Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1223

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

shadower78 ::Ima li neko ko je zavrsijo vojnu akademiju na forumu da analizira trenutnu situaciju u lnd/dnr u 25 slozenih recenica.
Sa kojim prosekom? Jel mogu prosto proširene.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Jan 2013
  • Poruke: 416

pein ::malo pucačine iz prvog lica Smile
izgleda ih snajper poklopio Smile
https://www.youtube.com/watch?v=DI-sCr1ARhQ
i još malo zarobljena samohodka
https://www.youtube.com/watch?v=n_N8BVeF9Is


Ovaj snajper (ako ga uopste i ima) da zna nesto uradio bi sledece:

1. Ne bi zauzeo poziciju na vrhu zgrade, vrlo glupo i sreca njegova pa im je mitraljez bilo najteze sto su imali.
2. Prvim metkom je mogao da skine mitraljesca (a nikoga nije pogodio)
3. Za vreme trajanja ovog snimka mogao je jos dva puta da se relocira i skine bar jos jednog (recimo ovog sa kamerom koji i nije bas hvatao neki zaklon)



offline
  • Pridružio: 16 Okt 2008
  • Poruke: 2265

POLITIKA, tekst iz pera Lazanskog:
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/U-Juznu-Osetiju-samo-danju.sr.html

"На једином путу који спаја Јужну Осетију са светом, код тунела Рокси, постоје гвоздена врата. Дању су отворена, ноћу затворена. Када су врата затворена нико не може да уђе у Јужну Осетију, једноставно не постоји други пут. "

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738


Фронтовая сводка от 11 августа - Новороссия

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738


Гуманитарная помощь Донбассу из России (Братья уже в пути)

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738


Украина,катастрофа,Донецк,война

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Карта (са хунтине стране). Иако има грешака углавном тачно показује стање ствари:

http://38.media.tumblr.com/fe658573b29c8839fa33b4c.....1_1280.jpg

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738


в Донецке задержан наводчик нацгвардии ему показали что он натворил 12 08 2014

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

sremac983 ::
Дуго сам се нећкао да ли да одговорим на овај километарски коментар или не. Нешто не видим да постоји у Русији 20+ партија које би ето успеле да сруше Путина тако лако као што је то код нас рађено преко 10 година са стварањем на десетине партија. Једини који је способан да то уради, ако и када се Путину сроза рејтинг испод 560% је Зјуганов са КПР. И прво је питање да ли ће дозволити Путин да му се деси Мајдан у дворишту Question Да ли народ Русије хоће да се врати у веселе деведесете када су сем вотке све остало прижељкивали. Question Када је владала анархија. Нешто не верујем, али видим да ти у то верујеш и да гле чудом неким прижељкујеш један мајдан попут нашег мајдана, када смо прошли како смо прошли и ево цветају нам руже и из дана у дан смо све већа економска сила.

Да путин је ДИКТАТОР, шта има ту да се крије и води политику оживљавања своје државе, а олигархе је ухватио за јајца и скачу како им он каже, јер ПУТИН је институција оличена у КГБ, не појединац, а опет је тај који се слуша.


Не пријатељу, Русија више није вазал и на велика врата се враћа као велики играч. А како ми се чин и да ће ускоро, веома ускоро, кренути да ослободе тај Донбас од европејаца и демократа. Као што је Сиријус рекао, кола су почела да се котрљају и тешко ће стати. Ово је тек прво полувреме ове битке......друго још није ни почело....

