Vojska Crne Gore

11

Vojska Crne Gore

offline
 • zixo  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 27 Sep 2006
 • Poruke: 24626
 • Gde živiš: Beograd

Ako su ovi brodovi ponudjeni na prodaju, da li se zna kome?Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 26 Dec 2005
 • Poruke: 4733

Kome? Onome ko da veću proviziju ugovaraču posla.... znate već kako to biva na ovim prostorima...offline
 • Pridružio: 12 Jan 2006
 • Poruke: 3149
 • Gde živiš: Gde ja zivim...

Nadjoh neke predloge za amblem VCG-

offline
 • Pridružio: 19 Jul 2007
 • Poruke: 214

Ne izgleda lose, voleo bih da cujem neki strucni komentar

offline
 • grbe 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 20 Maj 2007
 • Poruke: 4594

Povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore primio je predsjednik Republike gospodin Filip Vujanović" Siguran sam da će naša misija u Briselu i sadržajno i dinamički ubrzati naš put u evro-atlanstke integracije i da će pomoći da što prije budemo u NATO-u " - riječi su šefa crnogorske države na prijemu održanom povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, u predsjedničkoj rezidenciji na Cetinju.

Predsjednik Vujanović je ponovio da je ulazak u NATO naš strateški cilj, uz obavezu da se prethodno građanima približi važnost tog koraka u političkom, bezbjednosnom i ekonomskom smislu.

" Nakon samo šest mjeseci od sticanja nezavisnosti primljeni smo bezuslovno u Partnerstvo za mir, uz jasno obećanje da će Crna Gora u procesu evro-atlantskih integracija biti indidvidualno tretirana. Bezuslovnost znači da ne postoji niti jedna hipoteka koja opterećuje put integracija Crne Gore, dok nam individualni pristup daje šansu da samo svojim vrijednostima obezbijedimo dinamiku tog procesa " - smatra Vujanović, koji je izrazio zadovoljstvo i dosadašnjim stepenom modernizacije i profesionalizacije crnogorske V ojske, kao i rješavanjem socijalnih potreba njenih pripadnika.

" Činimo sve da se vojska kvalitetno pripremi i obuči kako bi bila spremna za učešće u bezbjednosnim strukturama na nivou zahtijevanih standarda, dok vjerujem da će povećanje plata povećati i motivaciju onih koji žele da rade u našoj vojsci. Posebno značajan zadatak Vlade i Ministarstva odbrane je da podrži rješavanje stambenih pitanja pripadncima vojske " - kazao je Vujanović.

Čestitka predsjednika Republike

"Poštovana gospodo vojnici i starješine Vojske Crne Gore,

Danas, kada obilježavamo prvi Dan Vojske nezavisne Crne Gore, uz srdačne čestitke svim pripadnicima oružanih snaga, želim da kažem da je država Crna Gora ponosna na svoju Vojsku i zadovoljna do sada učinjenim u reformi Vojske, čiji je krajnji integracioni cilj članstvo u NATO-u, nakon prošlogodišnjeg prijema u Partnerstvo za mir. Prijem u Partnerstvo za mir doživjeli smo kao priznanje našeg ubrzanog ukupnog demokratskog napretka kao i napretka u reformama sektora odbrane i bezbjednosti. Ove reforme rezultirale su punom civilnom kontrolom oružanih snaga, što je istinski interes svih naših građana. Partnerstvo za mir znači pouzdanu osnovu za jačanje bezbjednosti ali i ekonomske stabilnosti i kao snažan podstrek za nove investicije i ekonomska partnerstva.

Druga, jednako važna činjenica je naša odluka od 30. avgusta prošle godine da ukinemo regrutnu i obavezu služenja vojnog roka građana Crne Gore. Višestruko je važna - s jedne strane, stvaramo malu, ali profesionalnu, međunarodnim standardima prilagođenu Armiju, fleksibilnu i interoperabilnu, ali iznad svega - finansijski održivu Vojsku.

