Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1169

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

Cufo ::mihovil78 ::

Po ovoj mapi Luhansk i Donjeck su razdvojeni,Donjec okruzen i pred opsadom a ruska artiljerija i VBRovi krljaju po Ukrima u kotlu i ovima blizu granice.

'Aj ovo prvo dvoje i da poverujem,al' da ih tuku Rusi I DA IH JOS IMA(???)-e,to tesko da je moguce...tako da je ova mapa rezimsko sanjarenje!


samo prenosim ja ju nisam napravio daj mi bar neku drugu kartu ja bi bio sretan , za Siriju postoji hrpa karata za ukrajinu osim ove NITI JEDNA JEDINA a pogottovo ne od prvog komšije kod kojeg bježe Ukrajinski vojnici RUSIJE inače po mapama i geografima među prvima na svijetu



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

Норвежани немају потребе ни за каквим глупостима, Русија Норвешку третира као пријатељски народ за сада у *челичној абработки* ОТАН-а, и нема никакве планове против исте.
Ни сада ни убудуће. Да се нису излетели са санкцијама ... не би ни контре било.



offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

Slobodarko ::
Сегодня, 7 августа 2014 года, в 3:25 силами Казачьей Национальной Гвардии Всевеликого Войска Донского была уничтожена группировка украинских войск 24-й моторизированной бригады. С места боевых действий были взяты трофеи: бронетехника и артиллерийская техника противника.


kolko sam si preveo - Kozačka postrojba - sad će ispast da sam pristran a što Kozaci rade u Donecku Lugansku i to vojne formacije-- ono čisto objektivno pitam, obzirom da sam ih zadnji put vidio kako čuvaju u tradicionalnim uniformama olimpijadu u Sočiju, eto zanima me šta mi imate za reč glede i Kozaka i čečena u Ukrajini.....

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

mihovil78 ::

A brodovi još uvek blokiraju Azovsko more! Toliko o realnosti slike.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2011
  • Poruke: 757

mihovil78 ::ART610 ::Juče sam razgovarao sa jednim Ukrajincem, koji je pravoslavac i živi u Kijevu. Sada je najveći problem u Kijevu kako izbjeći mobilizacijui skloniti se dok sve ne prođe. Nikom se ne ide na front, a što mi je posebno interesantno svi su za jedinstvenu Ukrajinu i protiv Rusije su većinom svi, ali rijetki se odluče da se late puške.
Većina u Kijevu je ubjeđena da je pitanje dana sloma otpora na istoku zemlje, a da će Rusija pod pritiskom zapada morati da napusti Krim. Ruse smatrju lažnim prijateljima i da su Moskovske vlasti dobro znale za korumpiranost predhodnog presjednika i Vlade Ukrajine, a da nisu ništa uraduili na tome išli su na svjesno uništenje Ukrajine. Govori kako je zapad konačno prepoznao potencijal Ukrajine i da će Ukrajina za pet godina biti dosta uređenija zemlja od Rusije ("ljepše mjesto za živiti") od RUSIJE.

Da vidimo šta će biti.


