Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3552

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2314

Sta kaze Gonzalo I ekipa, hoce Ukri da miniraju NE zaprijete katastrofom I Rusi se povuku? Pa Ukrajina ima jos 3 ili 4 NE (ako se ne varam) pos svojom kontrolom, mogu njih da dignu u zrak slobodno...ili bar da prijete njima. Stvarno gluposti....
Moguce da narativ da Rusi gadjaju elektranu se ucvrstio na zapadu (do danas) i zauzimanje NE bi bila ogromna pobjeda za Ukre. Svejedno ovi iz IAEA me podsjecaju na Vokera I "verifikatore" a zovo me zanima kako je nasem jadniku koji je u toj grupi tamo. Kakve li se lazi spremaju (lesevi u podrumima a?).

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Citat:Ukrajinske trupe koriste oklopne transportere M113 američke proizvodnje tijekom protuofenzive na jugu. Snimke ukrajinske vojske na društvenim mrežama pokazuju vozilo na gusjenicama iz doba rata u Vijetnamu u akciji.
https://www.geopolitika.news/vijesti/ukrajina-u-pt.....ata-video/

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2018
  • Poruke: 355

slonic_tonic ::neobično pesimističan (objektivan) članak o ofenzivi, desantu i perspektivi Ukrajine, za jedne pro-NATO novine kao što su "Večernji list"


https://m.vecernji.hr/vijesti/je-li-ukrajinska-pro.....no-1613829


"Ukrajinska ofenziva nije kao naša Oluja. Obuka hrvatske vojske trajala je gotovo pet punih godina, a u Ukrajini ona traje samo nekoliko mjeseci."

I nakon prve rečenice sam prestao čitati...

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

@Denaya

Русима је са разлогом херсонски мостобран био примиран циљ одмах у фебруару и сигуран сам да га се неће олако одрећи. Тај прелазак Антоновског моста већ првог дана специјалне операције је имао свој разлог. Хватање Укра у стању шока, пре него што неко одлучи да руши мостове. Да је код Укра неко 24. фебруара ујутру био довољно присебан да погледа ширу слику и одлучи, рекао би - руши Антоновски и Новокаховски мост моментално - то би можда био најбољи потез Укра у целом рату - одмах први дан.

Да се вратимо на тренутно стање - делује ми јако тешко да се сценарио да Укри избаце Русе са херсонског мостобрана деси без да Укри пошаљу снаге који вишеструко надмашују број руских снага. Процењује се да Руси имају 25-30 БТГ на херсонском мостобрану. Тренутне процене су да је око 20-25 хиљада украјинских трупа укључено у офанзиву. Дакле, немају значајну бројчану надмоћ. Због надмоћи руске артиљерије и авијације, Укри када ураде неки продор буквално не смеју да стају, јер када стану готови су. Морају константно да се крећу, константно трпе губитке и мора да их је много.

Citat:Kad im pokleknu snage u Donbasu, Dnjepar je jedini saveznik koji možda može zaustaviti Ruse da ne uzmu celu Ukrainu.

Не треба заборавити да им је Дњепар савезник само до белоруске границе. Wink

offline
  • Pridružio: 01 Sep 2022
  • Poruke: 150

Стварно су укри оптимисти ако су у 'ономе' планирали десант ,баржа без погона преко 2 километра Дњепра и да их Руси не примјете....или су их Енглези увјерили као боксера у нокдауну ,ма можеш ти то .

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Ово је сумрак украјинских инфомативних кућа које се граниче са лудилом.

Без успеха сам покушао да на украјинским СМИ пронађем другачију вест од ове у цитату и није да нисам потрошио прилично времена, али безуспешно.

Сви као један пишу ово

Citat:Руси гранатирају Енергодар и пут мисије ИАЕА до нуклеарке Запорожје

Руска војска гранатира окупирани Енергодар и руту мисије ИАЕА која би требало да стигне у нуклеарку Запорожје. Ово извештавају градоначелник Енергодара у егзилу Дмитриј Орлов.

