Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2519

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2015
  • Poruke: 33

haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.653317 Ево.

Ставр је у томе што се Putin и екипа прилагођавају, Минск 1 и 2 су у суштини чинови капитулације руске војске у Донбасу, у тренутку када су имали жешћу офанзиву. Ако се сећате, Putin и ко. су блокирали покушај да се направи референдум о независности још прошле године, срећом то није успело, али свакако путин не планира да пружи ту врсту подршке Русима у Донбасу, већ да од истока украине прави тампон зону. Састанчење у којима странци постављају услове, а путин на уштрб Руса у ЛДНР прави компромисе није патриотизам, него безумље.

Ја сам русофил, али реалан. Не хрлим за жутим вестима по нету и не причам о неким невидљивим топовима кад су очигледни резултати руске политике у Донбасу срамни.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

hawkeye ::Cezare, meni je jasan argument oko Kube i raketa ali daleko smo i tada i sada od clanstva Ukrajine u NATO paktu.
Uostalom to i nije prioritet Ukrajine, njihov glavni prioritet i pre, a i dan danas je bolji zivot, a cinjenica je da se tamo zivi ocajno lose, iako se radi o zemlji koja po potencijalu moze mnogo vise.

Da li Ukrajina ima pravo da se blisko veze sa EU? Da potpise trgovinske sporazume, da se prilagodi EU normama i u nekom trenutku postane clan?



Bicu slobodan da i ja dam neko svoje misljenje,ako ne zameras...

Naravno da ima,kao sto i svaka zemlja treba da sama odlucuje sta i kako.To nikada nije ni bio problem ni pitanje.Kao sto i kazes,tuzno je da zemlja kao sto je Ukrajina je i vise nego siromasna a imaju sve uslove da to ne bude tako i da gradjani zive dostojno.Problem nastaje onog trenutka kada Janukovic za oporavak privrede od EU trazi ako se se dobro secam 2 milijarde,a EU pored svih obecanja mu odbrava nekih 500 miliona koje nikako nisu dovoljne za oporavak privrede,i jos ih uslovljavaju da nece moci svoje proizvode da izvoze na zapadno trziste,dok ce EU moci svoje slobodno da distribuira.Sa druge strane Rusija,daje znatno vecu sumu novca i mogucnost izvoza proizvoda na rusko trziste,sto je daleko bolje ponuda na koju Janukovic pristaje.E onda dolazi Viktorija Nuland,banderovci,majdan i slicne bajke...



