Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1192

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

[quote="Izdajnik"]Ws2
Citat:Niti 48 satinakon svrgavanja legalno izabranog Predsjednika, u jednoj noćnoj Akciji su vise
Pancerauta iz nacionalne Banke u Kijevu u pratnji velikog osiguranja, odvezli nešto na Aerodrom gdje su taj sadržaj ukrcali na jedan vojni US transportni avion. Nevjerujem da Amerikanci trebaju ukrajinski valutu?

Ne ide mi ekonomija, mada ovde osim pojma "zlato" koje asocira na ekonomsku moc, vidim da ima vise elemenata "teorije zavere".
Americki avion pa jos vojni doleteo zbog zlata.i odleteo -gde?
prvo , USAF nije CIA . CIA ima svoje avione za ovakve pozlacene akcije. A oni ne izgledaju vojno...

jel moze neki link, izvor, ime vrabca koi sapuce info, novine itd? bar slika aviona, da vidimo koji je taj srecnik sto zlato vozi naokolo? ( ja bi odmah izgubio radio vezu sa kontrolu, dole Mr. Green ima jos dosta egzoticnih lokacija za sletanje)

Citat:U posljednih Mjeseci Ukrajinske zlatne rezerve su se smanjile.
Mnoge su se stvari smanjile , u Ukrainu poslednjih pola godine.. pocevsi od teritoriju, pa sve do broj vojnika i vojne tehnike.logicna pretpostavka zbog gradjanskog rata, ne treba mnogo matematike, zar ne? Wink
Citat:
Bili ti kao kupac tog Zlata bio miran kad bi znao da tvoje zlato lezi u Kijevu? Ukrajinci su svoje zlato pribacili u Ameriku i polako rasprodaju nasljedstvo.
Time Amerikanci pune svoje Trezore.

NIKO ne puni svoje trezore tako sto ce uzeti zlatoi iz jedne drzave, a ovi odozdo jos masu rukama za pozdrav, na avion koji je jedne noci sleteo ukrcao i odleteo.

Nebuloze o Fort Knox odmah da razbijem, da ne odemo u najmisticniji deo SF kulture: kolicina zlata u trezore je strogo cuvana tajna. Klijenti,i njihove reserve su takodje tajna. Moze onaj koji je poslao "zlato na cuvanje" da iznese u javnost sta god hoce, ili Baba Vangini unuci da prorokuju po volji.

Citat:To je veza izmedju zlata i ovog rata. Strateški nevažna ali odlučujuća za daljnje financiranje sukoba
Slazem se apsolutno s tobom,
da novac-zlato imaju veze sa rat, I ne samo ovaj nego svaki rat. Imas para, kupis sto treba..platis ljude da se bore I to je to. mada, sve si mislim, da nekako nisu nesto usrecili svoju desetkovanu vojsku , sa zlatom koje ima Ukraina .Mozda samo par ljudi sa vrha- al opet su to pretpostavke a takve ne volim , osim kad gledam fudbal uz pivo. Ziveli



