Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3013

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: RS/BiH

Dakle T-62 ,Tocka -U po ovome buducnost opremanja je T54/55 i Luna -M sa naravno BTR-50 😉

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Pentagon je u petak najavio slanje novih precizno navođenih granata i višestrukih raketnih bacača Ukrajini.
Ali sada se postavlja i pitanje hoće li doći dan kad će taj sistem početi da uspora?

Mnogi su invaziju na Ukrajinu u početku možda i doživljavali kao ruski blickrig koji će se pretvoriti u debakl za Moskvu, ali sukob je sad evoluirao u bitku kojoj se ne nazire kraj - reč je o geopolitičkom takmičenju u izdržljivosti u kojem se Vladimir Putin kocka ne bi li nadživeo i pobedio Zapad, piše Njujork tajms.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022.....id=2183134

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1477

kairos ::
+ Denaya-Herson
Opet ta mitska ofanziva na Herson. Nisu Ukrajinci zauzeli nista tamo, niti su Rusi drzali to sto si oznacio. Tesko je proceniti sa tvoje mape, ali tamo bukvalno nema naseljenih mesta. Rusi drze Aleksandrovku, Pravdino, Blagodatnoe, Ljubomirovka, a Ukrajinci Soldatskoe i Posad-Pokrovskoe. Sve te ofanzive i kontraofenzive su cista imaginacija bez ijedne potvrde. Ponoviti cu, po ne znam koji put, Ukrajinci snimaju i najmanju 'pobedu', jer im je to preko potrebno.

Ovaj drugi deo, tamo su Ukrajinci zauzeli jedno mesto, Potemkino, i naravno snimili to. Da li su ostali tamo se ne zna, ali se moze voditi kao zauzeto.

Treba i obratiti paznju na metodologiju u izvestajima Ukro GS.
protivnik je shturmovao 'mesto' > je uglavnom artiljerijski napad.
Uspeha ne mae > zacepili su se u 'mestu'.
Nase snage se brane u rajonu 'mesta' > 'mesto' je izgubljeno.
Zatim 'mesto' nestaje iz izvestaja.


Ovaj deo ratišta pratim sa povećanom pažnjom od samog početka. I pored toga neke stvari ne mogu pohvatati. Zato sam i napisao u prošlom postu da ga ne volim nešto preterano komentarisati.




Rusi su do pre oko mesec dana bili u ova dva sela. Tavroske i Nova Zorja. Obeleženi žutim krugom. Gledao sam snimke Ukro gađanja Rusa u njima. Za Stepovu Dolinu nisam siguran da li je bila pod Ruskom kontrolom. Na ova sela sam mislio kad sam napisao da su Rusi morali napustiti pojedina isturena sela. Inače linija već neko duže vreme je kod Posad-Pokrovsko.
U toj Ukro ofanzivi ili šta je već bilo, Rusi su natamburali Ukre u poljima između Stanislavke i Široke Balke. Takođe i kod Klapaje.

Rusi su tad napustili Pravdino, Blagodatne, Ljubomirovku i još neka. U kontri su to povratili i sad se vode sporadične borbe okolo njih. Neki koji crtaju mape su onaj snimak poklapanja Rusa kod Pravdina uz onal kanal u kontranapadu, okarakterisali da je Ruski napad propao i najverovatnije zato to selo prikazuju pod kontrolom Ukra. U suštini Rusi nisu povratili ona dva isturena sela i Soldatskoe. Totalna nepoznanica mi je Aleksandrovka. Preko nje, odnosno polja u njenom reonu, Ukri uporno pokušavaju napade na Ruse kad pokrenu svoje "ofanzive".

Krivoroški front



Ne znam na koji period si mislio kad si pisao za Potemkino. Verovatno u skorije vreme. Moje pisanje se odnosi na duži period, kao što sam i napisao u postu.
Rusi su u jednom trenutku izbili do Marjanske i ugrozili putnu komunikaciju.Jeste to bilo davno. Ukri su se odbranili i Rusi se smestili u Novovoronckovku. Vremenom mic po mic Ukri napadaju tu Ruse. Tako su ih prvo potisnuli iz Novovoronckova, potom i iz Osokorovke. Kad je bio onaj Ukro pokušaj na Herson pre oko mesec dana, tad su i ovde pokušali na Zolota Balku i Ševčenkovku. Objave o zauzimanju Visokopolja su objavljivale obe strane i to više puta. Tako da je sitacija nejasna. Ja sam mislio da je pod Ukrima. Arhangelskoje je pod Rusima definitivno.

