Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2397

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2010
  • Poruke: 152

Fantastičan dokument. Grupa komandanata jedinica angažovanih u Debljacevskom džepu/kotlu traži smenu kompletnog štaba ATO i viših oficira zaduženih za "strateški" nivo planiranja ATO zbog potpune nekompetencije, neobavljanja posla i nedostatka poverenja, nazivajući ih "potpuno beskorisnim".

Izložena je analiza dejstava u okolini Debaljceva.

Naredbe, koje su dolazile od ATO su se često pokazivale, potpuno besmislenim, obzirom da niko iz štaba ATO, gotovo da i nije posećivao front, odluke su donošene isključivo na osnovu vojnih karti, bez ikakve konsultacije sa trupama koje su se nalazile u dodiru sa neprijateljem.

Bilo kakva koordinacija sadejstva jedinica na frontu, preko viših štabova ATO, se pokazala nemogućim, zbog odlaganja donošenja odluka, neblagovremenog reagovanja ili potpunog odsustva donošenja odluka. Ilustrovan je jedan primer, koji je doveo do toga da jedinica, koja je uspešno obavila zadatak, ostane u potpunosti okružena i na kraju se preda, jer štab ATO nije blagovremeno usmerio dejstva drugih jedinica.

To je dovelo do toga da su jedinice morale u potpunosti da zaobiđu više štabove ATO i da donose odluke mimo lanca komandovanja, u međusobnom kontaktu, da bi bile u stanju da obave bilo kakvu vrstu sadejstva.

Na kraju, celokupno povlačenje iz Debaljcevog džepa, organizovano je mimo komande ATO, na osnovu "horizontalnog" dogovara jedinica na terenu (što praktično znači da je vrhovna komanda, u tom trenutku, izgubila kontrolu nad vlastitim jedinicama na najvažnijem delu fronta).

Na kraju, zahtevaju potpunu smenu štaba ATO, uklanjanje "menadžera" iz kancelarija i imenovanje oficira sa borbenim iskustvom na odgovorna mesta.

Pri čemu je čitav dokument, očigledno, javan Smile

bmpd.livejournal.com/1219209.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Адмирал Касатонов: Обавештајна служба НАТО-а је на Криму превидела све могуће и немогуће
Обавештајна служба НАТО-а није успела да опази припрему за операцију блокирања украјинских јединица на Криму прошле године, саопштио је бивши командант Црноморске флоте Русије адмирал Игор Касатонов.
„На Криму је обавештајна служба НАТО-а превидела све могуће и немогуће. Један од разлога се крије у режиму одржавања строге радио-тишине у периоду концентрисања снага, као и у вештом коришћењу севастопољске базе и транспортних борбених средстава које су Оружане снаге пребацивале на Крим“, рекао је Касатонов, а преноси РИА „Новости“.
Он је цитирао изјаву генерал-пуковника Александра Волкова: „Било је извршено изванредно концетрисање средстава и снага специјалне намене на Криму уз примену маскирних метода, неочекиваних за Украјинце, као и широк спектар мера за благовремену дезинформацију противника.“
http://ruskarec.ru/news/2015/03/13/admiral_kasaton.....38173.html
На Криму је то изведено елегантно, као балет.
У Донбасу већ није било тако, али га свеједно неће пустити низ воду



offline
  • Pridružio: 05 Avg 2012
  • Poruke: 990

ima li ko komentirati ovo?????? Jel ovo moguće ????? A praktički cijeli internet svoijet govori kako je Putin umro.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/internet-bruji-.....07024.aspx

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

А ја малопре на Нету ухватио крајичком ока помињање данашњег снимка Путина из његове резиденције.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Rusija: Saosećamo sa SAD-om zbog njhovog straha od naših raketa
Potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin poručio je zvaničnom Vašingtonu da "saoseća" sa američkim vlastima koje su uznemirene zbog informacija o sve većim raketnim mogućnostima Rusije.@

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/478208/Rusi.....sih-raketa

"A sad i zvanično: Kijev traži "plave šlemove" UN
Ukrajina je uputila danas zvaničan zahtev Ujedinjenim nacijama da rasporedi mirovnu posmatračku misiju na istoku zemlje gde je stupilo na snagu primirje između ukrajinskih i proruskih snaga."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/478214/A-sa.....slemove-UN

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

cezar 35 ::...
Prema mnogim analizama i misljenjima strucnjaka iz vojne branse, Rusija ce biti spremna za otvoreni sukob sa Zapadom tek za 1-3 godine i do tada cemo gledati ove sumorne slike iz Ukrajine (mozda iz jos nekih ruskih susednih drzava), jer SAD prosto nemaju snage da sukobe ovog inteziteta zavrse na njima prihvatljiv nacin.
...

