Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1221

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

purke62 ::
A epidemija "Vilotića" se nezadrživo širi a zahvatiće i samu Rusiju i to brže nego to iko očekuje. Ta podrška koju sad ima Putin će se topi brzo, setite se koliku je podršku Solba imao u leto 2.000 a već u oktobru puče ko dulek. Vilotići nisu samo naša specijalnost, "juriš na njihovu stranu" nije samo nama svojstven, vidim to iz priloženog po Slavjansku i širom "oslobođenog Dombasa". Sećam se ja dobro onih koji su se nakon žutog Oktobra kleli da nikad za Slobu nisu glasali, mada su me pljuvali i nazivali izdajnikom jer sam do 96-te išao na anti-Slobine demonstracije. Oni su to zaboravili a ja nisam. Što bi reko Branko Ćopić " Znam ja nas, jebo ja nas".
Šta će biti sa Putinom, sve je rekao Sirijus nakon poslednjeg povratka iz Moskve. rekao je jednu stvar koja je paradigma tog što će se desiti.Iz razgovora sa Moskovljanima nam prenosi indikativan stav, da ga svi smatraju najvećim oligarhom, odnosno najbogatijim i najmoćoijim čovekom u Rusiji. Plus da je autoritativan ( u slobodnom prevodu diktator, prikriveni ali ipak diktator). Isto mišljenje su gajili i Ukrajinci za Janukoviča. Šef i najmoćniji oligrarh, lopov, pokrao desetine milijardi dolara, najbogatiji čovek u Ukrajini (nezvanično) i plus diktator. Čak i oni koji su ga podržavali su imali takvo mišlenje (brižljivo gajeno) o njemu.
I dalje ne sumnjam da je Putin iskreni patriota i da je mudar političar, što bi neki rekli, dobar šahista. Međutim, ne igra on partiju šaha od početka, sa svim figurama. Nije bilo nikakog reseta , pa ajmo novu partiju, već on igra nasleđenu poziciju na tabili a ona je u trenutku njegovog dolaska na vlast bila, najblaže rečeno katastrofalna. treudio se koliko je mogao i dosta je popravio poziciju ali sa druge strane su stari igrači, stara kolonijjalna sila i nisu paceri.
Za vreme svoje vladavine je nekao uspeo od Rusije , kao klasične kolonije Amerike, da Rusiju nekako dovuče do vazalske pozicije a to ima Ameri nisu namenili, barem ne u budućih 50 godina. Mislio je da će Ameri prihvatiti da Rusiji prizna status vazala ali se prevario, taj status je za Francuze, Nemce, Talijane a za Slovene može smo kolonijalni status.
Putin za 14 godina svoje vladavine nije uspeo da reši problem Centralne Banke a pokušavao je nekoliko puta uporno ali ne ide. Centralna Banka Rusije je filijala američkog FED u Rusiji i to kako su je zacementirali, bez revolucije se neda promeniti.
Neki u Rusiji a vidim i ovde, se nadaju da će na zimu da se desi nova revolucija u kijevu "Majdan 2". U stilu komparacije sa 1917-godinom, bila je "Februarska revolucija" a onda se desila "Oktobarska revolucija". U februaru se u Kujevu jeste desila revolucija (puč) a da li će biti "Otobra" u Kijevu, videćemo. Ja se bojim da se "Oktobar" ipak ne desi u Moskvi.


Дуго сам се нећкао да ли да одговорим на овај километарски коментар или не. Нешто не видим да постоји у Русији 20+ партија које би ето успеле да сруше Путина тако лако као што је то код нас рађено преко 10 година са стварањем на десетине партија. Једини који је способан да то уради, ако и када се Путину сроза рејтинг испод 560% је Зјуганов са КПР. И прво је питање да ли ће дозволити Путин да му се деси Мајдан у дворишту Question Да ли народ Русије хоће да се врати у веселе деведесете када су сем вотке све остало прижељкивали. Question Када је владала анархија. Нешто не верујем, али видим да ти у то верујеш и да гле чудом неким прижељкујеш један мајдан попут нашег мајдана, када смо прошли како смо прошли и ево цветају нам руже и из дана у дан смо све већа економска сила.

Да путин је ДИКТАТОР, шта има ту да се крије и води политику оживљавања своје државе, а олигархе је ухватио за јајца и скачу како им он каже, јер ПУТИН је институција оличена у КГБ, не појединац, а опет је тај који се слуша.


