Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1222

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Evo, Rt prenosi, 7 povređenih u prekograničnom granatiranju sela u Rusiji 10km od granice.

Ajde sad da vidimo da li će Rusi napasti "centre odluke" kako su rekli pre koji dan ukoliko se ponovi napad na njihovu teritoriju...

Inače, kažu da se 2/3 stanovništva vratilo u Kijev.

Možda su Rusi mogli povremeno da gađaju vojne ciljeve u Kijevu, a ne da dozvole da postane najbezbedniji grad u Ukrajini i photoshoot centar Evrope... Dok njima preturaju granate na zemlju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 120

Slusam vesti na bugarskom radiu i lepo prenose da brod nije potonuo vec da je zahvacen vatrom od oksplozije rakete. Pozar je ugasen i brod se transportuje nazad u luku na popravku. Nijedan oruzani sistem nije ostecen. Sad obzirom da je NATO zemlja sami prosudite

offline
  • Pridružio: 09 Mar 2017
  • Poruke: 102
  • Gde živiš: Zanzibar

S2M ::+ 4fat
Ziveli Ziveli Ziveli


Ne vjerujem da je krastarica i to Flag ship išla na ekskurziju do Zmijskog ostrva i nazad.Razmisli i ti.Pusti ti to šta pokriva S-400 sa Krima.Stalno smo crtali nekakve krugove ovdje a helikopteri ukrajinski dođoše u po Rusije( Very Happy ).

Znam druže ..... Sad Sad Sad
Ali manje srce boli Zaljubljen Zaljubljen Zaljubljen
Živeli
Ziveli Ziveli Ziveli

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6273

Prije par dana neko je postavio fotografiju stanice za vođenej TB2 negdje u Hersonskoj oblasti.Sjećam se da se razvila kratka rasprava oko toga.Sad možda su i pokušali nešto ukri.Kontam da su podigli te TB2, Moskva ih otkrila i lansirala.Nešto pošlo po zlu i došlo do požara.Nagađam, praštajte.
A tih Neptuna ni u tragovima.Ima još jedan detalj.Ima jedan dio na onom poluostrvu prije i južno od Hersona koji još drži VSU.Zašto se to nije očistilo?Iza leđa imaš ljep komad teritorije koju kontroliše neprijateljska vojska.Stvarno u ovom ratu toliko nelogičnosti da jednnostavno boli.Čudan rat neki.
Ako je nejto učestvovao ili davao logističku podršku ovom napadu(ako je bio) na Moskvu, mene da se pita(srećom pa se ne pita) ja bih gađao jedan onaj Global Hawk sa S-400, ako ga može dohvatiti.Jbg, sorry nisam znao a i za komandama bio regrut.Nema ljudskih žrtava, probaš sistem.Nije 1:1 ali si bar pokazao da imaš cohones.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7963
  • Gde živiš: Zagreb

Stevio ::Ali što neko napisa da bi bilo dovoljno da je neko Maljutkom pogodi u onaj kontejner sa protivbrodskim raketama, pa da plane...

Mislim ja se ne razumem toliko, ali kakav bi to apsurd bio da brod koji je praktično okružen tim kontejnerima bude dizajniran tako da oko sebe ima tempirane bombe... Stvarno mislim da to nije baš tako u praksi.

Pa nemaš tu šta misliti. Sve je na tanjuru.
Te rakete nose tonu TNT-a ili nečega sličnog u limenom kontejneru debelom par mm i nikakav "dizajn" ih ne može zaštititi u slučaju direktnog pogotka.

Druga je stvar što je to sve hipotetski jer ti njemu na moru ne možeš prići s Maljutkom jer će svako plovilo koje ide na njega biti upozoreno već na +10 milja, a i kreće se brže od većine plovila osim glisera. Teoretski bi neki ludi sirijski "freedom-fighter" u izbjeglištvu mogao potopiti brod običnim RPG-om s istanbulskog mosta, preciznim pogotkom u BG rakete.

Taj koncept je zastario i svakako da su vertikalni lanseri puno sigurnije rješenje, jer moraš prvo probiti vanjski oklop broda, pa onda još ima dosta prostora do raketa. Time se znatno smanjuje asortiman oružja koja to mogu probiti.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

procesor ::@Stevio

Sve je OK ali pitanje svih pitanja je sto ce taj brod tu gdje je bio a sljedece pitanje je sto ce sam ako se zna koje su mu slabosti ?


