Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1193

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Odgovor WS2
Izvini na nepotpunom informacijama.
Informaciju možeš naći na deutsche-wirtschafts-nachrichten.de Naslov je Geheimer Transport: Rätselraten um Ukrainische Gold. U Prevodu Tajni Transport: zagonetka u ukrainsko zlato.
Govori se o neregistriranom Transportnom Avionu i o 40 teških sanduka. Avion je sletio i poletio sa Piste za hitne slučajeve (Notpiste).
Deutschland Wirtschaft Nachrichten (Njemačke Gospodarske Vjesti) su nezavisne i omogućuju nam sa šta tacnjim informacijama predvidjeti neka zbivanja koja možemo koristiti u vezi predviđanja razvoja Akcija.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Avg 2009
  • Poruke: 1124
  • Gde živiš: Gde je krunisano 7 srpskih kraljeva

Die Russen kommen nach Washington! Русские идут на Вашингтон! The Russians coming to Washington!



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Izdajnik ::Njemački Mediji
Interesantno je objasniti ulogu i utisak njemačkih Medija na javnost. Za to bolje objasnit je vazno ulogu Alex Springer Verlag tačno uzet pod povećalo. Sprinter Verlag ima u 40 zemalja svoje ....


Sve je to lepo, ali državu i medije ne vode ti učesnici na forumima i čitači novina, nego političari. A oni pričaju sasvim druge priče.

Jednom je Remark napisao, parafraziram - " Dovoljno je da neko vikne komandu, i mi Nemci stajemo u troredove, stavljamo šlem na glavu i idemo da primimo oružje..."

Verujem ti ja, ali istorija me uči nešto sasvim drugo. Uvek je bio neki sitan povod, stvarni ili naduvan, ali obavezno sitan, dovoljan da se započne veliki rat. I uvek je dolazio posle manje ili veće krize.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Карта приказује производњу електричне енергије у Украјини до 2014. године на укр. језику тј. мови: тепловi (термоелектране), рiчковi (хидроелектране), атомнi (нуклеарне елетране), сонячні (соларне електране) и вітрові (електране на ветар).

Карта показује магистралне гасоводе, складишта и изворе у Украјини до 2014. године на укра. језику: газопроводи (гасоводи), пiдземнi сходовища (подземна складишта), газовi родовища (налазишта гаса).

Карта показује урбану англомерацију Донбаса. Мислим да Новорусија контролише места са бар 2/3 становништва.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Доњецк се изгледа нашао у потпуном окружењу након што су украјинске снаге ушле у Красни Луч из кога су по речима Стрелкова побегли Козаци.
Линк

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

Decenijama namerno ili slucajno iskrivljena slika o rusima, subjektivne analize zapadnih "strucnjaka" prema ruskome narodu, ekonomiji, vojsci - placa svoju glupu aroganciju i "neznanja":

- Kako je ovaj forum vojni, a tema vezana za vojne neprilike u Ukrainu, mogu reci da neuspeh ukrainske vojske je direktna posledica odlucnosti partizana da se bore a ne da se zahebavaju. Sve ostalo je nus-pojava, od ekonomiju koja propada zbog tajkuna koje bas zabole oce li drzava postojati-ili ne.. do nestasica lizalice u Kijevu..
Dok ima sirotinje koja ce za 80-100 dolara mesecno "cuvati I braniti suverenitet otadzbine.." , za nedodirljive na vrhu nema zime.A i da dodje ta zima majdanovska, imaju pasose. zapadne.

- voleo ili ne, privatno ili sluzbeno, moram ( kao I svaki drugi ovde) da pratim objektivno, I zapadne I istocne izvore, novine, TV-a. Rezultat ? nikada nisu o rusima nista dobro pisali,nejasno zasto: da odrzavaju mrznju kod istocnoevropskih naroda prema rusima ( kao oni vas okupirali, a sada zivite u slozi I slobodi.) a zrtva te igre je istina I realno stanje...ili zato sto nisu mogli da shvate kako oni funcionisu? pa pisu analize i izvestaje po matrici dobar-los-zao.

