službu preko noći, već je ovo što je SBU danas plod decenijskog rada. Ona je već osam godina (možda čak i više) pod monitoringom i i patronatom CIA koja je od nje napravila modernu verziju peruanske DINA i svakako je pretvorila u svoju filijalu na istoku. Akcije SBU zapravo su akcije CIA. Ne vidim zašto bi, uze svu podršku i logistiku CIA, bilo neizvodljivo odraditi kompleksnu akciju u ne toliko dubokoj neprijateljskoj pozadini, uz sve one olakšavajuće oolnosti kojih itekako ima.

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2013
  • Poruke: 95

Шта каже украјинска "интернет штампа":

"Нептун" вдарив по "Москві" - флагман Чорноморського флоту РФ палає та втратив хід

Citat:Береговим ракетним комплексом РК-360МЦ "Нептун" від ДККБ "Луч" був уражений флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер "Москва".

Інформацію про це офіційно підтвердив голова Одеської ЛДА Максим Марченко.


Нисмо видели потврде с друге стране.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

VojvodaMisic ::
Bas mi zao sto ovi ne mogu koristiti zapadnu tesku neku kompleksniju noviju tehniku pa da vidimo pravu snagu mocnog ruskog oruzja u punoj snazi a ne ovo gde ruska pvo retko sta ima i gadjati.



Ti si Mišiću rešen da bi trebalo i jednima i drugima majke još više da zakukaju Very Happy
Vidiš li bre da se i zubima kolju ozbiljno - kakva kompleksnija tehnika zaboga!
Ziveli

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

I Arestović potvrđuje da je pogođena Moskva.Nije ništa nemoguće u ovom ratu.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Ozbiljna vojska mora ostvariti dosta toga da bi nosila taj prefiks.

Sve navedeno postiže se ulaganjem u nju, njenim kvalitetnim ustrojem, kvalitetnom opremom, stalnom modernizacijom i praćenjem trendova, uvježbavanjem i sl.

Ruska vojska je u proteklih 15 godina mnogo radila na svemu. Znatno je modernizirala oružane snage, radila redovne vježbe svih rodova, stekla predragocjeno iskustvo u Siriji. U naoružanje je uvela nova oružja, proizvodi gotovo sve u svom arsenalu.

Svime navedenim stekli su imiđ snažne vojske koja je među vodećim u svijetu, pobjednici iz Gruzije, iz Sirije, asistenti u velikom preokretu prvog rata u Ukrajini, rutinskog upada na Krim...

To je vojska koja ima strašan radarski sustav, satelite, vlastiti navigacioni sustav, awacse, avione za elektronsko ometanje i ratovanje.

E od takve se vojske i onog prvog Putinovog govora očekuje mnogo. Tu ljestvicu nismo postavili mi, nego oni sami. Dakle sve što do sada nije urađeno kako treba (a nije mnogo toga), i komentiranje nekih od nas nema veze sa rusofobijom nego sa kritičkim stajalištem po nekim pitanjima.

Ovo sa isporukama ode u nedogled. Evo i Česi šalju 20 gradova. Pa pogledajte listu od danas i jučer: tenkovi T-72, bmp-1, M-113, haubice, gradovi, helikopteri, mrapovi, Javelini, Milani, panzefausti... Pa nemogu kalibri sve poklopiti.

Kako dani prolaze sve mi je više na pameti shema napada kada se crtao onaj famozni krak 4 koji bi odijelio Ukrajinu od Europe (linija napada Bjelorusija - zapadna granica Ukrajine). Možda se tako Bjelorusija trebala iskoristiti za razliku onog pucnja u ništa.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1575

powSrb ::За сада ово стиже.

Питање је времена када стижу и озбиљнији системи. Полако појачавају "донације". Верујем да Украјинци већ тренирају на озбиљнијим стварима, питање је само колико ће Руси дуго да воде овај рат и да ли ће Украјинци имати времена да се обуче. Ако се обуче ето у следећим донацијама нових стварчица.Citat:20+ RM-70 Vampire MRLs
20+ 152mm ShKH vz. 77 DANA SPGs

US:
- 16 Mi-17 helicopters
- 18 155mm howitzers
- 300 or 3000 Switchblade LMs
- 2 AN/MPQ-64 radars
- 10 AN/TPQ-36 radars
- 200 M113 APCs
- 100 HMMWVs

Британци
Mastiff Protected Patrol Vehicle [Part of a batch of 120 AFVs. To be delivered
Wolfhound Heavy Tactical Support Vehicle [Part of a batch of 120 AFVs. To be delivered
Husky Tactical Support Vehicle [Part of a batch of 120 AFVs. To be delivered


Onomad djelimicno predvidjeh pocetak specijalne opracije, takodje pocetak iste prespavo kao konj. Embarassed
Usuditi cu se kazati da, kraj "Specijalne operacije" je 09.05.
Dan pobjede nad fasizmom!
Simbolican datum i do tada mora da bude neka pobjeda, sa ciljem da se ista pokaze kao prvobitni cilj (koji je incijalno skoro pa sigurno bio ambiciozniji ),jednostavno mora da bude neka opipljiva pobjeda.
Moramo cekati do toga datuma da, vidimo sta ce Rusi napraviti i dokle ce da doguraju!

Posilje navedenog datuma, sam Bog zna (sada sam skoro siguran da, do navedenog datuma Rusi ne mogu da izguraju cak ni do Djnepra a gdje je cijela Ukraina) ,nadam se da nece biti opsti rat jer tada ide ono , dodju do grada i kazu 24 casa da svi koji hoce napuste a nakon toga,ide kao u djecijoj igri "ko se nije skrio magrac je bio" i ide peglanje terena, GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2013
  • Poruke: 95

Мени је интересантно како није опеглана "цивилна" путна и железничка инфраструктура на путу према Пољској и Мађарској. Мостови на реци Уж, пруга до Ковеља, Лавова и од Ужгорода.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

Izgleda da treba dosta da se zagriju.Pa će onda da kažu, e sad će da sa marišemo kao ljudi. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 01 Apr 2022
  • Poruke: 42

Ma da imaju pameti kao sto nemaju, sutra bi im unistili infrastrukturu, zeleznicu, mostove. Da, ne mozes na samoj granici, sve i da unistis to ce uci u UK ali ako u unistis na 5km od granice, nateraces ih da u tih 5km od granice imaju grupisanu vojsku tehniku.. i onda to polupas krasnopoljima, iskanderima.

Ako je tačno da su pogodili Moskvu, pa sta bi im tek neka ozbiljnija sila uradila? Mnogo se Rusi zajebavaju. Pre 3 nedelje sam jos rekao da su zaribali, zagrizli vise nego sto mogu da pojedu, da ce da uzmu Donbas i to predstave jao neku pobedu i uspesnu misiju. Za mesec dana (ovo se nece pre zavrsiti) Ukrajinci ce da imaju bolje oruzje od Rusa jer Rusiju vise niko ne shvata za ozbiljno posto su pokazali toliko nedoslednosti da se Jeljcin prevrce u grobu. Viseod svega bih voleo da nisam u pravu i da ce da se trgnu, da se manu praznih pretnji.

A ovi Belorusi su posebna prica, primaju i trpe sankcije ni krivi ni duzni,

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1070 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 1 sakriven i 1048 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bokisha253, BORUTUS, cenejac111, FileFinder, GandorCC, Georgius, helen1, hyla, Još malo pa deda, ladro, Mi lao shu, mik7, Mixelotti, nesa1962, ostoja, Pikac-47, shone34, Srki94, Srle993, vukovi, 79693