Gospodo vojnici i starješine,

Čestitajući svim pripadnicima Vojske na savjesnom i kvalitetnom vršenju radnih zadataka u Vojsci, moram konstatovati da je to, nesumnjivo, doprinijelo da Vojska Crne Gore dobije mjesto koje joj i tradicionalno pripada. Posvetili smo se realizaciji tri velika i trajna cilja, a to su - da naša Vojska bude dio međunarodnih bezbjednosnih struktura, da bude moderna i adekvatno društveno vrednovana. Naš trajni cilj, koji već realizujemo, jeste adekvatno vrednovanje naše Vojske, što podrazumijeva njeno kvalitetno materijalno i stambeno zbrinjavanje, kako bi poziv vojnika bio cijenjen i kako bi se zapošljavanje u Vojsci doživjelo kao društveno korisno i adekvatno materijalno vrednovano. Jer, i samo adekvatno vrednovan rad u Vojsci može garantovati članstvo u međunarodnim bezbjednosnim strukturama.

Siguran sam da ćemo u našem Generalštabu imati kvalitetnu operativnu komandu, ali, takođe i uvjeren da ćete vi, svi zaposleni u Vojsci, biti njoj potpuno posvećeni, svjesni da Vojska u Crnoj Gori ima posebnu vrijednost i poštovanje.

Srećan vam 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore."

Predsjednik Republike Crne Gore

Filip Vujanović

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore primio je predsjednik Vlade Republike Crne Gore gospodin Željko Šturanović

Čestitajući Dan vojske, premijer Šturanović je naglasio da u narednom periodu uz dobre organizaciono-tehničke, kadrovske i druge preduslove, Vojska treba još odlučnije da nastavi započete reforme, te da intenzivira saradnju na regionalnom i međunarodnom planu. Premijer je istakao da će Vlada, i u narednom periodu, imati razumijevanja za potrebe Vojske, kao i za stvaranje uslova za poboljšanje njenog materijalnog položaja, unapređivanja životnog standarda i uslova rada vojnika .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, Ministar Odbrane gospodin Boro Vučinić primio je delegaciju Vojske Crne Gore

Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić, povodom obilježavanja 7. oktobra - Dana Vojske, primio je delegaciju Vojske Crne Gore, koju predvodio načelnik Generalštaba general-potpukovnik Jovan Lakčević.
Ministar je čestitao vojnim starješinama i svim pripadnicima VCG prvi Dan Vojske u nezavisnoj Crnoj Gori.

Tom prilikom, ministar Vučinić ukazao je na važnost njihovog doprinosa modernizaciji Vojske Crne Gore. On je, ocijenivši postignuti stepen izgradnje Vojske kao zadovoljavajući, najavio dalje intenziviranje aktivnosti Ministarstva odbrane na planu opremanja, obuke i obrzovanja pripadnika crnogorske Vojske, a sve u cilju postizanja ukupne interoperabilnosti kako bi Vojska mogla odgovoriti preuzetim međunarodnim obavezama.

"Na planu reforme sistema odbrane, u proteklom periodu, urađeno je dosta. U narednom periodu nastavićemo da radimo još više na izgradnji nove, efikasne i moderne Vojske Crne Gore", poručio je ministar Vučinić.

Podsjetivši na povećanje primanja pripadnicima Vojske, crnogorski ministar odbrane najavio je dalje unaprijeđivanje životnog standarda i uslova rada za vojnike. Nakon obraćanja, ministar je sa načelnikom Generalštaba general-potpukovnikom Jovanom Lakčevićem i vojnim starješinama razgovarao o aktuelnim potrebama i izazovima u Vojsci Crne Gore.

Čestitka Ministra odbrane

"Svim pripadnicima Vojske Crne Gore, najsrdačnije čestitam 7. oktobar, Dan Vojske Crne Gore.

Obilježavajući Dan Vojske prvi put, sa ponosom ističemo naš put stvaranja samostalne, nezavisne i demokratske Crne Gore.

Vojska Republike Crne Gore spremna je ispuniti svoj osnovni zadatak, a to je odbrana nacionalne teritorije, suverenosti i doprinos očuvanju mira u svijetu.

