Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1166

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

jazbar ::^ Nema šanse u doba intereneta da će Evropljani ginuti za SAD na istočnom frontu? Možda će SAD da nasamari nekog tupog i ekstemnog Hrvata i Poljaka i to je to. Pogotovo jer su politićke partije Evrope sa kraja levice i desnice pa i neke više od sredine protiv ukrainske i ameriške politike te protiv sankcija. Čak UKIP iz VB a svi znamo kakve sentimente gaje Britanci do Rusije je jako kritikovala politiku EU do Ukrajine i Rusije.

Hrvat? a di nas nađe ludi smo za ratom moš mislit..))))trebam za režije a ne za neku tamo regiju u ukrajini



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

ne znam čemu radovanje sankcijama pa od njih pate samo najslabiji ...ali evo analize o tome koliko ''ne pogađaju'' Rusiju themoscowtimes.com/article/504730.html



offline
  • Pridružio: 18 Avg 2009
  • Poruke: 1124
  • Gde živiš: Gde je krunisano 7 srpskih kraljeva

Cufo ::Mi se ovde uglavnom bavimo zbivanjima na terenu.A stvarnost cesto zna da bude privid,predstava,gluma i pretvaranje.

KGB je u vreme zenita americke moci imao hrpu svojih ljudi u Langleyju i Pentagonu(toliko da je morao smanjiti kvantitet da se ne bi sudarali u prolazu i pravili guzvu u tim ustanovama)a mogu da zamislim koliko su posejali agenata u jednoj Ukrajini(mogu da se kladim da FSB zna sta misli i baba sera u nekom selu koga nema ni na najdetaljnijoj karti Ukrajine).

Tako da FSB verovatno ima ljude u stabu PRASEnka & Co i tako Putin zna tacno koliko da dozira i na kojim pravcima pritisce kako bi Ukrima i sponzorima uverljivo na bliskom horizontu,na sami dohvat ruke,drzali potpunu pobedu(citaj:fatamorganu).

Da bi neprijatelja uvukao u klopku-moras uciniti da bude uveren da "samo sto nije" pobedio...igrao sam protiv nekih takvih iskusnih sahista i ne znam recima da izrazim osecaj kada ti,na jedan potez da ga matiras(sve vreme ti daje figure da jedes da te utvrdi u ubedjenju da sigurno pobedjujes),lansira nekakvog nebitnog laufera u srce odbrane i...sah-mat!A inda podignes pogled i tvoje razocarane i gnevne oci se sretnu sa njegovima...nije lako!

Tako da smatram da pomalo preterujemo sto se toliko bavimo brojkama i velicinom teritorije kada obavestajni rad,diverzije i psiholoski rat danas preovladjuje u svom segmentima...a cilj ovog rata je,da prostite,uvaliti protivniku dzangrizavog bolesnika Ukrajinu na basnoslovno skupo lecenje,staranje i podizanje na noge!
Slazem se.Prelomni momenat je rusko njet u situaciji sa Sirijom.Da Rusi nisu sigurni u sebe ne bi to njet sebi dozvolili.Znaju odlicno gde to vodi.Ovo sada je samo kupovina vremena i nudjenje zapadu izlazne opcije.

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

themoscowtimes.com/business/article/put.....04675.html

offline
  • Pridružio: 18 Avg 2009
  • Poruke: 1124
  • Gde živiš: Gde je krunisano 7 srpskih kraljeva

jazbar ::^ Nemoj se veseliti previše, udariće sankcije posredno i Srbiju, biće manje novca iz pristupnih fondova jer će se pokrivati gubitke članica EU. Osim toga sada će tek Srbija da doživi pritisak jeli sa ili protiv EU/SADJa se veselim.Nije zdravo ziveti u iluzijama.Ne moze se na dve stolice Ziveli Ziveli

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

konačno sam danas došao do informacije vrh saur-moglia , kao najvažnija strateška točka za onemogućavanje budućih opkoljavanja ukrajinske vojske koja bi opet preko gukova bježala u rusiju je u rukama bataljona azov ali uz teške gubitke, u sjećanje na poginule na vrhu su napraviili improvizirani spomenik

offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

Juče sam razgovarao sa jednim Ukrajincem, koji je pravoslavac i živi u Kijevu. Sada je najveći problem u Kijevu kako izbjeći mobilizacijui skloniti se dok sve ne prođe. Nikom se ne ide na front, a što mi je posebno interesantno svi su za jedinstvenu Ukrajinu i protiv Rusije su većinom svi, ali rijetki se odluče da se late puške.
Većina u Kijevu je ubjeđena da je pitanje dana sloma otpora na istoku zemlje, a da će Rusija pod pritiskom zapada morati da napusti Krim. Ruse smatrju lažnim prijateljima i da su Moskovske vlasti dobro znale za korumpiranost predhodnog presjednika i Vlade Ukrajine, a da nisu ništa uraduili na tome išli su na svjesno uništenje Ukrajine. Govori kako je zapad konačno prepoznao potencijal Ukrajine i da će Ukrajina za pet godina biti dosta uređenija zemlja od Rusije ("ljepše mjesto za živiti") od RUSIJE.

Da vidimo šta će biti.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

После полуторачасовой артподготовки на рубеже обороны Снежное-Торез-Ивановка, групировка украинской армии в составе трех танковых батальонов 81ОМБ и при поддержке 74-го ОПСН пошла в атаку и попала на поле минных заграждений, установленных накануне ночью в предполагаемых участках прорыва. В течении 15 минут было уничтожено около 19 единиц бронетехники. Несколько десятков человек взято в плен. По предварительным, и на данный момент, не уточненным, данным захвачено от 3 до 8 БМП и 4 танка. Противник несет катастрофические потери.

Za sada samo jedna snimka se pojavila

offline
  • Bili smo vojnici
  • Pridružio: 19 Maj 2009
  • Poruke: 4983
  • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

jazbar ::^ Nemoj se veseliti previše, udariće sankcije posredno i Srbiju, biće manje novca iz pristupnih fondova jer će se pokrivati gubitke članica EU. Osim toga sada će tek Srbija da doživi pritisak jeli sa ili protiv EU/SAD

Ma Srbija nije sa EU, to je već odavno i vrapcima jasno. Nego "naše vođe" pokušavaju da se postave neutralno. Međutim, svima je jasno da Srbiji kao i Turskoj jednostavno neće biti dozvoljen ulazak u EU od same EU.
Ovo sada je samo cilj da se poveća broj evroskeptika u samoj Srbiji i da kad dođe vreme referenduma, on sam od sebe propadne.

Ko se seća mape CIA o podeli interesnih zona u Evropi. Pa zar tamo nije prikazano da su Srbija i BiH pod šapom Rusije. Jednostavno, same SAD i EU svojim pritiscima guraju Srbiju pod Ruske skute, iako to mi sami ne bi hteli, ali postupkom ovih izgleda da ćemo morati. BiH zbog svoje podeljenosti niko ništa i ne pita.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17649


Донбасс. Дневные новости (ДНР, ЛНР) 06.08.2014 - 07.08.2014

+18

нац гвардия на блок посту ополчения от 07.08.2014✪

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1050 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 10 sakrivenih i 1003 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., cifra, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, Fabius, Frunze, goxin, kolle.the.kid, Kubovac, kybonacci, Luka Blažević, madza, menges, milenko crazy north, Milos ZA, milos.cbr, misa1xx, mkukoleca, nemkea71, novator, Pakito93, Parker, pavlo, procesor, robert1979, S2M, sevenino, skankhunt42, slonic_tonic, Srle993, stankolich, styg, suton, vlada035, zillbg, Zoca