Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1585

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Kad se sagledaju sva dešavanja u toku ovog "primirja" mislim da je Putin napravio kolosalnu grešku što je pristao na njega.
Šta smo dobili sa ovim primirjem...ANR je zaustavljena u naletu kad su mogli dosta više teritorije očistiti od nacista pa i Mariupolj uzeti uz male gubitke i Ukrima nanijeti velik vojnički i moralni poraz, ovako su se Ukri konsolidovali, popunili i naoružali pa uskoro možemo očekivati napad na ANR na svim pravcima a Rusi svejedno popušili sankcije i koliko se da naslutiti ovo primirje je unijelo ozbiljne sumnje vrha ANR i običnih vojnika koji se bore u Novorusiji u namjere Moskve.
Trebao je biti svijestan da mu sankcije i demonizacija Rusije od strane EU i SAD svejedno ne gine te pustiti borce da završe sa poslom na svoj način.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

rts
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1077;.html
da nepreteruje malo
Министар одбране Украјине: Код Иловајска погинуло више од сто војника - Крајем августа кијевски батаљони су се нашли у опсади код Иловајска и изгубили много људи. Касније је путем преговора омогућено повлачење дела кијевских снага. Врховна рада је прошле недеље формирала комисију која ће истражити догађаје код Иловајска.
Нападнута Горловка, убијени цивили - Најмање пет цивила је погинуло и десет рањено у нападу кијевских снага на Горловку (Доњецка област). Срушена је трафостаница, део града је без струје. Не ради водовод, оштећено је неколико стамбених зграда. Људи се крију у подрумима и атомским склоништима. Не постоје могућности да се сахране мртви.
Провокација кијевских снага - у Доњецку убијено 20 цивила - Премијер ДНР Александар Захарченко је изјавио да је приликом бомбардовања Доњецка убијено око 20 цивила. Артиљеријска ватра не престаје већ неколико часова.
„Гађање стамбених четврти има само један циљ – чека се на наш одговор. Ми се придржавамо договореног у Минску. То је провокација кијевских власти. Они желе да отворимо ватру“, каже Захарченко.
ovo je zatišje pred buru



offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Dali se Ukrajina budi ???
Ево шта о „америкос Мајдану” и украјинским неонацистима мисли једна права Украјинка

Желим да питам нацисте који су дошли на власт после америкос Мајдана: како сте за тако кратко време успели, после свих покрета који су били усмерени на уздизање националне идеје, националног духа и патриотизма, да код мене изазовете алергију на украјинску заставу, на химну, на традиционалну украјинску везену кошуљу?

Како сте успели да изазовете у мени, Украјинки до сржи костију, мржњу према свему украјинском? Чак не мржњу, него стид због земље?

Како сте успели да уништите све живо, национално што је у њој постојало? Како сте успели да за неколико месеци моју Украјину претворите у насеобину измучених, бесправних, сиромашних и озлојађених људи?

Ко вам је дао право да судбину земље решавате на Мајдану, а не а изборима?

Ко сте ви? Скините маске!

Прави Украјинац неће чинити оно што ће нанети штету његовој Отаџбини. Прави Украјинац се неће радовати смрти хиљада цивила.

Господо, ви сте звери, господо! Вас ће проклети сопствена земља!

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Мени није јасан тај Коломојски, човек је Јевреј, чак се и поноси са тиме.И има неке послове везане за Израел, а финансира хунту.
Што се примирја тиче, време ће показати дал је то била издаја или не, ја се бојим да је ово више одговарало хунти.


Мене занима, ако неко може да ми одговори, колико Украјина има гасних резерви, хоће ли преживети ову зиму?
И да ли то значи и да ће Новорусија исто остати без гаса или би им Руси могли некако увести гас до зиме?


Колико сам ја разумео те из Гаспрома, неће дати Украјини гас све док не плате дуг, а то би могло баш да потраје.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17651

Свет
Досије: Зид
Бедем против Путина

Америчке власти платиће 435.000 долара за испоруку бодљикаве жице која би требало да обезбеди источну границу Украјине према Русији и изолује Крим
Ј. Прокопљевић

Украјина је изгледа одлучила да руском председнику Владимиру Путину за живота подигне „споменик”. И то не било какав, већ прави бедем.

