Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2852

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

ShurikSST :: Za 20 ili 50 godina, kroz organizovano delovanje OUN/Svobode/Ajdara itd itd itd i inih, kroz organizovano delovanje kroz TV, osnovno skolovanje i propagandnu delatnost ruskojezicnost i pro-ruski sentimenti ce samo biti u daljem opadanju. Pogledaj samo dokle je doprla sadasnja ideologia u 20 godina ukrajinske samostalnosti pa malo mucni. Kada Ajdar bude sprovodio sletove po osnovnim skolama u cast Bandere u Harkovu za narednih 20 godina - koliko ce ostati "ciljane grupacije"? Taman toliko za neki internet post. Koliko je i nama ostalo da ne pricam gde. A oni neka se uzdaju u internet postove, taman toliko ce im i ostati da postavljaju.

Једино чему се надам јесте да ће се ти људи ослободити окупације за много мањи временски период од горе наведеног.

А то деловање које помињеш је у пуном замаху.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Nov 2015
  • Poruke: 175

ShurikSST ::+ ...
koliko sam primetio,posle ovakvih postova Moskva uvek iznese neko drugacije vidjenje situacije. Samo sto jos to i potrekpi sa stanjem na terenu.Samo treba da cutis koji dan ili nedelju i vidis jel Rus opet u pravu?



offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Citat:Портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова је на брифингу за новинаре испричала анегдоту о председнику Украјине Петру Порошенку и Криму.

„Општепознати руководилац Украјине се моли Свевишњем: ’Помози ми да вратим Крим’. Свевишњи одговара: ’Крим сте већ вратили, време је да вратите и новац’”, изјавила је Захарова.

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

Ma u pravu je ona babuskara Madlen Olbrajt. Rusija je Bangladeš sa nukleranim naoružanjem i ništa više, nažalost. Kad bolje razmislim, ovaj naš Vučić je daleko samostalniji političar i državnik od Putina. Obojica su germanofili(čari), neizlečivi alij e ipak Vučić stego muda i zapretio Zapadu: "Ako niste zadovoljni samnom, nađite nekog drugog da vodi Srbiju". Putin ni to ne sme da javno kaže. važno je da s on vozika sa Mercedesom,jer ipak, Mercedes je Mercedes, a "nemačka medicina je najbolja na svetu, di beste", što bi reako Bata Sojkoviću čuvenom šijanovom filmu.
Obaojica vole mercedes, šta da se radi. Verovatno bi se Putin vozikao sa F 16, da ima mogućnosti da ih uveze, ovako siroma mora da se taljiga na usranim sovjetskim Sohojima i žMigovima. Sjebaše ga za Mistrale a toliko ih je želeo, baš bi mu bili cool, slagali bi mu se sa tenom.Šteta za one hiljade Fiat terenaca koje je naručio njegov omiljeni ministar vojni , Serdjukov.
Kako da Rusi u Ukrajini ili tzv Pro-rusi u Ukrajini i ostalim bivšim SSSR republikama da veruju Rusji i Rusima, kad u Rusiju ne veruje njen Predsednik? Da veruje, vozio bi se u ZIL-u a ne u Mercedesu. Zamisli da se Predsednik Francuske vozi u švapskom autu. Bilo koje velike države, iole važne na svetskoj areni da se vozi u autu strane proizvodnje. Kosmička sila a ne ume da napravi auto. Blam bre.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

purke62 ::Ma u pravu je ona babuskara Madlen Olbrajt. Rusija je Bangladeš sa nukleranim naoružanjem i ništa više, nažalost. Kad bolje razmislim, ovaj naš Vučić je daleko samostalniji političar i državnik od Putina. Obojica su germanofili(čari), neizlečivi alij e ipak Vučić stego muda i zapretio Zapadu: "Ako niste zadovoljni samnom, nađite nekog drugog da vodi Srbiju". Putin ni to ne sme da javno kaže. važno je da s on vozika sa Mercedesom,jer ipak, Mercedes je Mercedes, a "nemačka medicina je najbolja na svetu, di beste", što bi reako Bata Sojkoviću čuvenom šijanovom filmu.
Obaojica vole mercedes, šta da se radi. Verovatno bi se Putin vozikao sa F 16, da ima mogućnosti da ih uveze, ovako siroma mora da se taljiga na usranim sovjetskim Sohojima i žMigovima. Sjebaše ga za Mistrale a toliko ih je želeo, baš bi mu bili cool, slagali bi mu se sa tenom.Šteta za one hiljade Fiat terenaca koje je naručio njegov omiljeni ministar vojni , Serdjukov.
Kako da Rusi u Ukrajini ili tzv Pro-rusi u Ukrajini i ostalim bivšim SSSR republikama da veruju Rusji i Rusima, kad u Rusiju ne veruje njen Predsednik? Da veruje, vozio bi se u ZIL-u a ne u Mercedesu. Zamisli da se Predsednik Francuske vozi u švapskom autu. Bilo koje velike države, iole važne na svetskoj areni da se vozi u autu strane proizvodnje. Kosmička sila a ne ume da napravi auto. Blam bre.


