Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3081

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Par sicusnih, neznatnih razlika u odnosu na Alepo su obucenost, opremljenost i broj ukrajinske vojske u odnosu na kojekakve bande u Alepu.
Znaci fale samo sredina i krajevi.

Da pomenem ovog sabana ukropskog sto prijeti Srbima "prevaspitavanjem" da pripazi da ne zavrse ispod maslacka i to bez da se guraju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Apr 2010
  • Poruke: 271

Vezano za komentare da Rusiji odgovara prolongiranje rata, tj. da se ne završi brzo za npr. sedam dana, pogledajmo kako to posmatra Dmitrij Trenjin član Ruskog saveta za međunarodne poslove koji je osnovan ukazom Putina 2010. godine.
Kopirao sam samo pojedine delove, kompletan tekst imate na Novom Standardu, link je postavljen na kraju.

Naravno, ovo je namenjeno za članove koji rado vole da pročitaju kvalitetno promišljanje, ovo nije namenjeno za one koji su učaureni u svom svetu nepogrešivosti odluka VVP.
Jer, zaista je smešno reći da sve ide po planu, iako niko živi ne zna koji je to plan i cilj, ali su potpuno uvereni da će se to sprovesti.U tom slučaju uvek možemo reći da su rusi izvojevali pobedu u ovom sukobu, bio to samo Donbas,..................., zaključno sa kompletnom teritorijom Ukrajine (računjući i Galiciju).
I sad, neka neko kaže, da li je ovo ozbiljno razmišljanje i rezonovanje?
Ako se tako posmatra nikada se ne može reći da im je neka oblast bila među ciljevima , ali da to nisu uspeli ostvariti.
To samo znači da im je ta priča - apsolutno šuplja, tj. samoobmanjivanje.

Poenta je težiti objektivnom sagledavanju, a ne subjektivnom slepilu.To što lično navijam za Rusiju u ovom sukobu, zbog naših interesa, ne bi trebalo da me spreči u donošenja zaključaka na objektivnim osnovama.
Kada se samo setim da sam još kao klinac, te davne 2004. godine, pratio politička previranja (obojene revolucije) u Ukrajini, zaključno sa državnim udarom 2014. i temom koja je postojala u kantini - a zatim obrisana, mogu samo reći da sam bio apsolutno u pravu.
Pogledajmo potencijale za preuzimanje Ukrajine pod svoj uticaj od strane Rusije , 2004. - 2014. (bez ispaljenog metka) - i danas 2022.Kao i cenu koja se danas, i u narednom periodu, mora platiti za daleko manje dobitke.
I sad' neka kaže neko da je to velemajstorski odigrana šah-partija VVP i Kremlj-oligarhije.
Rusija mora da se menja, tačka!A to je neizvodljivo sa postojećom ekipom, počevši od Guvernerke NBR Elvire Nabiuline, pa nadalje....
I kod sebe uviđam subjektivne želje i nadanja da čujemo za značajno napredovanje rusa, ali činjenice su činjenice.Pametni i promućurni su davno rekli, koje pripremne radnje, organizacija i njihova realizacija treba da prethode izvršenju.Da bi se mogli ostvariti postavljeni ciljevi, sadašnji i budući.




Citat:U borbi kakva se danas vodi između Rusije i Zapada, ukoliko elite ostanu fokusirane na lično bogaćenje, a društvo opušteno, ne samo da je nemoguće pobediti, nego i preživeti

- Izazov sa kojim se Rusija suočava je bez presedana u našoj istoriji. Nije stvar samo u tome što nam više nije preostalo ni saveznika, ni potencijalnih partnera na Zapadu. Učestale komparacije sa Hladnim ratom iz sredine i s kraja 20. veka su neprecizne i prilično dezorijentišuće. U kontekstu globalizacije i novih tehnologija, savremeni oblik konfrontacije ne samo da je većeg obima nego onaj prethodni, nego je i daleko intenzivniji. Konačno, glavno polje tekuće bitke locirano je unutar naše države.

- Asimetrija između protivnika je ogromna, naročito nesrazmera između vojnih snaga i njihovih sposobnosti. SAD i njihovi saveznici postavili su mnogo radikalnije ciljeve sebi u poređenju sa relativno konzervativnim strategijama obuzdavanja i odvraćanja primenjivanih protiv Sovjetskog Saveza. Oni zapravo pokušavaju da isključe Rusiju iz svetske politike kao nezavisnog aktera, te da kompletno unište rusku ekonomiju.

