Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2653

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Устаници ДНР завршили повлачење наоружања (видео)
Citat:Устаници самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) завршили су повлачење војне технике калибра испод 100 милиметара са линије раздвајања у Донбасу, саопштили су „Доњецкој агенцији новости“ у Министарству одбране ДНР.
„Повлачење оклопне технике из мирних делова линије фронта на 3 километра завршено је једнострано у ДНР“, каже се у саопштењу.
Како се наводи, на врућим тачкама линије разграничења, тенкови и оклопне машине остају. Ради се о зонама северно од Доњецка и Дебаљцева.

Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150722/3455511.html#ixzz3gcwhW25J



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Nasli su Stingere na Luganskom aerodromu.



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

На граници са Украјином погођен руски граничар
Citat:За време патролирања поред државне границе граничари су видели неколико особа. Након што су од њих тражили да покажу документе, један од мушкараца је извукао пиштољ и испалио хитац у једног од војника. 29-годишњи заставник је превезен у болницу са раном од ватреног оружја у десном делу грудног коша.

Гранична управа Федералне службе безбедности Русије за Ростовску област потврдила је овај инцидент.

http://ruskarec.ru/news/2015/07/22/na_granici_sa_u.....41947.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32583

Na Krim stigli avioni severne flote.
Jedan pilot strateškog bonbardera tu 95 koji su leteli blizu Kalifornije čestitao američkom kolegi dan neovisnosi.
Rusija u 2015 izvezla naoružanje u vrednosti od 13 militardi $$$.
Ukri na liniju razgraničenja dovukli vbr grad.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1110

Vladislav Dejnego je izjavio da nije bilo nikakvog razgovora o formiranju tampon zone od 30 km, ranije je danas Porošenko izjavio da je to dogovoreno na sastanku Kontakt grupe.
Владислав Дейнего: Рабочая группа по вопросам безопасности не обсуждала буферную зону в 30 км
https://russian.rt.com/article/104822
Citat:Рабочая группа по вопросам безопасности не обсуждала 30-километровую буферную зону. Об этом сегодня заявил полпред ЛНР Владислав Дейнего.
22.07.2015, 21:12
Ранее сегодня президент Украины Петр Порошенко сообщил, что поручил представителям Киева в трёхсторонней контактной группе по урегулированию конфликта в Донбассе немедленно подписать соглашение о создании 30-километровой буферной зоны вдоль линии разграничения, отвести танки и миномёты.
«Во вторник соглашений не было подписано никаких, и ни о каких 30 километрах вчера рабочая группа по вопросам безопасности не разговаривала. Мало того, в контактной группе у Порошенко один-единственный представитель — Леонид Данилович Кучма, и на заседании контактной группы он тоже ничего не говорил ни о каких 30 километрах», — цитирует РИА Новости слова Дейнего. По его мнению, «эти 30 километров Порошенко сегодня придумал».
«И, видимо, во вторник группа отклонилась, предполагая, что будут что-то пересматривать в документе, полностью согласованном», — отметил полпред ЛНР.


Zanimljiv tekst kako nema više ni U od znakova postojanja Ukrajine u DNR.
http://www.theatlantic.com/international/archive/2.....sk/398942/
How to Disappear a Country
In the Donetsk People’s Republic, Russia is everywhere, from the mailboxes to the license plates. Ukraine is nowhere.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

Wikileaks/Guardian obelodanio planove NATO-a za napad na Rusiju u slucaju konflikta u istocnoj evropi. Iza svega stoji Hilary Klinton.

http://www.theguardian.com/world/2010/dec/06/wikil.....ia-baltics

Malo nategnuto, ali moglo bi objasniti ovoliku suzdrzanost Rusije u dosadasnjem razvoju situacije.

Bice vrlo zanimljivo kad (ne ako) Klintonova dobije izbore u SAD.

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 719

Чланак са РИА Новости, који је написао познати руски новинар и политиколог, Виталиј Третјаков, на тему Марије Гајдар, руске опозиционарке и новоименоване помоћнице за социјалне послове губернатора Одеске области, Сакашвили, иначе кћерке некадашњег премијера и министра владе РФ Јегора Гајдара (1991-94.). Жена је до именовања у Одеси, које се у Русији доживљава као издаја, иначе била корисница велике председничке донације за своју НВО. Текст је на тему нове политичке праксе последњих година у Москви: корумпирања опозиционара. За оне који слабије разумеју руски превешћу део текста:
http://ria.ru/columns/20150722/1142333908.html