Влада у Кијеву је усвојила одлуку која предвиђа да се Украјина огради од Русије, да дуж границе дуге више од две хиљаде километара подигне – зид. И да се на тај начин заштити од могућег напада великог и моћног комшије.

Први је предлог о заштитној огради према Русији споменуо Игор Коломојски, украјински олигарх и гувернер Дњепропетровска. Коломојски је предложио да се на граници са Русијом подигне жичана, бодљикава ограда. А да се са украјинске стране појача дубоким ровом.

Украјинске власти су у првом тренутку реаговале уздржано.

„Идеја је интересантна, али је у овом тренутку тешко изводљива”, изјавио је у јуну Сергеј Асташов, један од руководилаца украјинске пограничне службе, подсећајући да Израел већ деценију гради зид према палестинским територијама, али посао још није успео да заврши.

Тема границе према Русији нашла се убрзо и на дневном реду украјинског Савета за безбедност и одбрану који је закључио да државну међу треба једнострано обележити како би могла да буде што боље заштићена. На крају је прича стигла до украјинског премијера Арсенија Јацењука који се, из све снаге, заложио за подизање граничног бедема против Владимира Путина и Русије.

„Желимо праву заштиту на граници”, објаснио је Јацењук.

У први мах чинило се да ова украјинска реторика нема опипљиво упориште, али се сада испоставља да Кијев мисли озбиљно. Јацењукова влада је, почетком септембра, саопштила да почиње подизање „зида” на граници са Русијом.

„Почињемо с пројектом зид. Биће то изградња праве границе између Украјине и Русије”, саопштио је Јацењук после седнице владе.

Цео посао би према плану Кијева требао да буде окончан за шест месеци. Цена? Ситница. Око сто милиона евра.

Да ли је овај податак лансиран из Кијева о цени зида према Русији тачан није сигурно. Појавиле су се у међувремену процене да је то цена само прве етапе подизања ограде и да би завршетак целог бедема могао да кошта и милијарду евра.

У Москви су подругљиво дочекали причу о подизању бедема на украјинско-руској граници. Превладала је оцена да политичари у Кијеву желе да тим пројектом обезбеде јевтине поене код бирача уочи парламентарних избора заказаних за 26. октобар.

„Очекујемо да као следећи корак Кијев одлучи да подигне бетонски саркофаг изнад Русије”, саркастично је закључио комунистички посланик у руској думи Леонид Калашњиков.

У Европи су, у првом тренутку, готово с неверицом дочекали вест да би Украјина могла да крене у ово затварање границе с Русијом. Кијев је упозорен да је незамисливо да се у Европи, у 21. веку неко ограђује зидом, жицом кроз коју пушта струју, минама, да би Украјина могла да много паметније потроши тих сто милиона евра …

А онда се, средином августа, појавила вест која је помогла да се открије одакле то ветар заправо дува и доноси причу о малој „гвозденој завеси” између Украјине и Русије. Руска агенција РИА Новости обелоданила је да ће америчке власти платити 435.000 долара за испоруку бодљикаве жице која би требало да обезбеди источну границу Украјине према Русији и изолује Крим.

Лепа донација, али с малом грешком. Украјина је у међувремену готово изгубила рат на истоку и нема контролу над највећим делом границе са Русијом.

Овим украјинским пројектом позабавио се и немачки сатирични лист „Ајне цајтунг”. Лист је понудио Украјини немачку помоћ у подизању зида објаснивши да је већ „обезбедио 1.500 источнонемачких пензионисаних зидара који су својевремено радили на подизању зида у Берлину” – између Западне и Источне Немачке.

