Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1117

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17736







Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • rest77 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2014
  • Poruke: 13



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Što se tiče novog oružja, uvodjeno je u upotrebu mnogo takvog oružja, ali ga se malo održalo.... Mada, ima u tom kraju čak i po neka fabrika, kako sam čuo. Nadam se da neće biti ono - od njega se dvojica plaše...

A moram malo da zamolim kolege da uspore malo sa objavljivanjem ovih slika iz Rostova na Donu. RND je veliki grad, ima u njemu dosta vojnika (što stalno, što u gostima...) pa moraju ljudi da se prevoze. Neće valjda da guraju tehniku iz kasarne u kasarnu. Tek bi tu bilo non stop snimaka. Tehnika ide prema ukrajini, te tehnika ide prema ukrajini, kada (i ako) zaista krene, niko neće poverovati.

Od RND do ukro granice ima pakla i po duvana i oho-ho...

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Test pancirnih prsluka klase 5 kupljenjih za vojsku Donbasa :
http://youtu.be/Rfqg5wJY7pc

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

@ lajavi krelac

Gresis jer ti momci nisu prosli nikakvu obradu , nisu muceni i snimka je napravljena na mjestu na kom su pronadjeni skriveni u zbunju u trenutku zarobljavanja a taj uplakani je ranjen , puna su mu stopala gelera i suze su prva reakcija pripadnika VDV-a u susretu sa opolocencima. U nastavku tog videa dolazi hitna i ukazuje pomoc momku sto je plakao pa se u narednom videu pojavljuje na nosilima u bolnici pa u narednom u bolnickoj sobi nakon ukazane pomoci . Bice da je bio u soku jer je gledao svoje drugove kako izgoreni leze rasuti po drumu i sigurno mu je glava punjena Cecencima koji rezu usi a bice i da je gledao kako se njegovi ophode sa zarobljenim opolocencima pa se slomio i zaplakao jer je mislio da ga to ceka.

Nikako ne prilici pripadniku VDV-a da u prvom kontaktu sa opolocencima doziva mamu i da aralauce " ja samo zelim da zivim , izvinite , vi ste u pravu jer branite vasu zemlju a mi smo u krivu " i to je bila poenta mog posta. Plava beretka je simbol muskosti , u Afganistanu oni imaju postovanje lokalaca bas zbog drzanja u zarobljenistvu ( gde jesu muceni ) a u UKR je od VDV-a ostalo samo ime dok se po vojnickom kvalitetu vise ne razlikuju od bilo koje druge jedinice , zbog strasnih gubitaka su popunjeni ljudstvom koje ne zasluzuje plavu beretku a ponasanje njihovih oficira je tek posebna prica. Muce zarobljenike koji nakon razmene umiru od prebijanja ,pljackaju napustene kuce , bombarduju gradove , ulecu u zasede , podju u Sahtjorsk u koloni sa konvojem municije i opolocenci ih minobacackim vodom masakriraju , prelaze na stranu opolocenaca sa 6 BMD-a , masovno dezertiraju , ostavljaju ispravnu tehniku i beze , probijaju borbeni raspored opolocenaca BMD-ovima i ZIL-ovima sa sergejom jer tenkisti nazad nece da idu u proboj ( 25. brigada VDV-a koristi tenkove na istoku ) , poklapaju svoje na blok postu ...

Danas je praznik VDV-a pa u to ime fotka buduceg desantnika :



I fotka sramote VDV-a sa sramotnim fasistickim pozdravom ( inace na VK nalogu je njegov svaki drugi upis o drogi , legalizaciji i ostala narkomanska posla sto je dokaz da rezim plavu beretku daje svakakvom sljamu) :




Dimitrije Rozgin se oglasio online u svom stilu :



http://russian.rt.com/inotv/2014-08-02/Fox--Rogozin-vistavil-amerikanskogo

O razmeni zarobljenih pripadnika VDV-a za zarobljene opolocence koji su muceni i po pisanju Strelkova su male sanse da prezive :

http://lifenews.ru/news/137751

Bombardovanje Rostovske oblasti u Rusiji :

http://russian.rt.com/article/43592

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/ukrajinc.....ta-tocka-u
Овај текст потврђује вести, које су се већ појавиле на форуму
Нова вест је, да су ополченци код градића Јенакијево, оборили
још један Украјински војни авион.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17736

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

purke62 ::carasco ::Leopard ::
Kad se zarobljnik tako zestoko rasplace i slomi, to je mozda znak njegovog kukavicluka, ali mislim da je to jos vise znak da je svestan kakve su monstruozne zlocine cinili njegovi saborci, kako su se oni ophodili prema ruskim zarobljenicima i zato ocekuje strasnu osvetu. Njemu je u tom trenutku pred ocima slika ili ruskog zarobljenika ciji je jezivo mucenje gledao, ili nekog ukrajinskog vojnika kako rusku bebu nabija na bajonet.



Stari moj ti nisi normalan,doduše,ne krivim te jer dobro mi je poznato otkud takva demagogija. Možda plače jer je ostao živ,on i kolega od onih 22 koji leže raskomadani tamo pored BMPa. Da si ikad uživo vidio tako nešto znao bi kake reakcije znaju izazvat onakve scene,a plač je najblaža.


Stvarno ne razumem zašto Moderatori propuštaju ovakve bezobrazluke ? Vređanje članova Foruma, samo zato što mu se ne dopada komentar.
Kakva demagogija je tebe ovde dovala, pa da ovako pišeš javno i vređaš članove Foruma?. Mislim da nije demagogija, već nešto mnog gore, ispiranje mozga u stlu nekih zvaničnih medija sa "zapoadne strane" ex-YU. Nešto u ovom stilu:

Dovoljno je da čuješ prvu rečenicu i da ti se povraća od bolesne propagande, koja sebe naziva novinarstvom.

Demagogija "Proljeća"....

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Nadam se da su oficiri narodne vojske Donbasa bili dovoljno pametni da nalože policijsku istragu, da dovedu patologa da izvrši obdukciju, da fotografišu.... te prebijene, streljane zarobljenike.
Da bi podigli optužnicu, kao njihove ukrajinske kolege, koje su pozvale na saslušanje Šojgua, Žirinovskog i Zjuganova
http://www.interfax.ru/world/389209

Takve optužbe su isuviše krupne da bi se tek tako pustile niz vodu. A da ne pričam o pogodnosti za propagandu.

Uostalom, ni jedna strana ne radi dobro. Pretuku zarobljenika, unište ga, pa to objave. Oni koji nisu zarobljeni ima da se bore još bolje i više. Ponašaj se prema ranjeniku i zarobljenome kao čovek, pa će se i njegove kolege lakše predavati. Naročito je velika greška, i za sopstveni i za protivnički moral, sve snimati.
Da ne pominjem neku novu karlu del ovo i ono, koju ćemo dočekati negde oko 3000-te strane ove teme.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Taj rasplakani je izgleda ucestvovao u masakru u Odesi.



Nadam se da ga nece pustiti.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1060 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 9 sakrivenih i 1012 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, botta, BSD, bufanje, cavatina, Denaya, drimer, flash12, FOX, HrcAk47, Još malo pa deda, Karla, Kubovac, kubura91, kunktator, kybonacci, ladro, Mi lao shu, MiG-29M2, milenko crazy north, mocnijogurt, moldway, MrNo, Ne doznajem se u oružje, nuke92, Parker, pein, prle122, raptorsi, RJ, Sirius, slonic_tonic, Srle993, tubular, vladulns, W123