Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2747

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2828
  • Gde živiš: Novo mesto

Ajde dajmo svi zajedno, da se slažemo sa tim, da je Ukrajina, ćija državnost pravno formalno nije sporna (miljan02 nam je to pravilno napomenuo), odgovorna za ovo obaranje, što su ustanovili i Holanđani. I sa time se slaže i demokratija na CNN-u. Pa da idemo dalje.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7050

miljan02 ::+ ...
Ne pricam ja o politickoj retorici vec o cinjenici da ne mozes da izvrsis vojnu invaziju tudje teritorije, odrziz referendum pod stranim vojnim pristustvom i proglasis tu teritoriju svojom. Aj nemoj da se zezamo ovde i pricamo svasta. Dosta je zapad krsio medjunarodno pravo, sad treba da zmurimo i sto rusija ga krsi.

Takodje dal je nesto medjunarodni incident ne odlucje rusija. I Krim nije zavrsena prica, jer pravno je ilegalno ono sto je rusija uradila. Ona na silu moze da ga zadrsi i tako ce ostati u bliskoj i daljoj buducnosti, al zavrsena prica nije kad vecina nece ni da priznaju krim kao sastavni deo rusije.


Realno ko tebe ili nas ovdje šta ko pita o "međunarodnom pravu"? Neće mali Miljko da žmuri na ruska kršenja "međunarodnog prava". Može mu se. Kršenja od strane Zapada je već dozvolio ako ni zbog čega drugog, a ono barem zbog Kardašijanki i međunarodnog prava njihovog oca da postane žensko što opet nije završena priča.
Što se tiče Krima, Rusija na silu može da ga zadrži kao što se na silu održava ustavno pravni poredak i teritorijalni integritet bilo koje države. Šta o tome misle Ju Es Ej, Honduras, Njemačka, Salvador, Velika Britanija, i ostali američki trabanti manje je bitno, odnosno potpuno je nebitno kad si jednako jak ako ne i jači od ostalih. Jedino ako mali Miljko ne krene, taj čuveni tasić na vagi. Dosta je žmurio.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Народная милиция ЛНР подтверждает отвод Киевом минометов от линии соприкосновения
http://rusvesna.su/news/1445079359
ВСУ за сутки трижды обстреляли территорию ДНР — Минобороны
http://rusvesna.su/news/1445083893
Dečki ne znam što se raspravljate sa njim kad je sebi utuvio u glavu da njegovi (zapad EU, NATO i Ukrainci) nisu krivi za obaranje i usmeravanje civilnog zrakoplova u područje borbeni dejstava nego KGB, Moskva i ANR koja nije ni imala sa čim da ga sruši. Jednostavno njegovim zapadnjacima je trebao događaj da oblate ANR kao što su efikasno protiv Srba koristili Markale i Račak tako im je poslužio i malezijski boing. Još će na kraju ispasti da ANR sprovodi genocid i etničko čišćenje na istoku Ukraine uz pomoć Ruske vojske koja je izvršila agresiju na istok Ukraine i prisjedinila sebi Krim naravno voljom naroda da bi sprečila Donbas na Krimu i krvoproliće.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 516

NEmam ja nameru da bilo sta postignem na ovom forumu.
Opovrgao sam tvoju tezu da je let bio drugaciji od mnogih pre toga. Kao sto je istina da je tog dana desetine aviona letelo tim koridorom. Kao i danaima pre toga, te nikakvog razloga nije bilo da se avion navodi na odredjenu teritoriju. Ovo su podaci sa FLight radara, do kojih moze doci svako ko pozeli.

Prosto besmisleno je uopste i rasporavljati na tu temu.


Pored preusmeravanja, Rusi su pominjali nekakvog CArlosa, Su-25 koji prvo topom, a kasnije i R-60 raketom obara avion, pa satelitski snimak Su-27 koji lansira raketu, pa gnusna teorija o avionu punom leseva?

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2014
  • Poruke: 100

cezar 35 ::@miljan02...
Citat:Ne pricam ja o politickoj retorici vec o cinjenici da ne mozes da izvrsis vojnu invaziju tudje teritorije, odrziz referendum pod stranim vojnim pristustvom i proglasis tu teritoriju svojom. Aj nemoj da se zezamo ovde i pricamo svasta. Dosta je zapad krsio medjunarodno pravo, sad treba da zmurimo i sto rusija ga krsi.