ovo je apsolutno rwalna oservacija i koja mi se jako sviđa i totalno istinito što je i meni nesvatljivo da nitko ne želi u rat a kao svi su protin ''novorossie' i Donbassa, tako da je udarna snaga zapravo bataljoni sastavljeni od volontera i stranih dobrovoljaca, aidar, Azov, donbass itd... to ne kontam, i sve je potpuno točno što si napisao jer i ja kontaktiram sa puno prijatelja i u rostovu u Rusiji ali i u Kijevu i lavovu, jedino mi je ovo malo ukrajinac pravoslavac ...u Kijevu su većinom ukrajinci pravoslavci ali Ukrajinske pravoslavne crkve, ne vjerujem da će se Krim ikad više vratit pod integritet Ukrajine to nema teorije za takav scenarij, a gospodin koji podmeće da sam kao pristran i da lažem kako su neke postrojbe ušle u lugansk ili Doneck samo neka prati ove vojnike amatere koji sami svojim kamerama snimaju položaje i samo otkrivaju drugoj strani gdje su pa tako i nama..glede hapšenja ovog gospodina iz Luganska iskreno zaboleme, gdje i kada i da li je uopće uhapšen...ako sam iz Hrvatske ne znači nužno da samprotiv Rusije, da mrzim, Ruse i Srbe da sma za jedinstvebnu ukrajinu protiv separatista 8tako ih zovu) koje podržava Rusija i šalje oružje za što se također mogu vidjet snimci ali nisam ja taj koji sud jel to u redu ili nije, ja sam totalno objektivan zaljubljenik u vojsku i geopolitiku vojnoga spektra... tako da molim da me ubuduće ne uznemiravate direknim aperkatima da sam pristran i da sam za tamo neke fašte , federalce, separatiste , zapadnjake itd. kao što pratim situaciju u siriji za koju sam još na ovom foruumu rekao da assad neće dobiti iz prostih vojnih razloga ane zbog moje pristranosti isto tako 'strastveno' pratim i rat u ukrajini iz dabna u dan pa čak potajice jel mi prijeti bračna kriza golemih razmjera)))) zato molim ja vam ništa nisam osobno skrivio niti sam pristran, objavljujem informacije do kojih dođem iz drugih medija, Niikada iz ANNA-e iz jednostavnog razloga jer su još u januaru 2013, rekli daraya je slobodna od terorista koliko znam daraya ni danas nije slobodna od terorista.. sa wnb vojnim stručnjacima pogotovo ovim debelim što je u ukrajini. Pozdrav! opet moram napustit forum, samo zato jer me se u startu stigmatizira kao pristranog Hrvata!
Kolega samo ostanite svaće i vaše mišljenje je ovde dobro došlo,mi smo ovde svi da dodjemo do nekih saznanja o samom ratu koje nemožemo proćitati u redovnim novinima,zato svaće mišljene je više nego dobro došlo!!!!

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

Toni ::

Poštovani Toni, obzirom da ne znam niti ruski niti ukrajinski, ja bi molio bar malo teksta na srpskom ili sličnim jezicima ispod clipa... ja sam uz svoje clipove pisao ono što je ispod njih pisalo pa satvio u google prevodioc i dobio ono što jedan gospodin nazvaše mojom valjda proukrajinskom propagandom )))) da sam omašio za Lugansk i to za samo 20-30 km dakle samo 10 km pa sitnica. Poštovanje!

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

ART610 ::Juče sam razgovarao sa jednim Ukrajincem, koji je pravoslavac i živi u Kijevu. Sada je najveći problem u Kijevu kako izbjeći mobilizacijui skloniti se dok sve ne prođe. Nikom se ne ide na front, a što mi je posebno interesantno svi su za jedinstvenu Ukrajinu i protiv Rusije su većinom svi, ali rijetki se odluče da se late puške.
Većina u Kijevu je ubjeđena da je pitanje dana sloma otpora na istoku zemlje, a da će Rusija pod pritiskom zapada morati da napusti Krim. Ruse smatrju lažnim prijateljima i da su Moskovske vlasti dobro znale za korumpiranost predhodnog presjednika i Vlade Ukrajine, a da nisu ništa uraduili na tome išli su na svjesno uništenje Ukrajine. Govori kako je zapad konačno prepoznao potencijal Ukrajine i da će Ukrajina za pet godina biti dosta uređenija zemlja od Rusije ("ljepše mjesto za živiti") od RUSIJE.

Da vidimo šta će biti.


Zemljace , u istoriji covecanstva se nije dogodilo da gradjanin centra bude za decentralizaciju i federalizaciju i to sto gradjanin Kijeva zeli jedinstvenu Ukrajinu je relevantno koliko i misljenje gradjana Madrida o Kataloniji , gradjana Londona o referendumu u Glazgovu , gradjanu Zenice o Banja Luci...

