Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2100

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Žućo 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Feb 2015
  • Poruke: 5

Ne znam da li je već netko stavio :
Donjeck bombardiraju nemilosrdno: youtube.com/watch?v=lBrel251hy4



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

dozorni ::Citat:Ukrajina "izbrisala" Janukoviča

Kijev -- Parlament Ukrajine usvojio je zakon kojim se Viktoru Janukoviču ukida zvanje predsednika.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&....._id=954555

Kao sto se i ocekivalo... Janukovic je proslost...

Prošlost je Janukovič, prema kojem gajim najgora "osećanja", ali je sa Janukovičem prošlost i Ukrajna, pa i Ukrajinski parlament - svega toga više nema.

Ova gomila kriminalaca i siledžija što se predstavlja nekakvim "parlamentom", gde upadaju divljaci sa automatima, bombama i štanglama i primoravaju "poslanike" da "glasaju", nema nikakvog legaliteta i legitimiteta. Očiti dokaz je Novorusija koja taj "parlament" i ne priznaje uopšte, a Krim da ne pominjemo.

Janukovič, kakav je da je, legalno i legitimno je izabran u nekada celovitoj Ukrajni, čak je nudio šansu da legalno i legitimno bude smenjen, ali je smenjen uličarskim pučem, od strane EU i USA i tu je kraj te priče. Da li neko priznavao "Ukrajnu" (forme radi), ili ne (pa i Rusija), nikada gomila plaćenih zločinaca i kriminalaca, koja je ugrabila vlast zlodelima, ne može biti legalna i legitimna, a da je sve to tako svedoči i ukupno stanje na teritoriji bivše Ukrajne. Korupcija u nebesima, zlodela svih vrsta, šovinizam, maltretiranja, obespravljivanja, proterivanja, otvoreno slavljenje Hitlera, ...

Jasno je da Rusija to "priznaje", isključivo iz razloga da ne bi prva pokrenula treći svetski rat i zato što joj nije dužnost da glumi svetskog policajca - odnosno Boga. Da ona uzurpira sebi pravo da sudi svetu i kažnjava zle, odnosno nagrađuje dobre (po svojem nahođenju - uživivši se u ulogu Tvorca). Tu i leži besmisao novog svetskog poretka (stari termin...), ili što bi Pravoslavni rekli antihrista, jer samo antihrist i njegove sluge će hteti da vladaju svetom.

Što se tiče Papinog poziva za mirom, mnogo kasni. Trebao je taj poziv biti upućen mnogo pre majdana, a pogotovu u zapadnoj ukrajni, a ne da odatle dolaze najzagriženiji fašisti. Znači ovaj poziv je lažan i razlog mu je stanje na frontu i zabrinutost za živote fašista, a ne briga za duše njegovih vernika. Toliko puta do sada je taj poziv mogao biti upućen...

I ako su ove stvari o kojima govorim, političke, a ne striktno vojne prirode, sve one svedoče da stanje na frontu po ukre, je Bogu Hvala izuzetno loše - kritično, ako ne i gotovo. Front u najavi propasti, smutnja u pozadini, pa se šire razne parole bez ikakvog smisaonog sadržaja. NATO ovaj potpaljeni rat očigledno gubi, kao i onaj ekonomski, za očekivati je da potpali još neki, jer im je jedina šansa da Rusija i Kina pokleknu, a pre svega Rusija. Očajni potezi koji vode u krv i propast.

Gde će NATO baciti sledeću flašu benzina, ne znam, ali sudeći po svemu to nam ne gine. Da se razumemo, niti sam prorok, niti bih voleo da budem u pravu, već matematika za osnovnu školu.

A sve ovo neka bude neki nauk Putinovim kritičarima. Setim se Itcolonel-ove izjave: "Nije Putin došao padobranom u politiku."
Ima sada puno svedočanstava da nije i da nije ni mogao, a najjače mi je pročitano na nekom sajtu (posrednog tipa), gde jedan reče: "Da je Jeljcin MOGAO, uništio bi celu Rusiju (nuklearne arsenale) i danas bi živeli Orvelovu 1984. ali nije mogao, imao je jaku blokadu unutar same Rusije."

Očigledno da ta "Jeljcinova blokada", itekako zna šta radi, kome, kako i zašto. Samo neka ovako nastavi, a sve priče o "izdaji", "tajkunima", "ćerkama", ... su samo vidne podmetačine druge strane. Odlično je da puno ljudi u svetu shvata, gde vodi ovakvo ludilo i da zna da izabere stranu, bez obzira na našu sveopštu nemoć.



offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Ma daleko je ovo do kraja, uzmimo recimo suprotan primer III Rajha i Moskve na vidiku, Napoleona i Moskve, tako da samo ova 2 primera pokazuju da rat traje dok jedna strana ne prihvati bezuslovnu predaju pa i tada treba biti na oprezu. Jos je daleko Ukroruina od predaje i padanje na kolena, dok je Porosenko tu gde je bice ovako onako, toplo hladno ako on ode i ono malo sto ima oko sebe bojim se da ce vlast u potpunosti preuzeti sovinisti da ne kazem nacisti i tek ce onda krenuti krvoprolice, iskreno ovo ocekujem pre ili kasnije jer sve vodi na ovo, prvo sto Bela kuca prizeljuje takav scenario a EU ih prati u stopu, dace njima Zapad sve samo da ginu i jedni i druge a CNN i ostali ce da potpaljuju narod o zlim Rusima i lepo ce ziveti od reklama jer ce svi zeleti najnovije informacije, malo karikiram. Jako bi voleo da se sto pre sve to smiri, da citamo da se b/g Tocke odvaja ili ne, a sto manje primera sa terena imamo, i da sva ona deca imaju detinjstvo u igri i smehu a stari dostojnu starost. Ali bojim se da oni ''izvoznici ''demokratije'' '' sve zele sem ovoga.