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

miljan02@
Evo da ne bude da 5-6 forumasa,replicira i da svi kace neki post ...bez misljenja,jer valjda neumemo da mislimo.Vidis ja sebe smatram Rusofilom/veliko R/,pa mi objave mozda svaki drugi,treci post.I da se nisi ovako da izvines nalupao,verovatno ne bih ni pisao nista.
Elem,to sto sam Rusofil znaci da volim Ruse i Rusiju,a ne da mrzim recimo Amerikance,jer bi to po difoltu znacilo ra mrzim i recimo Remzija Klarka,nadam se da znas o kom se radi,ako ne naci ces.U Ukrajini su *pecati*SAD,u celom ovom zamesateljstvu vise nego uocljivi.Navescu samo neke
1.Orangade Majdan organizovan preko decenijama unapred finansiranim i obucavanim NVO/ne bi trebalo zaboraviti i nase bebe,tj.*otporase*/
2.Snajperisti unajmljeni /necu reci od koga prelistaj temu,pa vidi/da ubijaju kako policiju,tako i NAROD.
3.Famozni Boing made in Malezija/Direktan povod like,Merkale,Srebrenica ,Racak...ima jos.../ako ja imam transkript sa tornja tj.kontrole leta negde u PP,hbg.valjda ga nikad nisu videli Rusi Ameri,i *naostreni *Holandezi...i ostala boranija koja ne sme da kaze keks.
4.Ako prelistas Ustav SSSR/necu pominjati nas,jer su neke stvari identicne,pa bi smo skrenuli u teme zabranjene pravilima foruma/,videces da su Rusi na Krimu/koji je cak imao poseban status unutar Ukrajine/,a i ostalim delovima gde su procentualno koncentrisani kao konstitutivni narod imali odredjena prava.Ta prava *aktiviraju se po automatizmu*onog momenta kad se Ukrajina otcepila od SSSR.
5.Mislis li da je moguce da neki dokument vazi samo u nekom delu/koji se tebi,meni,ili nekom trecem svidja/,a u ostalim NE VAZI.Ne drugar,ili vazi-ili ne vazi!U ovom slucaju daklem vazi.
6.Termin konstutivni narod znaci da odredjena grupacija na tacno definisanoj teritoriji ne moze biti neprincipijelno PREGLASAVANA,tj.Vecina mora traziti mogucnost za dogovor,...sve ostalo vodi u PRAVO,manjine koja je Ustavom definisana po pravu koje KONSTITUTIVNOST garantuje,da se opredeli gde i s kim zeli ziveti.
7.Posto danas bilo kakvo pravo nije moguce ostvariti bez sile,obe strane su potrazile *zastitnike!,Stim sto je Rusija i po Ustavu PRIRODNI zastitnik,ili ti garant,a svetski tabadzija..je prisutan po prirodi stvari koje se naslanjaju na NJEGOVE interese/pitanje je jesu li to interesi vecine Ukrajinskog naroda/
Zasto je pitanje...pa zato sto je i 100 000 naspram skoro 55 miliona ljudi velika manjina,a obican narod ,cak i ako zanemarimo potpunu medijsku blokadu u jednom krajnje represivnom/da ne upotrebim tezu rec/rezimu ima samo jednu mogucnost...da cuti,ili bude skrsen *snagama reda*! Primer Baltimora...itd.
8,I poslednje,s kakvom naklonoscu posmatras ili ne daj Boze opravdavas Fasisticku ikonografiju/elem...lepe srece da se samo na tome i zavrsava/koja prati citav *proces* demokratizacije od samog pocetka.
Meni se ne moras javljati na PP,mozes misliti i dalje kako god ti je volja...
poz.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32536

Basurin vsu dovlači uragane i gradove.
Borci bat. Donbas zaplenili jedno oklopno vozilo Spartan.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2011
  • Poruke: 516

cezar 35 ::@hawkeye....

Ti si bar razuman covek i znam da znas o cemu pisem.
Prioritet Ukrajine pre Majdana i sad je bolji zivot. To niko ne spori, al' je Zapad zloupotrebio jad i bedu ukrajinskog naroda i usmerio nezadovojlstvo dobrog dela stanovnistva protiv Rusa.
Prirodno je pravo Ukrajine da se pridruzi EU. Cak im ni Rusi nisu u tom protivurecili, sem u delu koji se ticao ekonomskih veza izmedju Rusije i Ukrajine sto svi tumace kao legitimno pravo Rusije da stiti svoje ekonomske interese. Pokazalo se da je inicijativa za prikljucenje Ukrajine EU samo dobar mehanizam da se zaljuljaju narodne mase. To i politicari EU danas priznaju i govore kako je to bila greska Evrope.
Seti se koje je sve zakone Velika rada Ukrajine izmenila na stetu Rusa posle puca, pa i izmene onog famoznog zakona koji predvidja uskracivanje gostoprimstva ruskoj Crnomorskoj floti u Sevastopolju. Jucer citam o nekom zakonu koji se odnosi na deportaciju Rusa iz Ukrajine
Posle ociglednog koketiranja pucisticke ukrajinske vlasti sa Nato-om, Rusi su poduzeli radikalne korake, preventivno delovali, jer nisu mogli da trpe sav taj javasluk u svom dvoristu, a na svoju stetu.
Dal' su radikalne mere Rusa opravdane. Verujem da jesu, jer svako onaj ko ne uvazava nacionalne i bezbedonosne interese suseda i sve radi da ih narusi, biva kad-tad porazen, a porazeni nikad nije imao niti ce imati pravo na pravdu.
Takav je zivot.