Не пријатељу, Русија више није вазал и на велика врата се враћа као велики играч. А како ми се чин и да ће ускоро, веома ускоро, кренути да ослободе тај Донбас од европејаца и демократа. Као што је Сиријус рекао, кола су почела да се котрљају и тешко ће стати. Ово је тек прво полувреме ове битке......друго још није ни почело....



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Opolocenci jedva cekaju ovakve dirvezante koji su skinuti sa voza , pronadjena UKR uniforma i noz a on sa stavom " ma vi ste kreteni " prica da je dosao u Donjeck turisticki , da ne poznaje nikog i da je dosao bez veze , da su mu dokumenti ostali na klaviru u kuci , da nema veze sa ratom nego eto svratio u Donjeck iz zap. Ukrajine. Kad se ugase kamere i pocne tretman ima da prizna i da je ubio Kenedija ,Ulofa Palmea i da resi misteriju Djindjicevog treceg metka




^

Tipican primerak kako ja zamisljam idiote sa majdana , taj stav , litra vodtke u torbi a moguce da ce da im zasmrdi citav zatvor kada ga stignu krize , neka tetovaza tipa JNA 87/88 , misli da je popio svu pamet a da su ostali sisali vesla a u sustini glup da gluplji ne moze biti



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

aerodrom ::Dragan Mačak Damljanović :: https://www.youtube.com/watch?v=Inawozhg2qo

Interesantno. Ukrajinci nose uniforme sa oznakama Velike Britanije:



na većini snimaka se vide i britanske i nemačke uniforme uglavnom

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

aerodrom ::Dragan Mačak Damljanović :: https://www.youtube.com/watch?v=Inawozhg2qo

Interesantno. Ukrajinci nose uniforme sa oznakama Velike Britanije:



Ocigledno je da dobijaju neku pomoc iz raznih NATO zemalja u raznoj ne borbenoj tehnici,verovatno i u hrani.
Pomoc u vojnom osoblju je ocigledna po suludom bombardovanju civilih objekata.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

SAA fan ::Nema šanse da osvoje Krim, tu čak Rusima nisu potrebne velike snage da ga drže jer je prirodno izoliran od Ukrajine. Ako bi pokušali izvršiti neku invaziju preko mora tu je prilika Rusima da ih razvale za sva vremena.

Osim toga, pogledajte kartu ukroruine. Ona je sa svih strana obuhvaćena Rusijom. Uz to, istočni deo ukrajine je relativno ravan. Ili bolje rečeno to je manevarsko zemljište za tenkove.
Napad na Krim bi bio dobro opravdanje da Rusija grune svom snagom, a za to, kako su pokazale provere od pre par nedelja, ne treba ni 24 sata priprema. Bog je visoko, amerikenjci daleko, a Rusija svuda naokolo, to baš i nije dobra polazna osnova za pokretanje rata....

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Izdajnik ::Ukrajina će bankrotirao, pa šta?
Mnogi ovdje pišu o skorom Bankrotu Ukrajine. Nažalost jedan Bankrot nije Šah Mat već ustvari novi početak. Kad jedna Država nemoze vise svoje Obaveze prema Investitorima da vraća, gubi njihovo povjerenje i nema mogucnosti nove Kredite da dobije. Onda počinju pregovori. Onda se gleda koja su potraživanja od Onih kojih su dali kredit i dolazi do Schuldenschnitta (dugovi se režu). Kod Argentine je on bija 75 posto. To znaci Onaj koji je dao kredit mora se zadovoljiti mnogo manjim iznosom nego šta je dao.
Argentine je imala nesreću da je naišla na jedan Hedge Fond koji je sada davi.
U situaciji sa Ukrajinom je nažalost Ruska Država u velikoj mjeri vlasnik Obaveznica. To znaci ako Ukrajina pukne ljepo će Porosenko Putinu objasnit, čuj stari od onih tvojih par Milijardi ja ti mogu Vratit samo 20 posto. Takav jedan rasplet bi bija idealan za Zapadne Investitore, jer time bi nastala jedna skroz druga Situacija. Ukrajina bi tu stala sa mnogo manjom zaduženosti ali u prekršaju to znaci kamate na Kredite koje će Ukrajina i u budućnosti Trebat bi bile veće, i vjerovatno sa nekim uslovima. Rusija bi bila veliki gubitnik i naravno Ukrajinski narod ali njega i tako niko nepita.
Kao šta san u svom prvom Tekstu spomenika, zapad je već previše uložila da bi se sada povuka. Ako nedodje u skoro vrijeme jedna Revolucija je Ukrajina za Rusiju na dugo vrijeme izgubljena.
Za potvrdit ovu tvrdnju dovoljno je reci da Evropski Minister Za Energetiku predlaže da Evropski Poreznici Plate Ukrajinski račun za plin.
Izvinite ali moj jezik je stvarno los.
Pozdrav


Nema sumnje da ce Rusija da im oprosti dug za gas. A znate da cevi u kojima nema gasa sto je sada slucaj sa cevima u Ukraini jako brzo koroziraju.

