Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1189

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Voja1978 ::Ja iz ovog izvestaja zakljucujem da je Gorlovka ponovo u rukama pobunjenika, jel? Jel to stvarno ili onako, kao kad hunta prijavi da je usla u Donjeck?

Gori;lovka od pocetka rata nije bila ni minut u rukama UKra iako se brutalno bombarduje VBR-ovima i artiljerijom i iako je najvise civila stradalo u tom gradu a hunta je tek od neki dan stavila Donjeck u domet artiljerije , tj usli su u gradic Maryinka koji je 25 km od centra Donjecka i odatle gadjaju distrikt Petrovski koji je 10-tak km od tog mjesta. U Donjeck ulazi vojska hunte masovno ali u onaj Donjeck sa Ruske strane granice koji je prvi gradic uz granicni prelaz Izvarino gde pretrcavaju dezerteri . Komandant Gorilovke je jedan od najsposobnijih komandanata opolocenaca i covjek koji je uterao strah u kosti ukrima praveci jako drske akcije u njihovoj pozadini



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

Dragan Mačak Damljanović ::Nemam komentar na sve ovo , Ovi su dno dna .

https://www.youtube.com/watch?v=v-xPEYM6rJM#t=16




Pa oni su po ovome kao narod potpuno pukli. Nit saosecanja, nit ljudskosti, samo pare i interes.
Politicari im korumpirani, vrh vojske isto. A o tajkunima i nacistima da ne pricam.

Ne treba da cudi sto generali ne izvlace vojsku iz okruzenja niti to da ih salju u samoubilacke napade. Briga njih za sve, imaju para i sekretarica i zabole ih sto im vojska gine.
Ja bih par tih debeloguzana odveo u centar kieva i streljao, za primer ostalima. Verovatno i ameri sto ih savetuju misle isto. Dzabe njima sva pomoc sveta kad su nezainteresovani za sve osim toga sta da i tu pomoc ukradu.

Ne treba da cudi ni to sto im je mobilizacija takva kakva je, izgleda da ima i onih koji imaju malo mozga i vide koliko je sati, pa im se ne gine da bi drugi profitirali.

Ako hoce imalo reda, potrosenko treba da donese zakon po kojem samo vojska i policija imaju pravo na nosenje oruzija. Od naci garde i tajkunskih brigada sve oduzeti, i poslati ih na front onako bez icega (sve sa laskom i ovom zenom sto uzima lancic zajedno). Pa nek se tamo dokazuju.

Ti njihovi porazi ne treba da cude nikoga, sa ovakvim stanjem svesti, cudi me ida jos uopste postoje kao drzava.



offline
  • Girkin 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 8

Поздрав форумашима.
Регистровао сам се због тога што сам овде видео велики број стручних анализа ситуације у Украјини. Иначе сам из Крајине, па ме све ово јако интересује, а о овом сукобу имам романтизован поглед, те у њему видим и једну врсту одсудног рата добра и зла.

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

Futurama ::versus ::

Da si ti meni živ i zdrav evo ti grafik rublja/dolar u poslednjih 10 godina pa uoči trendove rasta štagod Ameri da rade...
http://www.xe.com/currencycharts/?from=RUB&to=USD&view=10Y


Mislim da je ovaj grafik relevantniji za te stvari (Gold vs USD).



Kao što se može videti u poslednjih deset godina štampaska mašina je u petoj a možda i u šestoj brzini.
Takodje se pogleda kurs CHF-USD, EUR-USD, YEN-USD u poslednjih 20-30 godina i primećuje se sličan efekat. Naravno poslednjih par godina su i ostali dobrovoljno ili "dobrovoljno" počeli da štampaju.


Pogledaj naslov teme - Ukrajina kao novo globalno ODMERAVANJE snaga.

Tvoji grafici porede američku valutu sa američkim zlatnim rezervama. Gde su tu Rusi?
A evo su. Zvanično drže 8x manje zlata nego SAD: http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve

Ajde da vidimo koji je odnos BDP:
Spisak država po nominalnom GDPu
Opet 8x manji

Što će reći da su grubo - rublja i dolar u po rublju najboljem slučaju slično pokriveni zlatnim rezervama uprkos tome što se trubi kako Ameri štampaju a za Ruse ne.

Sve svetske valute su davno sišle sa zlatne podloge, mada drže deo rezervi za spoljnu trgovinu pod zlatnom podlogom. Prava snaga neke valute se ogleda u ukupnoj vojnoekonomskoj moći.

"Novi model ferarija je 10km/h sporiji od prošlogodišnjeg. A moj 20g stari Jugo i dalje ide ide istom brzinom, bog da me vidi" Mr. Green

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Citat:
Istina za pomoc, ja sam skroz zaboravio za onu pomoc avionima Very Happy a i sam Saur Mogilom u mojo glavi kao da je bilo pre 2 meseca a ne pre 2 dana Smile

Nemam utisak da bi se RF nesto potresla ako Ukrajina zaustavi tranzit gasa, mislim da bi im to i olaksalo da zaustave u potpunosti izvoz ukoliko bude jos sankcija iz EU Smile


Pre izvesnog vremena (pogubio sam se, da li je bilo pre par meseci, ili nedelja...), desila se eksplozija na gasovodu kod Poltave. Setite se kako je evropa na to reagovala. Nisu bili ni najmanje naklonjeni ukrima.