Руски окупатори, који и сами гранатирају Енергодар, пријавили су мртве. Постоје информације о удару на куће у Централној улици, Ратници-интернационалисти, Курчатов и приватне куће у предграђу.

Руси такође гранатирају унапред договорену руту мисије ИАЕА од Запорожја до ЗНПП, пише Старух. Према његовим речима, мисија не може да се настави из безбедносних разлога.


За ове Гебелс је мало дете -још додају да руски хеликоптери туку по нуклеарној електрани.

Citat:Ja razumem da neko prenese i najsumanutiju konstrukciju ali bar neka navede izvor da ne bude kako sam ovo smišlja jer mnogo je glupo.

Колега је тражио извор "најсуманутије" конструкције, и ја му свесрдно излазим у сусрет.
Од овог не може бити суманутије, дефинитивно,

Да се не би претерано мучио овде је извор https://news.liga.net/politics/news/rossiyane-obst.....jskuyu-aes А ако покуша да пронађе било каква дрги извор у Украјинским МСМ , наићи ће на потпуно исте лажи , какве су само нацисти користили током ВОВ.

Западни медији ме не интересују, али убеђен сам да тамо ствари ништа нису боље.
Иста је то кухиња.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Губитак Херсона би за Русе био катастрофалан. У политичком смислу. Они су почели да интегришу Херсон у свој систем. Хиљаде људи је узело руско држављанство. Почео је нови школски програм. Послали су учитеље из Русије. Губитак Херсона би био катастрофа. Шта би радили ти људи да се Украјинци врате у Херсон?
Зато не верујем да ће Руси дозволити пад Херсона.

offline
  • Pridružio: 19 Apr 2016
  • Poruke: 322

hurmiza ::Citam na TG da je ideja oko desanta na NPP dosla od Borisa Johnsona i njegove MI6. Ideja je bila da se osvoji NPP i onda Ruse ucene nuklearnom katastrofom da se povuku sa Krima...ali je Moskva znala unapred za taj plan
Ako je ovo stvarno istina, onda mi je jasno zašto je plan od početka delovao "boldrikovski"

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2264

iako sam rekao da necu vise tu pisati, citajuci sve ovo, ne mogu da izdrzim.

60 ljudi da napadne teritoriju koja je pod kontrolom rusa i gde su jake snage istih posto je cela ta teritorija od znacaja (zbog nuklearke)?

pa ovo je sou.
ovo je gore oda cirkusa oko zmijskog gde su po ukro medijima rusi ginuli na gomilama (veca bila gomila od one stencuge), a po rusima ukri izgubili zilion barjaktara i aviona.

meni je sve ovo nekako nadrealno.
ili rusi preteruju opet i nikakvog napada nema, vec se jure sa par ukra spijuna.
ili su ukri poludeli skroz ako je istina.

sa 60 ljudi, napasti 2-3 silu na svetu? pa to je ludost, makar svi bili klonovi od ramba.


i jos BJ kreator napada Mr. Green
jel se to igrao vojnika tokom korona zurki, ili sad kad su ga sutnuli u bulju ima vremena da izigrava napoleona?

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 793
  • Gde živiš: RS/BiH

Sta dalje da ocekujemo od Ukra.Al Kaida poteze ,opasan eksplozivom digao Moskovski metro u zrak?
Nevjerovatno sta pare i propaganda rade.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1102 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 6 sakrivenih i 1039 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Acivi, adamantadv, Alibaba1981, Andrija357, babaroga, bagor10, bato, Bluper, Bobrock1, Bokiboks, Boris90, BSD, cavatina, darcaud, debeli, djboj, Djokkinen, djordjekec, DonRumataEstorski, Dorcolac, draganv97, DrugiREI, dule10savic, flash12, Gosha101980, ikan, Kibice, Klecaviks, kobaja77, kokodakalo, Kubovac, Lieutenant, Luka1998, mile23, milenko crazy north, Oscar, Panter, Parker, RJ, rovac, S2M, scimitar19, shone34, slonic_tonic, SR-3m, Srki94, Srle993, stagezin, theNedjeljko, Tvrtko I, uruk, vathra, vlad4, Vladko, vukovi, wizzardone, YugoSlav