Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2657

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32589

Vsu razmatra povlačenje dobrovoljački bataljonaiz Širokina.
Granairana Avdejevka.
Primirje narušeno 80x č čudi me da opolčenci imaju živce da trpe ovo neprestano granatiranje. Ša ih sprečava da odgovore i krenu???
Ruska vesna
Zar smeju njihovi popovi da se žene mislim od unijata jer kolko mi je poznato katolrčka crkva zabranjuje njihovim da se žene. Da mu drugi popovi nebi pozavideli na one 2 plavuše. Mr. Green



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Feb 2006
  • Poruke: 114
  • Gde živiš: Batajnica

Армија ДНР - обучение солдат

videochart.net/video/70878.70f380189f1fdd93619a146af3bc



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

pein ::Vsu razmatra povlačenje dobrovoljački bataljonaiz Širokina.
Granairana Avdejevka.
Primirje narušeno 80x č čudi me da opolčenci imaju živce da trpe ovo neprestano granatiranje. Ša ih sprečava da odgovore i krenu???
Ruska vesna
Zar smeju njihovi popovi da se žene mislim od unijata jer kolko mi je poznato katolrčka crkva zabranjuje njihovim da se žene. Da mu drugi popovi nebi pozavideli na one 2 plavuše. Mr. Green


Мислим да су такође у обавези да се ожене као и православни свештеници.
Унијатске цркве се разликују по крсту.Православне,католичке и унијатске цркве имају различите крстове.Када унијати отму цркву од православних они замене крст.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Mali IT
Kolege manite se toga, ko koji jezik (ne) govori. Svako daje doprinos temi, u okviru svojih mogućnosti ...

Svečano izjavljujem, nisam bolji od drugih zato što govorim ruski jezik, samo sam imao sreću da odrastam u vreme kada se on učio. Žao mi je onih koji tu seću nisu imali, jer su propustili da mnoge bisere svetske literature pročitaju u originalu. A da ne pričam o stručnim knjigama ...

Zaista ne razumem da se ne uči ruski jezik u zemlji koja pretenduje da bude turistička. Zna se ko danas ima novac da ga potroši na turističko putovanje. Jeste da nemamo more, ali imamo banje, splavove, istoriju ...dobru klopu i slovenski dušu (malo li je?)

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Zna li NETKO šta se dešava kod Schastye i Avdeevke? Izgleda da su u Schastye ostali jos 30 vojnika Aydara. Dobili ultimatum da jutros u 8. Oni prijete dizanjem u zrak Termoelektrane. U Avdeevki javljaju Ukrainski vojnici da su vise kontrolnih točaka napuštene? Na Stranicama o Desnog Sektora se priča o izdaji. Na drugoj strani neki javljaju da oni drže i dalje pozicije? Ja nemam pouzdanih informacija zasad.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32589

Brigada prizrak će biti pretvorena u garnizon.
U Kijevu ubijen sveštenik.
Ruska vesna
Izdajniče pripadnici Ajdara su napustili neke položaje neke nisu a opolčenci su im dali ultimatum do 8h da se povuku. Dakle taj ultimatum je ispekao jutros u toku dana će mo videti ishod.

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Izdajnik ::Zna li NETKO šta se dešava kod Schastye i Avdeevke? Izgleda da su u Schastye ostali jos 30 vojnika Aydara. Dobili ultimatum da jutros u 8. Oni prijete dizanjem u zrak Termoelektrane. U Avdeevki javljaju Ukrainski vojnici da su vise kontrolnih točaka napuštene? Na Stranicama o Desnog Sektora se priča o izdaji. Na drugoj strani neki javljaju da oni drže i dalje pozicije? Ja nemam pouzdanih informacija zasad.