Ne bi bilo normalno da neko iz Kijeva podrzava federalizaciju i odricanje od novca koji se sliva u Kijev a njegove zelje su jedno , spremnost da uzme pusku zbog tih zelja su drugo pa se sklanjaju od mobilizacije a niko ko ima delic mozga u funkciji ne veruje u bajke " zapad je prepoznao potencijal Ukrajine i pomoci ce da za 5 god zive bolje nego Rusi danas " Mr. Green

Ovo je materijal za nadrealiste a pored toga sto su duzni i Bogu i narodu , sto je privreda nestala ( to je ko ATP poeni pa sada narod jede proslogodisnje a ovo sto se sad upropastilo stize na naplatu dogodine ) , sto su izgubili najvece trziste , sto nemaju novca za osnovne potrebe ... u ratu su sravljeni sa zemljom citavi gradovi a obnova kosta , desetine hiljada su ranjeni i invalidi i oni su do kraja zivota na sisi drzave , hiljade su poginule a drzava je duzna da placa skolovanje njihove porodice i mesecnu platu do zavrsetka skolovanja za svakog sina , citave fabrike , rudnici , rafinerije ... su spaljeni a to sve basnoslovno kosta . USA je izglasala da im pokloni 17 mil $ sto je na tom nivou manje nego kad ostavis baksis u kaficu.

Da je vojska prodala sve avione , helikoptere , tenkove , BMP/BMD/BTR-ove , kamione , artiljeriju ... koju je izgubila do sada pa su mogli dati stan svakom profesionalnom vojniku a ovako su izgubili 1 bil$ a vojska ih vuce za rukav i trazi novac. Da ne spominjem da treba nahraniti 30 hiljada vojnika na istoku , platiti ih , kupiti gorivo za 2 tenkovske brigade i tri mehanizovane ( samo to je nedeljno koliko godisnja USA pomoc ) , opremiti ih ...
Nece UKR za 10 godina doci na nivo Saptembra prosle god kao sto je USA prepoznala potencijal Iraka pa 2014 Iracani sanjaju standard pod Sadamom sa pocetka 80-tih , kao sto je USA prepoznala potencijal Balkana pa u Tuzli ljudi protestuju sa natpisima o zlatnim 80-tim , kao sto su u USA prepoznali potencijal Libije pa danas Libija ne postoji ...

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Mihovile, niko ti ništa ne prebacuje, ali red je da, ako staviš takvu vest, kao što je ona tvoja o Saur Mogili, da je potkrepiš i nekakvim linkom.

Makar vest bila i ružna, vest je samo ako je moguće proveriti je i uveriti se da je tačna. Inače je nasedanje na propagandu.

Karta sa podeljenim zonama i mornaricom na Azovskom moru (pre toga bi morali da prodju kroz ruske teritorijalne vode, a to nije realna opcija, da ne pričam o broju i naoružanju brodova) je obična režimska glupost.

Ovo je karta koja je, manje više realna ... najbliža stvarnoj situaciji koliko mogu da vidim

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

mihovil78 ::a gospodin koji podmeće da sam kao pristran i da lažem kako su neke postrojbe ušle u lugansk ili Doneck samo neka prati ove vojnike amatere koji sami svojim kamerama snimaju položaje i samo otkrivaju drugoj strani gdje su pa tako i nama..glede hapšenja ovog gospodina iz Luganska iskreno zaboleme, gdje i kada i da li je uopće uhapšen...