- pokusacu krajno objektivno da napisem, e sad ,ja tako vidim sebe Mr. Green, ne mora da znaci da me i drugi smatraju za objektivnim, nevazno:
1. SVI su ocekivali da zli rusi na celo sa svakakonazivanim "Putlerom" izvrse napad na Ukrainu.
rezultat: Ne postoji nijedan slucaj za UN , da je Ruska vojska presla granicu! Putin je rekao da nece u Ukrainu, da postuje UN i drzi se, do ovog momenta. Ne znam zasto tolike glupe price i prepricavanja i izmsiljotine za zapadne medije! Nece jedan pisljivi poslasticar da ga uvuce u treci svetski.
2. Pokusavam da shvatim cak i neke najuzdrzanije zapadne medije koje pratim godinama, sta je razlog za lupetanje raznorazne gluposti od "masovne podrske ruske vojske" i "satelitske dokaze o prelazak stotine i stotine tenkova ruskih u Ukrainu".. . Niko nije nikakakv dokaz prilozio, Sve se pokazalo kao LAZ i izmisljotine. I nikome nista? mojoj pameti ( zdarvu , za sada) nece moci..zato i pisem, da se zna.A pretpostavke, kolko oces, strucnjaci se svaki dan pronalaze nove i nove "dokaze" samo da se novine pune , da narod ne pocne da razmislja svojom glavom.
3. Pao onaj avion- odmah se dokazi od ocekivanog dokazivaca prilozili. Pa ceo svet je onako, lezarno cekao da se pojave ameri i da dokazu u prvih 37 sekundi posle pada aviona, da su rusi, more licno Putin, oborili avion. I niko nije video nijedan dokaz. Niko nije ozbiljno nista uradio. Ali novine prepune statije i komentara raznoraznih "strucnjaka" a krivac- zna se.
4. Ko je rekao da ako nemas neko zeljezo koje ne hvata rdju, ondak si nahebo? Oce li se to zlato topiti za hranu, ili za gorivo, kada zatreba?
a sta ako , rusi potraze jeftinu tehnologiju od Kineza, ( a oni SVE prave) za svakodnevnu upotrebu, od mobilnih telefona do LCD i laptopa, a umesto zlato ponude: energiju, ugalj, uranium, platinu, zito..? a u taj process nece se ni "d" pominjati od dolara ni "z" od zlata?
to je trgovina koja zapadne sirovinom siromasne zemlje ne mogu ni u kosmar da prihvate.Zato se forsira "vetar i magla" i lazne vrednosti, da ubede Ukraince da su u stvari siromasni i da ih takve odrzavaju ( a ima sta da se iskopa kod njih!) i da zavise od neke EU "sile".

Zapadne zemlje MORAJU da shvate ,da RF ne mora da izgleda kako su oni navikli.Da je to druga civilizacija sa svoja pravila, i svoj system vrednosti. Oni su SVOJ system razvili sami. 9o posto zapada nije sama razvila svoje drustvo nego prihvatila i ekonomski i drustveni i vojni system par zapadnih zemalja- SAD, UK, D, F..! Zato sada bugari i rumuni cvile, al su u EU Mr. Green. i vojska im je po "standardu" a neke od "clanica" nemaju ni pobesnelu sovu cime da prizemlje.
Moraju da shvate koliko su zavisni i koliko su male i nisu za drustvo velikih igraca: SAD, Rusija , Kina.

A ta trojka nema nameru da ispali treci svetski zbog poljsko-madjarske apetite u zap. ukrainu,( primer!) patolosku mrznju pojedine zemlje koje su se "krvavim ratom" od SSSR-a oslobodile a sada pozdravljaju nacistickim pozdravom.


(na muci se junaci poznaju, a pocevsi od MNE, koja je na prvu "muku" opalila sankcije Rusima, videcemo kako ce sve ovo da zavrsi..)