"Jel ti to meni imputiraš, druže Igrutine?".
Odakle ti ideja da ja priželjkujem Rusiji nekakav Majdan? Daleko bilo. Možda zbog onog što sam rekao da sam do 1996 g. išao na anti-Slobine demonstracije? Da, išao sam na mitinge i podržavao opoziciju ali posle nisam jer sam se (valjda) napokon opametio i video kakva je Slobina alternativa.
Tokom žutog Oktobra sam bio neutralni posmatrač i nisam navijao ni za jedne ni druge, osim što sam užasno strahovao da će doći do krvoprolića i građanskog rata, što je i bilo planirano na zapadu ali eto, nekim čudom se to izbeglo.
Što se tiče Zjuganova i njegove KPR, ma mani to, nikad on neće biti na vlasti, sve i da ponovo pobedi. Na predsedničkim izborima 1996.godine je pobedio Jeljcina i ništa. Posle jednog telefonskog razgovora sa Jeljcinom je priznao pobedu Jeljcina i to neposredno pred sopsvenu konferenciju za štampu na kojoj je trebalo da obznani svoju pobedu, što je bilo tačno.
Međutim, postoje neki drugi politički centri koji mogu da ugroze Putina a to je njegova "sopsvena" partija "Jedinstvena Rusija" (Единая Россия). Ta partija je ustvari sastavljena od 3 partije ili tri klana moći. Dva su bitna, treći i nije previše, mada i nije nebitan. Nju čine "Jedinsvo" Sergeja Šojgua (klan Jeljcina) i "Otadžbina" Luškova i Primakova (suparnički klan jeljcinovskom klanu) uz dodatak partije "Sva Rusija" onog dugogodišnjeg Tatarstankog predsednika Šajmijeva.
Ta koalicija može čas posla da se razbuca ako tako gazde narede. Ne sumnjam da će tada da Zjuganov a verovatno i Žirik (Žirinovski) da čvsto stanu uz Putina ali za ostale je veliko pitanje. Možda Putinu čak i Medvedev okrene leđa i krene da ga ruši. Zvuči neverovatno. Pa zvučalo je neverovatno i da Toma Nikolić, odnosno njegovo političko čedo Vučić, mogu da izgovore javno rečenicu tipa: "Nemačka je Srbiji strateški partner i prijatelj broj jednan u svetu". Niko drugi nego Nemačka. E
h, a Toma iz Kragujevca i kao da nema Šumarica i što su retki Kragujevčani koji u bližoj familiji nemaju nekog koga su Švabe streljale četresprve. Ma dobro, znamo mi da on laže i da je i dalje Toma neizlečivi rusofil ali znaju to i Švabe. Uskoro će imati priliku da dokaže Švabama da li ih laže da ih više voli od Rusa.
Verovo ti meni ili ne, ja bih voleo da pobedi proruska strana u Ukrajini i da se ujedine sve tri ruske države u jednu (Rusija, Belorusija i Ukrajina). Snažnu, moćnu, prosparitetnu, pravednu i jedinsvenu, na Vjeki Vjekova i na polzu i nas sirotana sa Balkana ako ikako može.
Evo na primer, voleo bih da se ostvari jedno proročanstvo Baba Vange , ako je istina da je ovo prorekla a ono glasi:
"543.3 Крым оторвется от одного берега и прирастет к другому...
543.4 В краю подземных нор и рукотворных гор все сотрясется, от этого рухнет многое на западе и многое поднимется на востоке. И придет Стрелец, и будет стоять двадцать и три года, а то что стояло двадцать и три года – сотрется в порошок…
544 Будет клич, будет порох (?), будет тьма, будет кролик (?) но все развеется и ветром унесено будет... "

Navodno je objavljeno u četvrtom tomu njenih sabranih proročanstava, izdato u Moskvi 2.009.godine. Pa da pokušam da prevedem i tumačim sa sadašnjim zbivanjima u Ukrajini.
- "Krim će se odvaliti od jedne obale i prilepiće se za drugu..."
(Kad je objavljena ta rečenica, tumači su bili zbunjeni i smatrali su da će doći de neke goleme tektonske ujdurme u Crnom Moru i da će to odvajanje Kriba biti u fizičkom smslu a ono je ispalo u administrativnom smislu.)
- "U kraju podzemnih hodnika i veštačkih brda (planina) sve će ze zatresti, od toga će pasti mnogo na zapadu a mnogo će se podići na istoku. I doći će Strelac i stajaće dvadeset tri godine i to što je stajalo dvadeset tri godine će nestati u prahu..."
( Podzemni hodnici i veštačke planine mene asociraju na Donbas i njegove rudnike. Zašad će od treska da propadn e a istok da se podigne, to je valjda jasno force Novorusija. I doći će Strelac (Strelkov ili Strelok, kako ga zovu prijateljia bukvalni prevod je Strelac). Uz to je Igor Girkin (Strelkov) u horoskopu Strelac. Kaže da će stajati 23 godina a da će ono što je bilo predhodne 23 godine biti obrisano (satrto) u prah. Ove godine Ukrajina puni 23 godine nezavisnosti.)
- " Biće klik, biće prah (?), biće tama, biće zec (?) ali će se sve razvejati i vtrom će biti odneto..."
(Klik je u prevodu očnjak ili kljova ali ovde očoto odgovara onaj bokser Kličko, prah ili poroh mi liči na Porošenka, tama ili tma bi bila Timošenko a Jacenjuku je nadimak "zec" zbog onih njegovih sekutića i jasno iz nastavka da će im karijera biti neslana, barem po Baba Vangi).
Ja bih baš voleo da je Vanga sve pogodila, mada mi trenutno situacija ne uliva previše nade, nažalost.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738


Донецк СРОЧНЫЕ новости 11 08 2014

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 956 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 5 sakrivenih i 919 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, Apok, Atomski čoban, bigfoot, BRATORIII, darios, DPera, Frunze, goxin, HrcAk47, Jahorina, Koca Popovic, Lieutenant, Marko Marković, nemkea71, NoOneEver Dreams, Panter, pein, Regrut Boskica, repac, RJ, robertino, S2M, Sirius, StepskiVuk, Stoilkovic, vathra, Vlada1389, YugoSlav