Takodje dal je nesto medjunarodni incident ne odlucje rusija. I Krim nije zavrsena prica, jer pravno je ilegalno ono sto je rusija uradila. Ona na silu moze da ga zadrsi i tako ce ostati u bliskoj i daljoj buducnosti, al zavrsena prica nije kad vecina nece ni da priznaju krim kao sastavni deo rusije.

Ja znam da necu umanjiti tvoj animozitet prema Rusiji, niti mi je to namera, al' zarad istine, odgovori mi na samo tri pitanja.
_Na koje medjunarodno pravo se pozivas? Mozda ono sruseno pocetkom '90.-tih, a posle toga nebrojeno puta dotuceno?

_Smatras li legalnim i legitimnim samovoljno, politickim dekretom, izdvajanje Krima iz Ruske Sovjetske republike i poklanjanje Krima Ukrajinskoj Sovjetskoj republici?
Deo saopstenja sovjetske Pravde iz februara '54.
Citat:“Dekret Prezidijuma Vrhovnog sovjeta SSSR premešta provinciju Krim iz Ruske Republike u Ukrajinsku Republiku, uzimajući u obzir unutrašnji karakter ekonomije, teritorijalnu bliskost i ekonomske veze”
_Jos jednom pitam: Sta je to toliko sveto u potpisu Hruscova da je jace od volje naroda i da se ne moze ponistiti?


Vidis, ima veliki problem kad ljudi tako misle. Al da ti odgovorim, da.

Jeste, to medjunarodno pravo koje je prekrseno 1990. A znas zasto? Zato sto sam smatrao prvo da su rusi bolji od zapada. Al ispalo je da nisu, da su isti kao zapad, i da ce u zavisnosti od njihovih licnih interesa krsiti medjunarodno pravo. Ja ovde ne branim zapada, nit ti mozes da branis rusiju tako sto okrivljujes zapad da su oni krsili pravo pa onda mogu i rusi. Veoma los pristup imas.

Takodje ovim, ti bukvalno potvrdjujes da je rusija prekirsila medjunarodno pravo. Jel se ti zalazes da se to pravo krsi? Jel ti je u interesu da se nastavi sa krsenjem medjunarodnog prava dal od zapada, rusije ili bilo koga, ili treba da si protiv toga ma ko god to krsio? Jel ti je prijalo sto je medjunarodno pravo prekrseno 1990? Jel hoces to da se ponovi? Nemora da odgovoris, ali nadam se da razumes sta hocu da kazem i zasto imam ovakav stav kakav imam.

Inace sto se tice tvog drugog pitanja, nista nije sveto, al ima problem. Prvo, teritorija je dodeljena dok je rusija bila u sovjetskom savezu. Druga tokom a i posle raspada sovjetskog saveza nista se nije preduzimalo. Trece, rusija je priznala ukrajinu sa krimom, tako da pravno su zapecatili bilo kakvo pravo na krim. I cetvrto, najvaznije, ako rusija smatra da je ilegalno izgubila teritoriju onda brate nek radi nesto normalno, a ne da izvrsi invaziju teritorije. Jel se to tako radi? Jel su rusi pokusali da povrate teritoriju bilo kakvim putem sem agresivinm, siledzijskim putem? Nisu. Cak su i priznali ukrajinu sa krimom, i bukvalno zauvek izgubili pravo na krim.

Inace ako hoces da nastavimo razgovor mozemo i preko privatnih poruka da ne popunjujemo ovu temu

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@miljan02....