Mislim da se prevremena penzija smeši nekim ruskim generalima i admiralima. Ovaj incident mora sada i odmah, da bude iskorišćen u cilju temeljne čistke naduvanih generala zadriglih u privilegije i nezaslužene pozicije, koje VVP nije mogao da pomera bez nekog valjanog razloga. Opet, neizostavno je poređenje sa JNA koja je bila puna takvih, pa nije teško zaključiti da ih ima u svim vojskama. Niko nije imun od takvih...
Kada vidim debele kitove koji nose pelerine umesto uniforme na pamet mi padaju razni Adžići, Panići i ostali nesretnici koji su se i "istakli"u našem građanskom ratu. Nije naravno višak kilograma dokaz nesposobnosti nekog generala, ali je dokaz da ni svoje nagone za prežderavanjem ne možeš da kontrolišeš, a kako onda očekivati mudrost, smirenost i staloženost u komandovanju od kojih zavise životi, ne samo vojnika, nego i naroda koji braniš.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 84

Ovo bombardovanje civilnih ciljeva u Donjetsku kao i napadi na pogranicne ciljeve u Rusiji (bila sabotaza onog mosta u Rusiji, napad na granicni prelaz i raketiranje ovog sela sa 7 povredjenih) u poslednjih par dana zajedno sa ovim napadom na Moskvu (brod, ne grad) je dosta indikativan. Covek bi mislio da ce Ukri posle 50 dana tamburanja po svemu i svacemu i silnih gubitaka biti malo oprezniji ali njihove akcije su sve smelije. To ide ruku pod ruku sa zapadnjacima koji su, posle inicijalnog odbijanja da ucestvuju u sukobu, poceli da salju sve i sva i da Borelj izjavljuje da ce ovo vojno da se resi. Definitivno se oseca okurazenje sa strane zapada i nije mi jasno odakle i kako.

Postoji neka igra koju cemo razumeti na kraju. Moja pretpostavka je da zapadu ne odgovara prolongirani sukob i pokusavaju da isprovociraju Ruse da ulete sa sto vecom silom. Da li je to zato da bi imali izgovor da oni ulete sa svojim trupama ili zato da se sto pre zavrsi rat nisam siguran.

Samo da se ogradim, potpuni sam amater i pristupio sam forumu pre par nedelja kada sam video da se ovde dele izvanredne analize i informacije ljudi koji ocito prate vojne sukobe mnogo duze, bolje i detaljnije nego sto moze bilo gde drugo da se nadje. Tako da izvinite ako lupam gluposti.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2543

Ukrajinska Južna vojna komanda saopštila je da su njene snage pogodile komandni brod ruske Crnomorske flote krstarećom raketom "neptun", uz tvrdnju da mu je naneta značajna šteta i da je raketna kratarica počela da tone.

U objavi na Fejsbuku se navodi da je požar nastao posle raktnog udara. Dodaje da su, zatim, spasilačke brodove omela eksplozija municije na brodu kao i loše vreme koje je dovelo do toga da je "Moskva" počela da tone.

b92

offline
  • Pridružio: 05 Dec 2013
  • Poruke: 53

hurmiza ::Slusam vesti na bugarskom radiu i lepo prenose da brod nije potonuo vec da je zahvacen vatrom od oksplozije rakete. Pozar je ugasen i brod se transportuje nazad u luku na popravku. Nijedan oruzani sistem nije ostecen. Sad obzirom da je NATO zemlja sami prosudite

Izgleda da u Turskoj ne love antilope.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Кад смо већ код помоћи запада Украјини. Што неко каже помажу на све могуће начине само још да почну да пуцају по Русима и то је то.


Citat:Looking through reported U-2S flights out of RAF Fairford, a pattern starts to emerge of three distinct mission areas. Knowing how long the aircraft spend in these mission areas, we can determine approximately where they might be looking.Citat:How much NATO can see over Ukraine and inside Russia

ЛудницаCitat:As the war in Ukraine progresses, heavy NATO ISR flight activity has persisted throughout the last month. Тhis map shows NATO and Swedish ISR activity from 13th to 31st March 2022.
Нептун. Како неко написа већ. Хтели или не Руси морају узети целу обалу буквално, или су изгубили.
Citat:Neptune has a reported range of 280km and entered service with the Ukrainian Navy in 2021. The missile, launched from off-road 8x8 TELs, allows them to target naval vessels near Crimea and beyond.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1130 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 8 sakrivenih i 1069 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, atmel, Bobrock1, bojank, Buzdovan, croato, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, doklevise, dragoljub11987, FOX, Frunze, Gargantua, ivica976, jaeger, Karla, kikisp, Koridor, kunktator, Leonov, Lošmi, mercedesamg, Metanoja, MikeHammer, milenko crazy north, Milometer, mkukoleca, mrav pesadinac, MrNo, NoOneEver Dreams, nuke92, Oscar, Panter, Parker, pein, procesor, raptorsi, robert1979, Rogan33, royst33, ruger357, S2M, sasa76, slonic_tonic, Srki94, Srle993, stegonosa, tubular, vathra, VP6919, YugoSlav, zodiac94