Духовит приступ. На наш начин. Или јеси ил` ниси. Ипак реалност је негде другде. Јесте Русија нека врста диктаторске државе са неколико хиљада моћних државних чиновника, пре свега министара, губернатора и њихових заменика, исто толико богатих олигарха, али није и нема намеру да постане тоталитарна држава, као што је био СССР. Нема више једне идеологије, једне партије, централизоване економије, строго контролисаних медија и терористичке тајне полиције. Сам ВВП с времена на време има обичај да разговара и са опозиционарима и људима који се са њим не слажу (Јура Шевчук нпр.), осим оних који су потписивали неке папире по амбасади США или једног европског острва. Није арогантан и горд, напротив. Има добре живце за лоше вести, ко се већ сећа потонућа подморнице Курск као примера. За 16 година је променио заиста велики број људи на разним местима у власти. Главнину губернатора или глава република, области или крајева. Сердјуков је направио велике реформе у војсци, и на своја рамена прихватио сво незадовољство непотребних официра/подофицира из превазиђених јединица или установа совјетских времена. Реформисани су по европском узору и полиција и правосуђе.
Краде се кроз корупционе шеме и даље, али се не краде ни близу као у доба пијаног Јељцина и првих 10 година Путина, мада се има и више него тада шта за украсти. Ко рецимо није чуо, запањио би се да Единствена Русија одржава неке врсте прајмериз избора у својим редовима. ЕР и њена ауторитарна олигархијско-политичка структура јесте могући извор пропасти за Русију, али се за сада тек повремено ВВП и од њих дистанцира јер тони ипак нису КПСС и неће никада бити. Сви смо сведоци како је руска пропаганда последњих година постала реално утицајна и ван граница бившег СССР-а, а поготово за оне који говоре на руском. Није да се није ВВП 2014. године уплашио када је Мајдан преузео већи део Украјине а њему како због Крима, па потом због Донбаса биле увођене и још више прећено новим санкцијама, али је ипак у почетком августа 2014. године преломио да мора спасти ДНР/ЛНР и на неодређено ући у нови Хладни рат. Тежак гутљај, али се морао прогутати. Није му свеједно што је и даље најмоћнија земља на свету својим мехнизмима успела да сведе цену нафте где је већ свела, али не штете они само Русији са тим ценама. Има ту добро оштећених и у другом лагеру.
Не би ме чудило да агенција из града Ленгли за неко време почне нешто да "кува" и у руском као савезнику Казахстану, где већ сада националисти озбиљно притискају руску(европску, јер и немци и украјинци тамо говоре руски) мањину од 4 милиона људи, углавном на северу те земље.
Прекид многих односа са Турском није уопште добро примљен код руских савезника-туркојезичних држава у Централној Азији, па чак ни у руској републици Татарстану, где татари једва да чине 52 % становништва а држе много више власти, ипак не сву као у доба првог председника РТ Миниханова. Руси на источном Кавказу су скоро невидљива мањина. Протерани из Чеченије и Ингушетије, на попису тамо су само неколико бригада руске војске са сталним стационирањем, у Дагестану је свега 2-3 % руса уместо некада 12.
Катастрофа је и демографија у Русији. Огромне миграције после 1990. године су озбиљно скратиле популацију малих места. Много је разних олигарха и тзв. "нових руских" успело да за копејке купи неке од локалних предузећа и потом их уништи а уз помоћ корумпираних локалних/средњег нивоа политичара после пренесу жив новац на запад или чак и овде код нас, остављајући повећу беспослицу и беду за собом. Неки од ових код нас свакодневно по Фб ..ке по власти у РФ, јер нема више. Последњих година су неки због таквих покушаја дошли на суд, а потом и у затвор.
Несумњиво ће на тему преживљавања ВВП и следећих година морати да се брине, мада није немогуће да ће се једног дана и у неком луксузном руском моделу блиндираног аутомобила возити овде или негде другде. Такав какав је, он земљи за сада још увек треба пре свега као гарант да Русија неће пропасти као што је пропао СССР.
Ко хоће да погледа много прилично реалних лица и наличја савремене Русије, успут разуме руски, нека погледа детективску серију Под прицелом (На нишану). Испод је линк за прву од 16 епизода.
https://www.youtube.com/watch?v=RfMga2hshcQ