Kolega, da si pratio ovu temu,znao bi da te rezimske mape nemaju veze sa realnoscu. To se pokazalo nebrojeno puta i zato je kolega reagovao. Pa ukrajinske snage su vec bar pet puta osvojile Saur Mogilu do sada.Cak su i generali obavestavali Porosenka preko medija. Nikakve postrojbe nisu usle u Lugansk, stoje na istom mestu kao kod poslednje ofanzive pra par nedelja.Oko Donjecka se steze obruc, ali nikakve jedinice nisu u gradu vec su na teritoriji aerodroma gde cuce od pocetka sukoba. Borbe se vode po okolnim selima Marjanovka, Olenivka, Marinka i u Avdejevci. Pogledaj na mapi gde su ta naselja. Ovo je i medijski rat, ali kao sto si i sam napomenuo svi imaju kamere bar na telefonu pa je dezinformacije relativno lako demantovati pod uslovom da je internet dostupan.

Svodka
Citat:Сегодня 07.08.2014 в районе 10:00 артиллерийскому обстрелу подвергся жилой комплекс ‘’Евроград’’, который находится на пересечении улицы Розы Люксембург и проспекта Ватутина. Полностью разрушено несколько квартир на верхних этажах, пострадал магазин ‘Торговый дом купеческий’. В соседних зданиях осколками выбиты окна. В жилом здании напротив магазина снаряд попал прямо в здание, в области верхних этажей прошив его насквозь. Повреждена газовая труба. Один из снарядов попал в стоматологическое отделение 1-й городской больницы им. Вишневского. Сильные повреждения получили несколько кабинетов. В здании начался пожар, который оперативно был ликвидирован спасателями. В результате этого один человек погиб, не менее десяти раненых.

Сотрудники спецподразделения МГБ предполагают, что удар был нанесен из аэропорта, до сих пор занятого наемниками украинской армии.

Ополчение выбило противника из Миусинска и идет операция по ликвидации прорвавшейся группировки.

Сейчас бои идут около поселка Первомайское (южнее Снежного) (район шахты № 2), а также в районе шахты № 1 и поселка Лиманчука (юго-западнее Снежного). 79-я бригада вооруженных сил Украины бросив все, бежала, остатки 24-й механизированной бригады продолжают сопротивляться.

Идут бои в районе Кутейнико-Иловайска. Там пару часов назад отбомбились украинские штурмовики.

Ополчение захватило украинский блокпост у Ясиноватой.

Вчера вечером самолеты ВВС Украины нанесли авиаудар по остаткам 79 аэромобильной бригады, запертой Добровольческой Армией Новороссии в «Изваринском котле». По версии командования Народной Армией ДНР – это была целенаправленная акция украинских войск, с целью недопущения дальнейшего бегства из «котла» украинских военных на территорию России, как это произошло накануне, и похоронить вместе с убитыми бойцами всю правду об истинном положение дел в зоне АТО.

После полуторачасовой артподготовки на рубеже обороны Снежное-Торез- Ивановка, групировка противника в составе трех танковых батальонов 81-й ОМБ и при поддержке 74-го ОПСН пошла в атаку и попала на поле минных заграждений, установленных накануне ночью в предполагаемых участках прорыва. В течении 15 минут было уничтожено около 19 единиц бронетехники. Несколько десятков человек взято в плен. Противник несет катастрофические потери.

Силы ополчения развивают контрнаступление в направлении, Дмитровка-Дяково.

По имеющимся данным противник продолжает подготовку штурма Донецка и Макеевки. Под город стягивается большое количество артиллерии и живой силы. Ополчение укрепляет позиции и ведет разведку.

http://dnr.today/news/svodka-s-mest-boevyx-dejstvi.....7-08-2014/

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

ponavljam clip samo za kolegu koji me naziva nepotrebno i neosnovano lažovoma, hapšenje gradonačelnika uzmimo kao radni naslov...iskreno j... mi se..ko jje koga uhapsio ali vidim na twiteru da im je ovo top vijest

youtube.com/watch?v=HrHXCZ8O4V8

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 755 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 1 sakriven i 751 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bladesu, Milos82, scimitar19