svakan cast na hladnokrvnost i razum koji je Putinova administracija pokazala, kao primer za ponasanje u neprilike,pokazali uzdrzanost u momentima kada bi USA odavno ispalila svoj arsenal na tudju teritoriju, postovanje UN , humanitarnu pomoc i prihvatanje ukrainskih zarobljenika prema Zenevskoj Konvenciji!
NISU zli rusi GUANTANAMOPOLJ otvorili kao ovi "nasi" Mr. Green !
DO sada do ovog momenta, evo kao presek situacije, stabilna, mudra i uzdrzana politika ruske federacije, nesto sto nikako nije odgovaralo huskacima..je za primer.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Odgovor 2 na WS 2
Fort Knox nije nikakvom istočno mjesto već jedan običan Trezor sa pojačanim Sigurnosnim mjerama. Kao šta sam već napisao, je Vrjednost Dolara bila do Nixona vezana za količinu Zlata kojih imaju u Trezorima. Mnoge zemlje Svjeta zbog političke ekonomske socijalne Situacije su dobrovoljno svoje Zlato pohraniti u Fort Knoxu. Za reci je da USA svoje zlatne rezerve nedrzi u Fort Knoxu nego u Trezorima Federalne Banke.
Njemačka je zbog svoje prošlosti Marsalovog Plana (vječna zahvalnost Amerikancima) i straha od Ruskih Tenkova jedan dio svog zlato prebacila u Ameriku. To je bilo mislim početkom 60tih godina. Zadnji put se Inventura u Fort Knoxu napravila za vrijeme Predsjednika Eisenhowera. CDU Političar i poslanik u Njemačkom Bundeshause Philipe Missfelder je zatražila da vidi Njemačko zlato. On je pušten u zgradu i stao je ispred Tresora ali nije dobija mogućnost vidjeti zlato. Po njegovom pričaju dali su mu jednu Polugu u ruku. Imaš sve na Internetu. Od tada je Missfelder podnio zahtjev za povrat Zlata u Njemačku. Od tada je Medijska Kampanja protiv Missfelda explodirala. Sada mu prigovaraju da je veliki prijatelj Putina i da treba demisionirat.

Kratki odgovor na CCC
Inflacija može bit nešto jako pozitivno. Naprimjer ako svi tvoji dugovi se nalaze u valuti koja doživi Hiperinflaciju.

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

[quote="Yuhuuuuuu"]Citat:(ako zanemarimo ulogu Amerike i njihovih "savetnika")
Uloga USA je nezanemarljiva! Ona je presudna. Sve su ovo oni zakuvali i upravljaju krizom sve vreme.

OT: Možda se čini nevažnim ali veoma dobro oslikava US/Jevrejske poglede na druge
blic.rs/Vesti/Svet/486387/Komicarka-sok.....li-su-smrt

U privatnom razgovoru sa pripadnikom diplomatskog kora US u Jugoslaviji 90-ti na pitanje kako bi on rešio problem kod nas, on se nacerio i rekao "Nuke U".

U ovom globalnom odmeravanju snaga treba poći od ove pretpostavke. US će ići do kraja. Do poslednjeg Ukrajinca, Rusa, Palestinca. Mašina je pokrenuta i nema te sile koja može sad ovo zaustaviti. Pit Bul terijer je US rasa pasa, kad uhvati ne pušta.

Ono što je u ovom sukobu najznačajnije je da se više ne igra u rukavicama. 3. svetski je u početnoj aktivnoj fazi.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@Sirius
I šta i da zauzmu Kijev?
Šta će onda? Izdržavaće ogromni aparat dok ima para ili će poslati okupacionu vojsku po celoj državi? Koji je to veliki plan i genijalno rešenje. Izbrisaće naziv Ukrajina da ne podseća na samostalnu zemlju? Potrajaće dok ne postane preskupo pa će je ostaviti kao Ameri Irak da se tamane tamo međusobno gore nego pre njihovog ulaska. Moraće se ipak malo više potruditi oko rešenja i jedni i drugi. Isto važi za golu silu Kijeva prema pobunjenicima.

online
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

objekat 505 ::@Izdajnik


Udar na cenu zlata je izvrsila Kina 70-ih godina proslog veka tako sto je ponudila odjednom velike kolicine zlata na berzi a inace do tog zlata su dosli vekovnom trgovinom opijumom. Opijum se u to vreme placao cistim zlatom.
Romansirana prica o Marku Polu kao pustolovu i velikom putniku i trgovcu je za malu decu, taj covek je zapravo prvi organizovani narko diler u Evropi.

Zar nisu Kinezi kupovali opijum od Britanaca? Ako su kupovali onda su valjda davali zlato, svilu i drugo za isti.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1057 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 1018 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, Boris90, Denaya, Dorcolac, draganca, dushan, esx66, Frunze, goxin, ljuba, Lucije Kvint, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Metanoja, MiG-29M2, milutin134, mrav pesadinac, MrNo, pein, RJ, sasa87, Srle993, stalja, stegonosa, vathra, virked, Vlajman1957, voja64, vukovi, zlaya011