Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1127

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

U slucaju opredeljenja za Ruse,ekonomsko-vojna pomoc se podrazumeva.Ili,bez toga sa ovakvom vojskom i ekonomijom to naravno nije moguce.Kad kazem *za Ruse*,nije mi poznat sadrzaj razgovora sa Rogozinom prilikom njegove posete Srbiji,ali on je isuvise ozbiljan igrac da bi Srbiji olako obecao ponudu *da povrati snagu i dostojanstvo*ili kako je vec tacno rekao.Da se razumemo,ne mislim da to mora ultimativno biti Kalinjingrad,ali sa vojno opustosenom zemljom,razgovara se sasvim drugacije.Licno mislim da je cena po Srbiju u tom slucaju znatno prihvatljivija.

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2014
  • Poruke: 1297
  • Gde živiš: Nacionalni park Srbija

Pre godinu dana je jedan od Ruskih diplomata, ne mogu da se setim da li je bio ambasador ili ministar spoljnih poslova, rekao u jednom intervjuu da Rusija razume da Srbija mora kad tad da uđe u NATO,da nema drugog izbora, i da zato ne namerava da je koči. Dakle čak i oni kapiraju da prosto nemamo drugog izbora. Osim ako nas ne napumpaju parama, što je malo verovatno. To je onda odjednom gurnuto pod tepih i svi su se pravili kao da se nikada nije desilo. Probao sam već da nađem taj članak, ali nisam uspeo, probaću opet.

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2012
  • Poruke: 2286

zixo ::
Нисам ја видео тај спин наших политичара али се зна да је ММФ имао примедбе на то што ми планирамо набавку скуп војне технике у садашњем економском стању.

Problem je predstavljalo samo zaduzenje, njima nije bitna namena. Pa cak ni zaduzenje nije problem ako primenis mere smanjivanja deficita pa anuliras teret zaduzivanja. Ovi nisu smanjili deficit tada bili a posto je Vucko pricao price o nabavci, onda je MMF postao zla vestica koja nam brani avione.

E posto je sad keramicar Min Odbrane, preuzeo je Vuckov recept najava i pricanja prica ali nema se para pa se umesto price o zlom MMF fura prica o vojsci koja deli sudbinu naroda. Jer MMF nesmeju da uvlace posto ih mole da nam daju stand by aranzman.

Citat:
Што се мене тиче не мора ни да се улази у ЕУ. Био сам оптимиста 2000. године али се нисам надао да ћемо тек 2020. ући у ЕУ. Ако уопште и уђемо. Какво поверење и вера у ЕУ? Немам поверења ни у кога па ни у њих.

Оружије Европљана је скупо. То је рецимо увидео политички врх који је владао од 2008.-2012. па се и због тога одлучио за руско наоружање. Тј. направљен је план за набавку. Али нису купили ни руско.

Не кажем да се не треба набавити и западна опрема и наоружање али сам јако скептичан да ћемо ми набавити најсавременије борбене авионе од њих. У ствари како време пролази постајем скептичан да ћемо набавити било шта.

Замислите тек за 15-20 година, па и раније, када на ред дођу тенкови, оклопни транспортери, артиљерија итд.

Ja licno nisam za EU. Ali sve ovo pricam iz razloga sto je drzava u procesu pridruzivanja, dakle drzava ide u EU svidjalo se to meni ili ne.
Problem je sto mi hocemo da budemo neutralni a to ne mozes biti ako se pridruzujes EU. Ovakvo nase ponasanje ce samo dovesti do toga da nas i jedni i drugi hebu kako hoce.
Posto je kupovina oruzja politika a nama vec treba nabavka, najefikasniji nacin da se politicki priblizis EU je da uzimas njihovo oruzje bez obzira na cenu. Ofsetno mozes deo troskova nadoknaditi ali si stekao puno politickih pluseva. To je sve sto ja predlazem.

Mi nismo normalni, hocemo u EU a Vucic pravi paradu za Putina. Licno podrzavam takav gest ali to je subjektivna stvar. Kada objektivno pogledam vidim da nije normalan jer hoce da nas odvede u EU a ovako docekuje Putina. Da smo neutralni i da smo ko Svica niko mu ne bi ni rec rekao, ali ovako...

Citat:
О том потом, прво скочи па реци хоп. Јасно су нам ставили до знања да наредних 5 година нема нових чланица ЕУ. А до тада ко жив ко мртав.

Najgore od svega nije da li ce nas primiti ili nece, vec to sto se mi moramo ponasati u potpunosti sa njihovim uputstvima bez obzira da li oni hoce ili nece da nas prime. Tako je to kad zadnji ulazis u neko drustvo, svi te hebu.

offline
  • Pridružio: 22 Maj 2014
  • Poruke: 165

Pa mi sve i da hocemo ne mozemo za 5 godina uci u eu. Toliko treba da traju pregovori, mi jos nijedno poglavlje od 35 nismo ni ottvorili, a kamoli zatvorili. Zavrsen je skrining za 16 poglavlja i ocekuju do kraja godine otvaranje 32 i 35, kao i 23 i 24 pocetkom 2015.

