Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1211

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Sass Drake, kakav parlament, takvi su im i poslanici....ali snimak je već bio.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Dobri su mi ovi komentari gde se sve srusilo za Moskvu i Donbas Smile

Gledajuci sukob najvecih geopolitickih igraca danasnje civilizacije mozemo se osecati delom buduce istorije, ne treba podceniti ni Zapad ni RF, i jedni i drugi su strasni igraci ove igre, sa druge strane iskreno zelim da se po Donbas zavrsi sve najbolje i sa sto manje zrtava. Iskreno osecam da Bela kuca polako gubi konce koje je gradila decenijama, ovoliko zarista ce tesko iskontrolisati i nece moci bez pomoci EU, od Libije preko Sirije, Iraka, do Ukrajine mnogo su toga morali aganzovati, ovi izvoznici demokratije dok ne pocne da puca na jednom zaristu. Iskreno nikada gore nisu jenkiji igrali u spoljnoj politici, recimo njihova izjava da RF ne moze da ucestvuje u humanitarnoj akciji jer je kriva za eskalaciju sukoba, a posle par sati od te izjave salju avione u Iraku gde su direktni krivci za humanitarnu katastrofu samo pokazuje da njihova masinerija sve vise i vise skripi usled preoterecenja.

Nisu ni Rusi naivni Smile od njihovog stava prema Ukrajini mnogo zavisi prema stavu neopredeljenih zemalja, da li Rusi mogu da dozvole slabost prema Donbasu? Sta ce poruciti svim svojim potecijalnim saveznicima? Lepo je to kada otvoris svoje granice prema proizvodima Juzne Amerike, Azije ali sta te zemlje da ocekuju kada dodju pod cekic jenkija i satelita? Cisto sumljam da u Kremlju sede neki prosecni savetnici, kao i u Berlinu, Parizu ili Londonu, ali oni em sto imaju mnogo vise informacija od nas em sto imaju moc da dejstvuju, politicku, vojnu, ekonomsku. Jedino sto se brinem, pored stradanja Donbasa, je uvlacenje Azije (prevashodno Kine i Indije) u ove igre jer koja je poenta zatvoriti Moskvu prema Zapadu kada joj je otkriven ceo Istok?

Iako Kijev nema pare za gas, penzije, slemove i pancire za svoje vojnike, izgleda da je nasao za kupovinu bespilotnih letilica Very Happy

http://news.mail.ru/politics/19155105/?frommail=1

«В составе Национальной Гвардии будет создана Оперативная эскадрилья беспилотных летательных аппаратов. Формируем задание на создание боевых тактических беспилотных дронов», — написал Аваков на своей странице в Facebook.

Sada im ni ne trebaju piloti, jos ako uvedu neke transformerse nece morati ni da se brinu o mobilizaciji, doduse ono bese i Iracana opremljeni bespilotnim letilicama od strane ''saveznika'' jenkija.



offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2826
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

zoran-ruma ::Nikako se ne bi slozio da je Ukrajina opipavanje pulsa RF, pre sam rad pomisliti da je to jedno od bitaka kojom se RF treba baciti na kolena. U sustini jedna otvorena agresija prema smanjenju uticaja Kremlja na svetskoj pozornici, smanjenju uticaja Moskve na saveznike i ekonomska bitka koja ima cilj da zaustavi modernizaciju i vojnu sposobnost RF uz smenu proruskih politicara u Kremlju za prozapadne politicare kojima je uticaj votke vazniji od dobrobiti Ruske Federacije. Svesti RF na regionalnu silu i pokazati gde je mesto Moskve u svetu je posledica Sirije i pobede RF i donekle Kine. Iskreno nemoguce mi je da zamislim RF kao regionalnu silu jer je to tako neprirodno.

Pitanje humanitarne pomoci Ukrajini je problem kojim se licno bavi Putin, po recima Sergeja Ivanova

Глава российского МИД Сергей Лавров подчеркнул, что Москва рассчитывает на скорое решение вопроса относительно гуманитарной помощи для Украины. Как сообщает ИТАР-ТАСС, данный вопрос находится на личном контроле президента РФ Владимира Путина.

http://news.mail.ru/politics/19154110/?frommail=1

Do sada nije bas bilo povoljno po Zapad kada je Putin uzimao licno ucesce u resavanju problema Very Happy

Ovim potezom zapad sigurno ne smanjuje uticaj Kremlja u svetu,vec kontra. Rusija je sada jos vise napregla sve svoje diplomatsle veze i na veoma prirodan nacin izvrsila selekciju podobnoh i nepodobnih ,,partnera" Vezala je za sebe Kinu kroz vojno-ekonosmku saradnju,vidimo da je je i Iraku prodala avione kao i helihiptore sa sve sto u Iraku glavnu rec vode ameri,zar to nije samar SAD-a, zatim jasno je stavila zapadu da se ne mesaju u Siriji i time zaustavila ofanzivu Amerike na bliski istok,zatim tu je i Iran sa kojim ce potpisati vise milijardi dolara vredan ugovor o kuporodaji nafte a da li je samo nafta upitanju ili i tehnologija o izgradnji nuklearnih postrojenja i jos mnogo toga.Ajde da vidimo sta je i sa Egiptom,njega je Amerika izgubila za jedan dugi vremenski period svrgnavanjem Mubaraka sa vlasti.Ako mislis da je Evropa celi svet grdno se varas,jer sada u Evropi samo tri zemlje imaju neki uticaj a to su Nemacka,Britanija i Francuska. Rusiji je uspelo da bez zrna baruta tiho razjedini ostatak Evrope i polako natere ostale clanice EU da se odupru Americkog stiska.
Sto se tice modernizacije Ruskog naoruzanja i njegovog modernizovanja,ovakav splet trenutnih okolnosti ce samo ubrzati poboljsanje onog sto ima i proizvodnju novog,jer Rusija sem nosaca helikoptera i nesto elektronike nista ne uvozi vec izvozi. Zaboravljas juznu ameriku koja ce jos vise da ulaze u svoje naoruzanje kao i ucvrscivanju cetralne vlasti jer ni tim zemljama se ne svidi Ukrajinski scenario koji lako moze biti isproban i na njih. I jos jedna bitna stvar koju je i sam Obama izjavio a to je da je "Rusija regionalna sila" pa ako bas tako zeli onda neka pogleda na karti da Rusija izlazi na dva kontineta i stim je onda sila u Evropi i Aziji i kao takva sigurno ne moze biti regionalna vec svetksa sila.