Uvjeren sam da će časnu tradiciju naše Vojske i današnja generacija oficira, podoficira i vojnika umjeti da sačuva i nastavi.

Želim vam mnogo uspjeha u daljem radu, ličnu i porodičnu sreću."

Ministar

Boro Vučinić

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, u Generalštabu je organizovan svečani skup profesionalnih pripadnika na kome su zaslužnim pojedincima uručena priznanja i nagrade.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore organizovane su i svečanosti u jedinicama Vojske Crne Gore.

Kasarna "Masline" u Podgorici.Mornarička baza u Tivtu.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore položila je vijenac na Spomenik "Partizanu borcu" na Gorici u Podgorici--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Centralna svečanost povodom 7.oktobra - Dana Vojske Crne Gore održana je u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, uz prisustvo velikog broja gostiju

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čestitka predsjednika Skupštine

Predsjednik Ustavotvorne Skupštine Republike Crne Gore Ranko Krivokapić, povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore, uputio je Ministru odbrane u Vladi Republike Crne Gore Boru Vučiniću, načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore general pukovniku Jovanu Lakčeviću, vojnim starješinama i svim pripadnicima Vojske Crne Gore, telegram čestitku sljedeće sadržine:

"Nakon više od osam decenija Crna Gora ponovo slavi svoju vojsku.

Prvi jubilej u nezavisnoj Crnoj Gori istovremeno je i velika obaveza vojske prema svojoj državi ali i države prema vama.

Želim da do kraja sprovedete započete reforme, daljom modernizacijom i usklađivanjem sa međunarodnim standardima.

Čestitam vam u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, 7. oktobar Dan Vojske Crne Gore."

Predsjednik Skupštine Republike Crne Gore

Ranko Krivokapić

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čestitka načelnika Generalštaba komandama i jedinicama povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore

"Svim pripadnicima Vojske Crne Gore najsrdačnije čestitam 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore, sa željom da i u buduće profesionalno i predano izvršavate postavljene zadatke.

Prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori proslavljamo Dan Vojske Crne Gore . Proslavljamo 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore, datum koji podsjeća na veliku pobjedu naših predaka na Tuđemilu.

Proslavljamo ovaj datum ponosni na do sada učinjeno, sa jasnom vizijom šta dalje raditi.

V aš visoko stručni i profesionalni odnos i pregalaštvo u izvršavanju zadataka obilježili su period koji je iza nas. Neka vas postignuti rezultati podstiču na stalnu angažovanost i u budućem periodu.

Vrijeme koje je pred nama zahtijeva i dalje veliko zalaganje u izvršavanju zadataka uz čvrstu opredijeljenost za intenzivnim obrazovanjem pojedinaca , obuku jedinica i modernizaciju Vojske Crne Gore .

Čestitajući vam Dan Vojske u ime pripadnika Generalštaba , želim vam nove uspjehe u radu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću."

Načelnika Generalštaba VCG

General-potpukovnik Jovan Lakčević

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

G O V O R

NAČELNIKA GENERALŠTABA VOJSKE CRNE GORE

general- potpukovnika Jovana Lakčevića

na svečanosti povodom 7. oktobra - Dana Vojske CG"Gospodo oficiri, podoficiri, civilna lica, vojnici,

Dragi gosti,

Čestitam vam 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore.

Ovo je prvi put od proglašenja nezavisnosti Republike Crne Gore da proslavljamo 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore.

Prilika je da se podsjetimo naše istorije i da, osvrnuvši se u daleku prošlost, osvježimo uspomene na ono što predstavlja korijen našeg postojanja i naše državnosti.

Korijen crnogorskog državnog, pa i nacionalnog bića seže u dubolku prošlost. Ona nije samo evropska civilizacijska tekovina nego i južnoslovenski priključak u evropski kulturni svijet.

Slovenska drustvena i drzavna zajednica Duklja, nastala je pocetkom VII vijeka, u oblasti koja je obuhvatala širi basen Skadarskog jezera.

