Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1138

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

Voja1978 ::cezar 35 ::Ako je u borbi vojnik mora da nosi slem....ako ga ima. Ako ga nema, prvi pretpostavljeni je duzan da mu ga obezbedi. Tako funkcionise vojska, a sve ostale varijacije (hoce nosi-nece nosi, ima-nema) pripadaju disciplinskom prekrsaju i javasluku u vojnoj organizaciji.
Koliko vidim po fotkama, samo neke jedinice ukrajinske vojske su kompletno opremljene i svi imaju slemove.


Ovo sam i ja primetio i bas sam par puta hteo da pitam ovde na forumu... Kako je, dodjavola, moguce da u Ukrajini nema dovoljno slemova za 180.000 ljudi? Pa oni u rezervi imaju 180.000 tenkova a ne slemova (karikiram, ali to je to). Pa mala i nikakva Srbija je 1999. godine imala dovoljno opreme za dva-tri puta vise vojnika i rezervista a ne neka Ukrajina koja je pre 20 godina imala brutalno veliku vojsku.
Pre ce biti da je ovo sto kaze Cezar da je to posledica slabe discipline i javasluka. Mada ja ne mogu da zamislim sta je u glavi kretena koji ide u rat, glavu da izgubi, ima slem ali nece da ga nosi. Isto kao i ljudi koji voze 200 na sat a nece da se vezu u kolima.


Ja nešto mislim da je dobar dio te opreme završio na ratištima širom svijeta. Ukrajina je često prodavala sve i svašta (i svugdje),valjda nisu računali da će im jednog dana zatrebati.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • regul  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2007
  • Poruke: 20
  • Gde živiš: Beograd

rkekoke ::702 ukrajinska vojnika se predala vojsci DNR u Šahtjorsku (nadam se da nije dezinformacija):
novorosinform.org/news/id/5160


Стрељков је ово демантовао!



offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Uhvaćen crnac:
" ...Сводки от ополчения Новороссии
04.07.14. Сообщение от ополчения.

"Наши ополченцы взяли в плен голого негра. Пытаясь скрыться в темноте, он разделся догола. Вот как это было.

2 августа продолжались бои между населёнными пунктами Шахтёрск и Торез в районе посёлка Орлово-Ивановка в Шахтёрском районе бывшей Донецкой области УССР. В ходе боёв была уничтожена одна САУ 2С3, два самоходных артиллерийских орудия "Нона" три танка, три БМП, один БТР и один КамАЗ противника, вооружённый зенитной установкой ЗУ-23-2. Пятеро ополченцев получили ранения.

Когда начало затухать эхо боёв, а над позициями ополченцев уже спустилась тьма, и лишь красная луна сквозь дым горящей военной техники освещала место недавнего побоища, на дороге из Тореза в Шахтёрск показался одинокий БТР. На полной скорости он пытался прорваться сквозь ряды ополченцев, но метким выстрелом из противотанкового ружья времён далёкой войны водитель машины был убит. Потеряв управление, БТР скатился под откос, застряв в придорожной канаве, используемой местными жителями для полива огородов.

Верхние люки открылись и оттуда как тараканы из духовки, зажжённой на коммунальной кухне, начали разбегаться бравые украинские вояки. В кустах застрекотал пулемёт. В воздух полетели кровавые брызги, ошмётки плоти и куски полосатых тельняшек, удачно демаскировавших коломойских десантников из 25-й бригады.

И тут глазам ополченцев предстала странная картина: из люка БТРа вынырнула абсолютно чёрная фигура и, прижимаясь к земле, начала удаляться по дну арыка.

– Прекратить огонь, брать живым! – закричал командир.

Ополченцы со свистом и улюлюканьем кинулись в погоню. Вскоре чёрный силуэт был настигнут. Им оказался совершенно голый негр из племени... Племя своё он так и не назвал, ссылаясь на незнание русского языка. Лишь знакомые из импортных фильмов "факи" слетали с его толстых губ. Когда негр попытался заговорить по-грузински, все сомнения отпали, оказалось, что он служил в своё время советником в армии Саакашвили."

Prevod(moje skromno znanje ruskog jezika)

"... i pred očima opolčenaca pojavila se čudna slika,iz BTR se pojavila potpuno crna figura i sagnuta počela bežati kroz jarak.
- Ne pucaj,hvataj ga živog-povikao je komandir.
Uz žvižduke i jurnjavu na kraju su ga stigli.Izgledao je kao neki crnac iz plemena,nije rekao kojeg i pozivao se na neznanje ruskog jezika.Kada je pokušao govoriti gruzinski,sumnje su nestale.Pokazalo se da je radio kao vojni savetnik Sakašvilija..."

http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_10514

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

ccc ::
2. Sve vojske sveta dozvoljavaju izvesnu slobodu u nosenju formacijske ili ne formacijske opreme u zoni ratnih dejstava !
3. Vojnici , posebno nakon duzeg ucesca u ratnim dejstvima , traze nesto sto ce " ukljuciti " ili "iskljuciti " borbeno ponasanje . nekome je to trouglasta marama , nekom naopako slem , nekom noz u cizmi , a nekom cigareta pre i posle !

