Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1753

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

danijell ::Evo Nensi savjetuje pravljenje rezervi, njemački ministar(ka) unutrašnjih poslova
Arrow https://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/n.....95490.html


Руси имају само 160 циљева у Немачкој. Mr. Green

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

upitnik ::
Али, то је cool, friendly Nazism, који циља "само" Русе. Зашто, побогу, то смета Русима кад не смета ни Израелу.


Glede "friendly nazism"....jedna lekcija iz istorije koju je narod sećanja očigledno zaboravio.

Naime, mnogi nemački Jevreji su verovali da se nirnberški rasni zakoni ne odnose na njih i da rastuća plima antisemitizma nije usmerena ka njima. Sebe su doživljavali kao deo zapadnog kulturnog sveta, deo nemačke kulture. Ni nalik tzv. Ostjuden, koje su doživljavali kao neobrazovane, primitivne i praznoverne na koje se verovatno ti rasni zakoni i odnose. Oni, nemački Jevreji, deo su evropske civilizacije, deo modernog sveta, deo nemačkog društva. Svoje korene u Nemačkoj prate generacijama unazad poput jednog nemačkog pripadnika Waffen SS čiji su preci doselili u Nemačku još u doba inkvizicije. Oni se takođe i patriote. Mnogi od njih su bili i protivnici priliva njihovih sunarodnika iz istočne Evrope u strahu da će im prisustvo ovih neasimilovanih Jevreja ugroziti društveni položaj.
Epilog znamo. Čak su i roditelji mnogih Mischlinge završavali u konc-logorima.
Za rasu nadljudi svi su bili isti.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2016
  • Poruke: 156

t.me/mapsukraine/594

SBU sprovodi teror nad stanovnicima Harkova. Ali nece dugo...

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Ovo zaplenjeno oruzje ce zavrsiti sve na crnom trzistu posle rata.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Preuzeto sa druge teme





Bugari na zavidnom osmom mestu po visini pomoći
Izgleda da braća iz "dežele" više talasaju nego što delaju. Sa svojim 10 miliona nisu se baš pretrgli.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Malo Točeno ::Ovo zaplenjeno oruzje ce zavrsiti sve na crnom trzistu posle rata.

Ili u Pridnjestrovlju Wink

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

bojcistv ::https://twitter.com/oryxspioenkop/status/1521170666229276673
Ostade Rusija bez tenkova. Evo šanse Ukrajini da krene u Kursku bitku i nadjebe Rusiju i u pogledu oklopa. Još malo i kleknuće Rusija kad krene Ukrajina u kontranapad. Pa sve ti jbm...
Ja ponovo ponavljam, čisto zbog ovog defetizma koji generalno vlada na forumu u pogledu napretka Rusije, vojnik koji ostane bez hrane, goriva, municije ne može da se bori. A da ne pričam da pored toga što im Rusi deru pozadinu i buše skladišta i zalihe istovremeno melju i živu silu na prvoj liniji. A kad pukne prva linija rođaci koja će da ostane? Pa nijedna jer su ove pravili osam godina. Ja razumijem ljude koji nisu bili u ratnim sukobima da ovako komentarišu. Ne daj Bože doživjeti ovo što sada doživljava ukrajinska vojska. Gledam to na Telegram kanalima i nema sumnje da je ovo pakao i da je samo pitanje vremena kada će se te linije da puknu, a onda kreće bježanija nekontrolisana.
Mene samo brine ova zapadna priča da jednostavno neće dozvoliti da Ukrajina izgubi ovaj rat. Mislim da je tu prava opasnost jer ja nemam sumnje da će Rusija pobijediti u ovom ratu. Samo se bojim da ove zapadne budale ne izazovu neki belaj koji će voditi ka ne daj Bože 3. SVR....


Ja sam sve više mišljenja da Rusi možda i ne žele ovo brzo da završe.

Citirao sam tekst kolege jer se slažem sa ovim što on navodi da se upravo dešava ukrajinskoj vojsci.

Rusi su (to je sigurno) na početku imali dosta grešaka gde su bespotrebno izgubili dosta ljudstva i tehnike, pisao sam već dosta o tome. Mislim da je najveći deo te cene plaćen zbog početnog stava da se proba sa eventualnom predajom VSU kao i sa maksimalnim izbegavanjem civilnih žrtava i razaranjem civilne imovine.
Ali u redu, to je do sada apsolvirano.

Ono što mi je bitno da apostrofiram je da potezi koje vuče ruska vojska generalno gledano nisu iznuđeni od strane VSU, nego su stvar neke ruske logike. Nisu se Rusi povukli sa severa jer ih je VSU naterao na to, to je činjenica. Činjenica je da su mogli da gurnu mnogo veći broj jedinica i da (uz verovatno i mnogo veće žrtve na svim stranama, civilnim posebno) mnogo brže neke stvari završe.
Što se mene tiče nisu jer nisu hteli.