Ne bih dalju raspravu (ni na PP) jer je besmislena, al' cu prokomentarisati ovo ( nije komentarisano u temi).
Citat: Trece, rusija je priznala ukrajinu sa krimom, tako da pravno su zapecatili bilo kakvo pravo na krim.
Tacno, Rusija je priznala Ukrajinu sa Krimom. Zbog strateske vaznosti Krima za Rusiju i '91. je organizovan referendum o ostanku Krima u Ukrajini. Ako se dobro secam, reziltat je bio tesan (oko 51% za ostanak, 49% za izdvajanje Krima iz Ukrajine). Ovim referendumom nije zapecacena sudbina svih buducih referenduma.
Kao rezultat referenduma, Krim je dobio status autonomne republike, a Sevastopolj, kao strateska ruska ratna luka, eksteritorijalni status sa pravom baziranja Crnomorske flote i 25 000 vojnika. Rusija je placala Ukrajini 98 mil. dolara godisnje (u kesu) za koriscenje luke i kroz umanjenu cenu gasa (oko 100dolara za svaku isporucenu tonu).
Drugi sporazum Moskva - Kijev (o luci Sevastopolj ), potpisan je u Harkovu 2010., predvidjao je koriscenje luke do 2042. uz iste uslove.
Sve je to funkcionisalo dok je vlast u Kijevu bila legalna, birana na biralistima kroz regularne izbore.
Kad su banderovci pucem oteli vlast, a u Velikoj radi uzurbano pripremali jednostran raskid sporazuma (iako je naglaseno da se obe strane obavezuju da obaveste jedna drugu o nameri najmanje 1godinu pre nego sto se raskid sporazuma zatrazi) s namerom da u Sevastopolj usele flotu Nato pakta, Rusija je reagovala na jedino moguc, a u bezbedonosnom smislu i samoodbrani, na sasvim normalan nacin. Da je dozvolila Nato flotu u Crnom moru bila bi matirana, a u skorijoj buducnosti verovatno i unistena kao drzava, pa se postavlja pitanje: Dal' je to Rusiji zabranjena samoodbrana i ocuvanje strateske ravnoteze sa Nato-om? Ovakve teze mozes cuti od gotovo svih vojnih analiticara. Mora se priznati da su se greske neprijatelja, kroz istoriju, uvek strogo kaznjavale, pa ne vidim logiku da to ne ucini i Rusija kad je banderovska vlast u pitanju.
Iskreno govoreci, sa vojnickog aspekta, ocekivao sam zescu reakciju Rusije u vidu desanta velikih snaga na kljucne pozicije Krima, al' se ispostavilo da je to nepotrebno, jer je na Krimu legalno imala 25 000 kvalitetnih vojnika, pa je o nekoj invaziji bespredmetno pisati.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

Хроника

Бивши премијер Украјине Николај Азаров: Распиривање мржње према Русији неће донети ништа добро украјинском народу
Tekst za link

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 516

Cezare 17.7.2014 je 160 aviona preletelo oblasnu kontrolu leta Dnjepropetrovsk do trenutka kada je zatvoren vazdusni prostor.
Da li si upoznat sa tom cinjenicom?

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Miljane sta ti pokusavas dokazati...svi mi vidimo da Rusija reaguje svijesna svoje snage i da u nekim stvarima pretjeruje ali moze se reci iz nuzde...koga je Rusija dirnula dok je nisu stjerali uz zid.
Pocelo je sa Baltickim zemljama pa sa istocnom Evropom gdje je NATO i pored svih dogovora sa Rusijom prigrlio sve te zemlje k sebi, nije im bilo dosta pa su to pokusali i sa Gruzijom, na kraju su aktivno podrzali puc u Ukrajini da bi odmah posle toga desni sektor poceo eliminisati sve koji nisu u njihovoj prici. Zar su trebali pustititi zlikovce da im pred nosem spaljuju sunarodnjake? E tada bi bili za svaku osudu i ja bi ih prvi osudio za kukavicluk a ovako im skidam kapu.
I da nisu u pravu dosta je vise bahatosti zapadnjaka i vrijeme je da neko stane tome u kraj pa makar to bila S.Koreja.
Zar mislis da bitange razumiju drugi jezik osim ovog kojim Rusija sada prica ?
Evo koliko ste vi realni...covjek prica nebuloze kao i ti...
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/poro.....o-dali-752

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

ИЛ-76 ВВС Украины чуть не разбился, исполняя трюк ради забавы
https://www.youtube.com/watch?v=aoJq022elXs
Иностранные добровольцы АТО. Приглашение на митинг в Киеве 17.10.15
https://www.youtube.com/watch?v=pFzOR_M9rzc
16.10.15 Патриотическое воспитание в Украине – бюрократическая затея, о которой скоро забудут
https://www.youtube.com/watch?v=tKFti1BgZWk

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 986 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 2 sakrivenih i 964 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Bobrock1, bojank, Djordje29, draganl, Karla, kinez88, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, LUDI, opt1, paja69, panzerwaffe, powSrb, Regrut Boskica, sabros, Shilok, slonic_tonic, sovanova95