Ajdar je dobio naredbu da se povuče iz Sčašća ,deo se povukao a deo ostao-oko 30 vojnika.Drže školu policije i termo elektranu koju prete da će dići u vazduh.Vojnici LNR ih drže pod opsadom i dali su ima ultimatum.
Izvor: http://rusvesna.su/news/1437860814

online
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

Današnji Livejornaul je objavio iz pera Igora Korotčenka.
http://i-korotchenko.livejournal.com/1121415.html
Военный дневник Игоря Коротченко
Si vis pacem, para bellum
Украинские военные признали, что "по трагической случайности" сбили малайзийский "Боинг"

Анонимный источник в одном из силовых ведомств Украины заявил, что малайзийский «Боинг» был сбит в результате несанкционированного пуска ракеты из украинского комплекса «Бук-М1».

Причиной катастрофы рейса MH17 под Донецком могла стать нештатная ситуация во время тренировки одного из подразделений украинских ПВО, сообщает МИА «Россия сегодня» со ссылкой на источник в одном из силовых ведомств Украины.

Источник: "17 июля 2014 г. командиру 156-го зенитного ракетного полка было предписано провести тренировку боевых расчетов по прикрытию наземной группировки войск в пригороде Донецка - развернуть дивизионы, отработать проводку целей и выполнить весь алгоритм по сопровождению и условному уничтожению целей ракетой ЗРК "Бук-М1". По его словам, командирам батарей были выданы разблокировочные ключи на проведение пусков ракет, однако реальный запуск ракеты 9М38М1 не был предусмотрен.

В тренировке принимали участие два самолета Су-25, они должны были провести воздушную разведку и обозначить контрольные цели в районе сосредоточения украинских силовиков к западу от Донецка.

Источник: "После входа одного из самолетов в зону обнаружения ЗРК "Бук" он был взят на сопровождение боевым расчетом батареи, расположенной у населенного пункта Зарощенское. По всей видимости, по трагической случайности через какое-то время маршруты полетов малайзийского Boeing и Су-25, несмотря на разницу в эшелонах, совпали, слившись на экране в одну крупную точку, что стало фатальным для гражданского борта. В момент схождения целей на одном азимуте система сопровождения автоматически перестраивается на ведение той, которая имеет наибольшую площадь".

По какой причине произошел несанкционированный пуск ракеты из "Бука", выясняет Служба безопасности Украины. Данными о ходе разбирательства источник агентства не располагает.

Отметим, что эта версия событий совпадает с данными недавнего расследования, которое провел российский Концерн ПВО «Алмаз-Антей». По данным российских специалистов, "Боинг" был сбит ракетой 9М38М1, которая была выпущена из комплекса "Бук-М1", находившегося в подконтрольном украинцам селе Зарощенское.

Основное расследование катастрофы, случившейся 17 июля прошлого года, сейчас ведется в Нидерландах. Большинство жертв крушения - граждане именно этой страны. Окончательные результаты, как ожидается, будут представлены в октябре.

Источник: http://ren.tv/novosti/2015-07-26/ukrainskie-silovi.....skiy-boing

offline
  • Pridružio: 31 Maj 2014
  • Poruke: 70

Ala su nagrabusili ovi pripadnici Desnog sektora. Nije mi
žao nacista ni malo.
youtube.com/watch?v=AvI_gZNgJ2w

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

purke62 ::@Eyes Wide Shut
Da, lepo je to kad se neko potrudi i prevede zanimljiv tekst. Na stranu to što ja smatram da je za svakog, ko sebe smatra slovenom, sramota da ne zna ruski jezik. Ako već nemamo jedan zajednički jezik, kao što smo ga nekad imali (staroslovenki), barem bi svi trebali znati jezik najbrojnijeg slovenskog naroda , ruski jezik. U principu, to je naša opšteslovenska bruka ali i uspeh anglo-germana.
Međutim, hteo sam nešto drugo kazati povodom ovoga a to je da je super to što neko odvoji svoje dragoceno vreme i prevede tekst ali pri tom taj tekst priipiše sasvim drugoj osobi. Naime, ovaj tekst koji je @ds69 preveo on je pripisao Borisu Rožinu (aka Colonel Cassad) a ustvari Rožin je samo preneo tekst, koji je već gore pomenio @kairos. Znači, Boris Rožin nije autor teksta ( barem nije priznao autorstvo), već ga je samo preneo sa ove strane:
http://war-and-world.livejournal.com/1688.html
Slično ovome, @izdajnik već nekolko puta prenosi, navodne autorske tekstove izvesnog Sakera a u svarnosti su to bili tekstovi Rostislava Išćenka, ,koje je taj Saker objavio ( u prevodu na nemački) na svom blogu.
Obratite malo pažnju na to, molim vas. Nekad je važno i to Ko kaže nešto a ne samo Šta kaže.


