Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2115

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Boris90 ::Ovde su prorusi dobro nalupani, dosta tehnike je izgubljeno vecinom tenkovi
Sad



Ovaj što snima jeste Ukrajinac ali nikako neku oznaku da vidim DNR-a na tenkovima...

Ovo mi više liči da je Ukre poklopio grad npr pa izašli iz rova da snime...
Ne tvrdim samo mi je sumnjivo ovo grupisanje tehnike na ravnom ,jer više mi liči na ukrajinsku "taktiku " ,do sad vidjenu...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

kikisp ::meni je zanimljivo recimo sto sam na nekom od snimaka primetio recimo da dnr vojnici koriste satelitske mape u planiranju..Odakle li im to?? mozda imaju i satelit Very Happy
Imaš i ti satelite samo treba da instališeš google earth, na kontekst meniju bilo gde na karti dobijaš milimetarski tačne kordinate, a ako imaš mobilni telefon sa nekakvom navigacijom, imaš i ti bar 3 satelita, samo je tu greška od 10-50 metara, ipak je to telefon. Moj geometar ima GPS sa preciznošću od 0,10 m tako da i on ima bar 3-4 satelita.



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Gledamo dosta unistene tehniike u kotlu I nema sumnje da ce je biti jos jer okruzenje sa 3 strane ne obeqava nista dobro.

Na snimcila iz Ugljegorska jasno je da ratuje narodna vojska I da tu nema Rusa. Zato sve ide kilavo I tesko.
Letos smo gledali slom ukrajinaca za nekoliko dana pa su ruski vojnici zarobljeni kod Novoazovska I sasvim je jasno da Ilovajsk odradila Ruska vojska.

Tada se slomila ofanziva na svim frontovima I stvorena je Novorusija.

Ako je Sirija na pocetku rata imala 1750 tenkova onda ih rusija ima ko zna koliko I nce biti problema za narodnu vojsku ali mislim da oni nemaju mnogo udarnih specijalnih jedinica koje mogu da odradjuju brze I efktne akcije.

Svakako su motivi ovde razliciti I tu je velika prednost na strano pobunjenika. Oni brane svoje kuce I nema sumnje da ce imati inicijativu a Ukri ce sve teze da fonkcionisu kao drzava.
Do kraja godine Ukrajina ce morati vise puta da preskace rdovne isplate I da delvavira grivnu pa ce zavlacenje ruku u dzepove naroda biti sve vece. Oni ce definitivno sledecu godinu docekati kao rusevina od drzave koja god vlast da jevodi.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

sezan ::Boris90 ::Ovde su prorusi dobro nalupani, dosta tehnike je izgubljeno vecinom tenkovi
Sad



Ovaj što snima jeste Ukrajinac ali nikako neku oznaku da vidim DNR-a na tenkovima...

Ovo mi više liči da je Ukre poklopio grad npr pa izašli iz rova da snime...
Ne tvrdim samo mi je sumnjivo ovo grupisanje tehnike na ravnom ,jer više mi liči na ukrajinsku "taktiku " ,do sad vidjenu...

Tema se jako brzo puni postovima, neko je već dao link do collonelcassad-ovog teksta o propagandi, (još malo pa će potopiti Mistrale u Donjecku, tako nekako) ove fotografije su već objavljene na twitteru @NovorrossiaNews.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Citat:"alexey"

Citat:https://www.youtube.com/watch?v=5MuPIBg7-d0

Гледајући овај снимак, заплакао сам од муке...Овде ПРЕСТАЈЕ свака женевска конвецнија, поступања према заробљеницима...Ови уркопи, НАЦИСТИ заслужили су да нестану са лица земље...

Има правде, изгубиће овај рат, као и њихови дедови НАЦИСТИ пре 70 година.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Запад у покушају спасавања Кијева:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/holl.....-kijeva-44

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Украјинци усвојили одлуку ни педаљ назад по узору на чувену Стаљинову директиву:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/ukra.....zertere-45

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Evo celog clanka, koji moze da posluzi kao skolski primer kako se koriste banalne vesti
http://colonelcassad.livejournal.com/2031162.html

Nije stvar koja se moze prikriti,niti se prikriva, prilikom borbe u Uglegorsku, tri tenka koji pripadaju narodnoj armiji su naletela na mine, poginulo je 15 a ranjeno oko 80 proruskih vojnika

Prema ukropropagandistima, osim ta tri tenka, unistena je, po peti put, pskovska vazdusnodesantna divizija, pola kantemirovske tenkovske divizije, potopljen jedan ruski nosac helikoptera klase "Mistral", u reci Mius potopljena atomska podmornica "Jurij Dolgoruki"... Ima oko 172345 poginulih ruskih vojnika i 2234334 ranjenih...

