"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1004

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&.....id=1062085

Sta jos trebaju Evropljani da izjave da bi ovi nasi slepci progledali???



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

mean_machine ::http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=11&dd=12&nav_category=640&nav_id=1062085

Sta jos trebaju Evropljani da izjave da bi ovi nasi slepci progledali???


Na zalost , ovi nasi 'slepci' su tu da sprovedu taj 'sporazum'.



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.pravda.rs/2015/11/11/osveta-za-unesko-p.....zmenu-zso/
Креће освета за УНЕСКО...

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2011
  • Poruke: 183

fonspeakerfon ::Pera Ždera ::fonspeakerfon ::Прихватам у име спорта и Србије: GUZ - Glavom U Zid
jadovno.com/prihvatam-u-ime-sporta-i-srbije.....kMIDV7RaZU


Ма просто је ово, Владе Дивац једнако Кок-Кола, нема он везе са Србијом и КосМетом.

Онда нека навуче одело деда мраза, у кока-колин камион па нека воза окола, а не да навлачи беду овом народу у име спорта.


А ја се сећам ономад кад је велики Владе дигао општу фрку на телевизијама пошто је добио позив за Војску. Кукао је цело вече како је он много учинио за Србију а ето позваше га у Војску. После му се тадашњи МО извињавао (дал беше Тадић или Давинић или Шуле) и обећао да не мора да служи.
Ама наравно да велики Владе не мора да служи Војску али није баш морао да кука и плаче на телевизији, није се ваљда уплашио да ће за Србију морати да одигра једну сезону у некој од касарни. Светска рекордерка у скоку мотком Рускиња Исимбаева са поносом носи униформу своје Војске.
Чак и ако је добио налог од државног врха да гласа за пријем Шиптара у МОК могао је да поднесе оставку, сем ако није имао неки дебели интерес.

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2013
  • Poruke: 113

+ НСПМ: Вучић у ТВ емисији третирао „Косово“ као независну државу

Има ли даље GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2015
  • Poruke: 74
  • Gde živiš: Srbija

MB120mm ::http://www.pravda.rs/2015/11/11/osveta-za-unesko-pocinje-potpredsednica-evropskog-parlamenta-podrzava-izmenu-zso/
Креће освета за УНЕСКО...

То би се десило и без УНЕСКО.
Можда једном да покажемо зубе за промену? Јер овако...? И дно има да пробијемо.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

sezan ::HVALA Crnogorcima i Makedoncima, zakucaće mečka i na njihova vrata pa će da kukaju!Užas!

ukapirajte već jednom da vlast u CG ne biraju većinski Crnogorci već su Albanci i Bošnjaci uvijek tas na vagi

zamisli sad da je Kosovo u izbornom sistemu Srbije sa svih 2 miliona Albanaca koliko ima tamo i da svi glasaju za nekog antiruskog predstavnika u Srbiji, dodaj dobar procenat Srba (sadašnji sns) koji bi glasali bilo šta samo da se uvale u državnu kancelariju i eto ti

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

""Srbija izgubila sve, Albanci nagrađeni (u Briselu)"
Poraz Kosova u Unesku je samo trenutna pobeda Srbije i ne bi trebalo udesetostručiti napore do sledećeg zahteva da Kosovo bude primljeno u Unesko, saglasni su Dušan Bataković i Jovan Ćirić. Oni smatraju da bi za Srbiju bilo najbolje da se pregovori o KiM vrate pod okrilje UN."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/532137/Sr.....-u-Briselu

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Citat:Ministarka u kosovskoj vladi zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri odbacila je mogucnost "prekida dijaloga sa Srbijom" u Briselu, naglasivši da dijalog treba nastaviti, piše danas dnevnik "Epoka e re".

Opširnije:

Blic: Tahiri: Ponašanje Srbije ugrozilo dijalog u Briselu, EU treba to da reši

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/605950/Tahiri-Po.....to-da-resi


Pera Ždera ::""Srbija izgubila sve, Albanci nagrađeni (u Briselu)"
Poraz Kosova u Unesku je samo trenutna pobeda Srbije i ne bi trebalo udesetostručiti napore do sledećeg zahteva da Kosovo bude primljeno u Unesko, saglasni su Dušan Bataković i Jovan Ćirić. Oni smatraju da bi za Srbiju bilo najbolje da se pregovori o KiM vrate pod okrilje UN."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/532137/Sr.....-u-Briselu


Komentar na ovu vest:
Ne mogu da verujem koliko je naša "elita" defetistički raspoložena. Znači svuda traže izgovor za neuspeh. Dosađivali su s propagiranjem peticije #NoKosovoUnesco jer su izgleda svi verovali da neće uspeti. Sad kad KiM nije primljen u UNESCO navode se porazi Srbije i pobeda Albanaca. Da li je moguće da ova "elita" ima tolike komplekse?

