Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2652

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1475
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Ante Gotovina preuzima kopnenu ukrajinsku vojsku

Proslavljeni hrvatski general nije se mogao oglušiti na pozive prijateljske Ukrajine za konačno oslobođenje od ruskog jarma.


Republika Ukrajina se definitivno odlučila izboriti za svoj suverenitet nad cijelim teritorijem. Ukrajinski par lament Verhovna Rada je danas uputila poziv umirovljenim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču da svojim iskustvom u Domovinskom ratu pomognu borbi svih ukrajinskih građana protiv velikoruske hegemonije. Naime, umjesto da se zanose oficirima koji su od rata vidjeli samo vojne vježbe, Verhovna Rada je odlučila potražiti pomoć u posljednjoj pobjedničkoj vojsci u Europi - Hrvatskoj vojsci!

- Vaše iskustvo, ljubav prema domovini i slobodi, disciplina i poštenje najveći su jamci da ćete posao obaviti na korist i prijateljstvo ukrajinskih građana. - stoji u priopćenju koje potpisuje Verhovna Rada.

Anti Gotovini je pak, ukazana još veća čast: trebao bi biti imenovan za zapovjednika ukrajinske kopnene vojske, dok bi Čermak i Markač prvenstveno bili savjetnici.

- Imam želju, zdravlja i mogućnosti pokazati da hrvatski vojnik koji se dokazao u Domovinskom ratu može pomoći potlačenim narodima, naročito kad je riječ o našoj braći Ukrajincima. Odvest ću ukrajinske građane u pobjedu i blagostanje - rekao je Gotovina.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://vineyardsaker.de/video/sachartschenko-deine.....fgestellt/
Povlačenje oružja je genijalan potez i velika klopka za Porosenka.
1. Napast ili propast
2. Sačekati i biti svrgnut.



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Дачић: Постигнут договор о повлачењу тешког наоружања (видео)
Citat:Председавајући ОБЕС-у Ивица Дачић рекао је у Минску да је постигнут договор о повлачењу наоружања калибра до 100 милиметара од линије раздвајања у Донбасу.
„Већ је договорен текст и практично постигнут договор о повлачењу тенкова и одређених типова наоружања калибра до 100 милиметара. Надам се да ће наш посао у Минску да буде подстрек како би се тај процес што пре завршио“, рекао је Дачић.
Према његовим речима, у документу је прецизирано како ће се одвијати верификација повлачења наоружања и ко ће тај процес спроводити.
„Више се неће постављати питање ко спроводи повлачење и ко ће тај процес да верификује. Цела процедура је дефинисана“, поручио је Дачић.
Снаге народних република Луганске и Доњецке почеле су још крајем прошле седмице, под надзором ОЕБС-а, повлачење оружја калибра испод 100 мм са линије раздвајања. Повлачење тешког наоружања предвиђено је Минским споразумом, који је потписан у фебруару.

Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20150721/3442219.html#ixzz3gXyJUhWJ

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 10

Vijest sa Gotovinom je preuzeta sa satiričnog portala NEWSBAR, koji isključivo ima L A Z N E. vijesti.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10347

Pisao moj profa Smile

КАЖЊЕНИ ЗА АНТИФАШИЗАМ
понедељак, 20 јул 2015 22:50
МАРКО ПЕЈОВИЋ

Срби који се боре уз раме са Русима једини су који данас са пуним правом могу да носе назив антифашиста


Сасвим тихо прошла је вест да је у Србији осуђено осам добровољаца повратника са ратишта Новорусије. Пренела ју је само београдска Правда. Остали медији, пратећи општи курс српске политике, заузели су нојеву позу – забијене главе у песак, правећи се да се ништа није десило. Некако је стидно хвалити се овим пресудама. Иако су казне условне, остаје јасно да је у Србији кажњиво ићи Русима у помоћ.