Pa sad, u potpunosti spreman bi bilo mnogo. Važnije je da ih ne uhvate "na sedenju", odnosno da ne ubace špijune u Ruski komandni lanac. Lično mislim da nema šanse za to, ali ipak Boga molim da ne bude.
BasCelik ::Fantastičan dokument. + Tekst
http://bmpd.livejournal.com/1219209.html

Ma druže, ništa posebno, a kamo li značajno.
"Veliki heroji, napadaju još veće heroje."
Ti što su se "pametno" povukli, a videli smo, pojedinačno i u civilnim kolima, ostavili su 3500 mrtvih u kotlu i more tehnike, opreme, zaliha i municije...
Klasična "vjetnamska priča", tako se mic po mic od poraza prave "pobede". Kriv onaj, kriv ovaj, ... na kraju nije niko, jer smo se izvukli - gde su leševi?...
A što će neki Džeki, ili Diter da odgovara u Kijevu zbog ovoga, to verovatno sutra...
Ja lično i ne čitam ništa od ukropa isl, koj će mi to u životu? Demagogije bar ima koliko hoćeš.

Vidim sad dole - "Umro Putin."
Legende ne umiru - večno žive, a i ako se i desi, ima on zamene, ne sekirajte se.
Bog ga poživeo.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Na Peski i još jedno selo u blizini mislim da je Volnoe bačene fosforne bombe.
Zaharičenko i Plotnicki od Pariza i Berlina traže uvođenje sankcija Kijevu i za kraj jedna dobra vest.
U Moskvi podpisan dokument o prisjedinjenju i integraciji J. Osetije sa Rusijom. :-D
Ruska vesna
Zaharičenko: u slučaju novi bojevi dejstava spremni smo da stavimo u stroj još 4000 ljudi takođe je rekao da svi novi pripadnici prolaze obuku i da se po završetku šalju u neki od bataljona.
Kijevske snage 62 puta prekršile primirje u poslednja 24h gađane su pozicije AHP u Jasinovati, Sčastju, Spartaku, Širokinu kao i u oktobarski rejon Donjecka.
Rogozin "saosećam" sa SAD zbog rastućih raketni mogućnosti Rusije. D. Rogozin podpresednik vlade RF je poručio Vašingtonu da "saoseća" sa američkim vlastima koje su uznemirene informacijom o sve većim raketnim mogućnostima Rusije. "Veoma saosećam sa vama. Kako vas samo razumem." Napisao je Rogozin na svom twiter profilu. :-D
Vostok.rs

offline
  • tesa 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 23 Dec 2011
  • Poruke: 26

facebook.com/video.php?v=814792005224497 Mislim da može svako pogledati ovaj video na fejsu, jer je profil otvoren. Vredi videti Smile

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

ante mpt ::ima li ko komentirati ovo?????? Jel ovo moguće ????? A praktički cijeli internet svoijet govori kako je Putin umro.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/internet-bruji-.....07024.aspx

Šarena laža danas je potpisao dokument o prisjedinjenju J. Osetije i kritikovao predsednika vrhovnog suda tako da je to čista zapadna laž i dezimformacija na koju se pecaju pro zapadni somovi sa balkana.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Jurij Licenko hoće da uvede vojno civilnu vlast u Harkovsku i Odesku oblast.
Kao što su već predvideli pojedini forumaši u vezi zajma mmf-a i nabavke naoružanjaza ukro wermaht. Dakle od tih silnih $$$ koje Ukraina treba da dobije 4 milijarde ćebiti potrošene na kupovinu "Američkog" oružja.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1194 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 9 sakrivenih i 1148 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, amaterSRB, aramis s, babaroga, FileFinder, hologram, HrcAk47, Karla, kikisp, krkalon, Kubovac, laganini123, Lieutenant, M1los, milenko crazy north, MiroslavD, Mlav, mnn2, nemkea71, nenad81, nextyamb, Parker, procesor, royst33, Simon simonović, Sirius, slonic_tonic, suton, tomigun, Trpe Grozni, tubular, vladetije, vladulns, wolf431, |_MeD_|, šumar bk2