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17736

Gama,
ред је да Вам одговорим..

- Када већ повлачите историјске паралеле између данашње ситуације и владавине краља Милана, свакако другачији је историјски контекст, али сте тиме само поткрепили моје тезе.
Србија је тада покушавала да уђе у војно - политички савез Централних сила, али је њима више одговарала у колонијалном положају, са изричитим обавезама, а без икаквих права, уосталом у у сличном положају у каквом је данас.
Крајем 19. и почетком 20. века водећи политички фактори у земљи после дугих расправа постижу консензус да Србија, крећући се дотадашњим спољнополитичким правцем неће остварити националне интересе, те да се треба окренути Руском царству као главном савезнику, а преко ње и осталим силама Антанте у настајању као савезу будућности, преко којих ће касније и остварити своје циљеве..
Аналогија са данашњим временом је прилично јасна, да ли ће Србија повратити КиМ неуспешно се улагујући својим колонизаторима, који су јој покрајину и отели, или у чврстом савезу са РФ, а преко ње и силама у узлету као што је НРК?

- Аустроугарска је од тадашње "међународне заједнице" такође имала мандат да "спроводи мир" у Босни и Херцеговини, па ју је Српска војска одатле истерала, управо зато што се црно - жута монархија понашала као окупатор и спроводила терор.

- Да, РХ је имала јаког савезника и напала зону под заштитом Ун и снаге УН, без икаквих последица, а ви заговарате тезу да не треба имати јаког савезника?

- У истој тој резолуцији 1244
(http://www.tuzilastvorz.org.rs/html_trz/PROPISI/rezolucija_1244_cir.pdf)
се гарантује суверенитет СРЈ и Републике Србије и повратак снага безбедности на КиМ. Уколико се резолуција "испоштује" силом, не видим проблем да одређене снаге КФОР (уколико се не разбеже) остану на КиМ до нове резолуције УН.

- Руске снаге су на КиМ ушле под заставом УН и где су биле распоређене поштована је резолуција УН и није било погрома ни над једним народом, дакле не могу бити окупатор. НАТО је ратовао са циљем да окупира СРЈ (по предлогу споразума у Рамбујеу), а када је под заставом УН ушао на КиМ, у зонама које су контролисале снаге НАТО кршена је резолуција УН, понашале су се као окупатор и догодио се погром српског становништва.

- Повлачење КФОР нема никакве везе са пријемом КиМ у УН, не знам одакле Вам то. КиМ је ван УН захваљујући противљењу одређених држава са правом вета. Да није тога, КиМ би било примљено у УН са или без КФОРа.
Наше политичке елите као добри колонијални гувернери САД и ЕУ политичко решавање питања КиМ саме изместиле из УН, где се имамо на кога ослонити у ЕУ, која активно ради на његовом пуном осамостаљењу, између осталог и путем разних споразума Републике Србије и тзв. Републике Косово, уз посредовање ЕУ, а на штету наших националних интереса.
Симптоматично је и очито намерно постављање погрешног питања Међународном суду у оквиру наше политичке и дипломатске борбе за очување КиМ у саставу Србије, да бисмо испали смешни пред читавим светом и сопствено јавно мњење довели у заблуду да КиМ у Србији није остварење правде.

- Постоји још много штошта осим економије што чини политички интерес, никако то да схватите.
У вакуум моћи који се створио у Србији (нарочито са ЦГ у свом саставу) уклинити се у меки трбух НАТО и ЕУ, Русији је велика прилика за остварење војно - стратешких интереса, а за Србију повољна прилика..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 922 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 887 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., antonije64, BRATORIII, crnitrn, dankisha, darionis, Georgius, hawkeye, HrcAk47, ladro, laki_bb, Lazarus, Leonov, Litostroton, mercedesamg, Mercury, MiroslavD, mocnijogurt, moldway, MrNo, mrvica78, nikoli_ca, royst33, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, vathra, vukovi, x9