A sta posle bankrota?

Imaju kesha mozda pa ce lako da funkcionisu?

Privreda im je mocna i jaka pa ce lako da podmiruje svoje potrebe?

Ili ce da lice na Sudan?

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

Izdajnik ::Ukrajina će bankrotirao, pa šta?
Mnogi ovdje pišu o skorom Bankrotu Ukrajine. Nažalost jedan Bankrot nije Šah Mat već ustvari novi početak. Kad jedna Država nemoze vise svoje Obaveze prema Investitorima da vraća, gubi njihovo povjerenje i nema mogucnosti nove Kredite da dobije. Onda počinju pregovori. Onda se gleda koja su potraživanja od Onih kojih su dali kredit i dolazi do Schuldenschnitta (dugovi se režu). Kod Argentine je on bija 75 posto. To znaci Onaj koji je dao kredit mora se zadovoljiti mnogo manjim iznosom nego šta je dao

Bankrot Ukrajine se spominje u kontekstu unutrasnjeg funkcionisanja drzave, a ne u smislu medjunarodnih obaveza. Kada drzava ostane bez novca, ne servisira socijane obaveze i ne pruza uslove zivota dostojne ljudi, neminovan je bunt naroda. Kad narod masovno izadje na ulice gradova, obicno pada vlast Smile

Neki financijski strucnjaci tvrde da im je ovog trenutka potrebno oko 30 milijardi dolara gotovine da bi preziveli ovu fiskalnu godinu.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

malo pucačine iz prvog lica Smile
izgleda ih snajper poklopio Smile
https://www.youtube.com/watch?v=DI-sCr1ARhQ
i još malo zarobljena samohodka
https://www.youtube.com/watch?v=n_N8BVeF9Is

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

@cezar
Pokusacu ubuduce ali slab vam je "bandwith" treba mi 10 plus pokusaja da udem na sajt isto toliko na pojedine djelove sajt. Plus sistem vam ne podrzava ipad (podrzava samo flash player) pa moram da postavljam slike jednu po jednu sto mi uzme dosta vremena pa mi se ne da da pisem opis slike,..

Ponovno postavljam poruku jer ne znam je li otisla prvi put. Dobio sam poruku "sacekaj" koja je stajala na ekranu 10min par minuta manje vise. Trebalo bi da je pristup sajtu dostupan samo clanovima koji se upisu, ako ovako nastavi 400/500 gostiju srusice vam se sajt,..

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Ja mnogo toga nerazumim?
Gubitke koje navodno svakodnevno trpi Ukrajinska Vojska, bi do danas i Amerikancima slomila krila?
ANR je slomi u Južnom čepu a oni i dalje u ofenzivi. Zgazu ih kor Toreza, kod Marinovke i Ko zna kojim sve mjestima ali oni još uvijek u ofenzivi. Da bar uzmu par dana pauze da pregrupiraju da napune rezerve, ali ne oni još uvik napadaju. Bojim se da naše izvještavanje nije odraz situacije na terenu. I Strelkov je došao u Donjezk da započnu ofenzivni djelovanja ali dosad ništa. Dali mi to Netko može objasnit

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1014 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 5 sakrivenih i 959 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bankulen, bojanM84, BORUTUS, BraneS, brundo65, ccoogg123, dankisha, Dannyboy, djboj, Djokkinen, Doca, DonRumataEstorski, DragoslavS, dule10savic, GenZee, Grah0, helen1, Joja, JOntra, Kubovac, kunktator, kybonacci, loon123, LUDI, mean_machine, mgolub, milenko crazy north, milimoj, misa1xx, MrNo, Nemanja.M, nemkea71, nick79, novator, opt1, Panter, panzerwaffe, Parker, royst33, savaskytec, Seeker, slonic_tonic, solic, stalja, theNedjeljko, VJ, voja64, Wrangler, Zi0mek