"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2150

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

amaterSRB ::Какав црни РОСУ, јасно се виде Милоши

Зато и кажем, Курир и њихови новинари... Углавном оба видеа, и онај са аутопута и овај из Рашке су са неких вајбер група, али не нађем одакле тачно, сви, и новинари и разне странице само копирају без да напишу извор и онда на крају ко зна колико су старе информације (уопштено, не само то, него и снимци РОСУ,итд.)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

pein ::"Mi smo još sinoć znali šta Priština planira. Danas posle šest časova te snage su prešle na sever KiM. Ovo je šesti upad, ali najbrutalniji do sada", kazao je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je podsetio da Priština ne ispunjava svoje obaveza iz sporazuma sa Beogradom.

"Mi smo imali dva sporazuma, iz 2011. i 2016. To su 4 dogovora o slobodi kretanja. Suština je da se radi o takozvanim KS tablicama, kojima je produžavana važnost od 2011. do 2016. pa onda do 2021. Osnovna obaveza Prištine je bila formiranje ZSO" podsetio je.

"Ovo je vozilo Hitne pomoći koje je prevozilo bolesnika", pokazao je Vučić sliku, i kazao da je vozilo zaustavljeno, i da su mu skinuli tablice.

"A to su tablice suverene države", rekao je predsednik.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021.....id=1925503


Ovaj Vučič, šta mu je ?

Ja mu mogu da kažem, da če biti totalna kapitualcija na Kosovu. I treba napomenuti, da to Amerika radi ali ne Priština. Neče biti ZSO.

Ali sa adekvatnom PVO mogla bi sa ovim šiptarima mogla da poračuna 3% srbske žandarmerije. Ali ovako...možemo se samo zapitati kde je onaj FK-3. I da Srbija opet da savije kičmu.

Ovde neko se pravi lud.



offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2138

Једна цртица, наизглед небитна...
Отварам сајтове неколико наших медија, да видим шта се ново дешава доле. На сајту Блица, прва вест (назначено као "актуелно") о Вељи невољи и некаквом кречењу куће у Црној гори. Тражим нешто о овој гужви на Јарињу и једва нађем. Није ме мрзело да ухватим скриншот (20.09.2021. у 2310). Ево где је вест (обележено стрелицом):

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

Dicus ::Citat:Siguran si da je tako?
Prilično...

Prilično si pogrešio u tom svom postu.

Rekao si:
Citat:Gospodin je 2016. potpisao...
Istina je drugačija.
Jedan drugi gospodin je 2011. godine potpisao u Briselu sporazum o slobodnom kretanju.
Ovaj današnji je nasledio taj sporazum od tog gospodina i 2016. je mogao samo da potpiše tehnički sporazum o tome kako da se sprovede ono iz 2011. godine.

Rekao si:
Citat:...potpisao da pristaje da se ukinu srpske tablice sa severa Kosmeta od 2021.
Istina je drugačija.
Gospodin iz 2011. je to potpisao. 2016. je bila godina važenja KS tablica.
Kad je taj rok isticao, potpisano je da se produžava njihova upotreba za još 5 godina, a kad istekne tih novih 5 godina (polovina Septembra 2021.) da se opet sedne i preispita to pitanje:
''Kosovo će produžiti važenje KS tablica za pet godina, na kraju će predmet biti preispitan od strane obe strane (uz pomoć EU ako je potrebno).''
Umesto da se po isteku 5 godina predmet preispita od obe strane, jedna strana je samoinicijativno odlučila da pokaže silu.

Rekao si:
Citat:Ovako se ponašaju pi*kice da izvinete. Muškarac će umesto da se pravi lud i izmišlja priče kao ovi, da konkretno deluje i kaže nešto u fazonu "Da potpisali smo, ali i vi ste potpisali ZSO pa niste ispunili, ne može ni ovo do daljnjeg". Pa onda malo ako treba neka komnkretna akcija na terenu, malo da se probuši neki okop i da se zna gde smeju da se kreću a gde ne, ako se za to stvori politička podloga i slično. A ovo što mi radimo je jedna pozorišna predstava...

Danas je rečeno upravo to:
nema više, gotovo je strpljenje, ili ima Briselskog sporazuma iz 2013. godine (ZSO), ili ga nema.
Ako ga nema, onda više nema ni svašta nešto što je SRB strana po tom sporazumu već uradila...