Има и други резон - високи, који одговара постулатима политике као науке и историјском искуству. Тај постулат је познат одавно, звучи у последњој транскрипцији - захваљујући "Куму" Марија Пуца: држи пријатеље близу себе а непријатеље још ближе.
Пријатељ те и тако воли без користи и помаже, за шта га наравно, треба с времена на време и стимулисати не само узајамном љубављу, него и неким мање значајним материјалним средствима.
А непријатеља треба привити на груди како је могуће јаче, и ако се не посрећи да се удави у загрљају, е тада му се морају регуларно давати паре, синекуре (дужности без великих обавеза, које доносе леп приход), чак високе дужности и финансирати његова средства масовних информација. Иначе се он може прозлити, ујединити са другим твојим непријатељима и ударити те из позадине, што је и теоријски немогуће ако га држиш у грудима, тј. директно пред собом.
А они најоштрији, којима је име - легија, научили су и да уцењују власт. Пробај да им не даш новац - тражићемо од Запада! Пробај да даш мало - окривићемо власт да флертује са "фашистима, хомофобима, стаљнистима и с љубитељима Ивана Грозног". У најгорем случају - плашићемо народ претњом усисивања Русије од Кине и уопште свакаквом "азијатштином", посејаном у Кремљу уместо "европских вредности", у које се, природно, сврстава и старање о опозицији по мери њеног споственог апетита. А апетит, он стално расте. Ако и то не помогне, следи последњи, новомодни аргумент: ми ћемо вам у Москви мајдан направити... Као правило на том аргументу се ломе и најжешћи и најалавији (или најревноснији) представници власти.
На крају, све више у последње време јавном истрагом прихватања опозиције на груди власти је почело масовно продирање опозиционара у власт, притом не неким баналним и отвореним парламентарним путем (ту наша власт само држи, нејасно зашто, бескомпромисну одбрану) већ закулисаним, кулоарним, тајним путевима.
И тада код простих и не превише простих људи ничу разумна питања. А колико се искрено наша власт озлојеђује на "деструктивну активност" опозиције? Не налази ли се она с њом у од друштва тајној вези? И чак питање, у последње време све чешће и чешће звучеће: не припремају ли неки противници Путина унутар саме власти преврат против њега, због чега и као последицу, сами и помажу јавном им критиковану опозицију, дали тајно од Путина, дали под изговором да "помагана опозиција није тако опасна, као она без средстава, или она која се помаже од западних донација"?
Из чланака у средствима масовног информисања, неравнодушним на то, савршено није јасно, коме и зашто, осим саме Марије Гајдар и њених сарадника, треба њен фонд "социјално питање", којем је већ била додељена "председничка донација" од 2,8 милиона рубаља. Није јасно чему је тај фонд намерен, јер је чак и не почевши делатност, занимао се само исплатом зарада својим сарадницима и "стварањeм сајта".

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Citajte ovo kolege koji znate ruski. Petrovski je ovo potvrdio kao 100% tacno i ovo je verovatno razlog zasto se iznenada pojavio na jednom drugom ruskom forumu ( malo se pokacio sa Strelkom na antikvar forumu ranije i prestao da pise tamo, Strelkov mu je mislim brisao neke poruke iz politickih razloga, koliko se se secam, ali nikada se nisu sporili oko vojnih desavanja, blisko su saradjivali tamo, a i na tom 'globalna avantura' forumu jasno je rekao da od 40-50 oficira sa kojima je saradjivao u Checheniji Strelkovv je bio najbolji od njih. Potvrdio je to i dodatno u odgovoru na pitanje zasto je dosao bas u Slavjansk/ Kramatorsk, odgovor je bio, Strelkov i strateska vaznost u tom momentu ).

Ja cu prevesti glavne poante sutra, ali sada cu napisati samo par sazeto.
Postavili su u komandu bivseg SpN GRU devojcicu od dvadesetak godina, pohapsili neke za izdaju Rodine i postavili za glavnog coveka iz druge cete sa pozivnim 'Stari'.

http://war-and-world.livejournal.com/1688.html

Nimalo mi se ovo ne dopada, razvaljuju najsposobniju jedinicu u DNR Evil or Very Mad
Zbog toga se Petrovski i pojavio Tekst za link
kao НЕХОРОШИЙ

Халиф, i jos jedan borac iz SpN GRU DNR je tu u toj temi.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

dozorni ::Wikileaks/Guardian obelodanio planove NATO-a za napad na Rusiju u slucaju konflikta u istocnoj evropi. Iza svega stoji Hilary Klinton.

http://www.theguardian.com/world/2010/dec/06/wikil.....ia-baltics

Ovaj clanak je 5 godina star.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1155 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 9 sakrivenih i 1110 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, 9k38, A.R.Chafee.Jr., AK - 230, Andrija357, Apok, babaroga, bojanM84, Buzdovan, darios, Denaya, Dimitrise93, djboj, doktor123, flash12, ikan, Karla, kikisp, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, Milometer, nemkea71, procesor, robertino, Sale.S, Srle993, Stoilkovic, Tvrtko I, virked, W123