NATO - juče, danas i sutra

22

NATO - juče, danas i sutra

online
 • Pridružio: 26 Apr 2014
 • Poruke: 2098

Citat:Обавезали смо се на клаузулу да војници НАТО-а могу да користе војну инфраструктуру армије Србије. То је нешто што су Американци, управо у ово време пре 16 година, тајним „Анексом Б” и тражили од Београда приликом преговора у Рамбујеу пред почетак агресије на СР Југославију 1999. Тада нисмо пристали, сада јесмо. Значи ли то да НАТО команда може у сваком тренутку да „типује” неку касарну у Србији, а то је део наше војне инфраструктуре, и одлучи да ту смести неку јединицу НАТО-а? На неко време, на месец дана. Заоштри се криза између НАТО-а и Русије и та наша касарна са НАТО војницима у њој, постаје легитимна мета за руске ракете. И све остало што се налази уз ту касарну.
http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Cuca-Maca-i-Mimi.sr.html
Мирослав Лазански о потписаном документу са НАТОRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 17 Jun 2014
 • Poruke: 107

Je li to isti Lazanski koji je pre 2 dana rekao ovo

Citat:Лазански је подсетио да Србија има са Нато уговор СОФА, који даје право проласка трупама Алијансе кроз Србију, без било какве јурисдикције српских судова, а који је некадашњи министар спољних послова Србије Вук Драшковић неовлашћено потписао без одобрења Владе и парламента.

То не значи да могу да користе војну инфраструктуру. Шта би то значило – да могу да уђу у сваку касарну која им се свиди и паркирају и раде шта хоће. То не значи ИПАП“, рекао је Лазански.

Он је додао да је ИПАП споразум највиша врста сарадње за земљу која није чланица Нато савеза.

„Али, то је по принципу самопослуге – ми бирамо у чему ћемо сарађивати. Волео бих да видим те политичаре који би дозволили да Нато снаге по Србији користе инфраструктуру у смислу објеката како се то њима свиди. То је онда оно што је тражено у Рамбујеу и што смо одбили да потпишемо“, нагласио је Лазански.


pravda.rs/2015/03/20/lazanski-vuk-drask.....-sporazum/online
 • Toni  Male
 • SuperModerator
 • How bad do you want it
 • Pridružio: 18 Jun 2008
 • Poruke: 25421
 • Gde živiš: Petrovgrad

A nuklearne bombe, to nista ? Bebee Dol GUZ - Glavom U ZidTo je ovo da nebude zabune http://www.mycity-military.com/Vojske-sveta-baze-i.....l#p1100242

Evo ovde u industrijskoj zoni 1 kopaju neku veliku rupu, ili je ova nova fabrika vode ili su bombe...

offline
 • Pridružio: 01 Feb 2014
 • Poruke: 1336
 • Gde živiš: Nacionalni park SrbijaMr. Green

Inače ova tupava Olivera me podseća na nekog malog kurčevitog pekinezera koji non stop mora da bude u centru pažnje pa zato samo laje i laje i misli kako je mnogo bitna a u stvari je niko ne jebe ni 5%. Bebee Dol Mr. Green

online
 • Toni  Male
 • SuperModerator
 • How bad do you want it
 • Pridružio: 18 Jun 2008
 • Poruke: 25421
 • Gde živiš: Petrovgrad

stringer bell ::
Inače ova tupava Olivera me podseća na nekog malog kurčevitog pekinezera koji non stop mora da bude u centru pažnje pa zato samo laje i laje i misli kako je mnogo bitna a u stvari je niko ne jebe ni 5%. Bebee Dol Mr. Green


Meni ona u svakoj emisiji deluje kao da veze nema sa temom, sta god tema bila, a tek ako je vojna...