US Army i US Navy su svojim vojnicima zabranili bilo kakvu improvizaciju. Čak i na pišanje nose pancir i šlem.
Isto pravilo je kao na gradilištu. Nemaš šlem i padne ti cigla na glavu, nema osiguranja i svi naje..bu, rukovodilac, investitor.
Pošto je kod njih vojska kao i svaki drugi posao, ima da nosiš propisanu zaštitnu opremu ili u slučaju povrede dobiješ 0$ (nula) odštete i letiš kući iz vojske.
Što se tiče specijalnih jedinica to je već druga priča...

Videli ste da je ista disciplina i u RF. Jedinice koje su radile na Krimu sve odreda su bile propisano opremljene i nije bilo kojekakvih indijanaca sa maramama.

Za nedisciplinu su krivi komandiri jedinica koji ne umeju da se izbore sa vojskom pa im sve dozvoljavalju. A ovi indijanci koji misle da će im marama i ostale improvizacije spasiti glavu mogu da nose plašt ako već misle da su super heroji.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

warfiles.ru/show-65418-uzhe-3000-ukrainskih.....ossii.html

3000 украјинских војника жели да се преда Русима....

Мислим да је ово чиста пропаганда Новорусије, мада ако успе, то ће бити пун погодак, и крај хунте на челу са Порошенком.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

По технике из Южного Котла - появилась непроверенная информация, что таки технику 72-я ОМБР сдала в кол-ве 60 единиц. Завтра будем прозванивать на Изварино уточнять.

http://colonelcassad.livejournal.com/1711689.html

Jedan od komandanata opolocenaca LNR kaze da su vojnici hunte predali oko 60 jedinica borbene tehnike pre nego sto su dezertirali u Rusiju. Juce je bilo govora da se pregovara sa oficirima 72. brigade da im se omoguci koridor ka Rusiji i tuda dalje do povratka na teritoriju pod kontrolom rezima ali je uslov oficira 72. brigade bio da onesposobe tehniku , predaju licno naoruzanje i svu preostalu municiju dok su opolocenci trazili predaju sve tehnike u ispravnom stanju.

Posto je neki dogovor postignut i ogromna grupa je presla u Rusiju moje laicko misljenje je da su nasli neki kompromis da npr onesposobe tehniku po PS-u , skinu zatvarac i nisanske uredjaje sa artiljerisjkih orudja , ne moze im se suditi u UKR za predaju ispravne tehnike jer su ih onesposobili kako pravila nalazu , opolocenci ih propuste a Rusija primi i prosledi kucama a za uzvrat opolocenci od Rusa dobiju zatvarace i nisanske sprave i isti dan imaju ispravno sve sta su ovi po PS-u onesposobili. Sve sta UKR koristi od borbene tehnike , Rusi imaju u hiljadama po razmim skladistima u rezervi pa im je najmanji problem da proslede opolocencima sta treba da se tehnika osposobi.

Nisu ni UKR mutavi da da igraju na kvarno i dogovore jedno a naprave u praksi drugo jer znaju da je maciji kasalj da da opolocenci skupe svu tehniku koju bi UKRI na kvarno spalili , preteraju je u Rusiju , za svaki spaljen tenk Rusi im daju svoj ispravan , za svaki top Rusi vrate ispravan , svaki MB Rusi daju svoj ispravan ... i da mediji dignu hajku kako je armija Ukrajine predala tehniku opolocencima u savrsenom stanju . Ne bi vise ti oficiri belog dana videli kad bi se vratili u Ukrajinu

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Надам се да није било, тј. да не понављам постове, али и ово се дешавало у Украјини
"Украјина: Храм у Горловци постао скровиште за стотине људи"


http://serbian.ruvr.ru/2014_07_31/Ukrajina-Hram-u-.....judi-5113/

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

И још једна занимљивост, можда изгледа безначајно, али будући да се ради о познатом глумцу мислим да има везе са овом темом.
"Дејвид Духовни је заборавио своје „украјинске корене“ због руског пива"

опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_08_03/Dejvid-Duhovni-j.....piva-0632/

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_04/Ukrajinska-.....jeck-5907/
Велика концентрација Украјинске војне технике око Доњецка
Ово неће бити добро по ополченце, а биће много лошије за цивиле
Порошенко, као да више нема шта да изгуби, па изгледа креће
на све или ништа.

offline
  • Pridružio: 02 Jan 2012
  • Poruke: 291

Pera Ždera ::И још једна занимљивост, можда изгледа безначајно, али будући да се ради о познатом глумцу мислим да има везе са овом темом.
"Дејвид Духовни је заборавио своје „украјинске корене“ због руског пива"

опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_08_03/Dejvid-Duhovni-j.....piva-0632/


Јоš je i petokraku istetovirao.
Djubre jedno Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1322 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 8 sakrivenih i 1286 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, Bobrock1, Brana01, cvrle312, dika69, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, galijot, gasha, Georgius, hologram, jackreacher011011, Karla, kjkszpj, Krvava Devetka, kuntalo, mercedesamg, milimoj, Pakito93, Parker, pein, SlaKoj, TheBeastOfMG, wolf431, YugoSlav, Zoca