Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2320

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Ипак су свемирци, и наравно Путин, крви за све невоље у Украјини.
""Putinu pomažu vanzemaljci!"
Sigurno ste se pitali kako je to Vladimir Putin toliko moćan. Niko mu ništa ne može, bori se sam protiv celog sveta, prkosi Amerima, Evropi... Dobro, zna džudo, tekvondo i karate, ali da li je to dovoljno? Naravno da nije... E, pa, odgovor stiže iz Velike Britanije. Naime, Sajmon Parks, član Laburističke stranke Velike Britanije i predstavnik Saveta grada Vitbija, tvrdi da su savetnici ruskog predsednika Vladimira Putina - vanzemaljci?!"

http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/473570/Putinu-pomazu-vanzemaljci



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 713

Gama ::День защитника Отечества - Dan zaštitnika Otadžbine

Znam da nije baš vezano sa Ukrajinom (aktuelna dešavanja i sl.) ali svakako ima veze sa Rusima, Rusijom, tekovinama i pobedama Crvene armije u borbi protiv fašizma (1941-1945), kao i trenutnoj borbi protiv fašizma u Ukrajini.

Danas je Dan zaštitnika Otadžbine, dan koji je u bivšem SSSR-u slavljen kao Dan Crvene armije i mornarice u znak sećanja na prve mobilizacije u Petrogradu i u Moskvi 17. februara 1918. Januara 1919. odlučeno je da se slavi 18. februar kao dan kada je zvanično dekretom formirana Crvena armija (18. februara 1918). Kako je 18. februar 1919. bio ponedeljak, proslava je pomerena za prvu narednu nedelju koja je bila 23. februara. Od tada se slavi 23. februar. Godine 1923. dan je zvanično proglašen kao Dan Crvene armije i mornarice. Od 1949. ovaj praznik nosio je naziv Dan Sovjetske armije i mornarice, a od 2002. godine praznik nosi današnji naziv.

Živeli :beer:

https://www.youtube.com/watch?v=9_q2EEDluQ0


С праздником!

Хор города Екатеринбурга и песма Владимира Шахрина Не спеши (Не жури):

https://www.youtube.com/watch?v=LA_grhH-4aY



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

„Активисти“ Евромајдана у Кијеву масовно беже из Украјине
ОДЛАЗЕ НА ХИЉАДЕ ЈЕР НЕ ВИДЕ БУДУЋНОСТ У ПОЛУУНИШТЕНОЈ ЗЕМЉИ
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/aktivist.....z-ukrajine
Не наслађујем се, али ови као шиптари са нашег Косова.
Западу је било важно само да баци кост и да им дотури нешто оружја и инструкторе.
Успева увек и свуда. Штета за велику државу са оноликим могућностима.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32322

Dosta vojnika ukro wermahta strada od prijateljske vatre. Kod Širokina veselo Azovci gađali pozicije opolčenaca tenkovima i artiljerijom tom prilikom su opet fasovali azovci gubitke u mašineriji takođe se danas prevrnuo kamion sa vojnicima ukro wermahta
3 mrtvi. U Debaljčevu pronađeno dosta narkotika koje su koristili vojnici wermahta. Izvor ruska vesna. Nego dečki ovo više podseća na boks meč prošle su 2 runde ukri su pa moglo bi se reći pred nok daunom al je sudac svirao kraj meča. Uskoro bi trebalo da krene i treća runda oko Marijupolja ili negde drugde šta ostali stručnjaci misle??? Nekako mi je u LNR mirno bili su krenuli opolčenci pa stali predpostavljam zbog reke i močvarnog tla postoji li mogućnost e se to zaobiđe pa da se krene na sever jer ima tu još puno da se zauzima možda bi mogli malo kroz Rusiju da zaobiđu i da sa boka udare na Stanicu Lugansku interesuje me mišljenje stručnjaka??? Da dodam u AHP ima na desetine francuski vojnika nekima su čak i djedovi i pra djedovi ratovali tamo pa su došli da pomognu u borbi protiv fašizma. Izvor ruska vesna

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 713

sezan ::UUU što dobra fora...
"Znaci" na mitingu "dostojanstva"..