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Njemački Mediji
Interesantno je objasniti ulogu i utisak njemačkih Medija na javnost. Za to bolje objasnit je vazno ulogu Alex Springer Verlag tačno uzet pod povećalo. Sprinter Verlag ima u 40 zemalja svoje predstavništvo i jedan je od najvećih evropskih Medijskih Institucija. Skoro svi Masovni Mediji u Njemačkoj pripadaju njemu.
Već neko vrijeme je poznato da svaki Redaktor mora potpisati Klausul gdje stoji da je dužan uvijek interese zapadnog obrambenog saveza da štiti i(NATO) i aktivno radi na jačanju Transatlantickih veza (prijateljstvo sa USA). Od toga dolazi sramotno izvještavanje javnosti. To se može provjeriti na Internetu i zadnji put u humorističkog Emisiji Anstalt je ta Tema spomenuta gdje se poslje pokušalo Emisiju zabranit.
Njemačka Televizija Vješti NTV je kod Krim Krize pitala Njemce dali imaju razumjevanje za Putinovo ponašanje. Odgovor je bija sokirajuci. 89 posto anketiranih je odgovorilo sa da. Anketa je odmah skinuta sa Programa ali se nadje na Internetu.
Kad čitam Forum kod Zeit onda su 9 od 10 Forumaša protiv Hunte.
Kod Spigela je omjer 7 od 10
Na Švicarskoj Televiziji je 8 od 10.
Naravno jako malo Njemaca i Švicaraca čita Zeit i Spiegel. Većina je kod Bilda i Blicka. Kod Austrijanaca je Situacija slična. Tu pratim Der Standard i Kurir.
Najbolje i najobjektivniji Vješti iz Ukrajine daju Deutsche Wirtschaft Magazin i Finanzwelt. Obe Novine su Ekonomske.
Zato je nastala Pobuna u Njemačkoj kad su čuli da Rusi planiraju Rusia Today na njemačkom jeziku emitirati. Za sada se često na Forumu zatiranje RIA.ru i Stimme Russland.
Zato nemojte se čuditi da Njemačke neobjektivno izvještava o ovom sukobu.
Pozdrav svima iz oblačne Švicarske.



offline
  • Pridružio: 11 Sep 2011
  • Poruke: 82

Na Majdanu je bas zurka

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2012
  • Poruke: 349

Videh na necijem tviteru sliku neke snob-ruskinje koja je slikala prazne rafove negde u Moskvi. Jao Rusima, propasce zemlja bez budjavog sira iz Francuske. Ovo je Putinova prilika da za Rusiju veze zemlje srednje Azije, jer jabuke rastu i u Kazahstanu, i u Turkmenistanu i drugde. Zemlje srednje Azije nemaju nista manju tradiciju stocarstva od alpskih zemalja.


Sto se zlata tice, pokojni Cavez je vratio brodovima puno venecuelanskog zlata, a na primer Vijetnam je kupio mnogo novog. Svuda na netu postoje pokazatelji kupovine zlata, a cena stagnira ili opada. Ne znam zasto.

Veliki problem sa dolarom je neekonomske prirode. On je instaliran u mozak svetskog stanovnistva. Napustanje dolara kod obicnog coveka juzne Amerike ili Afrike ce takodje biti proces.

offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 291

Citat:People of the People's Republic of Carpathia are against the military mobilisation of its citizens for Kiev’s fascist war. Citizens of the People's Republic of Carpathia demand autonomy. Everything is being decided right at this moment

I da je ovo tacno i da nije tacno, mislim da je glavni razlog sto Kijev odbija razgovore sa pobunjenicima/Rusijom (ako zanemarimo ulogu Amerike i njihovih "savetnika") taj sto bi se vrlo brzo na stolu nasla prica o federalizaciji Ukrajine, koji bi zapadni deo Ukrajine oberucke prihvatio (i da nema rata....koji region udaljen od prestonice u bilo kojoj drzavie ne zeli da bude federalna jedinica?) i bilo bi apsolutno nemoguce Kijevu objasniti zasto su odbili federalizaciju i zasto se rat nastavlja, a njihova deca i muzevi ponovo ginu?

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: Bratislava

Sirius ::jazbar ::Sr.Stat. ::http://fakti.org/biznis/ceski-kamioni-sa-mlecnim-proizvodima-vraceni-sa-ruske-granice
Камиони са прехрамбеном робом из Европе се враћају са Руске границе.
Овај пут су то чешки камиони са млеком. Мораће Чеси млеко да попију сами
или да га извезу у Америку. Била је и вест да су и камиони из Финске такође враћени.

Ako dosledno Rusi sve vraćaju neće dugo, jer će biti manjak proizvoda u trgovinama, niko nemože opskrbu regulisati preko noči.