- Uspeh ove strategije omogućio bi Zapadu, koji predvode Sjedinjene Države, da konačno reši „rusko pitanje“ i stvori povoljnu perspektivu za pobedu u konfrontaciji sa Kinom.

- Ono glavno što treba imati na umu je da nema strategije bez jasnih ciljeva. Moramo početi od nas samih, sa svešću o tome ko smo, odakle dolazimo i čemu težimo, na osnovu naših vrednosti i interesa.
- Suočavajući se sa novim tipom rata koji je Rusija prinuđena da vodi, briše se linija između onoga što smo u prethodnim erama nazivali „linijom fronta“ i „pozadinom“. U takvoj borbi ne samo da je nemoguće pobediti, nego je nemoguće i preživeti ukoliko elite ostanu fokusirane na lično bogaćenje, a društvo u depresivnom i preterano opuštenom stanju.

- Ponovno uspostavljanje Ruske Federacije na politički održivijoj, ekonomski efikasnoj, društveno pravednoj i moralno zdravoj osnovi postaje urgentna neophodnost. Moramo da shvatimo da strateški poraz koji Zapad, predvođen Sjedinjenim Državama, priprema Rusiji neće doneti mir i posledičnu obnovu odnosa. Veoma je verovatno da bi se pozornica „hibridnog rata“ prosto premestila iz Ukrajine dalje na istok, unutar granica Rusije, pa bi njeno postojanje u sadašnjem obliku bilo dovedeno u pitanje.

- Prvi i najvažniji zadatak ove strategije je postizanje strateškog uspeha u Ukrajini u okvirima koji su postavljeni i objašnjeni javnosti. Neophodno je razjasniti deklarisane ciljeve operacije i koristiti svaku priliku za njihovo ostvarenje. Nastavak onoga što mnogi sada nazivaju „lažnim ratom“ dovodi do prolongiranja vojnih aktivnosti, rastućih gubitaka i opadanja značaja međunarodne pozicije Rusije. Rešavanje većine drugih državnih strateških ciljeva sada direktno zavisi od toga da li će i kada biti ostvaren strateški uspeh u Ukrajini.

- Moskva mora pažljivo da proceni smislenost, mogućnosti i granice saradnje sa različitim političkim i društvenim grupama na Zapadu, kao i sa drugim privremenim i potencijalnim saveznicima izvan bloka, čiji interesi se u nekim aspektima poklapaju sa ruskim. Nije zadatak naneti neprijatelju štetu bilo gde, nego iritirajućim potezima razvući pažnju i resurse protivnika dalje od Rusije, te proizvesti unutrašnju političku situaciju u SAD i EU koja je povoljna za Moskvu.

- Najvažniji cilj u ovom smislu je razvoj strategije za nastajuću konfrontaciju između Sjedinjenih Država i Kine.

- Ukoliko se američko-kineske kontradikcije pogoršaju, Rusija bi trebalo da bude spremna da podrži Peking politički, pa i da u ograničenom obimu i pod određenim uslovima pruži vojno-tehničku asistenciju, izbegavajući pritom direktno učešće u konfliktu sa Vašingtonom. Otvaranje „drugog fronta“ u Aziji teško da će značajno olabaviti pritisak Zapada protiv Rusije, ali će dramatično uvećati tenzije u odnosima između Rusije i Indije.

- Prelazak iz konfrontacionističkog, ali uslovno i dalje mirnog stanja ekonomskih odnosa između Rusije i Zapada ka stanju ekonomskog rata zahteva od Rusije temeljnu reviziju njene spoljne ekonomske politike. Ova politika ne može se više implementirati pretežno na osnovama ekonomske ili tehnološke pragmatičnosti.

- Takođe je važno utvrditi prihvatljive granice ruske finansijske, ekonomske i tehnološke zavisnosti od neutralnih zemalja (pre svega Kine) i pokrenuti tehnološko partnerstvo sa Indijom.