Ових осам добровољаца само је део Срба који су се борили у редовима Доњецке и Луганске народне републике против профашистичког режима у Кијеву. Ко год се сећа Шпаније, може лако пронаћи савремене паралеле у украјинској драми. Режим установљен после пуча против легалног (иако корумпираног) председника Јануковича започео је шовинистичку хистерију против руског и рускојезичног становништва, покушавајући да хомогенизује нацију силом и страхом. Они који се са таквом политиком нису слагали су хапшени, премлаћивани и убијани. У Одеси је организован потпуни погром, а Руси који су се супротстави живи су спаљени у згради синдиката. До данас нико није ухапшен због овог злочина. Дивљање наоружаних јединица Десног сектора у украјинским градовима је свакодневна појава. Руски језик је потиснут из државне управе и медија и забрањено је гледање руских телевизијских канала. Армија свакодневно гранатира цивилне објекте у побуњеном Доњецку и Луганску. Отворени фашизам добија често гротескне црте. У школама се деца уче да презиру све што је руско, а на јутјуб се каче успешне ђачке представе и изложбе препуне мржње. Током посете бугарске делегације прошле недеље поскидане су и исцепане са улица Кијева бугарске заставе јер су неуким фашистима изледале као руске (разлика је у једној боји). Забрањен је концерт Емира Кустурице јер је подржао отцепљење Крима од Украјине. Помењен је датум Дана победе над фашизмом да се не би поклапао са парадом у Москви. За управника Одесе постављен је одбегли Грузин Михаил Сакашвили, запамћен по бруталном нападу на цивиле у Цхинвалију у Јужној Осетији (познат је и као „светионик демократије на Кавказу“, како га је често називао Џорџ Буш). Безброј је примера који би се могли наводити, али ко год прати ова дешавања нема дилему да је Украјина скренула ка фашистичкој идеологији. Уз нескривену подршку САД и ЕУ.

НА СТРАНИ ПРАВДЕ И МОРАЛА
Самим тим, Срби који се боре раме уз раме са Русима на Истоку једини су који данас са пуним правом могу да носе назив антифашиста. Јер једини су правом фашизму погледали у очи и супротставили му се оружјем. (Оставимо овде по страни београдске квазиантифашисте, који живе од мржње према сопственом народу, увек на линији америчке спољне политике). Украјински медији процењују да су Срби најбројнији међу неруским добровољцима на Истоку, и то често истичу. Помиње се број 100-200 добровољаца. Наравно, не треба имати превише илузија, Срби добровољци шарена су дружина. Има тамо и авантуриста и ратних фанатика, часних војника и залуталих бегунаца. Од Дејана Берића, сада већ најпознатијег нашег борца у Новорусији, до гротескно комичне личности Радомира Почуче. Али, уз све мане, они који се тамо боре изабрали су страну која је морално исправна.

Кад се погледа историјски, ове везе нису од скоро. Руси су у Србији били присутни као војници и добровољци још од Првог српског устанка па до ратова 90-тих година. Сетимо се само Рајевског, који је сахрањен код Алексинца, а који је Толстоју био инспирација за лик Вронског у Ани Карењини. Са друге стране, није мало Срба отишло у Русију, још од XVIII века да подели добро и зло са руским народом. Управо у Луганској Републици налази се град Славјаносербск, који су Срби подигли ступајући у службу руских царева. И сада је под паљбом украјинске артиљерије. Те везе, давно исковане, провлаче се као чест мотив наших добровољаца кроз више пута исказану реченицу: „Дошли смо да вратимо дуг“.

ЉУДИ КОЈИ СУ ВРАТИЛИ ДУГ
Што се става државе Србије тиче, он проистиче из процене Владе Александра Вучића да је неопходно водити опрезну спољну политику. Никако атнируску, али никако ни антиамеричку. Докле год су САД и ЕУ доминантни фактори на Балкану, Србија се бори да преживи и опстане. Свако опредељење на руску страну, сваки гест пријатељства, стога се прикрива и минимализује, и опет покрива низом прозападних поступака и уступака. Ма колико било разумљиво, овакво кретање између Сциле и Харидбе (нужности и морала) често испада потпуно неукусно.

У истој недељи када смо молили Русију да нас заштити ветом у Савету безбедности, медији су потпуно прећутали посету руског команданта копнене војске и договоре о заједничкој вежби српске и руске војске. Ваљда да се не провоцира превише америчка и британска амбасада. А одмах потом прећутане су и пресуде српским добровољцима из Новорусије. Овог пута да се не провоцира Русија. По схватању наших власти, чега нема у медијима није се ни догодило.

Подсетимо се да је и прошле године било сличних случајева. Српска средства информисања су потпуно заобишла заједничку руско-српску војну вежбу у Срему. А у руским медијима се могао пратити десант падобранаца и вежба на терену. Непосредно пред посету Владимира Путина, на годишњицу ослобођења Београда од Немаца, 2014. године, српска скупштина је усвојила закон којим је кажњиво свако учешће српских грађана у ратовима изван Србије. Тада се то правдало добровољцима из Рашке (Санџака), који се боре у редовима Исламске државе у Сирији, али сада видимо да су, по том закону, осуђени борци из Новорусије. Стављени су и исти ранг терористи са антифашистима. Да ствари буду до краја смешне, одмах по доношењу поменутог закона, Београд је доделио називе улица Кочи Поповићу и Пеку Дапчевићу, учесницима грађанског рата у Шпанији. Оно за шта су они награђени, ми би данас морали да робијамо.