-----

Dakle, prve dve stvari si ili slagao, ili nisi znao šta je stvarno potpisano (jer previše čitaš budale na tviteru pa njihovo mišljenje usvajaš kao svoje umesto da sam pronađeš tekst sporazuma i pročitaš ga).
A, treću stvar su upravo tako i uradili kao što si rekao (niste ispunili ZSO, nema onda više ni Briselskog sporazuma, gotovo je sa strpljenjem), osim što su umesto bušenja oklopa najavili ekonomske mere. Za bušenje oklopa još uvek ima vremena...

offline
  • Pridružio: 25 Feb 2021
  • Poruke: 25

Снимљено око 17:00 у Краљеву
link
Иначе у коментарима има једна јако интересантна ствар неко је споменуо да су јавили многим из краљевачких касарни да се упуте пут Рашке на шта је један лик са профилима у униформу потврдио не кажем да је тачна информација али је интересантна

Снимак објављен пре сат времена из Рашке иста колона се наводно упутила према Јарињу
link

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2019
  • Poruke: 3154

Ovo je situacija gde se vidi koliko znaci Mi-35M: stavis ih u stanje pripravnosti sa S-8 i Atakom, rade na poziv u roku od 15min i u stanju su da pociste sve one Sherpe za 5 minuta. Opalis jednu S-8 za upozorenje i pakovanje, a ako nece, krenes redom...

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6950

Ma, igranje sa živcima. Svakih par godina bude zategnuto, onda damo uzbunu, vojska i policija se mobilišu sa tim snagama za brzo reagovanje, dok su druge snage u pripravnosti, onda se pregovara i tako...

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Stegonosa
Са тим да ми сваки пут губимо. То су у народу каже "кување жабе". На крају ће остати само још да формално призна Косово и оптужи Русију да ремети мир на Балкану.
Да ли сте видели окачене заставе Немачке и Србије по БГ? Да ли сте видели да је након посете немачка застава са Генекса спакована и однесена а српска бачена на земљу?
Е па то вам говори о тренутном стању у држави о председнику и његовој партији и о друштву у целини.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Nesha oct

Ti si apsolutno u pravu kada je potpisan prvi sporazum. Kako ovi sada kažu ovi pre su sve napravili.
Ti pre su smenjeni sa vlasti jel tako?
Jel AV kada je uvideo da su potpisali loš sporazum morao da potpisuje 2016 kako da ga primenjuje?
Jeli se na sav glas hvalio kako je to i velika pobeda.
Jeli nas ubedjivao da je velika pobeda izvojevana Vašingtonskim sporazumom jeste, a jedino što smo dobili jeste Izraelsko-Albansko medjusobno priznanje. Ekonomske aspekte tog sporazuma trenutno ne vidimo ostaje da se vidi.
Ne bih se ja mnogo osvrtao na to što on i ovi blebetaju o tome da je ovde tačka i kraj, ja ti svi mi znamo da mi albancima ne možemo ništa bez da upotrebimo silu koju nećemo i ne smemo upotrebiti, razloge svi znamo.
Ovo pol i ekonomske mere aha nije nego. Samo razmisli koliko robe Srbija tera dole. To je i Koštunica hteo pa kada se sastao sa privrednicima i ekonomistima kada su objasnili koliko robe ide dole i preko Kosova odustao je. Tako da ekonomski otpada, pol osim kuknjave ovim EU političarima nema mnogo šta da se uradi.
Da se ne lažemo na ovoj situaciji koja je danas nije kriv samo AV već i svi pre njega.
To lutanje vise od autonomije manje od nezavisnosti, pa negiranja da problem postoji, pa pitanje Međunarodnom sudu napisano kao da ga je pisao pripravnik, a ne profesori sa Pravnog. Sve je doprinelo ovoj danasnjoj situaciji. Insistirali smo na teritoriji a ne na imovini, insistirali smo na teritoriji na kojoj nema Srba umesto samo na severu gde nas ima. On sada pokusava da uzme makar nešto kako bi rešio Kosovski čvor, mislim da je sada kasno, onda kada je Ćosić to predlagao Đinđiću možda se i moglo nešto uraditi, ali svi su redom bili protiv od naroda do crkve i kvazi intelektualne elite, a danas bi se udarali nogom u dupe da dobijemo sever sa 4 opštine.

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2993
  • Gde živiš: Beogard

Citat:Danas je rečeno upravo to:
nema više, gotovo je strpljenje, ili ima Briselskog sporazuma iz 2013. godine (ZSO), ili ga nema.
Ako ga nema, onda više nema ni svašta nešto što je SRB strana po tom sporazumu već uradila...