Rusija protiv Zapada vodi rat za opstanak države - Dmitrij Trenjin

offline
  • Pridružio: 15 Jul 2022
  • Poruke: 24
  • Gde živiš: Rossiя

работа ПВО Украины, нецензурная лексика присутствует.

youtu.be/xhOSM2sg0HU

youtu.be/8-DTawSjl14

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Jedna od TOP 5 izjava na ovoj temi:

Poenta je težiti objektivnom sagledavanju, a ne subjektivnom slepilu.To što lično navijam za Rusiju u ovom sukobu, zbog naših interesa, ne bi trebalo da me spreči u donošenja zaključaka na objektivnim osnovama.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Vule

Како можеш да напишеш да "нико жив не зна шта је план"? То што ти не знаш не значи да не знају они који одлучују. Личне фрустрације утичу на расуђивање. Тако је код многих чланова овог форума.
И овај текст што си поставио. Његов аутор такође губи додир са стварношћу. Свет се мења. Ваљда видите то?
Човече погледај на шта личи Америка. Погледај Британију, Француску, Немачку, Холандију, Италију...

offline
  • bejah oficir VRS, sad ponositi seljak
  • Pridružio: 14 Apr 2015
  • Poruke: 89
  • Gde živiš: okolina Rudog

Retko pisem na forumu, ali svakodnevno sam prisutan. Zamolio bih admine da banuju sve koji na bilo koji nacin vredjaju bilo kog. Vidim da pojedinici posle blokiranja starih naloga kreiraju nove, sa namerom vredjanja pojedinih naroda, drzava, pojedinaca.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

The zivotinja

Многи чланови не могу бити објективни јер су фрустрирани начином вођења рата. Па желе да Русија прогласи општу мобилизацију и са војском од два милиона војника прегази Украјину. И онда због сујете јер желе да докажу да су у праву, критикују Русију оправдано и неоправдано.
Само размислите о томе...

offline
  • Pridružio: 19 Apr 2016
  • Poruke: 322

https://mobile.twitter.com/PelmeniPusha/status/1548208104721895426

Čale dao nalog da se pojača rokanje, kako bi se osigurali gradovi u Donbasu. Takođe, ide vest da je u toku napad na ugledarsku elektranu.

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Skakač7
Upravo tako, suština je da se svet menja. Iako se nekome čini da bi Rusija mnogo lakše završavala stvari u Ukrajini 2014 god. nego što to čini danas,
meni se tako isto čini da je današnja mogućnost zapada da "kontrabatira" Rusiji, mnogo manja nego pre osam godina, a već sa krajem dvadesetog veka, kada su bili na vrhuncu moći 1999, ne može se porediti. Možda je ovaj način vođenja operacije, kao i ova brzina napredovanja, nešto što je potrebno da bi se u potpunosti obračunali sa svim anomalijama koje su se nakupile u prethodnom vremenu.
Mislim da je već bilo govora o tome kako bi u slučaju da su u nekom blickrigu, Rusi uzeli čitavu Ukrajinu, imali mnogo više problema oko održavanja mira.
Na ovaj način će uništiti najekstremnije činioce ukrajinskog društva (ne samo ukrajinskog) , što će omogućiti da se sprovede deo plana sa kojim smo upoznati od strane Predsednika RF, na početku S.V.O.

online
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

O ovome što je kolega Vule iznio, nekoliko kolega (a i ja među njima) je pisalo prije nekoliko mjeseci. Svi su odustali (a svi članovi od cca 2010 i večina sa aktivnim pisanjem).

Sada ih više nema, postali su samo nijemi posmatrači koji čitaju kako Rusija može završiti rat za sedam dana ali joj to nije u interesu ili pak kako ove sadašnje ruske snage na terenu mogu do Dnjepropetrovska...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1153 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 1101 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, 9k38, A.R.Chafee.Jr., airsuba, AK - 230, Andrija357, Apok, babaroga, bojanM84, Buzdovan, cifra, darios, Denaya, Dimitrise93, djboj, Dorcolac, dragoljub11987, flash12, hyla, ikan, Istman, Karla, kikisp, kjkszpj, kunktator, laganini123, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, Milometer, mrav pesadinac, nemkea71, novator, panzerwaffe, procesor, robertino, Sale.S, Srle993, Stoilkovic, theNedjeljko, tubular, Tvrtko I, W123, zillbg