Legenda o knezu Vladimiru i Kosari sačuvana je u Ljetopisu popa Dukljanina iz XII vijeka. Za vrijeme Vladimirovog sinovca kneza Vojislava, Duklja je 7. oktobra 1042. godine , na Tuđemilskom polju kod Bara izvojevala veliku pobjedu nad vizantijskom vojskom, nakon čega slijedi njen dalji uspon. To je natjeralo vizantijskog cara da sa Mihailom, sinom kneza Vojislava, sklopi ugovor o savezništvu i prijateljstvu. Time je Duklji (od tada se po činje zvati Zeta), prvoj od balkanskih zemalja, Vizantija priznala državni suverenitet i nezavisnost.

Dakle, sjajna pobjeda kod Bara je uslovila jedan od najzna č ajnih doga đ aja u našem istorijskom postojanju, priznanje državnog suvereniteta i nezavisnosti. S ponosom obilježavamo taj datum koji je odlukom Vlade RCG proglašen Danom VCG.

Pripadnici Vojske Crne Gore ovaj praznik danas dočekuju sa značajnim rezultatima koje su ostvarili u izvršavanju namjenskih zadataka, u procesu formiranja Vojske Crne Gore.

Nakon proglašenja nezavisnosti, utvrđena je organizacijsko-formacijska struktura, namjena i misije Vojske Crne Gore, ukinuto je služenje vojnog roka, a avgusta mjeseca ove godine usvojeni su i Strategija odbrane, Zakon o Odbrani i Zakon o Vojsci.

Procijenjeni rizici, izazovi i prijetnje po bezbjednost RCG, njeno opredjeljenje za pristupanje evropskim i evroatlanskim bezbjednosnim strukturama, te učvršćivanje regionalne stabilnosti, bili su polazna osnova prilikom koncipiranja Vojske Crne Gore. Realno su sagledani resursi Vojske i mogućnosti države i shodno tome osmišljen veoma racionalan i održiv sistem.

Da smo izabrali dobar model u organizaciji Vojske potvrđeno je od strane brojnih stranih eksperata sa kojima smo do sada imali susrete.

Uspostavili smo bogatu međunarodnu vojnu saradnju i imali niz kontakata sa inostranim vojnim predstavnicima - atašeima, izaslanicima odbrane, načelnicima generalštabova i dr.

Kao posebno značajno ističem izrazito dobro ostvarenu saradnju sa OS SAD i nacionalnom gardom države Mejn, OS Republike Grčke, kao i sa vojskama svih država u okruženju.

Razmjena iskustava sa delegacijama OS zemalja NATO i zemalja iz okruženja, na najvišim vojnim nivoima, potvrda su uspostavljanja bliske i otvorene saradnje i pružanja pune podrške u realizaciji reformi Vojske Crne Gore.

Prijemu Crne Gore u Partnerstvo za mir doprinio je i veoma dobro osmišljen i od eksperata NATO veoma pozitivno ocijenjeni koncept i vizija novoformirane Vojske.

Za postignute rezultate zaslužni su svi pripadnici Vojske Crne Gore, koji su svojim profesionalizmom, umijećem, upornošću i nesebičnim zalaganjem dali puni doprinis reformskim procesima, na čemu vam o dajem priznanje. Odajem priznanje i svima onima koji zbog organizacijsko-formacijskih promjena nisu više u našem sastavu.

Svi pripadate zatočenicima poziva koje je krasila i krasi ljubav i privrženost profesiji i otadžbini . To me uvjerava da će sva iskušenja koja su pred nama biti savladana.

Gospodo oficiri, podoficiri, civilna lica i vojnici, dragi gosti,

Vrijeme koje dolazi je vrijeme novih izazova. Istoriju ćemo poštovati i učiti od nje, ali znanje, rad, moral, svijest i savjest moraju biti naša ideja, naša pamet, istina i put u svjetliju budućnost.

Sa velikom nadom gledamo na vrijeme koje je pred nama .