-----

Dakle, prve dve stvari si ili slagao, ili nisi znao šta je stvarno potpisano (jer previše čitaš budale na tviteru pa njihovo mišljenje usvajaš kao svoje umesto da sam pronađeš tekst sporazuma i pročitaš ga).
A, treću stvar su upravo tako i uradili kao što si rekao (niste ispunili ZSO, nema onda više ni Briselskog sporazuma, gotovo je sa strpljenjem), osim što su umesto bušenja oklopa najavili ekonomske mere. Za bušenje oklopa još uvek ima vremena...


Čuli smo do sada bezbroj pretnji u sličnom tonu, i na kraju vuk pojeo magarca. Tako će biti i sada, ja smem da se kladim, a ti? Jel misliš da ćemo vratiti paralelne institucije, izaći iz struktura tzv. Republike Kosovo, poništiti sporazume o telekomunikaciji, priznavanje diplomma i sve ostalo? Nešto mi se priviđa da neće.

I ono ajde da rašćistimo jednu stvar, zarad zdravog razuma i da se više ne manipuliše na tu temu.
Dijalog sa Kosovom je počeo 2011. godine za vreme prethodne vlasti i potpisani su sporazumi o slobodi kretanja (ono da sa KS tablicama može u centralnu SRB), o carinskom pečatu (da na pečatu piše "Carina Kosova" bez "republika"), o katastrima i međusobnom priznavanju diploma, o zajedničkoj kontroli adm.prelaza/granice i ono oko Kosova sa * na međunarodnim skupovima. Možda ima još neka sitnica koju sam ispustio. Svaka stvar koja je ostala nedorečena je ostala u statusu da će se dalje pregovarati u tome.

Sve potpisano nakon toga, apsolutno sve su stvari koje je nova vlast ispregovarala sa Kosovom. Dakle nisu potpisali nešto što je Jeremić, Tadić ili ne znam ko dogovorio, već su aktivno učestvovali u rundama pregovara i sami odlučivali šta će da prihvate, a šta ne. Tako da je malo apsurdno da iko može da poveruje u pražne priče da je sve to Jeremić ili ne znam ko potpisao a da ovi jadni samo to sad moraju da sprovedu, jer nije tako, i lako je proverljivo da nije tako.

Meni političari nisu neka vrsta relegija pa da bezuslovno odobravam svaki njihov postupak, i ništa lepo neću reći ni za politku prema Kosmetu pre 2012. Šta više bila je katastrofalna, a najgora stvar koju je tadašnja vlast prihvatla su objedinjeni prelazi i kosovski pečat.
Ali kao neko ko relativno često ide na Kosmet, mogu da imam svoj stav i subjektivno zapažanje da od 2013. stvari po Srbe idu na gore i da smo svakim danom sve bliži de facto nezavisnom Kosovu. Možda ti misliš da smo stvarno pobedili 5:0 u pregovorima, ja mislim da nas diletanti i kriminalci neće odvesti nikuda po pitanju Kosova, i tu ne mislim na predsednika naravno, već na ljude koji se direktno bave ili su se bavili Kosovom. Bukvalno dream tim budala. I sve što mislim, situacija sa terena pokazuje da je tako, a nije sve ni za pisanje po forumu.

Nego, hoće li biti malo iskrenosti prema narodu, valjda to zaslužuje? Šta nam je cilj u pregovorima? Zašto se to uvija u neke rečenice svakome po malo? Jel teško reći "Mi smo spremni da priznamo Republiku Kosovo u zamenu za sever Kosova ili deo severa" ? Ili i to lažem i izmišljam, ili mi se samo priviđa da to predsednik pokušava svima da nam kaže sve vreme, ali ne sme da izgovori.

Tebi se to možda sviđa, možda i ne, ali ako ga podržavaš onda si za to. Ja nisam, bar ne u formi kako to pokušava da se uradi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 868 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 10 sakrivenih i 803 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, Areal84, babaroga, Bane san, bobomicek, ccoogg123, dehhhhi, dekan.m, djuradj, Dorcolac, DPera, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dulleo, FOX, francis begbie, GenZee, Georgius, gorantrojka, goxin, hologram, HrcAk47, hyla, Istman, kjkszpj, kljift, krkalon, Kubovac, Mi lao shu, mile23, milenko crazy north, nenad81, NoOneEver Dreams, nuke92, panzerwaffe, pedjolino76, Petarvu, raf87, Raso75, sasa76, solic, srbijaiznadsvega, ss10, Steeeefan, theNedjeljko, Tvrtko I, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, vukdra, Wrangler, Zaledjeni, Zmaj001, Čivi