Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1205

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • fin 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 06 Nov 2012
  • Poruke: 725

ikan ::Za nedelju dana niko se i neće sećati ovoga.
Možda ti ne.

Ovo ide na prva mesta istorije pomorskog ratovanja. Tek iza toga dolazi exocet iz argentine. Po signifikantnosti novije vojne pomorske istorije. Znaš li koliko je nauka i instituti utrošili svog znoja kroz decenije da se razvije jedan radar i računari su-34, da bi takav avion bio taktički superioran tornadu i b-1? Za udare duboko u teritoriji neprijatelja. To je sprdanje iz rada tih ljudi.

Da bi onda neki guzonja slao te iste da u laganim i sporim zaokretima na maloj visini sa NRZ, a 150kg posada od prenajedanja se katapultira i pokazuje onda protivniku neke kordinate ispisane na papiru.

..odoh da zapalim jednu i sednem malo pored moje makete Slave koju imam u vitrini.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Maj 2019
  • Poruke: 1756

milan47 ::Значи Јоване, и последњем кувару значи. Оно што јако руши морал је свест војника да је непријатељ недостижан. Зато је ово јако битно за укре. А било је тога и раније, нпр Америчко сампубилачко бомбардовање Јапана на пичетку рата или Британско Берлина. И то наше обарање ф117 којим се и данас дичимо са правом. Тако да је ово велики бустер за укре из угла морала.

Скот О Грејди, Херијер код Горажда, Мираж на Палама...

Накупи се тога.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

Napisano: 14 Apr 2022 7:25

Ovo potapanje ostaje za istoriju i veliki ponos za Ukrajince.
Mozda je eksplodirala neka od raketa pri pokusaju lansiranja sa samog broda, mozda, a najverovatnije su ga potopili ukrajinci neptunom.
Zašto obala Odese nije preorana još prvih dana rata.
Rusi stede Odesu jer ima istorijski znacaj, taj kalkulantski odnos ih kosta ponosa mornarice.
Minimim minimuma u ovom ratu je da uzmu celu obalu crnog mora sve ispod toga je poraz definitivno.
Od zemlje koja nema ni mornaricu ni avijaciju izgubiti najbitniji brod flote je jedinstven primer u istoriji.

Dopuna: 14 Apr 2022 7:32

"Po prvi put, od početka ruske invazije na Ukrajinu, SAD šalju Kijevu sofisticiranije i teže naoružanje.

Za ovakvo naoružanje su neki zvaničnici administracije DŽozefa Bajdena smatrali do pre nekoliko nedelja prevelikim rizikom za eskalaciju sukoba, prenosi CNN"

Pročitajte pažljivo ovo gore, vrlo pažljivo.
Pokazaće vam kako zapad shvata ruse sve manje ozbiljno i kako podize uloge što vi#e vremena prolazi. Tek posle potapanja Moskve ocekujte da ce ih smatrati nedostojnim i neozbilljnim i da će još više podići uloge.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Voja1978 ::Evo ja nisam bot ali sam rekao i reci cu ponovo - ako ova operacija ide po planu onda je ovo najidiotskiji plan ikada.
I ne, ne prihvatam pricu da je super sto su izgubili stotine tenkova i drugih vozila, da je vecina tih vozila napustena jer su ostali bez goriva, da bi se to svakome desilo, da je dobro sto Su34 koriste na isti nacin kao Ju87 i da je bekstvo iz Kijeva maestralna takticka zamisao. Nije.



Uporedi Ukrajinu sa recimo Čečenijom i Avganistanom i na to dodaj još pomoć u tehnici i naoružanju koju je Ukrajina dobila samo u ovih mesec dana (ne sećam se da je iko ovoliko dobio).



Citat:Rusija je trula drzava jer nema institucije nego o svemu odlucuje jedan covek, kojim iza scene upravlja nekolicina bolesno bogatih pojedinaca. Zato se stvari ne rade u pravcu interesa naroda i drzave nego u pravcu tih pojedinaca. Nigde, na duze staze, diktatura nije dala dobar rezultat. I ne, sankcije nisu ojacale Rusiju, nanele su joj mnogo stete i to se sada u ovom ratu vidi. I tek ce.


