Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2531

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Izdajnik ::komkom ::Ukrajina počinje počinju blokadu Ruske vojske u Pridnjestrovlju ,sad će Lavrov izjaviti zabrinutost partnerima , iako mislim da Šojgu ima rješenje problema ... preko Odese Mr. Green
http://rusvesna.su/news/1432206069



Zna li NETKO rješenje? Izgleda da Rusija gubi Pridnjestrovlje.

Ma Šojgu je rješenje Cool ,šalu na stranu. Neka malo partneri j.. Rusiju, jer od tih izjava o zabrinutosti, građani Donjecka nemaju ništa, granatiranje ne prestaje unatoč primirju, humanitarna pomoć se koči, Ukr carinici su ( naravno bez medijske pažnje) na graničnim prelazima između Rusije i DLNR , nepriznavanje rezultata referenduma u Donjecku i Lugansku, a da ne govorimo o ideji Novorusije koja se potiskuje (Mozgovoj je jedan od rijetkih koji ne želi pregovore sa fašistima iz Kijeva , koji želi vladavinu naroda i ideju Novorusije ,a kao zahvalu koči mu se pomoć, pa je još šef iz Luganska pokušao atentat na njega , a kako Kremlj vodi politiku DLNR jasno je ko sve to potencira ,ne mislim da je Putin tu direktno umiješan,ali da ima mutnih likova u njegovom okruženju... ).Znači malo više politike čvrste ruke i odlučnosti pokazaće partnerima ( koji su na vlast došli svrgavajući legalno izabranog predsjednika) u Kijevu da se ne zaj.. sa Rusima u Ukrajini ( od kojih je samo manji dio sad na oslobođenoj teritoriji ) i isto tako da ne otežavaju položaj Rusa u Pridnjestrovlju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Protesti na "finansijskom Majdanu", ispred zgrade ukradinske skupstine... doslo je do uobicajenog protesta zbog uvodjenja u skupstinsku proceduru zakona o kreditima ...uz poznatu scenografiju i rekvizite... Bilo je tuce sa policijom, paljenja guma, pa onda tuce sa policajcima...
Sve kako dolikuje kada je ukradina u pitanju i kako oni misle da treba svaki put kad im se nesto ne svidja.

http://ria.ru/world/20150521/1065783675.html



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

Lavovsku oblast posetilo za majske praznike 200 000 turista od tog broja turista 52-82% su bili Turci koji su došli zbog seks turizma po kome su ukri poznati. :-D
Zaharčenko nastavićemose boriti dok neoslobodimocelu teritoriju DNR.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Судар кијевске полиције и учесника „финансијског мајдана“
СТРАНИ ИНВЕСТИТОРИ ОД УКРАЈИНЕ ПРЕКО СУДОВА ТРАЖЕ
ВИШЕ ОД 8 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА
Citat: ДАНАС су у центру Кијева поново гореле аутомобилске гуме. И то: опет испред зграде украјинског парламента.
Дошло је и до ограниченог сукоба између учесника „финансијског мајдана“ и полиције. Међутим, не треба очекивати веће нереде јер иза овог „догађања народа“ не стоје САД и њихови геополитички интереси.

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/sudar-ki.....og-majdana

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

ЗАХАРОВА: CNN већ спрема „репортажу” да ће Русија летос напасти Украјину
ИСТА ТЕЛЕВИЗИЈА И У ВРЕМЕ МАЈДАНА ТВРДИЛА ДА РУСИЈА САМО ШТО НИЈЕ ИЗВРШИЛА ИНВАЗИЈУ
Citat: АМЕРИЧКА телевизија CNN већ спрема „репортажу” о томе како ће Русија овога лета „извести широки напад на Украјину” – открила је заменица портпарола руске дипломатије Марија Захарова.
Она је указала на сличност те „репортаже” са сижеима CNN са почетка 2014. када се на екранима, у режији те америчке телевизије, гледало како горе аутомобилске гуме и тврдило да „Русија само што није извршила инвазију на Украјину ради гушења побуне на Мајдану”.
Државни секретар САД Џон Кери је 12. маја у Сочију Владимиру Путину предао списак цитата из текстова руских медија који се наводно разилазе са интересима руско-америчких односа”.
Американци, НАТО и ЕУ више пута су оптуживали Русију да је учесник рата у Донбасу или да у њему држи трупе. То је Москва сваки пут најодлучније демантовала.

http://fakti.org/rossiya/mid/zaharova-cnn-vec-spre.....i-ukrajinu

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

pein ::Lavovsku oblast posetilo za majske praznike 200 000 turista od tog broja turista 52-82% su bili Turci koji su došli zbog seks turizma po kome su ukri poznati. :-D
Zaharčenko nastavićemose boriti dok neoslobodimocelu teritoriju DNR.
Ruska vesna


A femenke se pobunile...

