Borbeni avioni kolekcija (časopis i model)

1014

Borbeni avioni kolekcija (časopis i model)

offline
  • Pridružio: 22 Maj 2013
  • Poruke: 3

фалкон, ако ти је ѕа утеху и мени жена сваке среде каже да нисам чист, а вероватно и други добијају исте епитете, јер једноставно не могу да схвате толико наше задовољство. И уопште гледано, женама је јако тешко да схвате, да мушкарци од како се роде па док не оду са овога света, на неки начин остају деца.

offline
  • Oxygen 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2012
  • Poruke: 692

ksenofont ::
О овоме је више пута причано до сада,ми добијамо моделе који се нису продали у Пољској и Немачкој,отуд ознаке на авионима и Пољске и Немачке.Ја се надам да су сада продали све Мигове са немачким ознакама па када изађу у Црној Гори да ће бити само са руским,а онда ће да раде телефони и да ми моји црногорски пријатељи учине услугу па да и ја будем поносни власник Мига са руским ознакама,ко зна осим 29 можда и 21...

Zanimljivo, ali Amerkom nije pravio MiG-21 sa ruskim oznakama, samo sa nemačko-poljskim. Wink Čisto informativno kažem.

offline
  • Pridružio: 22 Maj 2013
  • Poruke: 3

Napisano: 03 Jul 2013 16:02

Видим да се ствари захуктавају и да су се неки овде опасно наљутили. Из свог личног искуства, знам да то не води ничему, јер сам ја због одговора, неком самозваним "ауторитетима", био банован и искључен са овог форума, те сам морао да променим име и региструјем се поново. Расправе, ко је у праву, а ко није, не воде апсолутно ничему и као што рекох, могу само Вама да нашкоде и штете. Па стога саветујем "зараћене" стране, да мало смање доживљај и не обраћају пажњу на злураде коментаре. Свако може да изнесе своје мишљенје и свој став, пожељно би било са уважавањем и поштовањем осталих форумаша, али то ипак зависи и од домаћег васпитања.
Него вратимо се теми Ф-84. Ја га узех данас и заиста сам одушевљен како је одрађен. Мени се свиђа у потпуности.

Dopuna: 03 Jul 2013 16:19

Ево да и ја изнесем своје мишљење о редоследу излажења авиона.
С обзиром, да већина људи овде, ипак је више наклоњена руским авионима, мишљења сам, да дистрибутер сасвим озбиљно схвата своју економску корист. Значи, руски авиони ће се сигурно продавати и то добро, а у међувремену, пуштамо оно што има слабију прођу, јер колекционари не желе да кваре колекцију, па ће их куповати. Дакле, није искључена могућност, да се руски авиони, појаве тек у другом полувремену, када ових 48 најављених модела прођу.
Колико сам могао да испратим начин излажења, чини ми се да иде овако: један двокрилац, два из II св. рата, два модерна ловца и на крају два бомбардера.
Међутим, мислим да то и није тако важно, јер већина овде жели да сакупи целу колекцију, па је онда редослед потпуно неважан, а крајњи циљ је ипак цела и потпуна колекција, са свих 95 авиона или више, јер се можда појави и неки нови модел. Драж је и у ишчекивању жељеног модела, према томе не брзајте људи.

offline
  • Pridružio: 04 Apr 2012
  • Poruke: 6

Brat Srbin ::фалкон, ако ти је ѕа утеху и мени жена сваке среде каже да нисам чист, а вероватно и други добијају исте епитете, јер једноставно не могу да схвате толико наше задовољство. И уопште гледано, женама је јако тешко да схвате, да мушкарци од како се роде па док не оду са овога света, на неки начин остају деца.
POTPISUJEM Exclamation Wink Brat Srbin ::Свако може да изнесе своје мишљенје и свој став, пожељно би било са уважавањем и поштовањем осталих форумаша, али то ипак зависи и од домаћег васпитања
Takođe potpisujem, svaki komentar je suvišan Exclamation Exclamation Exclamation