Da se doda ono GLAVNO a sto si izostavio

Posle Majdana Rusima u Ukrajni je zbranjeno da
1. Pisu i govore na svom jeziku tj. ruskom
2. Da se osecaju i izjasnjavaju kao rusi
U najkracem Rusi kao narod koji je tu vekovima postao je suvisan u toj zemlji.
Ako je neko stvarno mislio da ce velika Rusija to ladno prihvatiti i konstatovati da treba da se otvore izbeglicki centri onda ne znam sta reci.
Ako Srbija cutke posmatra kako se lome cirilicne table preko reke, Rusija je dovoljno mocna da to ne mora da trpi.
I na kraju mozda bi Rusija i otvorila izbeglicke kampove i prihvatila tu situaciju ali bi morao da se kaze pravi razlog i da se da obijasni zasto se to radi. Jedini odgovor je bio zato sto ste Rusi koji nije mogao da se prihvati i desilo se sto se desilo potpuno opravdano.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

Откривено најмоћније руско оружје - ХАКЕРИ
Русија је једина земља на свету која може да води комбиновани рат, сајбер рат заједно са традиционалним војним оружјем. Присаједињење Крима Руси си спровели комбинујући копнене акције са сајберметодама.

topwar.ru/74590-obnaruzheno-samoe-moschnoe-oruzhie-russkih.html

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Како Бугари пишу Молдавија жели да се наоружа (модернизује армију) због страха од Русије.
"Молдова се въоръжава - заради Русия
Молдова се чувства застрашена и планира да модернизира въоръжените си сили с отбранителна цел. В същото време армията ѝ наброява едва 5 хил. души, което кара плановете на Кишинев да изглеждат само като буря в чаша вода."
http://www.dw.de/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D0.....a-18395522

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2014
  • Poruke: 100

Questions Raised Over Poroshenko's Role In Valuable Kyiv Land Deal

An investigation by RFE/RL shows that Ukrainian leader Petro Poroshenko may have used his presidential influence to shut down investigations into a land deal aimed at building a private mansion on a historic site in the Ukrainian capital.

MB120mm ::miljan02@
Evo da ne bude da 5-6 forumasa,replicira i da svi kace neki post ...bez misljenja,jer valjda neumemo da mislimo.Vidis ja sebe smatram Rusofilom/veliko R/,pa mi objave mozda svaki drugi,treci post.I da se nisi ovako da izvines nalupao,verovatno ne bih ni pisao nista.
Elem,to sto sam Rusofil znaci da volim Ruse i Rusiju,a ne da mrzim recimo Amerikance,jer bi to po difoltu znacilo ra mrzim i recimo Remzija Klarka,nadam se da znas o kom se radi,ako ne naci ces.U Ukrajini su *pecati*SAD,u celom ovom zamesateljstvu vise nego uocljivi.Navescu samo neke
1.Orangade Majdan organizovan preko decenijama unapred finansiranim i obucavanim NVO/ne bi trebalo zaboraviti i nase bebe,tj.*otporase*/
2.Snajperisti unajmljeni /necu reci od koga prelistaj temu,pa vidi/da ubijaju kako policiju,tako i NAROD.
3.Famozni Boing made in Malezija/Direktan povod like,Merkale,Srebrenica ,Racak...ima jos.../ako ja imam transkript sa tornja tj.kontrole leta negde u PP,hbg.valjda ga nikad nisu videli Rusi Ameri,i *naostreni *Holandezi...i ostala boranija koja ne sme da kaze keks.
4.Ako prelistas Ustav SSSR/necu pominjati nas,jer su neke stvari identicne,pa bi smo skrenuli u teme zabranjene pravilima foruma/,videces da su Rusi na Krimu/koji je cak imao poseban status unutar Ukrajine/,a i ostalim delovima gde su procentualno koncentrisani kao konstitutivni narod imali odredjena prava.Ta prava *aktiviraju se po automatizmu*onog momenta kad se Ukrajina otcepila od SSSR.
5.Mislis li da je moguce da neki dokument vazi samo u nekom delu/koji se tebi,meni,ili nekom trecem svidja/,a u ostalim NE VAZI.Ne drugar,ili vazi-ili ne vazi!U ovom slucaju daklem vazi.
6.Termin konstutivni narod znaci da odredjena grupacija na tacno definisanoj teritoriji ne moze biti neprincipijelno PREGLASAVANA,tj.Vecina mora traziti mogucnost za dogovor,...sve ostalo vodi u PRAVO,manjine koja je Ustavom definisana po pravu koje KONSTITUTIVNOST garantuje,da se opredeli gde i s kim zeli ziveti.
7.Posto danas bilo kakvo pravo nije moguce ostvariti bez sile,obe strane su potrazile *zastitnike!,Stim sto je Rusija i po Ustavu PRIRODNI zastitnik,ili ti garant,a svetski tabadzija..je prisutan po prirodi stvari koje se naslanjaju na NJEGOVE interese/pitanje je jesu li to interesi vecine Ukrajinskog naroda/
Zasto je pitanje...pa zato sto je i 100 000 naspram skoro 55 miliona ljudi velika manjina,a obican narod ,cak i ako zanemarimo potpunu medijsku blokadu u jednom krajnje represivnom/da ne upotrebim tezu rec/rezimu ima samo jednu mogucnost...da cuti,ili bude skrsen *snagama reda*! Primer Baltimora...itd.
8,I poslednje,s kakvom naklonoscu posmatras ili ne daj Boze opravdavas Fasisticku ikonografiju/elem...lepe srece da se samo na tome i zavrsava/koja prati citav *proces* demokratizacije od samog pocetka.
Meni se ne moras javljati na PP,mozes misliti i dalje kako god ti je volja...
poz.