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 260

komkom ::Kolona Uragana ( malo su izmjenili oznake na tehnici, sad kopiraju Izrael sa ovim V) ,žuti se baš spremaju za primirje da ne kažem mir, sa takvim iskrenim partnerima i treba pregovarati .

Te oznake su poznate kao rune, a svaka runa ima svoje znacenje, i ne koriste se tek tako jer imaju veze sa ezoterijom. Prica nije uopste naivna, a te oznake na Izraelskoj tehnoci imaju znacenje u slobodnom prevodu "ostajemo ovde ovo je nase".
Treba videti sta te oznake-rune na urk. tehnici znace , inace najstarije rune su pronadjene kod nas u Lepenskom viru.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

Izdajnik ::
Zna li NETKO rješenje? Izgleda da Rusija gubi Pridnjestrovlje.


E moj prijatelju, odbrambena linija Rusije je vec vise od 100 godina ista, i nista se i sad nije promenilo na tome gde ce se Rusija braniti, jer se geografija zemlje nije promenila.

Evo ti mape kojima je centar u Rusiji, iz te perspektive je jasnije. Sad nadji najuzu tacku izmedju Baltickog i Crnog mora. E to je gde ce se Rusija braniti. Uopste nije ni potrebno da sve istocno od te linije u svakom momentu bude pod kontrolom Rusije, samo da nije jako da bi ih kocilo kad budu morali da potrce do odbrambene linije, koja se nalazi izmedju Kalinigrada i Odese. A Besarabija je kljucni deo te odbrane jer stiti juzni prilaz do juzne tacke najuze linije i istovremeno i pokriva silaz sa Karpata, zato se i nece odrici svog polozaja na tom mestu. Kad krene napad na Rusiju, Rusija ne sedi u svojim granicama i ceka da napadac dodje do njih, nego mu ide u susret. Zato je i svo to Poljsko kukanje o tome kako su ih Sovjeti napali zajedno sa Hitlerom glupost, jer je vrlo jasno da oni nisu usli u Poljsku zbog Poljske, nego da idu u susret Nemackoj Armiji i da ih sto dalje od svoje kuce udare, i tako na dalje, nanose im stete i povlace se i tako ga iscrpljuju i prepolove im Vojsku dok ne stignu do Rusije. Borba pocinje tamo gde je koncentracija najveca, onda nakon povlacenja se neprijateljska vojska smanjuje a istovremeno se prostor u kome moraju da operisu i koji moraju da prekrivaju povecava duplo ili vise. To onda Rusiji daje mogucnost i mesto da izvodi manevre i da ih lakse lomi jer im je koncentracija manja. Dosta je pogledati velicinu vojske Napoleona tokom napada na Rusiju, ima lepa grafika koja to prikazuje po debljini linije na mapi, vrlo jasno.

Uglavnom, poenta je da Rusija mora da sacuva svoju mogucnost da izadje do te linije, i da ce svakako zadrzati svoju severnu i juznu poziciju na toj liniji.

Evo ti mapa koje treba dobro pogledati i onda dosta toga bude jasnije:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Russland_Relief.png

http://www.europe-atlas.com/pictures/map-russia.jpg

http://wwp.greenwichmeantime.com/images/time/russia/european-russia.jpg

http://www.lib.utexas.edu/maps/commonwealth/cis_europe_pol_95.jpg

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17753

Автоколонны МЧС покинули Донецк и Луганск
http://www.vesti.ru/doc.html?id=2596953&tid=105474

offline
  • Pridružio: 22 Maj 2015
  • Poruke: 3

Pozdrav ekipa, nemam s kime komentirati situaciju u Ukrajini pa sam se prijavio na forum. Pratio sam detaljno dešavanja u Donbasu, a posebno me zanima evolucija oružanih snaga Novorusije. Već više od mjesec dana pratim koliko je moguće što se dešava sa 2. samostalnom motostreljačkom brigadom Narodne milicije LNR baziranom u Lugansku. U međuvremenu se dogodio i novi preustroj snaga, brigada je dobila novi taktički znak - broj 2 u kvadratu, umjesto starog taktičkog znaka, ispunjeni krug u trokutu. Spomenuta jedinica je mnogo ojačana, evo jedna snimka od prošlog mjeseca

youtube.com/watch?v=FEHHNd6mOXw

Stara taktička oznaka


Nova taktička oznaka


Brigada je zadnji veliki sukob imala prošle godine kod neuspješnog ukrajinskog pokušaja okruživanja Luganska, točnije bitke za Lutugino, luganskog aerodroma i cijelog džepa južno Luganska.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1355 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 13 sakrivenih i 1307 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bankulen, bojank, cenejac111, CikaKURE, debeli, dika69, doktor123, draganl, dushan, elenemste, flash12, FOX, hologram, HrcAk47, jackreacher011011, janbo, Karla, ladro, laurusri, mercedesamg, Metanoja, milutin134, Mixelotti, ozzy, radoznao, raptorsi, ruma, Srle993, stagezin, stegonosa, TheBeastOfMG, Webb, Zoca, šumar bk2