offline
  • Aleksandar
  • Pridružio: 30 Okt 2012
  • Poruke: 901
  • Gde živiš: Kraljevo

herkules dolazi u vidu letece topovnjace, pogledajte malo slicice,

inace tanderdzet je dobro uradjen, steta sto moderni lovci nisu u 1/72 razmeri,

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2012
  • Poruke: 3

Da, da... Mi muškarci smo deca u srcu do kraja života, bez obzira čime se bavili i šta radili i bez obzira kakvi bili spolja-unutra smo dečaci. Very Happy

offline
  • Pridružio: 11 Apr 2013
  • Poruke: 0

Ako je neko ovo već stavljao ja se izvinjavam, al' ja sam sad našao pa mi je zanimljivo. ''Borb. avioni'' u Poljskoj oko 500 din, ''Leteće tvrđave'' oko 650, a helikopteri oko 800 din.
amercom.com.pl/27-samoloty-swiata
amercom.com.pl/59-latajace-fortece
amercom.com.pl/56-helikoptery-swiata?p=5
a možete da vidite i šta je sve izašlo kod njih

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 0

kvcali ::herkules dolazi u vidu letece topovnjace, pogledajte malo slicice,

inace tanderdzet je dobro uradjen, steta sto moderni lovci nisu u 1/72 razmeri,



мислим да би тада били превелики,у односу на друге
ево узми миг 29 дужина 14.5 цм у размери 1:72 би био за четвртину већи дакле имао би нешто више од 18 цм
или распон крила 11 у тој размери би био нешто мање од 14 цм

с једне стране је тако а са друге било би лепо видети визуелно колико се разликују по величини авиони да су сви у истој размери,али да је Бериев у тој размери 1:72 заклонио би ми сву светлост у соби,па бих лутао у мраку Smile

offline
  • Pridružio: 11 Apr 2013
  • Poruke: 0

Pa bilo bi lepo da su svi 1/72, bili bi detaljniji. Ali je nerealno jer niko od nas nema toliki prostor, a retko ko i ima da plati toliku cena za tu razmeru. Gledao sam diecast MiG-29 1/72 6,5 jena(6000d) ili 40$ (3500d) drugih proizvođača. A avioni jesu uporedivi, svaki u svojoj klasi. Osim Harriera koji je trebao da bude u 1/100.

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 0

alimpije ::Pa bilo bi lepo da su svi 1/72, bili bi detaljniji. Ali je nerealno jer niko od nas nema toliki prostor, a retko ko i ima da plati toliku cena za tu razmeru. A avioni jesu uporedivi, svaki u svojoj klasi. Osim Harriera koji je trebao da bude u 1/100.

И ја се слажем за Хариера требало је да буде 1:100
Знам да су сви у својој класи упоредиви,али када стоје на гомили ...
Неки дан сам брисао прашину и поставио сам све авиончиће на сто и погледао их онако из птичије перспективе и дошао сам на идеју да направим сто са стакленим горњим делом и да поређам тако све који ми не стану на сталажу,јер заиста ми се свидело,а осим тога биће заштићени.Додуше планирао сам да када се заврши колекција направим сталажу са стакленим вратима тако да збогом прашино.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1122 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 3 sakrivenih i 1079 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, bigfoot, dankisha, DonRumataEstorski, draganca, dulleo, dushan, esx66, Fog of War, HrcAk47, Joja, Kubovac, Leonov, mercedesamg, Milos82, nemkea71, nenad81, nesa1962, nuke92, ostoja, ozzy, panonski mornar, panzerwaffe, procesor, raptorsi, ruger357, S2M, Srle993, StefanopuloZ, t84dar, Trpe Grozni, vathra, Vlad000, Vlada1389, vlajkox, vukovi, Wrangler, zeo, 125