Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1112

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

Kad već ovi to pišu onda su stvari za zapad još i gore nego što stoji u članku... Neka, neka....

http://www.jutarnji.hr/njemacke-kompanije--imat-ce.....e/1210560/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25610
  • Gde živiš: I ja se pitam...

ccc ::Za one "meka srca" , slika govori hiljadu reci !




Овај несрећник, вероватно, храни неку породицу која му се нада живом и здравом. Проклети хушкачи...



offline
  • Pridružio: 02 Jan 2012
  • Poruke: 291

zoran-ruma ::Istina, ja nijednom nisam rekao da RF ne moze ovladati tehnologijom, vec da nema trenutno i da ce trebati vremena za to, kao i da imaju obaveze prema klijentima koje ne mogu cekati. Istina je i da sam video da se Rusi trude da smanje zavisnost strane tehnologije vec godinama unazad. Recimo radio sam na jednom projektu gde je 99% stvari kupljeno od Wartsile, posle 1,5 godine na drugom projektu imamo slican posao i ovaj put Rusi rade recimo 80% dok Wartsila radi ostatak od 20%. Doduse tih 20% je bilo i najvaznije ali siguran sam da je to danas dosta manje u korist Wartisle.

I btw ako se meni persirao za to nema potrebe, prvo sto imam 32 godine a drugo sto zivim u zemlji gde ne postoji persiranje Very Happy


Opet hvala na deljenju tvojih zapažanja i utisaka. Volim da čujem ovakve stvari iz prve ruke Smile.

Što se persiranja tiče to mi se omaklo (navika sa drugog foruma/bloga Smile. Inače ja sam tek nešto stariji sa 36.

Moje iskustva u saradnji sa ruskim kompanijama u ICT oblasti (embedded sistemi / računaru u industriji) su mešovta. Ali u proseku 2:1 pozitivna. Jako su "snalažljivi" kao i mi (napraviće uredjaj bez podrške od proizvodjača čipova ili modula, rešavaće probleme na nekonvencionalne načine itd.).

Ono što me je jako iznenadilo je neprofesionalnost dosta zapadnih firmi u ovoj oblasti koje važe za ozbiljne. Naravno vladaju tehnologijama na višem nivou nego kod nas ali disciplina i pedantnost su im daleko od vrhunske i to nekad do te mere da je interno korišćen i termin "Indinanci" (neka mi oproste starosedeoci Amerike Bebee Dol ).

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

kairos ::Strelkov
Citat:У нас трагедия. Сегодня обменяли двух наших пленных на двух "десантников". "Аэромобильники" пошли к своим на своих ногах. Наших выкинули как мешки: переломаны все кости, отбиты все внутренности, вероятность что выживут - почти нулевая... Твари! Какие же твари! Ведь это не "нацгвардия", это "днепропетровский десант". Учтем. Приказал не брать в плен ни одного офицера 25-й. НИКОГДА.

Razmenjivali su zarobljenike sa 25. desantnom. Opolcenike su izbacili kao vrece, slomljenih kostiju i sa povredama unutarnjih organa, verovatnost prezivljavanja- nula. I to ne nacigarda nego dnjepropetrovski desant.
Naredio je da ne uzimaju ni jednog oficira iz 25. u zarobljenistvo.

Ово је преломан тренутак сукоба, а који је и знан и очекиван.

До сад су Украјински фашисти чинили и тежа зла: Одеса, цивили, Боинг, али ово су Руси сад видели својим очима. Чак и навод да су у размену мртвих послали стрељане заробљенике, није уопште страшан, а колико је страшан моменат да шаљу у размену Мученике.

Ово је и по ко зна који пут доказ да УН и законодавство у свету штити најгори сатанизовани отпад што постоји. Замислите да вам дете живи поред манијака, који је везаним људима ломио коске, који је силовао жене и вешао цивиле - некажњено! Све је то до сада пролазило у "законитом" свету, као змија кроз коров. А простиран је црвени тепих за УСА приче о Руском рушењу Боинга и друго.

Очигледно су "славни" Амерички генерали, суочени са поразом, наредили да се муче заробљени и цивили, а да би било мало оних који се предају, "тактика" јасна.

