Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2239

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

vukovi ::sezan ::Sirius ::Lucije Kvint ::http://www.pravda.rs/2015/02/16/ukrajinu-u-celovitim-granicama-ne-bi-sapasao-ni-putin/
::Možemo li mi spasiti Ukrajinu u njenim sadašnjim granicama? Čak ni Putin nije za to sposoban. Ni on nije Gospod Bog. I Bogu je teško da spreči ludaka da napravi dar-mar u duševnoj bolnici, pogotovo ako su čuvari bolnice takođe ludaci.


Стигло пре пет минута у моје сандуче...Видећемо да ли је тачно, или је рекла-казала. Wink

Citat: Pakao i ad Debeljceva je nemoguće opisati .....Takvo uništenje nije zabelezeno u poslednjih 200 god...bilo ih je preko 11500 u okruženju...zarobljenih nema do sad prebrojano na LADNO preko 6500 !!!!!!!! Inf 1000% tačna !!! ....

Faktički totalni krah UK vojske


Odakle ova informacija'?
Jel moguće? Stravično... Confused

Zasto stravično???
Kako reče jedan opolčenac: ˝dosli ste na moju zemlju sa oružjem, da mi ubijete majku, ženu, dijete˝!!
E odavde idete u ˝grobik˝ (mrtvačkom sanduku), da ste sto puta braća!!!
Svaki normalan narod koji se brani, učinio bi istio, a na kraju krajeva, i jedni i drugi su naoružani, tako da nema tu sta da bude stravično!


Stravično zato što sam siguran da bar 30-50 % u kotlu bi se veraovatno najradije predalo ,ali ne sme, i izginuće za dzabe..kao i da su mnogi tu prisilno mobilisani...
zato stravično ,izgibe silan narod za godinu dana ...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Ajde malo da citiram.

Snyder podsjeća da je samo jednom u povijesti cijena nafta pala na 60 dolara, a to se dogodilo upravo prije strašne financijske krize 2008. godine i posljednje globalne ekonomske krize. Naftna industrija je veliki izvor za rast zaposlenosti u SAD-u, međutim, sada američke energetske kompanije i srodne industrije dijele na tisuće otkaza.



„Po prvi put u 18 godina izvoznici nafte povlače likvidna sredstva s globalnog tržišta, a ne ulažu novac u njega. Svijet se ubrzano približava trenutku u kojem će se mijenjati rezervna valutu. Ako ove cijene nafte budu potrajale 8-12 mjeseci, američka industrija škriljca će propasti, a učinak junk obveznica će kao domino efekt utjecati ostatak tržišta dionica i američko gospodarstvo“, upozorava Snyder.



Jednako tako napominje da će zamrzavanjem likvidnih sredstava američki krediti biti degradirani, burza će početi propadati, a američki FED će morati intervenirati kako bi se zaustavila hiper-inflacija dolara.



"Tada će svijet naupustiti svjetsku rezervnu valutu u bilateralnoj trgovini, a to će biti kraj petrodolara“, završava Snyder.



Amerika se desetljećima smatrala "obećanom zemljom u kojoj svatko može uspjeti, samo ako naporno radi“. Međutim, izgleda da SAD doživljavaju početak kraja svoje velike ekonomije.
================================================================

Eto sad vidimo da Rusiji najmanje smeta niska cena nafte. Oni su napravili Gasprom za porobljavanje Evrope. Sa druge strane okeana to Rotsildi,masoni ili luciferijanci ili vec neko to radi sa petrodolarom.
Rusija prodaje naftu I gas u dolazrima ali je sada kupovala odmah zlato da bi se otarasila dolara. Kazu da su kupili 153 tone zlata. Ali glavni posao se tek ocekuje a to je izbacivanje dolara iz zemalja BRIKS .

Sta sve nmoze VVP kroz smesak da uradi moramo da sacekamo i vidimo ali SAD stalno gubi svoje pozicije ,a Turska je najnoviji primer gde Erdogan koji inace nije bas discilinovan glasno psuje EU.



offline
  • povjesničar, pedagog
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 2269
  • Gde živiš: Rijeka

vijesti sa index.hr-a:

Citat: ukrajinski ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin. ...
"Mi i ukrajinske oružane snage u potpunosti poštujemo režim prekida vatre ali nažalost smo kao odgovor dobili 112 napada u posljednja 24 sata od strane terorista iz Donecka i Luhanska (nova imena??)", rekao je.
...
Broj napada na Debalceve se čak povećao u usporedbi s prijašnjim danima i oni koriste sve vrste oružja", kazao je. "Teroristi su dobili naredbu da zauzmu Debalceve pod svaku cijenu."
...
Preduvjet za povlačenje teškog naoružanja je ispunjavanje prve točke sporazuma iz Minska, a to je primirje. Stotinu i dvanaest napada nisu pokazatelj primirja. U ovome trenutku nismo spremni povući teško oružje", kazao je Lisenko na brifingu za novinare u Kijevu.