offline
 • Pridružio: 19 Sep 2013
 • Poruke: 3226

По мени један интересантан прилог, иако невелики по обиму, који показује ко је Газда када се једном уђе у НАТО и где то води мале земље као што је Србија. Кратко речено биће, везуј коња где ти Газда каже и тачка.
"Посланици Европског парламента: Србија да откаже војне вежбе и постепено уводи санкције Русији
BY РЕПОРТЕР ON 23. МАРТ 2015.
Добри односи Србије и Русије у принципу не представљају проблем у односима с Европском унијом, али Србија ипак мора да процени какве ће мере предузети у ком тренутку и да покаже потпуну посвећеност када је у питању пут ка ЕУ, поручили су посланици Европског парламента Кнут Флекенштајн и Тања Фајон.
...
Флекенштајн, чија је партија у владајућој коалицији у Немачкој, додао је и да би „да је на месту Београда, гледао да одложи војне вежбе с Русијом, ако не и да их откаже“."
http://facebookreporter.org/2015/03/23/%D0%BF%D0%B.....%B1%D0%B8/

offline
 • Pridružio: 10 Jan 2012
 • Poruke: 1675
 • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

Citat:ИПАП: Шематски НАТО план за уништење Србије

ће бити ремоделована на основу ИПАП-а чак и више него што је до сада реструктурирана. НАТО, у ствари, има надзор над целим процесом реконфигурације и званичници НАТО-а ће усмеравати процес кроз радне групе.

Индивидуални Акциони План Партнерства (ИПАП) Републике Србије и Организације Северно-Атлантског Уговора (НАТО) који је 20. децембра усвојила Влада Србије, а 15. јануара и Северноатлантски савет, чиме је процедура усвајања окончана – представља технократски шематски план Новог светског поретка којим се НАТО алијанса поставља као гарант потпуног губитка суверенитета Србије, успостављање даљих корака ка трансформацији државе планираној на састанку групе Билдерберг 2006.године која се спроводи на основу демографског инжињеринга који је омогућио да се на основу Уговора о реадмисији и закона о азилантима у Србију из ЕУ депортују и у матичне књиге рођених уписују на стотине хиљада Рома који нису рођени нити било када живели на територији Србије као и насељавају Албанци и „азиланти“; спровођења даље разградње земље на основу Агенде 21 (издвајање Косова и Метохије и постепено Војводине под окриљем Стратегије ЕУ за Подунавље) и спровођењу реформи у свим сферама друштва по мери Новог светског поретка намењеним Србији које подразумевају распарчавање Србије, корпоративно преузимање свих виталних грана привреде, потпуно разарање система националне сигурности и даљу демонтажу српског народа.

Под флоскулом „усклађивања са стандардима ЕУ“ реформе ће покривати сва друштвена поља: политички и безбедносни домен, војна питања, научну сарадњу, управљање кризама, систем планирања у ванредним ситуацијама, заштиту тајних података. Дакле: све!

ИПАП споразум најдубље задире у све сегменте наше унутрашње организације – политичке, етничке, духовне, образовне, уз тотално испирање мозга праћено физичком окупацијом…

Шта ИПАП споразум представља, да ли је након његовог потписивања и даље одржива реторика о војној неутралности Републике Србије и да ли ће процес растакања државе и системска и систематска лоботомија српског народа резултирати и коначном моралном слому: учествовању српског народа у мултидимензионалном рату који Запад води против Русије, за Печат говоре најбољи познаваоци НАТО алијансе Рик Розоф, водећи истраживачки новинар у свету у домену војно политичког деловања НАТО пакта као ударне песнице Новог светског поретка и Светске владе, оснивач и уредник интернационалне мреже СТОП НАТО, колумниста „Глобалних истраживања“, Волтера и Руске телевизије (РT) и Махди Дариус Наземораја, аутор студије „Глобализација НАТО“ (Clariti Press, 2012), једне од најауторитативнијих критичких књига о НАТО која се користи као приручник у одaбраним колеџима попут Пентагоновог колеџа Здружених снага одбране, Академији ваздушних снага САД као и на универзитетима попут Харварда и Берклија.