Али, Руси су као народ врло незгодни. Добродушном ће свашта опростити, али ко покуша са њима покварену игру - боље да се није родио. Тако да је овај очајни НАТО потез, ГАРАНЦИЈА да ће Руси ићи до краја. Значи становници земаља које подржавају Украјински фашизам, немој да се чудите када вам Руси ускоро тенковима уђу у државе и елиминишу све који стану испред фашиста, па биле то и жене, или чак и деца. Неће искрено се надам ломити коске, али "секира иза ува" не гине, као у примеру Чеченије.

Најбоље би било да ЕУ и САД схвате шта ово значи, али вековни живот у облацима им то неће дати. Значи или ће Руси ово истерати до краја, или света више уопште бити неће. Па после мож да се нежимо над овим:
ccc ::Za one "meka srca" , slika govori hiljadu reci !

Али, Руси неће уопште - радиће "секира за ушима".
Sr.Stat. ::http://www.advance.hr/vijesti/putin-i-obama-na-telefonu-prvi-razgovor-od-rusenja-mh17-istice-se-potreba-za-diplomatskim-rjesenjem-ali-i-razlike-u-stajalistima/
Кад год Украјинска војска трпи губитке, неко са запада предлаже
дипломатско решење

Као што сте и до сад видели, код Руса то не пали.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Веома тешка ситуација око Саур Могиле... хунтине трупе нападају и покушавају да окруже брда.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

pein ::НАТО потврдио да је Кијев користио балистичке ракете - НАТО је потврдио да је украјинска војска употребљавала балисичке ракете малог домета против Самоодбране на истоку Украјине, саопштио је представник прес-службе алијансе.

Он није навео детаље, већ је само нагласио да је „информација заснована на подацима америчке обавештајне службе“. При томе Пентагон за сада није коментарисао изјаву.

Телевизијски канал Си-Ен-Ен известио је у уторак, позивајући се на изворе у америчкој обавештајној служби, да украјинске безбедносне снаге у борбеним дејствима користе балистичке ракете малог домета, са бојевим главама таешким 454 килограма и радијусом дејства од 80 километара. То је наразорније оружје које је до сада коришћено у овом сукобу.



Мени ово личи на неку НАТО игру - намештаљку. Зашто се сада НАТО одједном забринуо што укри користе ракете? Имам утисак, да им је потребно да протуре такву информацију, да би после они могли да испаљују своје ракете на ополченце,

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

ccc ::Za one "meka srca" , slika govori hiljadu reci !



Slika i prilika Ukrajine i vojske im.
Popustaju po svim savovima, a po moralnom su davno pukli.

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

moje misljenje za ovo vreme rata
ukri vikendom "napreduju",a preko radnih dana skupljaju zrtve
da li je neko primetio da ovaj rat vec pocinje da traje danas je 2 avgust,tuku se vec skoro 6 meseci
vojnici mi izgledaju mnogo neuhranjeni

offline
  • regul  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2007
  • Poruke: 20
  • Gde živiš: Beograd

Ево га онај што се уби плачући пре заробљавања!Је ли и њега треба жалити као храниоца?



offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

Sirius ::

Овај несрећник, вероватно, храни неку породицу која му се нада живом и здравом. Проклети хушкачи...

Поштовани Колега, несрећник није ни беба, ни тинејџер, нити званично малоуман, а ако је већ у "војсци". А поготову ако несрећник има породицу, е тек тада није за жаљење са земаљског аспекта. Са аспекта неба је другачија ствар, али ми нисмо на небу, бар за сада.

Слажем се да су хушкачи много више криви, али итекако је овај несрећник крив. Његови друзи су ломили коске заробљеницима, јер он је припадник 25. - те јединице. Не каже се џабе: "Са ким си, онакав си".

Милост ка таквима и себи првенствено, је не ломити му коске, тј. не бити као он.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1274 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 7 sakrivenih i 1236 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, bokisha253, CikaKURE, Cobi026, dijica, Dorcolac, FOX, Frunze, Georgius, ikan, Karla, kovinacc, Kubovac, Lieutenant, lord sir giga, Magistar78, mercedesamg, Metanoja, Milos82, Misirac, mkukoleca, NoOneEver Dreams, nuke92, Papadubi, pein, Vlada78, vladaa012, voja64, wolf431, |_MeD_|