Cilj nam je dobro organizovana i po NATO standardima obučena i opremljena Vojska, primjerena potrebama i mogućnostima države. Vojska koja će biti garant mira i stabilnosti u regionu. Vojska interoperabilna, spremna da sa partnerima sarađuje na zadacima na međunarodnom planu, Vojska spremna da, u saradnji sa državnim institucijama i organima, promtno reaguje na otklanjanju ekoloških i drugih katastrofa.

U tom cilju očekuju nas veoma oybiljni zadaci na intenzivnom obrazovanju i usavršavanju profesionalnih pripadnika Vojske, posebno učenju engleskog i drugih jezika, zatim potpuna implementacija NATO standarda i procedura u obuci svih sastava VCG, sa težištem na osposobljavanju za učešće u međunarodnim misijama i zadacima i modernizacija opreme i naoružanja kojim raspolaže Vojska.

U ovako stvorenom ambijentu, ambijentu napretka i naseg ukljucivanja u međunarodne bezbjednosne tokove, nadamo se jednom povoljnijem imidžu Vojske, poveća nju dostojanstva i ugleda profesije, stvaranju lika Vojske sposobne da odgovori svim bezbjednosnim izazovima, ali i Vojske čiji pripadnici neće brinuti o obezbjeđenju najosnovnijih životnih potreba i čije zanimanje će biti izazov za mlade. Ovo podrazumijeva izgradnju stanova, infrastrukturnih objekata za smještaj jedinica, i veći nivo plata koje su se proteklog mjeseca značajno povećale.

Uvjeren sam da smo mi ti koji kreiramo put za izvjesniju budućnost, za Vojsku 21. vijeka u pravom smislu te riječi.

Želim vam mnogo lične i porodične sreće, želim da naredno vrijeme bude materijalno i duhovno bogatije, sa više optimizma i radosti.

Još jednom vam čestitam 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore.

Živjeli i srećno! "

Sa sajta Vojske CG http://www.vcg.cg.rs/

Dopuna: 08 Nov 2007 9:28

Evo što sam danas iskopao u dnevnom listu Vijesti.

Dva g-4 koja su ustupljena prije tačno godinu dana aero klubu ‚‚Naša krila‚‚(ipak su ustupljeni), parkirani su u hangaru na aerodromu Golubovci i čekaju civilnu dozvolu iz Beograda za obavljanje letova. Za dvije godine trebaju biti vraćeni VCG.
Dalje se navodi da će novim planom, avioni ipak biti zadržani u sastavu VCG, tako da su obezbijeđene para za remont 3 galeba(Mix, da nisu to oni galepčići što su kod vas gore?), i da će nastaviti sa letovima nad teritorijom CG. Hip hip hooray!Smile Ostadoše galebovi nad CG:)

offline
 • Pridružio: 26 Dec 2005
 • Poruke: 4733

Ma Vijesti su čudo... sećam se naslova "Oficir RM izjavio da prima naredjenja direktno iz Beograda" kada je zaustavljen američki brod Delaware Bay ispred luke Bar. Smile

offline
 • grbe 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 20 Maj 2007
 • Poruke: 4594

Evo je CG potpisala sporazum sa NATO-om o tranzitu preko teritorije CG. Mislim pročitajte u textu. Ovo je svojevrsna kapitulacija.Sporazum je potpisan na osnovu Sporazuma SCG i NATO koji je potisao Vuk Drašković. Blago nama.
https://www.mycity.rs/must-login.png

offline
 • zidam zgrade i fasade ........... i armiram-betoniram, utovaram-istovaram i nikad se ne odmaram
 • Pridružio: 14 Dec 2005
 • Poruke: 21424
 • Gde živiš: na istoj lokaciji ali promenih četiri države

Citat:Ovaj imunitet od zakonskog procesa će se nastaviti bez obzira na činjenicu da ta osoba možda više nije u radnom odnosu kod NATO-a ili odgovarajućih državnih organa", navodi se u sporazumu.
Shocked no coment

offline
 • grbe 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 20 Maj 2007
 • Poruke: 4594

Pa treba nas satrijet.Nemam druge riječi.Takav poltronizam i d...uvlačenje nema niđe u svijet.

