Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3623

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

babaroga :: Koliko to pravilo pripada 21 vijeku imao si priliku da gledas u februaru i martu kad je Ruska prva gardijska tenkovska armija pod borbom presla 350 kilometara neprijateljske teritorije i stigla u predgradje Kijeva.

Ali izgleda da ja i ti ne gledamo isti film. Ili internet strucnjaci taj prodor nekako ne racunaju u ovaj rat? Na internetu to se ne racuna, jer im se ne uklapa u narativ.

Gine sirotinja? Ne razumijem argument? Kakve veze ima materijalno stanje pripadnika armije sa cinjenicom da se u napadu gine?

Ili ima napada gdje se ne gine. Sve specosi i bespilotne, sve na dugme? Na daljinski. Jos kad bi mogao po jedan kalibar u svaki ukrajinski poljski WC svaki put kad neko ide srati, ihaaaj. Rat 21 vijeka.


A videli smo i ovo:


Tu je bese ubijen Andrej Zaharov.

Ima jos takvih kolona i snimaka da ne trazim sada. Kada se vec diskutuje hajde da bar pokusamo biti objektivni jednom izmedju sebe. Izgleda da je to nemoguce a izgleda da je i to razlog zasto ne mozemo imati "lepe stvari", ovnovi na prelazu sve uniste. Mada, ja sam internet strucnjak pa ko zna, a nisam slao mejl Gerasimovu jos uvek. Ti si ocigledno zavrsio bar nekoliko vojnih skola jer sebi dajes za pravo da komentarises sa pozicije trona u odnosu na ostale iako su cesto situacije za koje je potrebna najobicnija logika i nikakvo vojno iskustvo.

Kakve veze ima materijalno stanje? A zasto nema? Uvek ima, zeleo to neko da prizna ili ne ima. Procentualno gledano uvek gine vise siromasnijih i onih koji nisu bliski vlasti. Opaska koju je kolega naveo u vezi sirotinje jasno aludira na nebrigu vrha vojske i politicara o obicnom coveku. Nema potrebe izigravati dvorsku ludu i menjati teze, tako je. Moze ti to i Gerasimov potrvditi mejlom, mada mi se cini da ti je ispod casti da ga kontaktiras. Razumljivo. Smile

Ovo pisem samo zbog toga sto uvek ali uvek odgovaras ljudima nadobudno kada naprave jasno opazanje a koje se tice neuspeha rusa. Bolje bi bilo da saljes mejlove Gerasimovu.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 882

Nekada se ruska vojna moć merila u broju divizija, a danas se meri u broju bataljona...
Ja razumem da je drugo vreme, druge okolnosti, način ratovanja se izmenio itd
Ali kako zaboga možeš da vodiš ofanzivni rat sa 200-250 000 vojnika protiv najveće zemlje u Evropu koja ima bar duplo više ljudi pod oružjem i koju svakodnevno snabdevaju tehnikom i municijom sa Zapada.
I još imaš vazduhoplovstvo koje ne može da leti dalje od linije fronta ???
Odgovor je,
Ne možeš, nemoguće je.

Mora mobilizacija, ovo nije ograničena vojna intervencija protiv nekog malog, slabog i izolovanog protivnika poput Čečenije ili Gruzije.
Moraš sve resurse i celo društvo da podrediš ostvarivanju jasno proklamovanih ratnih ciljeva.

Ukrajinci znaju za šta ratuju i znaju šta im je konačni cilj. A kod Rusa postoji jedno maglovito stanje. Šta je cilj? Donbas ili denacifikacija cele Ukrajine ili Odesa ili ceo Jugo-Istok, ili svrgavanje režima ili nešto sasvim drugo ?!

Neko će se naći pametan pa će reći, šta zar Rusi javno treba da kažu šta su im ciljevi u ratu?
Pa da, naravno da trebaju.
Ne moraju na taktičkom nivou da govore šta će raditi, ali moraju jasno i glasno definisati svoj krajnji cilj ispod koga ni po koju cenu neće ići...
Ovako, kad nemaš jasno definisan cilj, sutradan možeš bilo šta da proglasiš "vojnom pobedom"... Možeš da kažeš, ma ne, nama nikada nije bio cilj da držimo Herson ili Izijum ili Melitopolj...