Ima EU dobre stvari, poput uredjenja jedne drzave i od njih i Rusi, a i Ameri treba jos puno da uce, takodje ulaskom u eu, za tvoj proizvod nema carine u 28 drzava, s druge strane ulaskom u eu drzave gube svoju spoljnu politiku, nikako necemo smeti da radimo ono sto sada mozemo bez dozvole eu.
Cilj eu i jeste United States of Europe.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Dr.NN@
Kolega smanjite malo....EU je pudlica u rukama SAD,nije valjda da vam to nije jasno.Ko tu od koga da uci...Da ne pominjem Rusiju /u bilo kom pogledu koji vam padne napamet/

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3191
  • Gde živiš: Kraljevo

Posto je ovde bila rasprava o tome zasto nam Rusi ne daju izvoz 10.000 automobila 500L u Rusiju, postavljam tekst kojim prakticno priznaju u cemu je bio problem, a ja i jos neki clanovi smo govorili o tome (bile je u stilu Rusi nisu nikad krivi), dogovor je bio da bude preko 50% automobila proizvedeno u Srbiji (u sta i dalje sumnjam), sto se kao sada i dogodilo, a i dalje mislim da im je bolje da mole za izvoz IMT-a i IMR-a.

Европско тржиште, предвиђају стручњаци, пашће за 15 одсто, руско тржиште је колач око кога се сви отимају- извести аутомобиле у Русију желе сви, а долазак Путина у Србију искористиће наша влада која је сувласник са 'Фијатом' да за следећу годину обезбеди контингент од 10.000 возила без царине, која би требало из Крагујевца да се извезу у Русију.

И „Фијату“ и нама то би значило много, а реалне шансе постоје, јер се више од 67 одсто производи у Србији, потврдили су нам у „Фијату“, додао је Милутиновић.

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/1880/%D0%.....1%83!.html

offline
  • Pridružio: 09 Jan 2006
  • Poruke: 1519
  • Gde živiš: Beograd

Tih 67% je političk aizjava da se da, ali će biti mnogo interesantnije koliko od tih 67% će priznati Rusi.

Inače, po rečima ljudi koji poznaju proizvodnju u IMTu i IMRu, na njima bi mi zaradili više po komadu od našeg famoznog genijalnog Fiata. Tako da bi to bilo mnogo pametnije. Ali da podsetim na reči premijera: oni to ne znaju da rade, pa .....

offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 748

"POTREBNA NAM JE JAVNA RASPRAVA O SISTEMU ODBRANE",
to je prvi korak posle laganog forsiranja medija o problemu lošeg odnosa prema Vojsci. Da li će je pokrenuti Vlada ili nevladin sektor, nije bitno. Takvu stvar bi trebala da forsira i finansira Vojska i na finjaka da poentira. Na javnoj raspravi treba da budu pozvani i da učestvuju svi relevantni činioci i priznati stručnjaci po vojnim pitanjima, što domaći, što strani. Čulo bi se na toj javnoj raspravi štošta. A mislim da bih častio ceo forum pivom, samo da vidim tu scenu gde diskutuju relevantni stručnjaci sa strane i domaći genijalci.

Ali lepše je ovako da lickamo stanje do smrta i da se ćuti, jer Božemoj, zamisli da se neko zameri ministru ili premijeru time što će pred penziju nešto da "lane". Samo da se ne desi neko talasanje u moru tišine pre nego svi dobrotvori u sistemu odbane odu u penziju. A to što će da ih pljune ko stigne kada budu u penziji to je nešto o čemu sada ne vode računa.

offline
  • Toni  Male
  • SuperModerator
  • Pridružio: 18 Jun 2008
  • Poruke: 30145

Jeste, mi koji smo ograniceni ko terasa cemo da drzimo javnu raspravu... Vise bi tupili o Rusiji nego o Srbiji.

Inace rasprava o RV bi izgledala tako sto Lazanski tupi o MIG-29 a Radic kako je ekstra da uzmes Gripen na lizing.

offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 748

Da nismo dorasli kao društvo za takve stvari se u potpunosti slažem. Ali onda da uz njih dvojicu pozovemo i Staniju i Soraju da bude medijski propraćeno. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 931 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 2 sakrivenih i 907 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Bobrock1, bojank, Djordje29, draganl, dragoljub11987, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, kinez88, kjkszpj, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, LUDI, Nemanja.M, panzerwaffe, raykan, Regrut Boskica, Shilok, sovanova95, styg