Vidis, ja nit volim ruse nit ih mrzim, isto je sa amerima i cak sa srbima. Razlog je sto svuda ima losih ljudi i na osnovu toga se ja vodim. Ne na osnovu pripadnosti, dali rasnoj, nacionalnoj i slicno. Voleti jedan narod za mene je veom strano jer onda ispada da su zbog necega bolji (nesto slicno kao diskriminacija), a svi smo mi ljudi.

Inace hval ti za postavljanje tvog posta i misljenja.
1. moras da imas veoma dobar dokaz za to, ne spekulacije ili neke zute novine. A takve dokaze neces naci, samo spekulacije i teorije zavere (kao sto imas jednu gde su se rusi vec godinama pripremali za invaziju na krim i ukrajinu, neki ce da poveruju na to, ja nisam jedan od njih)
2. Citao sam temu to jest tih par pro ruskih dokumentaraca. Veoma malo dokaza. Tesko da ce mo znati ko je poceo da puca prvi, i ko je koga unajmio.
3. Povod il ne, neko ga je oborio, najverovatnije ruski pobunjenici, posto su se tolko hvalili na socijalnim mrezama pa izbrisali. Transkript tornja je odvano objavljen u javnosti, i malo informacija mozes da saznas iz njega.
4. Raspadom SSSR ustav vise ne vazi kad je krim presao u nadleznost ukrajine.
5. Garantujem ti da nista u njemu ne pise o slanju vojske rusije i okupacije krima ili istoka ukrajine
6. nedovoljan povod za invaziju
7. Rusija ne moze biti zastitinik krima po ustavu koji ne postoji. A 100 000 ljudi je iz grada ne cele zemlje. I to je trajalo duze vreme. Nije bilo medijske blokade, jer su mediji jos uvek bili pod kontrolom pro ruske marionete. A da ne spominjem da tom logikom pucas sebi u noge, posto se takozvani pro ruski pobunjenici na istoku ukrajine bili po par hiljada u gradu sa preko milion stanovnika. Jel i oni bili manjina? Pazljivo sta pises, jer tako pucas sebi u noge.
8. Negativnim. Problem je u tome da ukrajinci ih koriste kao vojnike da se bore protiv rusa i dobili su na popularnosti zahvaljujuci tome sto brane svoju zemlju. Njih treba pohapsiti i baciti u zatvor (ne zato sto brane zemlju, vec zato sto prave vise stete nego koristi). Rusija normalno svim propagandnim sredstvima pokusava da predstavi sve kao naciste, od normlane vojske, do vlasti koja je imala izbore i gde se tacno vidi ko je kolko dobio i slicno.

lepo civilizovano smo se ispricali, svako ima svoje misljenje, i generalno moze da se saglasimo da su nasa misljenja razlicita. Ali hvala ti na normalnom razgovoru, budi pozdravljen.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

MidnighT_AlieN ::Bicu slobodan da i ja dam neko svoje misljenje,ako ne zameras...