Интересантан клип у коме се за бомбу у колону "мајдановаца" и "правосека" јуче у Харкову директно оптужује градоначленик Харкова, и некадашњи утицајни функционер Партије региона Генадиј Геша Кернес. Пустили су балоне на којима су биле карикатуре Путина, Јануковича и харковског двојца без кормилара Кернеса и Мише Добкина (гувернер области до марта 2014. године). Армија Новорусије и њихов "човек" који представља харковске партизане су се одмах јавно оградили. Арсен Аваков (министар полиције Украјине, иначе из Харкова) вероватно не би убијао сопствене људе. Кернес и Добкин су пре годину дана организовали митинге против хунте у Харкову, али су се средином марта изненада повукли и сав бес нових власти се пренео на Донбас. Могуће да је на њих утицала обавештајна служба једне блискоисточне земље. Кернес је недуго потом изгледа инсценирао сопствени атентат и отишао у Израел на лечење, па се убрзо вратио. Данас, годину дана после, власти у Кијеву често говоре како су у многим областима на нижим нивоима власти (градски и месни савети) остали "регионалисти", који опструишу напоре ка успешној АТО.
Харков је специфичан град који као и Одесу карактерише присуство неке врсте организованог криминала повезаног с влашћу још од совјетског времена. Одеским криминалцима се после рата бавио и сам маршал Жуков. Харков је био дуго под немачком окупацијом а после Другог светског рата су криминалци, добро наоружани из рата, масовно пљачкали продавнице и нарочито превоз новца. Новији организовани криминал је пре свега везан за продају шверцоване и крадене робе на обичним пијацама и вероватно највећем бувљаку у Европи који се зове Барабашово. Власник Барабашова (Фелдман), као и Кернес, и много других богатих људи из Харкова су пореклом припадници националности везане за једну земљу на Блиском истоку. Њихове везе и умреженост са разним људима из полиције, СБУ и другим како они кажу "структурама силе" нису мале.
Мислим да је харковској пословној елити рат и страшно сиромашење већине народа почело да доноси невоље у смислу профита. Ако глобални играчи, који доносе одлуке о судбини овог рата одлуче да се он настави и дође до нове офанзиве Новорусије, не би ме чудило да се Харков ослободи сам, тј. да се изненада формира Харковска република. Највеће војне базе у околини Харкова се налазе у граду Чугујев (око 20 км на исток) а тамо стицајем околности велику већину становништва чине досељеници из Русије по војној служби.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Украјина долива уље на ватру и труди се да кризу у којој је још више продуби. Рекло би се очигледно провоцира Русију да војно реагује.
"ИСТОЧНА СТРАНА
Дњепар, река раздора
„Главном украјинском реком – Дњепром – тече и руска вода. Осим несумњивих географских аспеката те чињенице, постоје и правни”, изјавио је у Руској државној думи депутат Либерално-демократске партије Максим Шингаркин.

По његовим речима, Дњепар напаја водом и Севернокримски канал. Украјинска власт одлучила је, међутим, да обустави доток воде овим путем ка Криму, који је Русија, после референдума локалног грађанства, присајединила својој територији. Тиме су надлежни у Кијеву у великој мери довели у питање опстанак нормалног живота на црноморском полуострву. ...."
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Dnjepar-reka-razdora.sr.html

offline
  • alek_m  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 18

ozzy ::Pokrenuta anti-terorsticka operacija zbog eksplozije u Harkovu:
rt.com/news/234539-blast-kharkov-ukraine-rally/

Sve mi vise lici na CIA igrariju Evil or Very Mad

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Порошенко ,Украјина ће вратити Крим:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/poro.....krim-u-151

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2828
  • Gde živiš: Novo mesto

Izdajnik ::Cigi ::Ima nekih informacija u vezi kredita od IMF-a? Dogovor je bio valjda oko 17 miljardi dolara, ako bude mir i reforme?
To je moje područje. Ako Ukraina ispunimjos par uvjeta dobit ce tih 17 Mlrd polovinom Marta. Jedan od uvjeta je povećanje cijena Plina za 260% kao i opuštanje skoro 200 000 radnika iz državnih ustanova. Jos ima nešto sa povećanjem cijene struje kao i povećanje dobi stupanja u Penziju. Od tih 17 Mlrd idu 12 odmah Rusiji. Za Kredite koji ističu kao i za Plin. Njihova podzemna skladišta su prazna i trebaju se punit. Putin neda jeftiniju zimsku cijenu poslje Marta.

Bilo na jednom linku na temi, gde je navedeno da je plin poskupeo.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1917
  • Gde živiš: Republika Srpska

aljosa7 ::Порошенко ,Украјина ће вратити Крим:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/poro.....krim-u-151


Prazna prica. Cisto radi politickih poena. Oni ce vratiti Krim kad na vrbi rodji grozdje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 871 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 824 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Apok, bladesu, Cassius Clay, cenejac111, cvrle312, DPera, dragoljub11987, Duh sa sekirom, ekser222, FileFinder, FOX, ivan1973, kolle.the.kid, ladro, laurusri, Leonov, lord sir giga, MB120mm, mercedesamg, Mi lao shu, milanovic, milenko crazy north, moldway, radoznao, raptorsi, ruger357, sasa87, ser.hill, slonic_tonic, Steeeefan, suton, Trpe Grozni, vaso1, VJ, VP6919, YU-UKI, zillbg, zixmix, 125