Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1188

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8471
  • Gde živiš: pecina stroga

Hocu da kazem da je ogromna razlika izmedju eskalacije i globalnog rata

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8471
  • Gde živiš: pecina stroga

Rasputica zavrsava krajem aprila a to je za desetak dana.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Ta vest da će Rusi udariti po NATO kolonama je je pravi primer kako mediji eskaliraju situaciju u svetsko mnjenje.

Rusi su ponovili ono što i prvih dana, da će svako biti legitimna meta, uključujući i NATO konvoje koji (ako ih bude) dostavljaju oružje u okviru teritorije Ukrajine...

Vest je odjeknula tako da je ispalo da će NATO konvoji koji dostavljaju oružje u Ukrajinu postati legitimna meta.

I onda ispadne Rusi prete, još više lude, a ono samo opominju na fundamentalni zakon rata

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Стижу и хеликоптери, амери одобрили још један пакет помоћи у износу од 800 милиона, европљани 500 милиона. Citat:The U.S. will provide artillery systems, armored personnel carriers, and additional helicopters to Ukraine. Citat:Biden: “The Ukrainian military has used the weapons we are providing to devastating effect.”

Zelensky asked for tanks, air defenses, artillery, APCs, military aircraft, air defenses & MLRS in a taped message today.

He goes 2 for 6, with Europe perhaps providing other weapons.

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

powSrb ::Стижу и хеликоптери, амери одобрили још један пакет помоћи у износу од 800 милиона, европљани 500 милиона. Citat:The U.S. will provide artillery systems, armored personnel carriers, and additional helicopters to Ukraine. Citat:Biden: “The Ukrainian military has used the weapons we are providing to devastating effect.”

Zelensky asked for tanks, air defenses, artillery, APCs, military aircraft, air defenses & MLRS in a taped message today.

He goes 2 for 6, with Europe perhaps providing other weapons.



Koliko se samo gladnih moglo nahraniti Crying or Very sad

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1477



Svi clanovi koji su komentarisali moguce stvaranje ovog kotla su u svojim postovima izneli neke cinjenice,podatke i pretpostavke za i protiv. Tako da cu probati ih objediniti u jednom postu.
Funze je napisao da misli da se nece stvarati ovaj veliki kotao, vec vise malih. Slazem se sa njim.Ako sam neki propustio ne zamerite.
Kunktator je pitao da li Rusi imaju efektive za ovoliki kotao. Ja ne znam a mislim da niko na forumu ne moze dati odgovor na to pitanje. A to je krucijalno pitanje za ostvarivanje ove zamisli. Taj obruc bi bio dugacak 100-120km.Spoljni deo prstena bi se morao siriti ka Pavlovgradu da bi se osigurala dubina,prvo za logistiku a zatim i neutralisala mogucnost proboja okruzenja.Ako nema dovoljne sigurne dubine prstena artiljerija,logistika bi bile izlozene napadima sa obe strane prstena. A samim tim snage oko polovine duzine prstena bi bile posebno ugrozene ako logistika ne bude zadovoljavala njihove potrebe.
Svevid je pisao o 20.000 rezerve kod Pavlovgrada. To se vec neko vreme pominje kao opcija i kruzi internetom. Na ove Ukrainske snage treba dodati i deo Ukro snaga koje su se oslobodile Ruskim napustanjem Kijevske,Sumske,Cernjigovske oblasti. Prilikom stvaranja kotla sigurno bi bili upuceni u rejon Pavlovgrada da napadaju i vrse pritisak na spoljni praten.
Wathra je napisao zasto bi taj pravac bio logican izbor na osnovu terena ako se odluce na stvaranje tog velikog kotla. Jeste da bi se u tom slucaju i Ukro snage na linijama ka LDNR morale prorediti i usmeriti na unutrasnji prsten,tako da bi se olaksao proboj Ukro linija odbrane okrenut ka Donbasu. Ali kao sto napisah iznad pitanje da li Rusi imaju dovoljno angazovane efektive za ovaj poduhvat.
Ono sto me jos navodi na zakljucak protiv tog velikog kotla je sto Rusi miruju kod Balakleje. Ako se tu aktiviraju Rusi sa tendencijom prodora linija mozemo pricati o velikom kotlu. Prodorom Rusa odatle ka Lozovaji i iz Izjuma ka Bavrenkovu sa nastavkom na jug, Ukri mi morali pokrenuti rezerve kod Pavlovgrada da zatvaraju te pravace. Ali u tom slucaju tu rezervu bi morali rasporediti na dva pravca napada. Samim tim pitanje da li bi im ostalo snaga da zatvaraju napredovanje sa juga.
Rusi su sigurno do sad oslobodili znacajane snage upotrebljene u Mariupolu. Ali gde ce biti rasporedjene posle odmora niko od nas ne zna. Da li na juznom delu fronta ili u Hersonskoj oblasti.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

https://rs.sputniknews.com/20220413/nato-se-u-odesi-igra-vatrom-1136438660.html
Шта је ово?

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Kairos

Распутица Маја месеца?

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

САД ће предати Кијеву 200 оклопних транспортера М113, 11 хеликоптера Ми-17, 18 хаубица, 300 дронова камиказа Свичблејд, 500 пројектила Џавелин, саопштио је Пентагон

Ovo je navodno iz Avganistana, ono sto mene zanima...gde su oni smugnuli sa svom ovom starudijom kad su Talibani preuzeli glavnu rec? Gde se sve ovo trenutno nalazi?!

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Uz ritam sekciju,
pesma"Звезда По Имени Солнце"
Što bi rekli - Pjesme naše i vaše mladosti Very Happy

babaroga ::Koncert za vojsku

Sa specijalnim gostom na ritam sekciji ZS-23-2 (premotajte na 7:20)




No da se malo prisetimo i "originala".




Mihail Sergejevič Tolstih - Givi

Slava mu!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 834 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 3 sakrivenih i 816 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, BORUTUS, cikadeda, flash12, hyla, ILGromovnik, mačković, mikrimaus, milenko crazy north, Parker, Sićko, Srle993, stalja, Stoilkovic, wizzardone