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

Gama ::Bitka za Debaljcevo - 03.02.2015.


cezar 35 ::@...
Uglegorsk....ciscenje terena

Teren je noćna mora, pogotovu na ulasku u kotao.
Ako se ukri ovde ne mogu efikasno odbraniti, onda im je znači svega dosta, baš svega.
Potpuno razumem Novoruse da ne žure, ovo se ZAOBILAZI.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7981
  • Gde živiš: Zagreb

Imam dojam da se već danima ništa ne događa. Opolčenci su ponovo izgubili blokpost 29 i kote u blizini. Nikakve pozitivne vijesti već bar 7 dana, osim nekih milimetarskih pomaka. Kotao nije zatvoren, snage opolčenaca su razmaknute nekih 7-10 km na najužem mjestu. Da li se nešto veliko sprema ili su došli u pat poziciju?
Možda smo svi mi samo previše nestrpljivi, na kraju krajeva ratovi se ne rješavaju u 15 dana...

offline
  • povjesničar, pedagog
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 2268
  • Gde živiš: Rijeka

čija su slova,
rekao bih da je gruzijski ali nisam siguran

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Ракетна индустрија Украјине под знаком питања?
Бивши генерални директор украјинског завода за производњу ракетно-космичке технике „Јужмаш“ (од 2006.године до 2013.године) Виктор Шегол је изјавио да је одбијање Русије да за Федералну космичку агенцију (Роскосмос) купи ракете носаче „Зенит“ - проблем не само за завод, већ и за одбрану Украјине.
То што неће бити испорука, довешће до „неповратног губитка технологије и стручњака", подвукао је стручњак.
Раније је званични представник Роскосмоса Игор Буренков саопштио да Роскосмос неће више куповати ракете „Зенит", које производи дњепропетровски „Јужмаш".

Према његовим речима, уместо тих ракета, сателити ће бити лансирани помоћу руских ракета типа „Ангара".
„Јужмашинзавод", произвођач „Зенита" сада пролази кроз озбиљне потешкоће. Радници су послати на двомесечни неплаћени одмор.
http://rs.sputniknews.com/politika/20150203/70810.html#ixzz3Qn5hjp8J
Највећа штета је што ће ови радници остати без дохотка, па ће још можда
морати на фронт, док њихова влада уводи Русима пасоше. А у Русији ради
на хиљаде и хиљаде Украјинаца који живе уз границу. Шта ће се тек десити
ако Русија њима уведе пасоше, али вероватно да то Русија неће.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Milicija stvarno misli ovaj T-34 da stavi u upotrebu ili se zezaju nije mi jasno.
Šteta za muzejski primerak što ga ovako nagrdiše..ali ako će da služi ..možda i nije..
Nisam pametan..

offline
  • bato  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 31 Jan 2010
  • Poruke: 1053
  • Gde živiš: Novi Sad

ds69 ::bato ::alexey ::Да ли је овај наопако окренуо руску заставу или је неки наш? Smile


На видеу пише да се зове "Гоги"


U komentarima pise da je nas. Interesantan detalj na desnom rukavu. Oznaka krvne grupe (B, Rh+)


Руски говори чисто и без акцента који је карактеристичан за нас и молдавце када говоре руски. Изговор слова г је наше и руско-руско г а не украјинско-руско гх. Дакле сигурно није из Доњецка или Украјине. На једној руци је амблем батаљона Спарта. На другој специјалне јединице Алфа из Москве, који се може купити. У Русији или Украјини има један број потомака наших људи, који су успели да побегну преко границе као информбировци или који су тамо отишли после Другог Светског рата. Широко је познат је певач Пјотр Налич, чији је деда Захид био из Тузле.


Није Србин. "ГОГИ" је од: Gogiashvili

teimuraz.gogiashvili

Има интересантних снимака на профилу.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Упркос санкцијама,Русија треба наставити овако како ради.Неко је питао шта би радили на мјесту руског руководства Smile
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/anke.....olitiku-37

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 925 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 8 sakrivenih i 871 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, arton, babaroga, bladesu, bojanM84, comi_pfc, darcaud, Denaya, Dimitrise93, Dorcolac, dule10savic, dzoni19, h8propaganda, havoc995, hologram, Karla, kubura91, lord sir giga, Metanoja, Mihajlo, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, MiroslavD, nemkea71, nenad81, nextyamb, repac, robert1979, ruma, savaskytec, ser.hill, slonic_tonic, sovanova95, Srle993, stegonosa, StepskiVuk, t84dar, theNedjeljko, TwinHeadedEagle, voja64, wolf431, zillbg, |_MeD_|, Žrnov, šumar bk2