Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1158

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

online
  • Pridružio: 12 Mar 2009
  • Poruke: 69
  • Gde živiš: Zemun

O čemu vi to pričate? Pa ne mislite valjda da Gasprom daje realne podatke. Kamo podizvođači? Preprodavci? Posrednici? Čuveni godišnji obračuni sa pozitivnom nulom.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12567

@bojanm84

A-10 je rađen za defanzivu da se koristi u nemačkoj u slučaju proboja sovjetskih tenkova. Su25 je pak rađen za ofanzivu vrlo brz na maloj visini mala meta i umesto krmača od topa koristi laserski vođene rakete solidno većeg dometa.

E sad u ratovima ko što je Sirija A-10 je bolje rešenje ali u ratu ala ukrajinski padao bi ko kruške. Pa Ameri u kuvajtu 91 su izgubili 7 komada.



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 730
  • Gde živiš: Bratislava

Bojan M-84

Na kakvu PVO je nailazio A-10, a na kakvu SU-25!?
Teško da bi svinja prošla dobro u ovakvom sukobu, kao što je u Ukrajini...

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 749
  • Gde živiš: United Kingdom

fantom_S ::
Нисмо на истим таласним дужинама очигледно Smile
Гаспром нема пад добити дакле није да зарађује мање него што је планирао него не зарађује уопште тј. пословао је са ГУБИТКОМ у 2023.години, при пут у скоро 20 година.


Sirijus i ja pricamo o Rusiji u globalu, a ne samo o gaspromu. A Ruska ekonomija u globalu funkcionise (donekle) drugacije nego zapad- tj ima mnogo vise elemenata palnske ekonomije. Gasprom gubi, ali drugi pokrivaju te troskove. Mozda gresim, ali rekao bih da Ruska ekonomija podseca i na naeki nacin je usavrsena verzija ekonomije SFRJ, ne bas najbolji model, medjtim za Razliku od SFRJ, Rusi imaju mnogo nafte s kojom mogu da pokriju ostale troskove, i nece doci do kolapsa uz uslov da se rat ne oduzi previse, kasnije mogu da popravljaju i usavrsavaju stvari- jer za vreme rata stvari zaista funkcionisu drugacije, no ne razumem se u knigovodstvo da bih to bolje objasnio.

Inace, ja nisam prorus- vec Britanac, tj ne branim Ruse ovde, ali se trudim da budem realan i koliko-toliko nepristrasan.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 1202

Још један руски луди снимак заузимања ровова уз лесопосадку, питање је само колико њих је преживело овај нападCitat:🇷🇺 Штурмовые действия русской пехоты по захвату украинского опорника на одном из направлений.
#эксклюзив

Два вездехода Desertcross-1000-3 приближаются вплотную к вражеским позициям и пехота осуществляет выгрузку. В тот же момент отделение из десяти человек начинает стрелковый бой, медленно подходя к окопам противника.

Бойцы наносят удары не только из стрелковки, но из гранатомётов, параллельно их также поддерживает танк, который можете увидеть в начале видео слева. В результате опорник был взят. Слава нашим воинам 💪
https://t.me/warhistoryalconafter/161896

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1058
  • Gde živiš: Beograd

Eto vam i odgovor zašto je moguće da u leposadki leže vojnici obe vojske. Ne bi me čudilo da je neko doneo odluku o poklapanju sopstvenih položaja, ima jedna jača eksplozija nakon upada u rovove. Nije kompletan snimak.