Када се све узме у обзир, долазимо до тога да су осуђени добровољци позвани на још једну жртву. Као да је било мало што су враћали дуг нашег народа, борили се да заштите угњетене и што су имали храбрости да се супротставе фашизму, сада су жигосани попут терориста и осуђени да у забораву учине нову услугу сопственој држави. Можда их се једног дана неко сети и додели им неку улицу у Београду.

Аутор је историчар

http://www.standard.rs/politika/32279-%D0%BA%D0%B0.....0%B0%D0%BC

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

U crnomorskoj floti postoji 127.izvidjačka brigada, formirana još decembra 2014.godine

To se može zaključiti iz tekstova od ranije, a i ovog

http://eagle-rost.livejournal.com/511905.html

Sastav brigade, za sada, što je i normalno, nije precizno utvrdjen, ali ona u svom sastavu ima
- komandu i prištapske jedinice
- izvidjački bataljon
- bataljon dubinskog izvidjanja (nije nemoguće da su oba bataljona istog sastava i namene...)
- bataljon radio elektronske borbe (verovatno bataljon za RI i RTI)
- četu BPL
- jedinice za obezbedjenje

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1922
  • Gde živiš: Republika Srpska

shadower78 ::Ante Gotovina preuzima kopnenu ukrajinsku vojsku

Proslavljeni hrvatski general nije se mogao oglušiti na pozive prijateljske Ukrajine za konačno oslobođenje od ruskog jarma.


Republika Ukrajina se definitivno odlučila izboriti za svoj suverenitet nad cijelim teritorijem. Ukrajinski par lament Verhovna Rada je danas uputila poziv umirovljenim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču da svojim iskustvom u Domovinskom ratu pomognu borbi svih ukrajinskih građana protiv velikoruske hegemonije. Naime, umjesto da se zanose oficirima koji su od rata vidjeli samo vojne vježbe, Verhovna Rada je odlučila potražiti pomoć u posljednjoj pobjedničkoj vojsci u Europi - Hrvatskoj vojsci!

- Vaše iskustvo, ljubav prema domovini i slobodi, disciplina i poštenje najveći su jamci da ćete posao obaviti na korist i prijateljstvo ukrajinskih građana. - stoji u priopćenju koje potpisuje Verhovna Rada.

Anti Gotovini je pak, ukazana još veća čast: trebao bi biti imenovan za zapovjednika ukrajinske kopnene vojske, dok bi Čermak i Markač prvenstveno bili savjetnici.

- Imam želju, zdravlja i mogućnosti pokazati da hrvatski vojnik koji se dokazao u Domovinskom ratu može pomoći potlačenim narodima, naročito kad je riječ o našoj braći Ukrajincima. Odvest ću ukrajinske građane u pobjedu i blagostanje - rekao je Gotovina.



Jel ovo neka sala GUZ - Glavom U Zid koliko je pouzdano ovo sto je napisano Shocked

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Poljaci daju veliki doprinos borbi sa ukradinskom huntom - snimaju film o Volinskom masakru ...
http://colonelcassad.livejournal.com/2298114.html

O dogadjaju možete pročitati ovde
http://vognebroda.net/volynskaya-reznya-prestuplenie-i-nakazanie

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Još jedan pucanj u sopstvenu nogu, koji je izvela hunta
Žeraru Depardjeu, poznatom glumcu, po meni najboljem Siranu od Beržeraka, novopečenom ruskom gradjaninu, ime stavljeno na "crni spisak" ruskih kulturnih radnika...

http://www.gazeta.ru/culture/news/2015/07/22/n_7398553.shtml

http://www.ouest-france.fr/leditiondusoir/data/539.....540/page/5

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28518
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

ruso :: Jel ovo neka sala GUZ - Glavom U Zid koliko je pouzdano ovo sto je napisano Shocked
Preneto iz hrvatske verzije Njuz-a.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 611 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 2 sakrivenih i 583 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bladesu, brundo65, cemix, deLacy, djordje92sm, dozorni, draganl, draggan, hologram, ILGromovnik, Koridor, Lieutenant, milos.cbr, Miškić, mkukoleca, nuke92, Pohovani_00, Regrut Boskica, SR-3m, Srle993, Tandrkalo, Tvrtko I, wizzardone, Zikapk, zlaya011, zzapNDjuric99