Његов рад о НАТО архивиран је 2011. у Војној Мултимедијалној библиотеци самог НАТО-а у Бриселу, под одредницом „НАТО и Либија – Специјални фокус“ – Анали, збирка текстова водећих међународних експерата.
Рик Розоф: Евидентно за све, осим за намерно слепе и глуве, да је Србија део НАТО-а

Одавно упозоравам да Пентагон користи НАТО како би преузео читаву Европу – све европске земље у овом моменту са изузетком Русије, мада и тамо доминира половином, – у, као што сте истакли, свим могућим категоријама: војсци, одбрани, куповини наоружања („интероперабилност“), војној производњи, планирању, спољној политици, унутрашњој безбедности и полицијским снагама, судству, законодавству, економији, финансијама, социјалним питањима, култури, наводним људским правима, итд.

Када је НАТО отворио канцеларију за везу у Београду и Србија била увучена у прелазни програм „Партнерство за мир“ (који се користио за довођење у НАТО дванаест источноевропских земаља од 1999-2009), било је евидентно за све, осим за намерно слепе и глуве, да је Србија део НАТО-а, упркос лажним флоскулама о неутралности које су наводни радикали и социјалисти сервирали народу у Србији.

Индивидуални акциони план партнерства је друга фаза а Акциони план за чланство је последња у постизању пуноправног чланства у НАТО. Босна, Македонија и Црна Гора већ имају Акциони план за чланство. НАТО уводи земље у блоку, тако да ће се Србија придружити када и остале три земље.
Махди Даријус Наземораја: Тони Блер ће бити део механизма за праћење преузимања Србије

Српска влада је предузела видљиве кораке који показују да је Београд обавезан Вашингтону и Европској Комисији. Читав процес унутрашњих реформи је веома убрзан и похваљен од стране САД. Штавише, Београд је управо потписао Индивидуални акциони план партнерства (ИПАП) споразум са НАТО-ом, који ставља његову самопроглашену неутралност под велики знак питања.

Индивидуални акциони план партнерства (ИПАП) је полазна тачка за улазак у НАТО.


ИПАП Програм је формално одобрен 2002. године током самита НАТО оджаног у чешкој престоници Прагу. Реч је о прилагођеном програму сарадње и интеграције који НАТО посебно дизајнира за сваку појединачну земљу на основу њених унутрашњих, безбедносних, економских, геополитичких, и социјалних околности. ИПАП је специјално прилагођен процес који се дизајнира не само како би обезбедио интеграцију у НАТО већ драстично и драматично моделује земљу за чланство у НАТО скројену по мери која је за сваку земљу специфично одређена.

Следећи корак НАТО интеграција после ИПАП-а је Појачани Програм Дијалога са НАТО. Појачани Програм Дијалога, НАТО гради на ИПАП програму и отвара врата за Акциони план за чланство (МАП).Споразум МАП између НАТО и не-НАТО земље је последњи корак који не-НАТО земља мора предузети пре уласка у НАТО.

Иако је Београд одбио да приступи „Интензивираном програму дијалога“ 2008., када је НАТО једнострано израдио Интензивирани дијалог програм за Србију, курс који је Влада Србије предузела са ИПАП је онај који у будућности отвара врата за улазак у НАТО и ствара баријере за сарадњу са Русијом.Чињеница да је НАТО израдио Интензивирани дијалог план за Србију 2008. године, јасно показује да су циљеви НАТО-а да се Србија придружи овој војној алијанси.