Evropa plaća za gas, plaća za prenos, očekuje da bude uslužena. Rusija ga dostavlja. Ukrajina ga transportuje.
Ukrajina je potpisala ugovore i od njih se očekuje da ih sprovode. Transport po toj ceni, gas po toj ceni. Plativo odmah - trak roba, trak pare. Hoćeš da napuniš skladišta, plati! Čist račun, duga ljubav.

E sad, što ti nemaš pare.... to nije moja greška. I da, sada ćete videti kako Južni tok postaje aktuelan.

Uostalom mislim da će ova vlast da ode pre početka prave grejne sezone. Samo ako se nastavi ovako.

Neki od novorusa je silne slike polomljene ukro tehnike i vojnika koji su se predali, ili su slomljene duše napustili bojište nazvao "Dembelskim albumom". "Dembeli" su oni momci u slikovitim, ludo šarenim uniformama, koji se nakon službe u vojsci vraćaju kućama.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Odgovor za Cufo, Versus i Futurama.
Nastala šteta u Istočnoj Ukrajini nikog neinteresira. Zapadni Koncerni su zainteresirani za Rudna Bogatstva tog Regiona i neinteresira ih dali tamo neki Aljosa ljepu kuću ima. Dapače, jedan odljev Stanovnistva bi bilo poželjno. Zašto trpiti veliki broj nezaposlenih. Stručnu radnu snagu se može i doseliti.
Šta se tiče vrijednosti zlata prema Dolaru triba sljedece znati.
1944 u Los Angelesu su se većina Zemalja ovog Svjeta dogovorili da Dolar bude vodeća Svjetska Valuta čije će vrijednost biti pokrivena sa zlatnim rezervama. Sve ostale Valute će se prema Dolaru mjerit. To je sve funkcioniralo do dolaska Nixona na vlast. Za financirat Rat u Vjetnamu, on je skinuo Dolarsku ovisnost o Zlatu. O tog momenta se Dolar počeo tiskati. Za sve one koji su taj moment propustili, tada je jedna Unza Zlata bila negdje oko 35 Dolara. Danas je negdje oko 1310 Dolara. To se prije zvalo Inflacija.
Još jedan podatak koji sve ekonome ovog Svjeta dovodi u Paniku. Lako za provjerit na Internetu. Za vrijeme Euro Krize neki Njemački Stručnjaci su zatražili da svo Njemačko zlato koje je pohranjeno u Inozemstvu bude vraćeno u Njemačku. Ako Euro propadne mogli bi Njemci imat jednu novu Valutu koja bi bila pokrivena zlatnim rezervama. Zahtjev je bio poslan u London, Pariz i Fort Knox. Jedan dio od Francuza i Engleza su dobili. Amerikanci su in rekli da trebaju 8 godina da Njemačko zlato se vrati u Njemačku. 2013 ako se nevaram su Amerikanci uspili 5 tona Zlata da Njemcima vrate. Nijedna Poluga nije imala Njemački Pečat. Halo pa to nije ni jedan kamion. Svi Ekonomicari koje poznam vjerujemo da Njemačko Zlato je već u Kini i Njemci vise nikad to Zlato neće vidit. Prije Mjesecdana Govornik Njemačke Privedne Komore je objavila da Njemačka odustaje od daljeg vraćanja zlata u Njemačku.
Drugim riječima rečeno. Cijena zlata se umjetnim putem drži nisko (to se radi sa Burzom u Bruxellessu) da bi Amerikanci uspjeli da nakupuju Zlato da ga donekle povrate. Prošle godine je Velika Britanija izvezli 180 tona Zlata. Ali Velika Britanija neproizvodi Zlato. To znaci praznu se Sefovi. U Momentu kad prva Transakcija sa Zlatom propadne će cijene Zlata explodirati a Dolar će vrijedan bit kao toaletni papir.
Za sve interesirane ubacite na Google Njemačko Zlato u Americi.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17750


Стальной эфир будущее Новороссии

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Isti izvor:
Изгледа да се воде борбе за Саур Могилу...
Новоруси говоре да имају губитке (погинуле и рањене). Хунтине трупе покушавају да их окруже. Воде се жестоке борбе...

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

20.00 - Више од 10.000 људи је убијено у операцији украјинске војске у источној Украјини од априлa, тврди украјинска парламентарна група "За мир и стабилност" и тражи од председника да објави те податке, преноси Итартас.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

20.30 - Руско Министарство одбране саопштило је да су завршене војне вежбе, спроведене у близини границе са Украјином, као и да су авиони и противавионске батерије упућени у своје сталне базе, јавља Интерфакс.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 654 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 5 sakrivenih i 633 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bbogdan, Brana01, DragoslavS, kolle.the.kid, MB120mm, Milos82, mnn2, ozzy, S2M, SR-3m, suton, yufighter, zeo, zlaya011, zziko