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Иако званична химна Украјине почиње речима Ще не вмерла Україна, Још није умрла Украјина, она оваква каква је умире због идиотског национализма који се сваки дан мора показивати чак и на таквим јавним местима као што је Врховна Рада. Какав пример европских вредности: Александар Вилкул, депутат (народни посланик) Опозиционог блока се обраћа у Врховној Ради на руском, и онда му у некој униформи прилази други депутат Јуриј Тимошенко из нацистичког Народног фронта као најгора сељачина и примитивац бахато га заграђује од говорнице и држи за ревере јер говори на свом језику. Вмерла але ніхто не інформувал (Умрла је, али нико није јавио).

https://www.youtube.com/watch?v=Dby0NAnKyEU

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

Fasizam je na margini trenutno, ali je jos uvjek ziv i lako moze da poprimi malo druagciji izgled i da ponovo izadje na veliku scenu u bilo kojem momentu. Ako nesto fasisti preziru onda preziru srp i cekic jer ih je uglavnom srp sjekao a cekic zakucavao temo gdje im jeste mjesto, negdje duboko u paklu. Prema tome meni su bas gotivne ove parade. Bas zato sto narod Donjecka i Luganska slavi pobjedu svojih predaka nad fasitima ona toliko i nervira SS pristalice sirom Ukrajine.

purek62@ Prema tvojoj logici Vucic treba da vozi nabudzenog "stojadina" . Isto tako citirati jedno iskosnko zlo i fasistu Medlin Olbrajt, za mene licno je krajnje ogavno.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32564

В результате конфликтов между боевиками нацбатов и ВСУ из-за Дня Победы 6 человек убиты, 27 ранены, — Минобороны ДНР
http://rusvesna.su/news/1463151469

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 430

+ свака част нашем ПМ

"путину је велики издајник а наш премијер вучић је "запретио западу" + је реформатор невиђени , ми имао и највећи авион у региону каки нико нема, ни косово ни албанија"

не видим зашто је проблем за днр/лнр да се путин вози у мајбаху или у мечки, то је најбољи ауто на свету. иначе, руси раде прототип нове председничке лимузине, мада не знам да ли је то од значаја за днр/лнр/укр. не знам да ли су морали да се распипају на такве ствари кад шваба може да им прави добар ауто, али то није много важно у вези са збивањима у бившој украјини. срозати толико тему на ниво : "путин је издајник јер је германофил 100% чим вози мечку а вучић је највећи и најбољи " је безвезе. мада ћу исто потписати кад сви функционери у србији на челу са хваљеним премијером одбаце аудије и беемвее и почну да користе југо 45.
гандалф каже "космичка сила а не зна да направи ауто", напротив , за руске путеве и она пространства мислим да највише одговарају сјајни руски теренци и камиончине из русије и белорусије. за позерај по црвеном тргу једном годишње савршен је мерцедес, ма бољи од сваког зила .
манимо се издајника путина, да се вратимо на тему.
шта мислите, да ли хунта гомила технику на границу са днр/лнр само за унутар политичко ложење нациста и народа, узимајући да је порошенко јавно више пута рекао да се донбас враћа у УКР само мирним путем ?
и питање број два : колико УКР може у будућности да кошта оволико форсирање нацизма јер мислим да то отвара русији у перспективи могућност да подржи сваку побуну у било којем селу а тек граду у УКР ?

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

ruso ::Fasizam je na margini trenutno, ali je jos uvjek ziv i lako moze da poprimi malo druagciji izgled i da ponovo izadje na veliku scenu u bilo kojem momentu. Ako nesto fasisti preziru onda preziru srp i cekic jer ih je uglavnom srp sjekao a cekic zakucavao temo gdje im jeste mjesto, negdje duboko u paklu. Prema tome meni su bas gotivne ove parade. Bas zato sto narod Donjecka i Luganska slavi pobjedu svojih predaka nad fasitima ona toliko i nervira SS pristalice sirom Ukrajine.

purek62@ Prema tvojoj logici Vucic treba da vozi nabudzenog "stojadina" . Isto tako citirati jedno iskosnko zlo i fasistu Medlin Olbrajt, za mene licno je krajnje ogavno.


Potpisujem svaku tvoju rijec. Posebno ono o srpu i cekicu. I samo da dodam. Stavljati nacizam i komunizam u istu recenicu takodjer nije normalno... da ne kazem da je ogavno...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 755 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 9 sakrivenih i 696 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, anbeast, Apok, babaroga, Belac91, Ben Roj, bigfoot, bojcistv, BORUTUS, brundo65, bufanje, cifra, darios, darkojbn, djboj, djo97, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Georgius, ILGromovnik, Istman, ivicasimo, Joja, kihot, Klecaviks, Kriglord, kunktator, kybonacci, loon123, Lord Nem, m0nstrum_, MB120mm, mgolub, milenko crazy north, milos.cbr, Nemanja.M, nemkea71, nextyamb, NoOneEver Dreams, nuke92, opt1, pacika, Sićko, Srle993, Tvrtko I, vaso1, Vlajman1957, vrag81, zixmix