Имају огромно искуство а и поуздани су. Њихово дело, Берлински зид, трајало је 28 година. Осим радне снаге, овај сатирични лист понудио је Украјини и најквалитетнију, немачку циглу за подизање зида према Русији.
Жарко Ракић
објављено: 14/09/2014

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Bedem-protiv-Putina.sr.html

offline
  • Pridružio: 09 Apr 2014
  • Poruke: 706

Stize dzebane
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/495167/Ministar-NATO.....a-Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Slobodarko ::Ovo primirje su mnogo bolje iskoristili opolocenci jer su ocistili kotlove pod Luganskom , ocistili aerodrom Lugansk, utvrdili osvojeno kod Mariopolja , danas su se pojavili natpisi o kompletnom ciscenju aerodroma Donjeck , ocistili su pantelimovku ... Kad je potpisano primirje mislilo se " zaustavili ofanizvu i sprecili opolocence da ne udju u Zaprozje a ko zna da li oni oupste imaju snage za to i dal ih mozda hunta ne bi uhvatila u kotao kod Mariopolja i unistila.

Aerodrom Donjeck i Pantelinovka :

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_18407

Aerodrom je danas bio u plamenu



Sve je to logicno.

Vojske koja nema ni morala niti svoj iskren cilj ne ratuje za svoju zemlju nego za neciju tamo daleko od svoje kuce. Vojska koja nema dobre generale niti je dobro organizovana ce da puca po sitnim savovima uvek. Za neku vecu ofanzivu nece imati hrabrosti nikad vise.

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

voja64 ::http://ruskarec.ru/news/2014/09/14/ministar_odbrane_ukrajine_zapretio_da_ce_se_braniti_od_rusije_nuklearnim_33557.html

Министар одбране Украјине запретио да ће се бранити од Русије нуклеарним оружјем

Украјина ће морати да се врати на питање враћања нуклеарног статуса уколико јој Запад не пружи помоћ и подршку у конфликту на југоистоку земље, изјавио је украјински министар одбране Валериј Гелетеј, говорећи пред новинарима о свом учешћу на самиту НАТО-а.
„Ако ми данас не можемо да одбранимо (Украјину), ако нам свет не помогне, бићемо принуђени да се вратимо на стварање оног оружја које ће нас одбранити од Русије“, изјавио је Гелетеј, а његове речи наводи „Интерфакс“.
Раније је министар одбране Украјине изјављивао како страхује да ће Русија применити нуклеарно оружје.


E jos to fali, pa nek im ameri doslepaju neku balisticku raketu- da se "brane od Rusije".. Mr. Green
js nuklearku nisu izgubili, ovako ce da potpune kolekciju-ali opolcenicima.

pa to oruzje ja sigurnije u rukama opolcenika nego u hunte,
ko ce bre faistima da pokloni ili proda atomsku bombu, pa oni satanisti na vlasti organizovace tajne ceremonije da blagosiljaju bombu, kao u film Indijana Dzons, da prizivaju paganske duhove z pobedu, ko hitler,
ili ce sami da dignu Kijev u vazduh petljajuci se oko detonatora ili izgubiti u neku zasedu na putu do lokacije lansiranja.

svoju zemlju preokrenuli naopacke , od onoliku prirodu I lepote, stvorili mrtvu prirodu I raj za sakupljaca gvozdja. GUZ - Glavom U Zid

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Шпанија Украјини послала 500 панцира и 300 шлемова.

Испания поставляет военное снаряжение на Украину

http://bmpd.livejournal.com/988940.html

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

" Vojnici 15 zemalja počinju manevre u Ukrajini

Međunarodni manevri u kojima učestvuju vojnici iz 15 zemalja, uključujući i SAD, u ponedeljak treba da počnu u Ukrajini, iz koje stižu izveštaji o nastavku kršenja primirja na istoku zemlje između vladinih snaga i proruskih pobunjenika. "
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/433633/Vojn.....u-Ukrajini

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1077 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 8 sakrivenih i 1017 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bojcistv, brundo65, dankisha, darkangel, deimos25, djboj, dmdr, Dragan1998, dragoljub11987, DragoslavS, elenemste, Fog of War, Frunze, ikan, ivan979, kunktator, kybonacci, Litostroton, LUDI, Luka Blažević, Marko Marković, marsovac 2, mercedesamg, milenko crazy north, nebkv, nemkea71, Neretva, oldtimer, Parker, Romibrat, sap, sasa87, Sirius, slonic_tonic, srbijaiznadsvega, Steeeefan, stegonosa, taz1cl, tmanda323, Tvrtko I, vathra, Vlad000, voja64, wolf1, wolf431, Zi0mek, zillbg, zixmix, zlaya011, 125, 79693