Klingonska pesadija i altajska oklopna konjicka policija da se ne pominju, oni se vise nikada nece pojaviti na bojistu.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Boris90 ::Ovde su prorusi dobro nalupani, dosta tehnike je izgubljeno vecinom tenkovi
Sad


Nazalost, izgleda da je tako. Sad
Ne znam, koliko je izvor pouzdan, ali evo sta se navodno desilo.
Citat:Кратко по Августу.
Атаковали одной ротой - 8танков + неск.БМП опорный пункт укров на высоте близ Санжарово, где обронялся взвод пехоты с приданным танком и БМП.
5 танков ДНР ворвались на позиции и начали утюжить окопы, но тут подошло подкрепление ВСУ неск. танков и БТРов с пехотой.
В результате 2 танка отступили, а 3 были уничтожены на высоте вместе с экипажами -9человек.
ВСУ потеряли танк и БМП, плюс от взвода осталось неск. человек.


"Kratko o Avgustu [jedinica valjda]
Napadali jednom cetom- 8 tenkova+ nekoliko BMP utvrdjeni punkt na uzvisini blizu Sanzharova, gde se branio vod pesadije sa tenkom i BMP. Pet tenkova DNR napali su pozicije i poceli peglati rovove, ali je stiglo pojacanje VSU od nekoliko tenkova i BTR-ova sa pesadijom.
Rezultat, dva tenka se povukla a 3 su unistena na uzvisini zajedno sa posadama- 9 ljudi.
VSU su izgubile tenk i BMP, plus od voda je ostalo nekoliko ljudi."

offline
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 209

Pratim redovito pisanja na ovoj temi, i moram da dam i svoj komentar, ne direktno vezan za sam konflikt u Ukrajini, vec analizom istog prema clanovima ovog foruma.

Nije normalno, niti razumljivo, kako neki su jednostavno zaluđeni rusofili i pružaju bezuslovnu podršku tzv. Vojsci Novorusije. Protiv toga nemam apsolutno ništa, poštujem pravo svakoga na svoj stav, kakav god on bio. Ali u interesu foruma je (trebalo bi) da postoji kakva-takva objektivnost u prenošenju informacija, a što se tiče zdrave logike, tu bi trebalo da postoji također objektivno sagledavanje stvari na terenu i kreiranje stavova prema tome.

Znači, oni koji to žele, slobodno mogu dizati do nebesa i separatiste, i pokopati Ukrajince i Ukrajinsku vojsku, ali nemojte svi srljati ko guske u maglu, pokušajte barem koliko toliko diskutirati s rezervom s obzirom da 90% onih koji tu diskutiraju nemaju niti blage veze s vojskom, niti imaju pouzdane informacije s terena, već nasjedaju na propagandu koju definitivno postoji na obje strane. Nisu ni "Novorusi" tako nevini i goloruki, nit su Ukrajinci u tolikom rasulu kao što ih oni prikazuju.

Ali, nema goreg turčina od poturice...tako se i tu neki prave veći Rusi od samih Rusa, i čak se zamjerate s nekim članovima s ovog foruma sa kojima ste prije pisali i dopisivali se najnormalnije na ostalim temama.

Neko je lijepo napisao tu, ovo nije rat fašizma vs. komunizma ili nešto slično, niti onih gluposti katolika protiv pravoslavaca (to je vrh), već čisti propagandni i interesni rat između Ruske Federacije i SAD-a i nekih ostalih zapadnih zemalja, do posljednjeg Ukrajinca!

Živi bili, i ohladite malo!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1025 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 2 sakrivenih i 1003 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amaterSRB, BSD, darkangel, DonRumataEstorski, draganl, goxin, Istman, Joja, JOntra, kinez88, kybonacci, m0nstrum_, Marko Marković, milenko crazy north, Mixelotti, Miškić, nenad81, radionica1, Valter071