Rusko rukovodstvo ima mandat od građana za ovo što radi. To su pokazali poslednji izbori, to pokazuje i trenutno raspoloženje Rusa. Igram šah na nekoj platformi pa razmenim po koju sa nekim od njih i čak i oni koji "ne mirišu" Putina smatraju da se ovaj problem morao rešiti i nadaju se da če se ovo brzo završiti sa što manje stradalih jer su "Ukrajinci zapravo bratski narod".
Dakle, bez obzira na način Putinove vladavine unutar ruskog naroda postoji konsenzus po pitanju Ukrajine i rešavanja ukrajinskog problema. Drugo, ne vidim način demokratskog odlučivanja u situaciji kada je zemlja neposredno ugrožena? Jel to znači da svaki potez treba da se izglasa u Dumi? U SAD je za vreme DSR postojao ratni kabinet koji je odlučivao o svemu, verujem da bi ista priča bila kada bi se i danas našli u neposrednoj opasnosti.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Сваки епски сукоб (а овај који је постао крваво очигледан у Украјини) има и своје епске јунаке и трагичне губитке и славне победе. Међутим нема епике без порекла и староставних веза преко којих се наставља или довршава неки претходни сукоб истих актера али преко других лица. У том смеру (рад дубљег сагледавања сукоба у Украјини, иако је већ то речено али вреди поновити) интересантни су и ови прилози који круже на интернету.
Прво демантован је онај летак о позиву руских војника да уништавају украјинску нацију, а који је (летак) написала једна од епархија УПЦ Московске Патријаршије у Украјини.




Затим мало о пореклу неких немачких политичара који итекако имају утицаја у постојећем сукобу у Украјини:


offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 765
  • Gde živiš: RS/BiH

Napisah ja malu pricu o oficirima "cipelicima" iz bivse JNA i spomenuh Ruse .Prica se nastavlja u smislu " ma 'ta ce oni" kad ono .....

offline
  • izi 
  • Građanin
  • Pridružio: 27 Maj 2018
  • Poruke: 38

Ja sam još u šoku. Neko reče, da će ovaj rat da traje Godinama I da je uništenje tog broda samo deo tog rata. Ali kako je krenulo ne bi me iznenadilo, da jim Ukri roknu jednu I u Moskvu I tada bi se opet neki vojni strucnak našao da kaže pa rat je jbg... Šta još treba da se desi? Možda da padne Baš I Moskva, da bi končno Rusi počeli da ratuju ne imati u ubziru istoriske gradove I civilne objekte. Zapad je sudbu več napisao tako da je ovo šamaranje ruske vojske suvišno. Živi bili pa videli. Zdravo

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2018
  • Poruke: 262

Operacija ide prema planu - samo što mnogi previđaju to da je otpočetka planirana tako da ne uspe.

offline
  • Pridružio: 10 Apr 2020
  • Poruke: 267

Dukelander ::Мени је интересантно како није опеглана "цивилна" путна и железничка инфраструктура на путу према Пољској и Мађарској. Мостови на реци Уж, пруга до Ковеља, Лавова и од Ужгорода.

Ja to pričam od 3. dana SO, al' nema ko da čuje...

offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2107
  • Gde živiš: Beograd

Да модератори поделе бенседине да би могло да се иде даље са темом Very Happy.
И Шефилд је попио противбродске као и Амерички Старк 87ме. Ето попи и Москва.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 987 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 0 sakrivenih i 964 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amstel, babaroga, Bobrock1, brundo65, cemix, Djordje29, DonRumataEstorski, Futog 74, ILGromovnik, Kriglord, krkalon, m0nstrum_, milenko crazy north, milos.cbr, Mixelotti, paja69, Parker, pein, powSrb, Shilok, sovanova95, tubular, vaso1