Sada su ušli u fazu o kojoj piše kolega kojeg sam citirao. Ono što bih samo da dodam na njegov tekst je evidentan izostanak ruskih gubitaka. Ok, ima ih ali shodno sukobu koji pratimo, ti gubici su minimalni.

I sad, šta imamo? Rusija poprilično kontroliše ukrajinsku pozadinu tj. njihovo naoružavanje. Kao i NATO, verujem da i Rusija pomno prati šta se dešava na zapadu Ukrajine. Na sva izviđačka sredstva, sigurno bih dodao i ozbiljnu obaveštajnu mrežu na terenu. Na kraju krajeva, pogađanjem onih kasarni sa strancima-dobrovoljcima taman kad su na broju su to i dokazali.
Takođe lagano melje i ukrajinske najjače jedinice na istočnom frontu, mahom artiljerijom. Oni to mogu još 30 godina da rade.

Zaključak, ako kontrolišu situaciju kao što je sada kontrolišu i bez nekog jakog zaokreta od strane NATO, oni ovako mogu kol'ko hoćete. I ovakvu situaciju vrlo efikasno mogu da koriste protiv Evrope, odnosno protiv američkih interesa u Evropi.

Zapad se malo preračunao u vezi sankcija i izolacije Rusije. Realno, nije im uspelo a i neće. Rusija se na ovo jako dugo priprema, em su se obezbedili u magacinima, em na alternativnim tržištima a dodao bih i da Rusija sigurno može da trpi nego što može EU.

Od početne euforije i "bye-bye" Rusijo, za ovih nepunih 60 dana smo došli da se neki busaju u grudi kako mogu (ili će moći) bez ruskih sirovina ali i toga da najveći igrači na tržištu energenata kupuju gas kako tata-Putin kaže.
Jel' mora za Rublju? -Mora! -Davaj!

To je nepunih 60 dana sa zimom iza nas. Šta će biti na jesen?

Ko god šta pričao, EU ne može da obezbedi alternativno snadbevanje sirovinama, posebno energentima u bliskoj budućnosti. Tačka. Ako se budu pravili pametni, Evropu čeka teška recesija. A ta recesija će krenuti da postavlja pitanja... Da, ona prava.
Tako da mislim da ovu situaciju Rusija može vrlo lako da iskoristi da napravi jaz između EU i SAD i da za to imaju nikad jaču kartu u rukavu. A realno, sami su se i namestili.

Da se ovo ne bi desilo, potreban je poraz Rusije koji ne vidim kako bi mogao da se desi.
Konvencionalno nikako jer naravno da je celokupan NATO konvencionalno jači od Rusije ali ovo je daleko od "all-in" situacije gde se, ne znam, belgijski ili španski prvi poziv mobiliše da ide na Rusiju.
U Evropi mislim nikom ne pada na pamet da ratuje protiv Rusije, prvenstveno mislim na narode i javna mnjenja.

Ostaje nuklearni sukob koji uopšte nije nemoguć. Pisao sam i o tome, ubeđen sam da bi Amerika napala Rusiju nuklearnim oružjem, po cenu uništenja Evrope (novi lend-lease Zagrljaj ) pa čak i nekih delova SAD, samo kad bi mogli da poravnaju Kremlj.
Sad, nadam se da takva ludačka logika neće preovladati razum. Videćemo.

Izvinjavam se na podužem tekstu, gledam da ne podležem vestima na dnevnom nivou (koje inače pratim) nego da pokušavam da pratim širu sliku ovog sukoba.
Ovo je moje mišljenje i moje gledište. Neko može da se složi sa njim neko ne, ali ja na njega imam pravo.

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2021
  • Poruke: 197

Браво јунаци, нека задрже исту енергију када Сергеј из Доњецка буде испред њих, само што Сергеј неће бити немоћни чича.

Едит: Везано за снимак где СБУ хапси

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

sirotinjske zemlje dale najvise para.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

Malo Točeno ::Je l slusao ko emisiju sa onim Sormazom? Kristofer Hil se prvo sa njim sastao, a on za N1 kaze da mi moramo MiG-ove da prosledimo Ukrajini. Very Happy

Takodje je rekao da (Ameri) planiraju da ga ubace u izvrsnu vlast.

Сећам га се још из ДСС дана. Човек је блаже ментално ретардиран. Да је он њихов главни адут где би нам крај био.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1249 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 6 sakrivenih i 1190 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acivi, amaterSRB, Andrija357, ArmyBoss, Battlehammer, Bobrock1, Boris90, BRATORIII, crnitrn, Dannyboy, darcaud, darkangel, Denaya, Djole, dragoljub11987, flash12, Georgius, Gosha101980, havoc995, Istman, karevski, Kibice, Kubovac, Levi, Lieutenant, madza, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, Misirac, Mixelotti, Ne doznajem se u oružje, Oscar, ozzy, Parker, pein, prle122, Rakenica, raso7, ruger357, savaskytec, SR-3m, Srki94, Srle993, styg, suton, Vlada1389, voja64, VP6919, wolverined4, YugoSlav, 1107