Dopuna: 04 Dec 2007 13:49

Ministar odbrane CG, Boro Vučinić, juče je sa američkim ambasadorom u CG potisao sporazum o uništavanju 1500 strela, jer je to kao doprinos CG borbi protiv terorizma. Kakvi smo mi debili majko moja. Dala nam je amerika 2 miliona $, da bi sebi d.... obezbijedila, da ako se sjeti da nas bombarduje još koji put, da imamo od PVO sistema samo krše i bubulje, sa njima da ih gađemo.. Sa 2 miliona $ kupili su sebi slobodu da rade što ima volje. Jer ipak jedan avion košta nekoliko stotina miliona dolara, i 2 miliona je sitnica da bi neko razmišljao u budućnosti o tome, da neki ‚‚domorodac‚‚ sa Balkana ugrozi slobodan let nekog njihovog F-a, nad ‚‚njihovom‚‚ teritorijom iznad Balkana. Neće da im se ponovi Avganistan i Irak.I još kažu da se time sprječavaju teroristi da dođu do strela. Pa kao da smo mi domoroci pa da ne umijemo sami uskladištiti i čuvati naoružanje. I mi sebe zovemo državom i vojskom. Užas.

P.S. Hajdemo da napravimo ekipu sa MC-a da skoknemo do Amerike da vidimo koji oni višak naoružanja imaju, da ga sa njihovim expertima popišemo, zavirimo u svaku kasarnu, damo im savjet kako da dalje sprovedu reforme u vojsci, i na kraju višak naoružanja uništimo. A poslije toga da pođemo do Buša na matine, da nam izrazi duboku zahvalnost što smo ih lišili viška oružja, jer ne znaju gdje će sa njim i što smo ih prosvijetlili kako reforme dalje da sprovode.

Dopuna: 07 Feb 2008 11:33

Smijenjen načelnik Generalštaba VCG. Zvaničan razlog je prelazak na novu dužnost. A nezvanično....!???

offline
 • Pridružio: 17 Apr 2007
 • Poruke: 45

Druga strana medalje je da to oruzije nije efikasno u odbrani zemlje. Radi se o infra-crvenoj raketi sa maksimalnim dometom visine od 2,300 m. Moderni vojni avioni u ratnim zonama ne lete ovoliko nisko. Eventualno bi ovako oruzije bilo od neke efikasnosti protiv helikoptera ili u gerilskom ratu u kome bi Crna Gora bila okupirana sto je scenario koji ima veoma realan ishod sa cinjenicom da Crna Gora sa svojih 2000 "specijalaca" ne moze pokrivati citavu zemlju, mozda cak ni odbraniti jedan osrednji crnogorski grad od 20,000 stanovnika. Zalosno, ali tacno...

en.wikipedia.org/wiki/Strela_2

Pravi strah je ako bi ovako oruzije dospjelo u ruke terorista koji bi sa lakocom mogli oboriti putnicki mlazni avion. Posto znamo pohlepu domacih politicara da prodaju sve sto se moze prodati tamo gdje je pita masnija, ne birajuci kupca, onda pozdravljam potez Americke ambasade da kupi date rakete.

Ako cemo da pricamo o ozbiljnijem naoruzanju za potrebe Crnogorske vojske onda treba izdvojiti izmedju 500 miliona eura i milijardu eura samo kako bi se kupilo najosnovnije moderno oruzije. Za to se nema novca, a ni strateskog cilja u ovim vremenima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 809 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 8 sakrivenih i 753 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Andrija357, baza, bojank, Brankoni, Brksi, celik, cenejac111, CheefCoach, Cirkon, darkangel, Djokkinen, dolinalima, dragon986, HrcAk47, Insan, Jethro, jnikola87, LUDI, mane123, Marko Marković, milimoj, miodrag, moonshine, oddsock, Panonsky, perko91, proka89, Recce, riva, RJ, rodoljub, rovac, sevenino, sombrero, sovanova95, stegonosa, Toni, trutcina, VJ, vladancekicsrb, vladas87, vlvl, x9, zogi036, Šuki, Živković