Хоће дуго, практично неограничено. Ти увози са запада су кицошка роба, за мало богатију и захтевнију клијентелу. Свака руска радња, у последњем СП (селское поселение) има све што и свака радња у Минхену или у Москви...Зашто тврдим да хоће попунити празнину?

Да ли сте стварно сви заборавили да је 18. марта, оног дана када је враћен Крим, светски промовисана линија Евроазијских интеграција? Да ли сте свесни колико ће робе почети да куља из средње Азије? Све су Руси урадили плански, али баш све. Све опције су разрађене далеко пре Крима. Можда неће имати у радњи неки фенси чешки производ (недостајеће им једно од тридесет врста пива), али ће имати све што им треба. Људи, да ли уопште знате колика је моћ и спремност Руса да за себе и свој огромну земљу учине све што треба, укључујући и жртве, па и ове, у смањеној понуди ?
Tesko će da te razumije generacija stasala na koka-koli i hamburgeru, iako si im plastično objasnio kakav je mentalitet Ruskog čovjeka! Evo, i ja se žrtvujem već desetak godina, ne jedem i ne pijem zapadna "sranja", no sam na domaćoj jagnjetini i sokovima koje sam proizvodim (imam i domaću rakiju, ali ne pijem) Very Happy !!! Javlja mi prijatelj iz Stahanova (trenutno u Rostovu na liječenju od ljutih rana) da je situaija teska, ali da uskoro kreće prevaga na Novorusijsku stranu i da su Opolčenci spremni da idu do kraja, a kraj je bliži nacistima i zlikovcima iz Kijeva!
E sad jedan "mali" ekonomski podatak: U istoriji čovječanstva, zlata je iskopano u vrijednosti oko 86.000 milijardi dolara (86 triliona). Do sada je odstampano dolara u vijednosti oko 650.000 milijardi istog (650 triliona) i stampanje se nastavlja!! Ovaj trend se u Ekonomiji naziva "eksponencijalna disfunkcija", ili tako nekako i jednog dana mora da se zaustavi! Sto pre to bolje, a možda i gore, jer u tom slučaju "proizvođač" (stampač) dolara mora da klekne na koljena i primi ekonomsku "sjekiru" za vrat! To je Amerika, koja će takav razvoj situacije 100% da proprati izazivanjem globalnog rata, jer to bi njoj bio možda jedini spas!
Jos jedna poruka forumasima "dusebrižnicima" zapada: Demokratija je kod nas usla na velika vrata, da bi nas novac odnosili kroz prozor, tj. da bi nas opljačkali najstrasnije sto su mogli! Dokaz: Samo se osvrnite oko sebe i dobro pogledajte ko je vlasnik fabrike "iz komsiluka", sve će vam biti jasno! Valjda!!

offline
  • ccc  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 27 Jun 2014
  • Poruke: 45
  • Gde živiš: Srbija

1. Za bilo kakvu smislenu raspravu u vrednosti dolara , prvo treba utvrditi sta je osnova za racunanje vrednosti .
2. Od sredine 80 , UK i USA su promenili racunanje BDP-a , prebacili su usluge u proizvode ! Evropa je pokusala da parira sa PDV-om , ali to pokazuje ozbiljne mane !
3. Federalne rezerve , MMF i sve ostale "americke institucije" su privatne , tj. ameri (na vlasti) o njima odlucuju koliko i Zivorad iz Male Mostanice !
4. Inflacija nikad nije dobra , to sto se na zapadu koristi kao pritisak da se investira , posto u protivnom investitor gubi , to ne znaci da je produktivna !
5. Kinezi su narod sa , koliko je meni poznato , 2500 godina pisane birokratske istorije ! Medju njihovim "izumima" ( osim baruta i raketa ) je i bankarstvo , tako da njihovo posudjivanje para amerima sigurno nije dobro za amere , i siguran sam da ni ameri nebi od njih uzimali da imaju izbora !