ИПАП је дизајниран да реконфигурише земље. Другим речима, Србија ће бити ре-модлована на основу ИПАП-а чак и више него што је до сада реструктурирана. НАТО у ствари има надзор над целим процесом реконфигурације и званичници НАТО-а ће усмеравати процес кроз радне групе.
Реформе у Србији представљају институционалну и социо-економску колонизацију

Пре него што је Београд чак пристао да се придружи програму ИПАП, Србија је морала да буде део НАТО програма Планирања и Ревизије (ПАРП). ПАРП је НАТО програм који се одвија у склопу тзв. Партнерства за Мир (PfP). ПАРП је коришћен од стране српске владе у циљу прилагођавања српске војске како би постала интероперабилна са НАТО-ом имитирајући структуре НАТО-а и пресликавајући земље НАТО. То је учињено када је Београд предузео војне и безбедносне реформе у свом одбрамбеном карактеру, док су званичници НАТО-а направили процене учинка и водили цео процес за Србију.

ИПАП, међутим, помера ствари много даље од ПАРП програма. Главни фокус ИПАП-а су „домаће реформе“. Те, такозване „реформе“ неће се тицати само војног, обавештајног и сигурносног поља, већ ће укључити такође и политику владе, политичке структуре и економију Србије. Због тога Индивидуални акциони план партнерства садржи одредбе о економији, спољној политици и ЕУ. Песимиста би једноставно и искрено закључио да је Србија колонизована.

Термини „Европске интеграције“ и „Европске вредности“ које садржи ИПАП документ, такође су обмањивачке и имају за циљ да монополизују дефиниције које користе технократе Европске уније и Вашингтона о томе шта то значи бити „европски“. По овим дефиницијама Русија, која је историјски била заштитник Европе и представља највећу европску земљу, категоризована је као не-европска земља. Оно што ове бирократске дефиниције раде је уништавање европске разноликости и свих алтернатива Европској унији унутар Европе кроз вештачке дефиниције европских вредности које селективно укључују и искључују шта је „европски“ и шта није „европски“ на основу геополитичких и економских интереса који не почивају на реалности.
Геополитика иза интензивиране „реформе“ у Србији

Потписивање ИПАП-а од стране Београда мора бити сагледано у геополитичком контексту мулти-спектралног рата који САД и НАТО воде против Русије и Евроазијске економске уније – као и против народа читаве источне Европе и Србије, без обзира на про-САД и про-НАТО политику коју воде њихове владе – користећи кризу у Украјини као изговор. Због појаве Евроазијске економске уније и интензивирања ривалства са Москвом и њеним савезницима, САД и Европска комисија ЕУ се отимају да учврсте своје сфере утицаја и да спрече све земље које нису чланице ЕУ и нису чланице НАТО земаља да се прикључе Евроазијској Економској Унији и Уговору о колективној безбедности предвођених Русијом.

То је разлог због кога Вашингтон и Европска комисија убрзавају улазак Србије и неколико других земаља у НАТО и Европску унију. Ово је и разлог због кога је Тони Блер – ратни злочинац који је учествовао у НАТО окупацији Косова и рату 1999.- агресији на Србију и Црну Гору када је био британски премијер – потписао уговор да саветује премијера и владу. Тони Блер ће бити део механизма за праћење преузимања Србије.

Изјава министра спољних послова Србије Ивица Дачића изречена фебруара 2015. да САД „подржавају реформе у Србији“ представља знак убрзаног преузимања државе у Србији. Није случајно да је Дачић отишао у Вашингтон на разговоре на високом нивоу о „реформи“ процеса у Србији. Не само да се министар иностраних послова Дачић састао са америчким државним секретаром Џоном Керијем, већ се такође састао са нео-конзервативком која је била на линији фронта Вашингтона за промену режима у Украјини, америчком државном подсекретаком Викторијом Нуланд.

Да ли ће Србија били регрутована за рат против Русије?

