Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1159

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

22.25 - Украјинска војска је гранатирала и разорила православну цркву у централном делу Луганска, саопштили су припадници локалних милиција а преноси Итартас.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

Medjunarodni istražitelji traže pomoć od meštana???
http://www.naslovi.net/2014-08-06/beta/medjunarodn.....a/11151959
Holandija suspendovala pretragu mesta pada MH17, evo i zašto
http://www.naslovi.net/2014-08-06/vecernje-novosti.....o/11154073
НАТО: Русија уводи војску у Украјину!
http://www.pravda.rs/2014/08/06/nato-rusija-uvodi-vojsku-u-ukrajinu/



offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

isto tako se navode da su preko Gorlivke iz Rusije u Donbass ušli 4 tenka, 2 BTR-2, 1 osa (ma što to bilo) i 1 labudica prazna

offline
  • Pridružio: 05 Avg 2014
  • Poruke: 6

standard.rs/svet/29727-%D1%85%D0%BE%D1%.....0%BE%D0%BC
Znimljiva analiza mogucnosti mogucih reakcija velikih igraca

offline
  • Cufo  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Feb 2012
  • Poruke: 865
  • Gde živiš: Whitecity

Da li neko moze da preporuci neki pouzdan sajt na kome su se objavljene informacije obicno ispostavljale kao tacne?

Nesto se razmisljam(sto zna da bude jako opasno i stetno po okolinu)...od kraja drugog svetskog rata dve supersile namestaju jedna drugoj tzv. "ratove iscrpljivanja" kako bi jedna drugu ekonomski sto teze ojadile:Vijetnam su pomagali Rusi,Avganistan Amerikanci,pa Ceceniju Amerikanci,pa ove poslednje ratove Amerike na Bliskom Istoku su Rusi koristili da ih izmuzu gde su god mogli-Sirija je poslednji primer...e,tako je Amerika htela da namesti novu veliku muzu Rusiji ali je Putin preprofi igrac za tako nesto te je uradio ono sto uvek i rade profi igraci-namestio je protivniku njegovu sopstvenu igru!

Ameri su pukli lepu lovu pomazuci naciste(mislim da se cifra blizi milijardi)dok su Rusi imali minimalne troskove(cak im poklanjanje viskova iz neprebrojnih magacina odgovara jer oslobadjaju prostor za nove sisteme,a male ekipe posebnih jedinica ce dobiti najbolji moguci dril).

Zato je bitno da Strelkov sto vise kuka kako je tesko,neizdrzivo i da zaista i realno deluje da je tesko i neizdrzivo-jer to je jedini nacin da Ameri i dalje veruju u pobedu svojih pulena("evo smo ih sabili u cosak...pobeda je na dohvat ruke...nemaju gde...gotovi su...pobeda je tu,iza ugla...samo sto nije...evo sa'ce...")i nastave da masovno upumpavaju njima vitalno potrebnu lovu u rupu bez dna(a sednica kongresa o bankrotu se opet blizi uz dug koji raste 2,33 milijarde dnevno).

Cilj(primarni):finansijski iscrpeti protivnika.A Ukrajina ima ulogu vimeta za muzu rivala.Zasad Putin ima puniju kantu izmuzene bele(zelene)tecnosti...

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32536

evo ih ponovo kukaju
19.30 - Нагомилавање руских трупа на граници са Украјином указује на све већу опасност од инвазијe на Украјину, каже амерички министар одбране Чак Хејгел, преноси АП.
22.25 - Украјинска војска је гранатирала и разорила православну цркву у централном делу Луганска, саопштили су припадници локалних милиција а преноси Итартас

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2013
  • Poruke: 69

Sr.Stat. ::http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/brisel-putinove-sankcije-su-kontraproduktivne-i-neopravdane
Ако ово заживи, свет поново постаје мултиполаран


OT. Mrzelo coveka da menja vreme. Kod mene dan danas stoji vreme za 12h razlicito od stvarnog ( pogresno sam namestao i mrzelo me je da menjam).
Jel ima vesti o Dejanu?