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2014
  • Poruke: 436

Ukrajinska vlada je izgubila Krim, BDP će im pasti tkozna koliko posto, uništili su odnose s Rusijom, proterali stotine hiljada svojih stanovnika što će se isto osetiti na ekonomiji. Ionako jadna zemlja će biti još jadnija.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652


Украинская армия не смогла взять Донецк в окружение

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652


ВОСКРЕСНОЕ ВРЕМЯ (10.08.2014)

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Izdajnik ::Jako cijenim komentare na ovom Forumu ali mislim da dosada Ukrajinska Vlada je malo grešaka napravila.
Uspeli su sa propagandom 80 posto stanovnistva protiv Rusije da dignu. Uspjeli su EUSA da iza sebe stave. Uspjeli su vjerovatno da obaranje Aviona prikazu kao barbarski cin Separatista.
Uspjeli su Fasiste Nacionalne Garde da Svjetu predstave kao jedine jedinice koje se iskreno bore za Ukrajinu.
Uništili su veze Rusije i Evrope za sljedećih par godina.
Fasiste sa Majdana su poslali u Donbas i tako ih izbacili iz Kijeva. Činjenica da je Majdan u prvu ruku bija protiv Oligarha danas nitko nespominje.
Sa južnim Frontom i Aerodromima su velike Snage ANR rastegli.
Gubici u tehnici i ljudstvo su nevažni za ovu vladu. Izgradnjom novih tenkova i oklopnih vozila će se neko vrijeme nadoknaditi gubitak ruskog tržišta.
Gubici u ljudstvo će biti krivnja isključivo starjeg vojnog Kadra. To znaci svi oficiri iz još sovjetskog doba će biti zamijenjeni oficirima iz Nacionalne Garde.
Zbog Rudnih Bogastava koja su već prodali zapadu (sin od Bidena u Naftogazu) financiraju ovaj rat sa novcem drugih.
Zbog opasnosti od zlocestih Rusa mogu uvesti Reforme bez pobune stanovnistva. Kracenje plata i penzija, ratni porez... I kad Novorusija bude poražena još uvijek je tu Krim sa kojim mogu 1000godina narod da plaše.
Perfektan plan zar ne?


Pa vidiš, od svih tih malih grešaka najveća je ona kada su odlučili da ratuju protiv Rusije. Da su odgodili bar za koju godinu pa da bude razumno. Ok, i da se ugasi pobuna u Ukrajini, tu nije kraj. Ima još metoda kako gaziti na prste protivnika. (''Uspeh nije konačan, neuspeh nije fatalan - računa se hrabrost da nastaviš da se boriš.'' - Vinston Čerčil).
Uništene su veze EU (ne Evrope, jer je i Rusija u Evropi - nije u Okeaniji) i Rusije? Ja ne vidim da su Rusi i Nemci (oni su EU, a ne neka tamo Poljska, Litvanija, Letonija ili Portugalija) nešto u zavadi.
Mogu oni da šalju fašiste na istoku ali kad se situacija okonča, e onda će doći isti ti fašisti koji će popiti pedalu i ostati bez posla, bez kruhac na astal itd. E onda tu ide ono: pevanje, pucanje, narodne igre, logorska vatra oko Verhovne Rade i sl.
Što više traje ovo na istoku - čokolada se topi više, a to nije dobro za biznis Smile



Advance: Ukrajina spremna uvesti potpuni prekid tranzita iz Rusije, uključujući zračni promet i plin iz Rusije za Europu

http://www.advance.hr/vijesti/ukrajina-spremna-uve.....za-europu/

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

http://www.advance.hr/vijesti/intervju-analiticar-.....euroaziju/

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Луганск 10 августа / Ополченцы наносят удар по позициям украинских силовиков - Эксклюзив / 10.08

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652


Последствие бомбежки жилых кварталов Донецка / 10.08.2014

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1367 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 10 sakrivenih i 1323 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, amaterSRB, Andrija357, Asparagus, Batinas, bladesu, Boris90, BSD, cenejac111, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, Fabius, Georgius, Karla, kihot, kybonacci, Leonov, Lieutenant, milenko crazy north, milos.cbr, mrvica78, nemkea71, procesor, Regrut Boskica, royst33, shadower78, srbijaiznadsvega, Stanlio, stegonosa, Toper, Trpe Grozni, vathra, W123