Za početak treba po svaku cenu sprečiti bilo kakve Ukro ofanzive i vratiti ih nazad na početne pozicije i u Hersonskoj i u Harkovskoj i u Zaporoškoj oblasti (gde će Ukri takođe verovatno pokrenuti neku ofanzivu)

Nisu Rusi izgubili rat niti se dogodila neka nepopravljova katastrofa, još smo daleko od takvog stanja.
Ali ako se ovako nastavi, ne piše se dobro

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Телеграм канал СТАРШЕ ЕДДЫ

Имао је доста поуздане информације до сада, поготово од почетка украјинске офанзиве код Балаклеје. Критикује команду задужену за тај део фронта. Тврди да се вечерас код Долине (на аутопуту између Славјанска и Изјума) припрема ударна група ОСУ. Руска авијација активно ради, Изјум се спрема за битку.

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 585

Naravno da nece alfe da drze prvu liniju, dajem primer samo, ali neces ni da stavis ovakve kakve je Strelkov opisao. Samo to kazem. Slazem se za sve.
Postoji jos jedan tekst koji kaze da jos uvek ni jedni ni drugi nisu bacili sve karte na sto, kod Rusa se tu pre svega misli na ogranicenu upotrebu svih sredstava i broj ljudi, ceste rotacije itd. A pod drugi se misli na Nato, koji je sve vise aktivan oko Ukrajine, i polako se primice ta konkretna konfrontacija. Nato ima direktan uvid u nacin ratovanja Rusa i sposobnosti realne ruske vojske a ovi opet sticu neprocenjivo iskustvo u sukobu sa Nato. Iz svega ce Rusi izaci pametniji i spremniji ( nadam se ) a ekonomski su ih vec pobedili.
Ceo tekst sa osvrtom na svo iz ovog ugla, gde po mom misljenju ima rezona dosta.
https://t.me/apleonkov/9610

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 107

Sta je ono bila prica ovdje, zapalilo se ulje u kuhinji pa eksplodirali avioni i zapalila se municija kod pretovara

Ukrajina prvi put priznala da je raketirala ruske baze na Krimu

index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-prvi-.....93299.aspx

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Ako ista sjekira to je je impotencija VKS RF.Vozikanje ukra u sred bijela dana , gotovo neometano prebacivanje do linija dodira i ne mala koncentracija ukrajinske tehnike na pojedinim pravcima napredovanja prosto iritira.I tu nema pomoci koji god da su razlozi, igra li se 3D sah nerazumljiv laiku ili se u ruskoj komandi zna nesto sto je nedostupno internet strucnjacima.

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 585

Pisu i Podoljaka i Voenkor da se ocekuje u toku noci napad na Izjum iz dva pravca.. severno i juzno..
https://t.me/voenkorKotenok/40012

Momci iz sobra su probili okruzenje, uspostavljen koridor za izvlacenje ranjenih, ima lakse ranjenih i to je to. Nista spec.nemaju gruz 200 za sada

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Google prevod:
Може се констатовати да су у операцији Балаклеј Оружане снаге Украјине у овом тренутку потпуно надиграле команду, нећу рећи који округ у оперативној уметности. Нека они који треба да се баве овим, нећу да дајем своје процене, а камоли да поливају непријатељски млин. Изум се спрема за битку. Желимо срећу нашим војницима, ветеранима, обичним војницима и официрима. Непријатељ спрема удар не само са севера, већ и са југа. Резерве се гомилају у рејону насеља Долина, непријатељ распоређује тенкове у нападне формације. Наша авијација активно ради, ноћ ће бити врућа.

Jurij Podoljaka

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Kibice ::Pisu i Podoljaka i Voenkor da se ocekuje u toku noci napad na Izjum iz dva pravca.. severno i juzno..
https://t.me/voenkorKotenok/40012


Не пишу, већ преносе речи канала Старше Едды које сам постовао страницу раније.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

A hijene su namirisale krv:

Pentagon chief Lloyd Austin will announce another package of military assistance to Ukraine on Thursday in Germany at a meeting of the group created by the West to coordinate military assistance to Kyiv, said US Under Secretary of Defense for Political Affairs Colin Kohl.

https://t.me/topwar_official/56545

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 718 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 1 sakriven i 707 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, bato, bigfoot, darios, goxin, hyla, JOntra, nuke92, slonic_tonic, stalja