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

СТАРА ГАРДА ОБАВЕШТАЈАЦА САД ОБАМИ: ЗАУСТАВИТЕ ЛАЖИ И ОБЈАВИТЕ ПОДАТКЕ О MH17
http://www.standard.rs/svet/29725-%D1%81%D1%82%D0%.....D0%BE-mh17

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Ja vise ne mogu da pohvatam ko je uveo sve koje sankcije RF a ni koje sankcije je RF uvela prema kome. Totalni rat sakcijama na sve strane a opet sve to nekako polovicno, jer svi gube ali niko ne gubi bas mnogo ili se prave da ne gube. Realno gledano imamo onaj pravi rat na teritoriji Donbasa i svetski ekonomski rat. I licno mislim da je krajnji cilj svega bio vas ovaj ekonomski a da je ovaj u Donbasu samo uzrok. Povod je sirenje uticaja RF koji Bela kuca nije mogla da dozvoli. RF kao regionalna sila moze proci ali RF kao svetska sila tesko, bar tako misli Bela kuca.
U svakom slucaju i kada bi sutra pobunjenici bili pobedjeni, zbrisani i rastureni sakcije ostaju i dalje pitanje Krima. Namerno ili ne, poslednje sankcije od strane EU se uvode zbog uloge RF u konfliktu u Istocnoj Ukrajini,
''Adoption of agreed restrictive measures in view of Russia's role in Eastern Ukraine ''

http://consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/foraff/144205.pdf

Ovo moze biti manevar izlaska iz ovog loseg polozaja za EU, ukoliko padne Donbas, jer su prva 2 paketa sankcija, na koje RF nije preterano reagovala, usmereni ka Krimu i takodje istocnoj Ukrajini.

''Adoption of agreed EU restrictive measures over Crimea and Eastern Ukraine ''

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/doc.....144174.pdf

Postavlja se pitanje da li ce USA i sateliti dozvoliti da resavanjem Donbasa, pozitivno po Kijev , EU povuce ove poslednje sankcije i dodje na stanje pre obaranje boinga? Sanse za ovo su sve manje kako RF uvodi sve vise i vise sankcija ka zemljama EU, doduse RF jos nije uvela sankcije jer je do sada uglavnom sve bilo objasnjeno neispunjavanjem RF standarda o hrani, recimo. Takodje za Belu kucu treba najverovatnije jos jedan ''boing'', recimo ulazak vojske RF u Donbas mozemo smatrati savrsenim potezom za Belu kucu ili nesto na taj fazon. Ovo je jako osetljiva faza, najvise za USA, jer im treba eskalacija, izmedju svih strana, da se sto teze moze doci do bilo kakve normalizacije. Njima jos najvise odgovara slaba akcija Kijeva i cekanje da RF pomogne konkretno Donbasu. Doduse uvek ce imati Krim, ali videli smo da EU bas nesto se i ne cima oko Krima.

Ukoliko Donbas opstane do zime, a verujem da hoce, doci cemo do jako nezgodne situacije. Vlada u Kijevu ce najverovatnije pasti, ali verovatno je i da opstane igrajuci na kartu nacionalizma, Donbas koji je negde u magli, Krim koji je na papiru u Ukajini a fakticki u RF i nijedna strana nece drugoj popustati. Ovako nesto smo i videli na teritoriji SFRJ na primer. Sansa da dodje ''normalna'' vlada u Kijev je jako mala, prvo sto niko na Krimu nece glasati, u Donbasu ce bojkovati i ponovo cemo videti kojekavke naci-brigade, oligarhe i nemacke boksere u Vrhovnoj Radi. Zato sam ja uzasno skeptican da ce se ovo zavrsiti brzo, a sto duze traje gore je za RF a pogotovo za EU.

Mislim da su jenkiji ovu corbu zaprzili jako dobro, a neverovatno je kako i protiv volje teraju druge strane da povlace poteze koji idi na ruku jenkijima.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

http://www.bloomberg.com/news/2014-08-06/russia-sa.....nance.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 853 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 7 sakrivenih i 811 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, Andrija357, Apok, Atomski čoban, babaroga, BlekMen, bojanM84, Bubimir, ccoogg123, cinoeye, darios, Denaya, Frunze, Georgius, h8propaganda, Još malo pa deda, kunktator, Lubica, Lucije Kvint, MilosKop, nemkea71, NoOneEver Dreams, Pakito93, pein, pera12345, RJ, Rogan33, royst33, shone34, sokars, Steeeefan, suton, t84dar, yrraf, |_MeD_|