Прво мајсторе ја себе сматрам Србином и искључиво и једино Србином, а то колико смо ми данас Словени је дискутабилно, а тек то да ли си ти Словен је тек дискутабилно кад се узме у обзир колико је народ прошло и остало на овом простору и колико су се разни народи мешали међусобно тако да зајеби са том причом.

Ја не знам да ли сам словенског порекла или нисам, то само зна онај ко је радио генетско испитивање па зна ког је порекла, а не зна ни 99,99% Срба, а можда си ти управо потомак немачких тј германских рудара који су населили Србију у средњем веку.
Ја знам историју и знам да су Срби званично пореклом словенски народ, по језику свакако јесу као и Руси и у једну руку се сматрам да припадам и Словенима али словенство не одређује моје делање већ српство и српски интереси и то што искрено волим то што сам Србин и што се никада не бих продао и био нешто друго без обзира на све и то су и моји преци и моја породица показали и доказали кроз векове па све да задњих ратова.

Срамота је неком спочитавати то што не зна руски и тиме се ти као нешто издижеш у нечему и правиш се вреднијим или бољим од других или се издижеш некој врсти словенског патриотизма и као сад је срамота што неко није словенски патриота.
Срамота је бити полтрон и ко је то рекао да баш руски језик мора да се зна и да тај језик мора да буде прихваћен као опште словенски, а заштото не би био српски?
Срамота је друге народе и њихове интересе стављати испред интереса сопственог народа и нације.
Ако ћемо твојом логиком онда ајмо сви да будемо афричке патриоте и да учимо језик Банту црнаца јер смо сви некад били Африканци, било нас је око 10- ак хиљада на планети и сви смо говорили исти језик.

Ја сам српски патриота и националиста, дакле не словенски, руски, енглески или било чији други и мени као таквом је циљ да сви говоре српски, а не обрнуто, а да се такви као ти питају ми би овде одавно заборавили и укинули српски и проговорили само руски и били би као Ирци и Шкоти који глуме некакве патриоте а нису у стању да очувају и науче сопствене језике.
Е серем се на такве народе наравно уз дужно поштовање.
А било где у свету да одеш једва ко да зна неки страни језик за разлику од нас Срба где већина зна неки страни језик и то је богатство и предност.

Дакле мајсторе за разлику од тебе ја нисам руски полтрон нити било чији други нити се сагињем нити ћу се сагињати ни пред Русима нити пред Америма, Немцима, Енглезима итд...
Наша највећа срамота је та што су Срби увек били већи католици од самог папе и увек су стављали туђе интересе испред својих.

Захвалан сам Русији на свему што је урадила кроз историју за нас и ја сам русофил и сутра би да могу рекао западу и ЕУ да иду у три пм и увео Србију у ЕАУ али не могу, али такође не заборави ни да руска помоћ није била само из љубави и словенске солидарности према нама већ и због сопствених интереса.

И сети се да је Србија некада била царство, да је излазила на три мора, да смо владали од Београда до Атине и да смо били најмоћнија држава у овом делу Европе и једна од сила у средњем веку и да није било нашег нејединства не би ни било Турака овде и Србија би данас била тамо где је данас нпр Немачка или Француска.
Проучи мало и историју сопственог народа па да мало више будеш поноснији и на сопствени народ.

Срамота је да сопствени народ и све што је наше ниподаштавамо и омаловажавамо, а увек уздижемо туђе па било то и руско.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 513 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 0 sakrivenih i 505 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Bobrock1, cikadeda, Denaya, pacika, Parker, voja64, 1107