Question nije mi jasno tko je to "Mi i ukrajinske oružane snage" kako govori ministar ukrajine, tko su to MI
Question i kako se može očekivati mir, ako tako nitko ne misli povući oružje


off:
da malo zaspamam forum sa hrvatima Mr. Green
izvor index.hr (lajk rubrika)



preostale 3 markice ne vrijede

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4873
  • Gde živiš: Novi Sad

Умро..или што Руси кажу црко у болници извесни лик Микола, који је пуцао на људе који су у Одеси у оном Дому долазили на прозоре по ваздух....

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201502161724-g2st.htm

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/donjecka.....ni-koridor


# Ratni izvjestitelj iz Donjecka Maksim Avdejev ovako je, inače, opisao situaciju oko Debaljceva:

"U Logvinov je pravi pakao i užas. Izgorjela tehnika i leševi na svakom koraku. Oko puta su razbijeni tenkovi i kamioni Ural. Artiljerija bjesomučno tuče ".

U istom tonu je i izvješće poznatog moskovskog novinara Dmitrija Stešina: "U Logvinov uošte i ne miriše na mir. Ukrajinci iz kotla tuku višecevni raketnim bacačima. Oko cijelog puta su poginuli ukrajinski vojnici i izgorjela tehnika kijevske hunte ".#

NA Twiterima isto: vode se žestoke borbe u samom gradu, Debaljčevo. #Svuda liješevi Ukrajinskih vojnika,#

offline
  • alek_m  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 18

Primirje jos nije zazivelo a ovi (USA) vec pravi plan B a svim sredstvima pokusava da pripomogne da plan A (primirje) propande.
nije neki izvor ali OK sobzirom da nisu izmislili toplu vodu
blic.rs/Vesti/Svet/535216/Mirovni-plan-.....a-Ukrajinu

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Нове санкције Русији,ко је погођен санкцијама :
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/nove.....sije-i-109

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2015
  • Poruke: 40

news.vice.com/article/escape-from-debaltse.....ieged-city

Lep pozdrav iz Slovenije, kod nas se isto vodi burna razprava o ratu u Ukrajini i puno više nas je na strani Novorusije.

offline
  • Pridružio: 09 Apr 2014
  • Poruke: 706

nista od primirja
Tekst za link

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 719
  • Gde živiš: Bratislava

GnaeusDomitiusAhenobarbus ::+ ...

Istina, i mi u Srbiji/Vojvodini bismo se branili kada bi opet navalili dođoši sa Manjače, bez obzira što su nam braća. Mr. Green
Šala, i ja imam poreklo iz BiH. Wink Ziveli

Što se ovih žrtava tiče, žao mi je redovnih vojnika pod uslovom da su tu gde jesu jer im je prećeno zatvorom ili maltretiranjem njih i njihovih porodica, ali ostalih - jok. Zašto bih žalio one koji veličaju naciste i povampiruju obeležja SS divizija? Samo metak u čelo.
Samo iz tvog ˝pisanija˝ mirisem krajisnika, a ja ti u Srpsko Vojvodstvo mogu doći ˝naoružan˝ jedino sa litar-dva prepečenice (sljivove ili kruskove), a ti da pripremis neko meze! I naravno Ziveli Ziveli

Žao je i meni vojnika, onih redovnih, ali kad vidim kako bjesomučno i krvnički granatiraju gradove po Novorusiji, nekako mi taj žel isčezne!

ps. Sa istim ˝oružjem˝ napadam i na Zagreb, Sarajevo i ostale mjesne zajednice bivse Yuge! Protivnik neka pripremi dobar mezetluk, za samoodbranu od alkoholnih dejstava!! Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 860 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 814 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Apok, bladesu, bokisha253, Cassius Clay, cenejac111, DPera, dragoljub11987, Duh sa sekirom, ekser222, FileFinder, FOX, ivan1973, ivica976, JOntra, laurusri, Leonov, lord sir giga, mercedesamg, Mi lao shu, milanovic, milenko crazy north, moldway, radoznao, raptorsi, ruger357, sasa87, ser.hill, slonic_tonic, Steeeefan, Toper, Trpe Grozni, vaso1, VJ, VP6919, YU-UKI, zbazin, zillbg, 125