---------------------------------
Rusi su danas tukli slavjansku energetiku



Citat: Ударац је задат у Славјанској термоелектрани, која се налази недалеко од Славјанска.

https://t.me/warhistoryalconafter/161895



https://t.me/warhistoryalconafter/161908

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1058
  • Gde živiš: Beograd

Od Z Komiteta je stiglo ono što je već potvrđeno preko drugih izvora


Citat:Након ослобођења Семеновке, утврђени простор код насеља је дошао под контролу. Јуришне групе Оружаних снага Русије успеле су да напредују из Семеновке и да се држе утврђеног подручја код Уманског .
Напредовање од Бердичија, ка Новопокровском, такође се наставља

https://t.me/z_arhiv/26703

Ima dosta kontradiktornih informacija na više mesta o napredovanju ruskih trupa pa ih ne prenosim, čekam malo izbistravanje izvora i informacija.
Za to vreme i kod Ukrajinaca praznično:
https://t.me/the_Right_People/33327

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 99

@mm, vukovi
Scenario može da bude i ne mora. A-10 je jednostavno mnogo bolji avion jer je daleko bolje zamišljen. Bolja izdržljivost, motori, nosivost,dopuna u vazduhu, dužina ostanka nad bojištem a može i da ponese veću paletu naoružanja od Suške. Što se tiče toga da je su 25 manja meta, to jednostavno nije od značaja, jer bilo koji PVO na koji naiđu u eventualnom sukobu može da ih primeti i obori na istom odstojanju, jer ne verujem ni da brzina ni veličina ne prave drastičnu razliku kod ova dva aviona što se tiče PVO većeg nivoa. Ali zato se itekako vidi razlika kad se uporedi šta ih čeka na zadatku. Svinjče je napravljeno da se bije, da prima i zada udarce, zato su često naši raketaši 99. godine pogađali Strelama kada zađu u Metohiju. Ali razdvojeni motori sa rezervom snage, pa se odvuku nazad u Makedoniju.
Što se Sirije tiče, tu se lepo videlo da je vreme jurišnih aviona prošlo i da je potrebno zameniti ih dronovima. Amerikanci su to videli i počeli sa povlačenjem A-10, a šta su Rusi zaključili to samo Bog zna.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1668

bojamM84
Slazem se sa vecinom za A-10, mada mi je uvek Su-25 bio lepsi i nekako opasniji zbog brzine i kako izgleda u niskim naletima i manevrima. Ameri ga i povlace i moderinizuju u isto vreme. Ne mogu da se odluce. Rusi slicno tako, Su-25 koriste sada izgleda kad im dronovi pokazu da nema opasnosti od PVO. Ipak je to Rusko nadletanje neprijateljskih polozaja ove godine prevelik rizik.
Mislim da je veci psiholoski efekat nad neprijateljemm koji je vec 80% slomljen na tim polozajima, pa da ga Su-25 bukvalno prestrasi na smrt i potera u beg.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32890

Slonče reko bi da su rabotale bombice po istom a za prvu bombu deluje da je omašio i pogodio ivicu stražnjeg ulaza druga je upala unutra, mada mi deluje da je vozilo pretrpeli manju štetu od Bombicama.
Godina je 2022 intervju sa ukrajinskom zahisnikom u okopu kad je čuo brijanje Su 25 zdipijo u okop kamerman snima ona novinarka u šoku šta bi pita ona njega. Šta je bilo suka Su 25 nakrivaju naših pozicija. Tako da ih se boje iako ih rusi najviše koriste kao letajuši RZSO.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 767 korisnika na forumu :: 58 registrovanih, 7 sakrivenih i 702 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, _Petar, aleksandarbl, Alibaba1981, amaterSRB, Apok, babaroga, bladesu, bojan_t, bokisha253, Boris90, debeli, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, Dukelander, Excalibur13, GORDI, hyla, ikan, Još malo pa deda, kobaja77, KonstantinR, Kubovac, ljubacv, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, mileJNA, milimoj, nebkv, nebojsag, Nemanja.M, nick79, nikoladim, novator, Oscar, panzerwaffe, Pohovani_00, procesor, rasok, Ravac, royst33, saputnik plavetnila, savaskytec, simazr, Srle993, suton, Tvrtko I, VJ, vladaa012, vladas87, voja64, Webb, zastavnik, zdrebac, zillbg, |_MeD_|, 125