Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2396

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99










Ukri se ozbiljno pripremaju, cini mi se da ce biti haosa na proljece sto je najgore cini mi se da su postali pametniji, al to cemo tek vidjeti, idealno bi bilo da oni nas napadnu. Takodje imaju i snimci da se i nasi pripremaju i stizu im dobrovoljci iz Rusije youtube.com/watch?v=zKuVncftqHY, dobrovoljci iz Jekateniburga bivsi specijalci. Obe strane su orne za fajt



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"ПУКОВНИК КАСАД – НОВОРУСИЈА: Укратко о стању на фронтовима (Видео)"
http://facebookreporter.org/2015/03/13/%D0%BF%D1%8.....%BA%D0%BE/



offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Једно паметно упозорење Немачкој.
"Бивши немачки канцелар Хелмут Шмит: „Европо имај више разумевања за Русију, иначе…ето рата!
Бивши немачки канцелар Хелмут Шмит (96) позвао је Немачку и Европу да имају више разумевања за Русију и њеног председника Владимира Путина, упозоривши да би се у супротном украјински конфликт чак могао претворити у рат. – То, да би из конфликта око Украјине могао настати чак и врући рат, није потпуно искључено – рекао је Шмит у интервјуу за немачки таблиод „Билд“.“
http://facebookreporter.org/2015/03/12/%D0%B1%D0%B.....%B5%D0%B2/

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Stradanje dece Novorusije: Za rođendan slep, bez ruke i nogu
Vanja Voronov, dečak iz Šahtjorska kod Donjecka, u moskovskoj bolnici dočekao je 10. rođendan slep, bez desne ruke i obe noge. Vanja je žrtva zverstvovanja ukrajinske artiljerije i ne zna koliko ga još operacija čeka, ali iskreno veruje da će svet ponovo da ugleda i to onakav, kakvim ga je zapamtio do rata."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/478027/Stra.....uke-i-nogu

offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

Izdajnik ::Zapad vjeruje da može u Ukrajini napraviti Hrvatski Scenarijo. Prvo zamrznuti rat pa naoružati jednu stranu a drugu ekonomski oslabit i onda u tri dana ce se Situacija rješiti? Ja se nadam da Rusija je isti Scenarij proučila i shvatila, da ce time dobit Milione Izbjeglica i Patriot Rakete na granici.

Misli da zapad odavno sprovodi plan po istoj matrici, koju je sprovodio i na Balkanu. Dvostruki aršini, gdje se žrtva prestavlja agresorom, iznose se optužbe i uvode sankcije bez dokaza i istrage, veliki propagadni rat protiv Ruskog rukovostva i dosta sličnih stvari koje me podsjećaju na sukob u SFRJ.

Mada ostajem i dalje ubjeđenja da je Rusija morala bolje i spremnije reagovati na samom početku krize u Ukrajini.

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

youtube.com/watch?v=QJENUp-m1zg
Ovaj Simon je ukrainski klovn, u prosloj epizodi je pitao djecu u skoli u Mariupolju za koga su, DNR ili Ukrajinu, konjina

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

Ozbiljnost NATO i NATO-ljubaca se vidi po tome, što jednoj blentavoj Kučki i jednom keru, daju više važnosti nego ovome:
Pera Ždera ::"Stradanje dece Novorusije: Za rođendan slep, bez ruke i nogu
Vanja Voronov, dečak iz Šahtjorska kod Donjecka, u moskovskoj bolnici dočekao je 10. rođendan slep, bez desne ruke i obe noge. Vanja je žrtva zverstvovanja ukrajinske artiljerije i ne zna koliko ga još operacija čeka, ali iskreno veruje da će svet ponovo da ugleda i to onakav, kakvim ga je zapamtio do rata."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/478027/Stra.....uke-i-nogu

Sve sa gornjeg linka:

A reakcija fašista je:
Citat:
Licemerje ubica
Koliko je dece ubijeno, osakaćeno ili ranjeno u tom ratu niko ne zna, ali mnogi barataju različitim brojkama. Tako je adminsitracija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka 23. februara saopštila o 65 ubijene i 127 ranjene dece, dok su Ujedinjene nacije navele samo da je ranjeno 159 mališana. Neverovatan je cinizam iskazan u saopštenju u kom se navodi da je Porošenkova administracija šokirana brojem.

Reakcije NATO i nema, sem njuškanja Kučki pod rep i pisanja impozantnih gluposti. A ovo je da se posetimo, već ko zna koji RAT uzrokovan od EU/USA, već ko zna koje DETE unesrećeno za ceo život, a da prerano oterane sa ovog sveta i ne pominjemo.

Samo da se podsetimo: "Ima Boga, možda je nama smrtnima spor, ali je NEPROMAŠIV!"
A onaj čije je oči isprskala krv njegovog deteta - ne zna za milost. A čija su deca?
Pa će opet da bude: "Jao šta nam uradi Bog, jaoh nepravde... (a samo smo ignorisali - podržavali - višestruke sadiste i ubice... , nismo znali... , lepše gledati kučke, no sakatu decu, ...)."
Beda!

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

Još jedan tekst o medijskoj komponenti ovog rata iz ukrajinske perspektive:
http://www.economist.com/news/europe/21646280-russ.....battle-web

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@ART610...
Citat:Mada ostajem i dalje ubjeđenja da je Rusija morala bolje i spremnije reagovati na samom početku krize u Ukrajini.
Da, u pravu si.....morala je, al' nije mogla. Rusija je super-sila u narastanju koje je nedavno bila na kolenima, dok su SAD nadmocno dominirale u svim sferama zivota.
Mislim da sam o tome vec pisao, al' da ponovim.
Rusija je nespremna usla u ovaj globalni sukob, jer je bila prinudjena i morala je da improvizuje, nastupa defanzivno, asimetricno da uzvraca, a nama je to cesto delovalo kao haoticnost i nedoslednost. Desilo se da su odlicno improvizovali i stekli stratesku prednost bar u Ukrajini.
S druge strane pritisnuta je sankcijama i medijskom hajkom, al' po svemu sudeci uspesno resava te probleme u sve tesnjoj saradnji sa saveznicima i Kinom koja ce verovatno pokriti sve financijske gubitke izazvane sankcijama i udarom na rublju, a medijski se sve uspesnije suprotstavlja Zapadu.
Ono sto je najvaznije, medijski rat je dobila na svom zivotnom prostoru, pa preds. Putin ima neverovatnu podrsku gradjana Rusije.

Prema mnogim analizama i misljenjima strucnjaka iz vojne branse, Rusija ce biti spremna za otvoreni sukob sa Zapadom tek za 1-3 godine i do tada cemo gledati ove sumorne slike iz Ukrajine (mozda iz jos nekih ruskih susednih drzava), jer SAD prosto nemaju snage da sukobe ovog inteziteta zavrse na njima prihvatljiv nacin.
Dakle, oruzani sukob niskog inteziteta, diplomatska nadmudrivanja, potresi u Evropi, ekonomski i medijski rat ce biti izvesni sve dok ruski medved ne zanovi krzno i ne nostri kandze, a tada treba ocekivati spektakl.
Poslednja recenica bi trebala biti i objasnjenje za one koji ne razumeju poslovicu: "Rusi dugo sedlaju konja, al' brzo jasu"

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2015
  • Poruke: 78

Zna li neko nešto o onom avionu LNR?
Pozdrav svima!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 923 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 2 sakrivenih i 911 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, Dimitrise93, Koridor, Milos82, novator, nuke92, shaja1, vathra, zziko