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Citat:vukovi

Javlja mi prijatelj iz Stahanova (trenutno u Rostovu na liječenju od ljutih rana) da je situaija teska, ali da uskoro kreće prevaga na Novorusijsku stranu i da su Opolčenci spremni da idu do kraja, a kraj je bliži nacistima i zlikovcima iz Kijeva!


Ја о томе лепо написах оног јутра кад сам се вратио из Москве... Wink

Е, сад: да ли ће неко климнути главом и пустити их да се сјуре до Кијева, то је друга прича. Нешто ми се јавља (знајући да моћ руског залета и инерције има примера у историји), да није ништа немогуће. Кад су појурили за Наполеоном, стигли су до Париза...Черњишов и Жуков су двапут стизали до Берлина... а Украјина? Украјина је деценијама била део СССР, сваки совјетски официр (руски) имао је све топографске карте сваког делића СССР, па и Украјине; знају све полигоне и стрелишта, правце наступања и одступања , напамет - па неће бити на непознатом терену. Просто тако. Историја је учитељица живота, а на руску срећу - много је понављача...

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Sirius ::Citat:vukovi

Javlja mi prijatelj iz Stahanova (trenutno u Rostovu na liječenju od ljutih rana) da je situaija teska, ali da uskoro kreće prevaga na Novorusijsku stranu i da su Opolčenci spremni da idu do kraja, a kraj je bliži nacistima i zlikovcima iz Kijeva!


Ја о томе лепо написах оног јутра кад сам се вратио из Москве... Wink

Е, сад: да ли ће неко климнути главом и пустити их да се сјуре до Кијева, то је друга прича. Нешто ми се јавља (знајући да моћ руског залета и инерције има примера у историји), да није ништа немогуће. Кад су појурили за Наполеоном, стигли су до Париза...Черњишов и Жуков су двапут стизали до Берлина... а Украјина? Украјина је деценијама била део СССР, сваки совјетски официр (руски) имао је све топографске карте сваког делића СССР, па и Украјине; знају све полигоне и стрелишта, правце наступања и одступања , напамет - па неће бити на непознатом терену. Просто тако. Историја је учитељица живота, а на руску срећу - много је понављача...


Istina, Miska je najgori kada se uplasi, onda vam ni puska u ruci ne pomaze kao ni penjanje na drvo, sem u crtacima i holivudskim filmovima. Iskreno se nadam da ce pobunjenici imati dovoljno snage da ne bude ulaska RF trupa u Donbas.

Nastavlja se artiljeriska paljba po Donjecku

http://news.mail.ru/politics/19146640/?frommail=1

Mislim da je totalno pogresno predvidjati poteze RF ako ne poznajete ruski mentalitet, ali oni kada krenu ne staju do table na kojoj pise Berlin, videli smo na primeru ruskih sankcija, nema sa njima mnogo matematike, sila boga ne moli.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Strelkov
Citat:Красный Луч захвачен противником. Казаки традиционно бежали - в городе держится только маленький их отряд. Случилось то, о чем я неоднократно предупреждал. Донецко-Горловская группировка войск Новороссии полностью окружена.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 861 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 6 sakrivenih i 793 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Alibaba1981, alienlink22, aramis s, babaroga, bigfoot, bojanM84, BraneS, ccoogg123, cenejac111, comi_pfc, dankisha, darkangel, Darko8, djboj, Djordje29, Doca, DonRumataEstorski, dozorni, DPera, draganca, goxin, ILGromovnik, Joja, JOntra, Karla, kikisp, Krusarac, Kubovac, kunktator, KUZMAR, kybonacci, laki_bb, Litostroton, ljuba, loon123, mačković, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, MilosKop, moldway, mrvica78, prle122, Romibrat, sasa87, Shinobi, Sir Budimir, slonic_tonic, Smiljke, sokars, sovanova95, SR-3m, styg, tubular, uruk, vaso1, Vlada1389, Webb, wizzardone, zlaya011