Ствари не изгледају обећавајуће у погледу српске неутралности. Иако се Србија уставно обавезала на војну неутралност, руски званичници су показали знаке скептицизма у прошлости. Две године након што је у новембру 2011. направљен нацрт ИПАП-а између Србије и НАТО-а, руски министар одбране Сергеј Шојгу дошао је у Београд како би питао српску владу у вези са њеним намерама. Он је чак цитиран у српском листу „Новости“ да је рекао Првом потпредседнику Владе Александру Вучићу, да иако је већина грчког народа била против приступања Грчке НАТО-у, грчка влада је игнорисала њихове жеље и Грчка је упркос томе приступила НАТО-у. Александар Вучић је одговорио да се Република Србија никада неће прикључити НАТО-у.

Разговор између Шојгуа и Вучића вођен је у новембру 2013. Годину дана касније, октобра 2014, српска влада је дала иста уверавања Москви, када је руски председник Владимир Путин посетио Београд. Месец дана пре доласка Путина у Београд, међутим, Србија је била позвана да у британском граду Њупорту буде по први пут учесник на самиту НАТО-а.Српска влада је била одушевљена позивом на самит НАТО-а у Велсу и видела га је као награду за реструктурирање Београда.

ИПАП је коначно одобрен од српске владе 20.децембра 2014. Ратификован је од НАТО-а 15.јануара 2015. Придруживши се ИПАП-у, српска влада је одступила од уверавања која је дала руској федерацији и српском народу. Уколико српска влада настави да иде овим путем, Србија ће постати чланица НАТО-а или ће постати де-факто чланица и без формалног учлањења у НАТО и биће употребљена против Русије и било које друге земље која одбије да следи наредбе Вашингтона или ЕУ.

(ПЕЧАТ – Биљана Ђоровић, преузето – facebookreporter.org)

Od svega gore napisanog mene najvise brine podebljani i podvuceni deo jer zaista lici na neku teoriju zavere ali neko je vec postavljao dokumenta naseg ministrastva odbrane gde se spominju Romi.

offline
 • Pridružio: 19 Sep 2013
 • Poruke: 3226

Било некада, а сада се приповеда.
"ОД РАМБУЈЕА ДО АГРЕСИЈЕ НАТО ЗЕМАЉА НА СРБИЈУ: На данашњи дан 1999. године Слободан Милошевић одбио ултиматум да НАТО трупе уђу у Србију
На данашњи дан 1999. године председник СРЈ Слободан Милошевић одбио је захтев да прихвати стране трупе под вођством НАТО на Косову и Метохији, после чега је специјални изасланик САД Ричард Холбрук одмах отпутовао у седиште НАТО у Бриселу."
http://facebookreporter.org/2015/03/23/%D0%BE%D0%B.....%BD%D0%B0/

offline
 • Pridružio: 16 Okt 2008
 • Poruke: 2332

"Novosti" objavile tekst dr Radovana Radinovica u vezi Srbije i NATO:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktu.....-zagrljaju

offline
 • Pridružio: 09 Nov 2014
 • Poruke: 458

Nadam se da sam pogodio temu

Citat:Stryker armored vehicles from Iron Troop, 3rd Squadron, 2nd Cavalry Regiment travel down the E67 highway towards Riga, Latvia on day two of Operation Dragoon Ride. Iron Troop along with the rest of 3rd Squadron will travel over, 1,800 kilometers through six different countries before arriving back at Rose Barracks, Germany.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 784 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 7 sakrivenih i 727 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, _Rade, _Sale, A.R.Chafee.Jr., AK - 230, aramis s, Bane san, bato, djordje92sm, draganca, dragon986, FOX, Georgius, girici2, GrobarRomanticar, hatman, hyla, ILGromovnik, Insan, joca83, kovinacc, MarKhan, Marko Marković, Mirage 2000N, mnn2, moldway, mustangkg, nebkv, nuke92, pedja.st, pein, pera bager, perko91, raskoljnikov, rovac, royst33, ruma, S2M, sakota79, Snorks, Sr.Stat., Srky Boy, Toni, Tragač, Vlada1389, vladom6, vlvl, voja64, willie, 223223