Ovde Ukri nisu pokusali neku "ofanzivu" kao kod Hersona ili Davidovog Broda, ali stalno kljucaju Ruse i pokušavaju pojedinačnim napadima isterati ih iz pojedinih sela.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

У Харковској области је документован други изгубљени Т-90М.

Citat:Вторая подтвержденная потеря танка Т-90М в Харьковской области.

Визуально выдает данную модификацию несколько характерных признаков:

1. Элементы КССЗ «Накидка» на лбу и борту корпуса;
2. Управляемая пулеметная установка УДП Т05БВ-1;
3. Короб для танковых выстрелов на корме башни;
4. Вспомогательная силовая установка ДГУ7-27.




https://t.me/milinfolive/86751

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

zanimljiv članak i još zanimljiviji komentari, dobro sam se nasmijao





https://www.vecernji.hr/vijesti/u-njemackoj-zbog-e.....na-1600886

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Napisano: 10 Jul 2022 17:27

Denaya, nisu Rusi ni drzali ta mesta (Tavrijskoe...). Klasicno 'oslobadjanje' nezauzetog mesta, da bi to Zelenski gromoglasno zajavio, jer nema sta drugo. Tamo se front nije menjao bar dva meseca.
Nije to linija fronta sa iskopanim rovovima. Moze neka DRG da proba da se provuce sa PTR, ili minobacem. Ali nikakvih pomeranja tamo nema.
Nikakvog prodora na Stanislav nije bilo u prirodi. Za Aleksandrovku mogu 100% da tvrdim, da tamo nista nije bilo. Izvor ima rodbinu tamo, u jeku 'ofanzive' nije bilo cak ni artiljerijskih napada, tisina, mirno.
Jednostavno, 99% tih twittera (a i Telegrama) su nista drugo do izmisljotine. Evo pogledaj DPA, nedavno su ga navukla dva 'izvora', jedan proruski i proukrajinski. Kao i ona mitska ofanziva kod Izjuma (Hotomlje), koju je Ribar, jednostavno izmislio.

Da, Potemkino su nedavno zauzeli Ukrajinci.

Dopuna: 10 Jul 2022 17:38

Steeeefan ::У Харковској области је документован други изгубљени Т-90М.


Ti tenkovi nisu izgubljeni. Lokacija je kod Suliguvke, 49.025225, 37.250667.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Kairos

Па не знам баш да ли је њега ова артиљерија уништила (?% шансе), али не верујем да су га тек онако оставили о увој рупчаги са колегама. Од којих је један, узгред, преврнут наглавачке...
Зато написах изгубљен.






https://twitter.com/UAWeapons/status/1546089606365552640

offline
  • Istoričar
  • Pridružio: 02 Sep 2012
  • Poruke: 286
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Није директно везано за тему и дешавања на фронту, али морам ово да напишем, јаче је од мене.
Прво је јуче рођена Московљанка која игра под казахстанском заставом - Јелена Рибакина узела титулу у женском синглу на Вимблдону, док је данас Новак узео мушки сингл, тако што је налупао аустралијанца Киријоса. Шамар одвратним, љигавим енглезима у сред Лондона због болесне русофобије и забране наступа руским и белоруским тенисерима због СВО на Донбасу. Рускиња и Србин. Нема слађе. Ziveli

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Da ne idemo u off

Ta Ruskinja je primorana da se bori pod Kazakhstanskom zastavom (koji usput stranja dobro u zadnje vrijeme). Ista ta ruskinja je satjerana u kut od strane idiotskog novinara koji ju je tjerao da osudi specijalnu operaciju i doveo ju do plača i čak pravdanja da nije ona birala gdje će se roditi. Tako da pobjeda nije potpuna.

Prava pobjeda bi bila da nakon što osvojiš turnir na upit novinara šta mislite o operaciji i hočete li je osuditi, ti kažeš: boli te .u.ac šta ja o tome mislim.

Nažalost, ovo je milioniti primjer da para vrti tamo gdje burgija neće....

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

novator

А имаш и пример Карјакина. Човек подржава своју Русију а новинари и остали могу да му ******.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1173 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 6 sakrivenih i 1127 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, babaroga, bojankrstc, bolenbgd, Boris90, ccoogg123, cenejac111, dushan, Excalibur13, FileFinder, FOX, Goran 0000, ivan1973, Joco Skljoco, Karla, laurusri, Lieutenant, Lošmi, Mi lao shu, milutin134, nextyamb, ninareflex, NoOneEver Dreams, operniki, Oscar, Ripanjac, Romibrat, simazr, Simon simonović, Srle993, StepskiVuk, Stoilkovic, tomigun, Tores, Trpe Grozni, Valter071, W123, šumar bk2, žeks62