Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3006

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 642

Rusija najavljuje jaci nastup oko Kalininjgrada i tzv. postovanja EU sankcija od strane Litvanije jer je i Kazahstan poceo da dize nogu i muva sa tezom radimo sa Moskvom ali sankcije su sankcije.Taktiziranju vise nema mjesta.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

babaroga ::
Danas negdje u Ukrajini. Naslov (ruski) kaze da ovi idu za Donbas

https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_2783229


Jel postoji rusko vazduhoplovstvo još uvek?

To mi je možda i najveće razočarenje sa ruske strane. Ukrajinci komotno snabdevaju front svežim snagama i opremom, isto se tako komotno i izvlače i prave nove pozicije kad treba.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

kunktator ::
Veruj mi da ih uopšte ne potcenjujem! Daleko od toga. Kad govorimo o prosečnom ukrajinskom borcu ne razlikujem ga previše od Rusa. (Nacisti i nacionalistički ekstremisti su posebna priča)
U motive ukrajinskih boraca ne bih sad ulazio jer sam nešto drugo imao na umu:
OSU jednostavno nemaju ofanzivni kapacitet. Neće ga imati ni da im zapad da tenkova, haubica i raznih vozila još ovoliko koliko im je dao. Stvar je u rasporedu, komunikacijama, logistici i snazi. Pod ovim uslovima OSU jednostavno ne može sprovesti uspešnu ofanzivu na većoj teritoriji. Naročito ne bez premoći u vazduhu.


У сваком случају могу изненадним нападом да направе озбиљнији проблем Русима на било ком од фронтова, како би растеретили Донбас који им је критичан. Тако да би Руси морали један део ресурса у авијацији да усмерацају на тај део фронта где је пробијен и самим тим купе време за Донбас...

Виде ћемо шта ће нам донети следећих пар недеља, али сам уверен да је Херсон тај где ће ударити укри, ма како год им ишло у Донбасу...Морају да нарпаве неки подвиг, не би ли се дигао морал овима у том Донбасу....Руси лако могу да се опеку, на кратко наравно, али да се опеку...

Украјински борац је Рус по крви и зна да се бори и не подвија тако лако реп...Писао сам да су ово испрани мозгови, који се у овом рату доказују да нису Руси и на тај начин граде свој нови идентитет, одричући се старог...зато се тако и боре...

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2009
  • Poruke: 405

Wrangler ::kunktator ::Zaporoški bih odbacio odmah a o preostala dva moglo bi se pričati. Ne u smilsu uspeha (jer je to skoro pa nemoguće) već pokušaja.
Ne bi trebali toliko potcjenjivati Ukre i njihovu sposobnost za neki ozbiljniji kontra napad, jesu razbijeni oko Lisicanska i cijelog tog poteza ali vidim krpe rupe i drze nove polozaje dok bi dosta armija do sada polozilo oruzije i zatrazilo pregovore.
Vjerujem da ih i dalje ima sasvim dovoljno obucenih i motivisanih i da uz svu propagandu i oruzije sto stize sa zapada Rusi treba da budu veoma oprezni.
Ne vjerujem ni da su ove zapadne hijene spremne tek tako lako odustati od UKR.
Nebih da zvucim pesimisticno ali mislim da je ovaj sukob daleko od kraja i da ce tu biti jos dosta uspona i padova za Rusku armiju.


ako neke kontra ofanzive bude bilo,onda verovatno cekaju da pristignu ovi koje su poslali kod anglosaksonaca na obuku. To su i najavljivali,ako se nevaram,kajem jula,avgusta,mada to meni lici na poslednje trzajeve zelenskog..

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1581

Sem helikoptera i SU 25 nema snimaka da Rusi koriste avijaciju u poslednje vreme.
Da li je moguce da Rusi pritisnu sa vise strana, npr Zaporozje i Donbas (na 2-3 pravca), mislim da bi to poremetilo Ukre i da bi morali da se izloze vise?

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8378
  • Gde živiš: pecina stroga

Hersonski front je u sustini malo veci mostobran. Vrlo nepodesan za odbranu jer rusima vodena masa Dnjepra iza ledja onemogucava manevar po dubini.

Sa druge strane isti problem ima i napadac, Ukrajinci, sa Bugom i Nikolajevskim zalivom. Ni napadac nema dubine.