+ +.Problem nastaje onog trenutka kada Janukovic za oporavak privrede od EU trazi ako se se dobro secam 2 milijarde,a EU pored svih obecanja mu odbrava nekih 500 miliona koje nikako nisu dovoljne za oporavak privrede,i jos ih uslovljavaju da nece moci svoje proizvode da izvoze na zapadno trziste,dok ce EU moci svoje slobodno da distribuira.Sa druge strane Rusija,daje znatno vecu sumu novca i mogucnost izvoza proizvoda na rusko trziste,sto je daleko bolje ponuda na koju Janukovic pristaje.E onda dolazi Viktorija Nuland,banderovci,majdan i slicne bajke...


Upravo tako. I nije Rusija trazila ili samo sa nama ili nista. Trebala je da se ustanovi tripartitna komisija i da utvrdi pravila da ne bi uletala roba iz EU bez carina.

Usput, izgleda da su vec predali carinske prelaze. Ukropi sede na postu izmedju ruskih i LDNR granicara i carinika. Tri dana su im drzali humanitarku.
Od Strelkova:
Citat:Осталось только понять - почему укропские таможенно-пограничные посты, развернувшиеся между постами российских пограничников и постами погранохраны ЛДНР (в Изварино, на пример, стоит отдельная палатка и сидят 15 укропов) и существенно тормозящие прохождение "народной" гуманитарной помощи, до сих пор никто не снес? Что мешает?

А что, меня кто-то ловил на вранье или "несерьезности"? У нас трое суток 3 машины на границе стояли, только вчера к ночи прошли. В том числе благодаря данным "уважаемым партнерам". Свой собственный пост они поставили буквально перед "70-летием Победы". В качестве "поздравления" надо думать. Но пока в ЛДНР больше всего озабочены проведением парадов, а не фактическим, "тихой сапой" осуществляемым, восстановлением украми внешней границы.

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2830
  • Gde živiš: Novo mesto

hawkeye ::
Da li Ukrajina ima pravo da se blisko veze sa EU? Da potpise trgovinske sporazume, da se prilagodi EU normama i u nekom trenutku postane clan?

Puno unazad sam stavio deo Sporazuma između Ukrajine i EU, gde je napisano, da je kontrola izvoza vojne tehnologije i sve što sa time ima prioritet. I ne zaboravimo, da Sporazum stupa na snagu na poćetku sledeće godine.
Šta to znaći, da treba Ukrajina tada da potpuno zaustavi prodaju takve robe Rusiji, pošto je EU stavila embargo te robe Rusiji i istotako Kini, to već od Tiananmena.
E sada lepo računajmo zajedno. Samo cifra broja aviona An 124, 70, je prevedeno u več brojkama kojima su se spominjale svaki preko 12 miljardi dolara, a grupa 148/158/178 još više od toga. A onda da dođe još trg ostalih država. A sad još sve ostalo da počneš da sabrajaš Bebee Dol
A to je sa ruske strane imalo i cenu. Intelektualno vlastništvo aviona i motora. Bar za AN-70 sam siguran.
U zamjenu za šta?
An-32 financiran sa strane Saudijske Arabije neće imati ukrajinske motore.
Zaključak
Umesto miljardi samo miljoni dolara.
GUZ - Glavom U Zid

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 951 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 5 sakrivenih i 907 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, Bobrock1, BORUTUS, Bubimir, Caruga5, cinoeye, darkangel, DPera, esx66, Georgius, gomago, Helket, HrcAk47, ILGromovnik, Još malo pa deda, kolle.the.kid, Kubovac, kunktator, Lord Nem, LUDI, mercedesamg, Metanoja, milenko crazy north, MilosKop, mrav pesadinac, nenad81, panzerwaffe, raptorsi, Romibrat, Shinobi, slonic_tonic, Steeeefan, Trpe Grozni, W123, YugoSlav, Zeks, ZetaMan, šumar bk2