Znaci kontra, ako je bude, mora da dodje sa sjevera, niz Bug i niz Dnjepar. Ovo mislim na ozbiljnu kontru.

Inace, saglasan sam sa kunktatorom da ukro vojska jednostavno nema znacajne ofanzivne sposobnosti. Na Hersonskom pravcu, za ocistiti Ruse sa desne obale Dnjepra, treba im najmanje pet - sest brigada na pravcu proboja, plus jos toliko ako ne i duplo vise, na pomocnom pravcu i ostatku fronta. Ovoliko ako se hoce operativni uspjeh i protjerivanje Rusa preko Dnjepra.

I treba im izuzetna koordinacija. I kod prodora i nakon prodora. Koju mogu da odrade samo profesionalne i dobro utrenirane jedinice.

Plus veza, artiljerijska podrska, vazduhoplovna podrska, dovoljno municije. Plus rezerva kad stvari krenu lose, kad Rusi odgovore, jer ce sigurno odgovoriti.

Otprilike, za ovakvu kontru trebalo bi im jedno pola ofanzivno sposobnih snaga koje imaju. Recimo 50 hiljada mobilnih, plus 100 hiljada teritorijalaca.

A te snage nemaju ni u snu da stave samo na taj pravac.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2258

@Vajezatha

Jel ima ovo s pitersonom u audio formatu:)

Btw...Jordan Piterson je patio od teske depresije i naginjao suicidu navukao se na anti depresive a onda je dosao u Beograd na neku specijalnu terapiju "skidanja" i spasili su ga. Tu se upoznao I sa Pravoslavljem i kako sam kaze bio je agnostik citav zivot ali vise nije...e sad dal je Pravoslavac to vec ne znam.

Drzao je predavanje u kombank areni u Beogradu 15 juna ove godine...ja bih rekao da je on kanadski Jerotic Smile (dozvoljam sebi previse)

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 719
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Izdavanjem ruskih dokumenata,najavom referenduma i ruskim udžbenicima rusi su zapečatili planove oko Hersona,znači braniće ga.Potreban im je u svakom scenariju,Krim bez njega mnogo manje vredi tj.bez vode iz Dnjepra,otuda onolika žurba ka Novoj Kahovci.Čini mi se da se ni narod tamo ne opire mnogo,ako uopšte,oni koji su hteli da odu otišli su.

U najgoroj varijanti ishoda rata,za ruse,Herson je utešna nagrada.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Jbg citam i pisem na telefonu, ali hvala!

P.S.
Mene plasi igra brojki, milion vs 200 hiljada,
Jedni nemaju dovoljno oruzja, drugi nemaju dovoljno ljudi, a ako ukri dobiju scifi opremu: gps navodjenje sa dobrim izvidjanjem uz podrsku natoa, gde se svaka granata racuna... Manpads vidimo igra ulogu zivota, staako dobiju nesto sa vecim dometom..Bla bla
Imamo Vec 5 meseci uvrdjivanje Odese, Kijeva, Harkova.
Propaganda i dalje se dobro drzi, osim sto su smanjili falseflag zlocine

Ipak se koliko toliko drze, ipak Rusi krv propisaju dok ne probiju, mozda Ukri znaju nesto sto mi ne znamo da se tako izrazim.

Da li je moguc neki vid pat pozicije pod trenutnim uslovima. Imam osecaj da Rusi ne uvode nista vise od a Ukri/ zapad malo po malo nesto novo, saraju, traze gamechanger...

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 642

Onaj Austrijanac je u svojoj analizi(na drugoj temi) govorio o novim jedinicama koje su Rusi ubacili na Istok.To mora da su ovi na snimku :

https://youtu.be/GC8wAfsuR-0

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1214 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 6 sakrivenih i 1168 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Bobrock1, Botovac, Brana01, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, dragoljub11987, dushan, Georgius, herrDule, ILGromovnik, Kubovac, kuntalo, Leonov, lord sir giga, Lošmi, Magistar78, Mcdado, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, mrvica78, nebkv, oldtimer, panonski mornar, Parker, raptorsi, srbijaiznadsvega, Srle993, ss10, stegonosa, Stoilkovic, Sumadija34, suton, tmanda323, vasa.93, vladulns, voja64, Volkhov-M, Zandar